Как се борите с комплексите си? Има ли някой, който наистина ги е победил? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се борите с комплексите си? Има ли някой, който наистина ги е победил?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1009 пъти
Здравейте, не знам какво точно да напиша или по-скоро не знам как да го изкажа максимално точно. Всичките ми комплекси са от семейството. Родителите ми меко казано не ставаха за такива. Алкохолик и чудовище беше баща ми, майка ми пасивна жена, която си трае, защото има слабост към боклуците. И двамата бяха любители на разврата. Израснах с "Нищо няма да стане от теб. ", "Тежко му и горко на този, който те вземе. ", "От теб няма да излезе човек. ", "Още като беше малка си пролича, че няма да станеш човек. " Бях също мърша, курва, кучка, проститутка, идиотка, боклук, мърла, простачка и каквото още се сетите - буквално. Били са много, ама наистина много - главата ми е цепена 2 пъти, веднъж и от носа ми тече кръв. Чувствам се като човек наполовина, човек неможещ, неставащ и недостоен за хубав живот.

На работа ми втръсна да съм заобиколена от злобари, интриганти, хора, които просто обичат да мачкат другите. В училище също беше зле, а на работа положението е съвсем критично. За 5 години съм сменила 5 работни места и на всичките е едно и също - отивам с желанието да работя, за да изкарвам пари и да не се занимавам с глупости. Нищо друго не ме е вълнувало, освен работата, с никого не съм се заяждала. Очаквах същото в замяна, но не! Все се намират поне един-двама, които да се подвизават като началници, макар че всъщност са никои. Особено зле е като си нов някъде, постоянно ти го напомнят, намекват, подмятат сякаш "нов" е някаква срамна, доживотна диагноза. Още от първия ден почват уж да ти показват, обясняват кое, как и така си остава докато си там (да се правят на шефове). Все те държат под око, критикуват (даже да няма за какво, винаги ще измислят причина), месят ти се, държат за всичко да ги питаш, без позволение не може и да се диша. И пак казвам, не става дума за началници, а за колеги, с които сте на една и съща позиция, на едно ниво, но те просто са решили, че вие не можете нищо, не знаете, нямате право да мислите и да работите самостоятелно. Пример от днес: работя в нещо подобно на склад с още две жени - едната на около 45, другата на 63. И двете са страшно злобни. Днес получих остра забележка от тази на 45 за това, че съм поръчала липсващи материали. Е, нали това е част от работата? Нали за да работя съм отишла. Нима трябва да ги питам дали може да си върша задълженията? ! Работата е много и интригата е в това, че тези двете си избират какво да правят, а за мен остава най-, гадното, мръсно и тъпо от всичко и като почна нещо от "тяхното", което всъщност е на всички, веднага заваляват нападки. Като попитам нещо (вече не питам) винаги получавам отговор, че съм нова и информацията ще ми стане твърде много, да я карам по-бавно. Не искам. Не ми е твърде много информацията (откъде накъде някакви непознати ще ми дават такива оценки) работлива съм, любознателна и искам да се развивам, но никой не иска да си по-добре от него и всячески гледат да спъват и мачкат. Трима души ми се смяха, заради заявката днес, включително началника на смяната ни, които не е особено интелигентен. Видях ги отдалече, че гледат към мен и ми се смеят. Не знам как да постъпя наистина. Всеки ден като се прибера вкъщи, обидите и лошото отношение резонират в главата ми дни наред. Толкова лоша ли съм, щом искам да работя честно и самостоятелно? Обвинявам се, че не се защитавам както подобава, уморих се да съм добро момиче, но и не искам скандали, напрежение, крясъци и драми, затова обикновено или мълча, обещавайки си, че другия път ще е различно, или отговарям възможно най-меко. Толкова ли е трудно да се комуникира цивилизовано?

