Има ли комунисти в този сайт? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли комунисти в този сайт?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 987 пъти
Само аз ли мисля, че социалистическата система е умишлено съборена от запада за може икономиката ни да бъде унищожена и да могат САЩ и нейните държави съюзници от западна Европа да си инсталират големите корпорации и ние да не работим в тях и да сме роби.
Не видяхме нищо добро от политиците в последните 30 години, защото те изпълняват нарежданията на САЩ и ние сме под тяхно господство. Освен това демократичната система при капитализма е така направена, че да не може да управлява обикновен човек от народа. Тоест - на всеки четири години ние избираме кой член на капиталистическата класа да господства над нас. Управниците на всички демократични капиталистически страни са богаташи, бизнесмени, мафиоти, мутри... Няма как има добри социални условия за хората при капитализъм, както при социализъм. Държавата няма толкова бюджет, че да направи за хората, при условие, че повечето предприятия не са държавни. Социалните условия в западна Европа съществуват единствено за да се избегне революция като в Русия и да дойдат на власт комунистите. В никоя държава в Европа няма напълно безплатно здравеопазване и никъде няма толкова собствени жилища, колкото сме имали ние тук в България по времето на социализма. Дори скандинавските държави, които имат най-добри социална политика не могат да постигнат това, което социализма е постигнал. Те си остават експлоататорски държави. Хората нямат сигурна работа, има безработица... Най-лошото е, че хората емигрират на запад и напускат обезлюдяващата ни се държава, вярвайки си, че там се живее по добре. Една минимална заплата в Англия или Германия стига за колкото и в България.

Само аз ли вярвам, че някой ден социализмът ще се върне и е неизбежно. Или след като Китай стане първа икономика сила и мощта на САЩ отслабне и Китай ще ни подаде ръка и ще ни отърве от американците, или с времето тяхната система ще се сгромоляса и ще стане революция и хората ще подкрепят комунистите е те ще вземат властта. Няма как да продължи вечно тази експлоататорска система, чиято единствена цел е свръх печалба и не мисли за хората. Щом си отиде капитализма ще започне изграждането на следващия етап на развитието на човечеството, а именно комунизма - безкласово общество, където държавата и парите ще изчезнат. Ще мине много време и процеса ще трае с десетилетия, но някой ден, когато и да е, ще стане. Само ако си върнем народната власт ще се оправи България. Трябва да има една партия авангард, която да ни води.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: e615add849
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Невероятно е колко слабо информирани са българите. За голямо съжаление (за теб Авторе може би не), социализма се завръща. На изборите в САЩ победиха именно социалистите. Бърни Сандърс на коя партия е член? Що за идеи изповядват ANTIFA и други подобни организации? Страшното е, че това се случва и в Европа. В Германия има региони където марксизма е изключително популярен. Всеки бил в Германия е виждал по улиците стикери, на които се призовава да съборят капитализма. Сега, няма да говоря на тази тема повече. В интернет е пълно с информация. Страшното е, че българина и идея си няма за всичко това. Комунизма се завръща, а тези които го подкрепят са дезинформирани (в миналото бяха наивници). Това е робска идеология, която завлече на дъното цяло северна Евразия. Българина има много кратка памет!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2b923a9ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ние сме на всеки километър- от тук, до края на света !

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a5e4720718
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Хем се разсмях хем ме уплаши.
Добре е да прочетеш малко повече за да разбереш наистина ли искаш това? Кйтай да ни освобождавал от САЩ. Не знаеш ли че който те освободи той ще те зароби?
А се уплаших от простотиите, които бълваш, дано никой не ти се върже на акъла. Гарантирана работа-защо да се старае да се образова човек, защо да учи занаяти, нали така и така от гарантираната работа ще му дават заплата?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 20cb229493
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В днешни дни чрез усилия и труд човек би могъл да постигне всичко. Мнозинството обаче забравя за морален дълг, отговорност и основно уважение към по-уязвимите — с други думи, ако един заможен човек реши да подпомогне този в по-неблагоприятно положение, общата картина в човечеството би могла да придобие и друг изглед. Уви, настроенията ни (особено в България) са главно консуматорски с примесен псевдоморал: още от най-ранна детска възраст — „Моето си е мое, а чуждото... и то е мое, ако ми се отдаде възможност.“. Иначе... на събирания (на по чашка) се говори за социална политика и за това „как трябва да е друго“. Обаче... тези, които много говорят, както се и очаква, нищо не вършат.

Всеки човек взима свое лично решение и избира по какъв път да поеме — аз също не съм от заможно семейство, но се образовам, грамотна съм, развивам се, самостоятелна съм, доколкото ми е възможно. Забелязала съм, че съществуват много хора „срещу системата“, които единствено мрънкат. Мрънкат, че нямат работа и не им се плаща по 2000 лв. заплата, но забравят, че нямат образование или професионална квалификация. Мрънкат, че не могат да намерят работа, но са прекомерно взискателни и не осъзнават, че не притежават конкретни умения за дадени позиции. Ако искаш, ставаш... минаваш през трудности, но си стабилизираш живота. Всичко останало представлява едно безконечно оплакване, което в множество случаи, обективно погледнато, се оказва неоснователно, имайки предвид написаното по-горе.

Социализмът (в частност комунизмът) нищо не е постигнал. „Постигнали“ са нещо тези, които са минавали по партийна линия и им е жално, че вече по-трудно им се получава по същия начин — чрез бездействие и почивка. Моля ви, спрете да слушате разказите на агенти на държавна сигурност (доносници с нулев нравствен прогрес), някогашни секретари и т.н. Промиват ви мозъците от малки. Имало е всичко само за хората, които са били най-отгоре. За другите — колкото да оцелеят на минимума. Не сте слушали разкази за това колко месеци обикновеният човек е събирал пари, за да може да си