Знаете ли, имам нещо като фобия от неандерталско поведение и глупави караници, а може би и повече от фобия. Само мисълта за това ме ужасява. Страх ме е, че някак ще се изложа, хората ще гледат/слушат и ще нарочат отново мен за виновна. И хората сякаш го усещат и злобата им се излива върху мен във всеки удобен момент. Напомнят ми на родителите. Колкото повече бягам от това, толкова повече ме достига. Уморих се да се чувствам виновна за това, че съм различна. Не мога да съм наперена, самонадеяна и проста, не е моето. От друга страна под напрежение не мога да си върша нещата, ядосвам се, засрамвам се, идва чувството за вина и главата ми понякога изключва. Когато съм спокойна никога не греша. И няма на кого да се оплача, дори и да го направя, сигурно ще защитят онези двете (в другите фирми винаги е било така), понеже нали аз съм нова, тъпа и нищо не разбирам... А може би нашите бяха прави, че не ставам...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5fc8a8241d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да си свит и срамежлив в България е най-голямото наказание. Наистина много гадно ми стана за теб, надявам се да излезеш от цялата тази помия и да бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb7f077836
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е чист пример, че битието на човек определя житието му. Има начин да се оправиш, светлина в тунела винаги има. Потърся терапевт на първо място, ако можеш да си го позволиш, отдели се от тази токсична среда и хора и доброто ще последва. Късмет и запомни, ти не си това което другите мислят или казват, че си.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 86af11abc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не знам колко ще съм от полза, но аз се справям (не идеално, но все пак) по следния начин: преценявам хората, с които ще общувам/работя, дали ме интересуват, дали ги смятам за свестни, умни, добри, читави, чистоплътни, остроумни или каквито критерии си имаш ти и после решавам до каква степен ще им позволя да влияят върху настроението ми, самочувствието и самооценката ми. Например идва някаква селска пръчка, която започва нагло и просташки да ми държи сметка за X или нагъл шофьор ми отнема предимството на пешеходна и ме псува, или нещо друго... ама какви са тия мизерници и защо трябва тяхното отношение да ме касае и да се чувствам зле? Ценя ли ги за нещо, искам ли да съм като тях, имат ли някакви качества, които уважавам, бих ли се вслушала в думите им? Не. Не ме вълнуват, не ме интересуват, защото са кофти хора, безполезни и тъпи. Толкоз.
Бившият ми шеф, за да дам по-близък пример до твоя проблем, е супер скрита лимонка и жесток емоционален манипулатор. В началото бе най-готиният и разбран човек, много мил и печен, но с течение на времето, си показа всичките гнусотии - колко е несериозен, алчен експлоататор, лицемерен Ганьо и интересчия. Отношението му към някои от най-квалифицираните и можещи колеги, беше страшно гнусно и все гледаше да обиди някого супер заобиколно или да ти каже нещо гадно, да разкаже някой обиден виц, да обясни на жените колко са недоклатени и какво ли още не. Някои от колегите ми бяха доста емоционални, вечно му се обясняваха, плачеха на работа и той се възползваше да ги мачка все повече и повече и да ги удари там, където най-боли. Аз, от своя страна, си мълчах, правех се на тъпа или пусках някой саркастичен коментар, колкото да отбия номера. Опитваше се да ми пуска разни злобни коментарчета, но не отвръщах както му се искаше и просто спря да се занимава с мен. Имахме и друга нова колежка, която беше адски отракана и направо го водеше за носа, а той оплезил език и никога нищо не си позволи да каже по неин адрес, защото знаеше, че щеше да му откъсне топките.
Подобни индивиди живеят от чувствителността на другите. Не са по-различни от децата, които тормозят стеснителните си или бедни ученици. Затова просто не трябва да им пускаш. Надушват те дори без думи как се чувстваш.
Аз самочувствие нямам, моите родители също ми обясняваха как ставам само за миене на кенефи, приятелите ми се подиграваха, мъжете и те. Трудно е, болезнено е, дори не искам да се гледам в огледалото понякога, защото се отвращавам от себе си. Но успях да генерирам този защитен механизъм срещу всякаква паплач, която иска да издевателства над мен. Да, цял живот ми е обяснявано, че съм тъп и грозен орк, за когото няма надежда и ако го чуя за пореден път, е все едно чувам тишината. Не знам дали е най-разумното решение, дали е добро или лошо, но не ми пука. За мен работи.

И така - не може всеки мухъл да ти се качва на главата. Има хора, чийто мнение трябва да цениш и да се вслушваш в тях, има и такива, на които не бива и сопола да си хвърляш. Да си мизантроп в умерено високи количества е изключително полезно. Само така може да имаш някакво спокойствие от човешката злоба и комплекси. В крайна сметка кого предпочиташ да бъдеш - себе си или някой от колегите си? Къде си ти, къде са те? Харесваш ли ги, уважаваш ли ги? Съмнявам се... Махаш им като на досадна конска муха и гледаш себе си.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e1d8ea7778
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гледай себе си, другите не са важни, не си нищо по-малко, цени се за да те ценят и другите.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8fefe6c8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиди на психолог. Или започни да четеш книги по въпроса и да работиш върху себе си. Но ти ми изглеждаш нормален свестен човек. Другите са злобни и ако можеш не им обръщай внимание. Злобни са, защото са недоволни от живота си, но вместо да се опитват да го променят, злобеят помежду си. Ако можеш също замини да работиш в чужбина. Другият вариант е да учиш и да работиш от вкъщи. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bd377a4d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С времето ще се възстановиш, вярвам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 940d0f9c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Да, чрез духовно израстване се борят много успешно!
Комплексите са свързани със самооценката, а тя може да бъде подобрявана по много начини. Най-вече с осъзнаването на това - кой си, какво си, какво ти е мястото във Вселената и в глобалното съзнание, и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bf711f4520
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мога много да ти напиша, но само ще ти препоръчам да започнеш да четеш книги, които ще ти променят възприятието за света. Ние сме повече от заобикалящата ни среда. Предизвикателството е да се извисим над нея.
Медитирай. Всеки ден, отдели време за това.
Ние сме това, което мислим и това, в което вярваме и правим.
Понякога за да променим и научим нови неща, трябва да се отучим от други и това става с много самоубеждаване, медитиране и вяра.
Приеми се като човек, състоящ се от енергия (ние всички сме буквално това). Приеми се като енергия, която привлича това, което е на нейна честота.
Вибрираш на определена ниска/висока честота и това привличаш. Знам, че звучи откачено, но ако рефлектираш върху живота си може да установиш, че резултатите от вътрешния ти свят (системата ти от вярвания, убеждения за света и теб самата, очакванията ти, чувствата и емоциите ти, които са предимно негативни и деградиращи) са на лице и във външния ти свят. Не стига, че родителите ти не струват, ами и колегите ти са нарциси и боклуци...
Не си човек, който не подлежи на промяна, но трябва да се интересуваш и да четеш, да проучваш как да се случат нещата. Това е постепенен процес. Буквално трябва да си промиеш мозъка, за да си създадеш нов.
Стани по-оптимистична на пук на тази твоя среда. Започни да се цениш на пук на всичко и всички... ще видиш.. може и с малко закъснение, но нещата ще започнат да ти се случват.
Никой не иска от теб да станеш по-наперена или злобна. Не.
Игнорирай останалите и бъди търпелива и дори съпричастна с тяхното бедствено положение... Горките, те да не би да са израснали особено... Човек е силен когато поглежда на хората отсреща със съпричастност, а не с присъщата им за тях злоба. Това е истинската сила.

Прочети книгите и/или гледай видеата на Джо Диспенза (Joe Dispenza на англ. ) - не знам как си с английския език, но може много да ти помогне. Youtube е пълен с негови неща, които са просто брилянтни. За годините практика съм се убедила, че човекът е прав. Само си създай време за тях.

И една аудио книга, която е също много добра --- Untethered Soul на Michael Singer - https://www. youtube. com/watch? v=T6Phd6eO6QA&ab_channel=ThomasBagge

Ако не знаеш английски можеш и на български да намериш материалите им.

П. С: Ако все още живееш с вашите, махни се от там. Ще ти олекне на душата и ще видиш един нов свят, ще видиш!! А след време като се стабилизираш ще смениш и работата...
Единственото константно нещо е промяната. Това сега не е крайната ти дестинация и не е постоянното ти положение. С търпение и повечко оптимизъм ще се върнеш назад и ще се кефиш на изминалия път. Ще бъдеш горда и благодарна, че си го минала. :)

Успех!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker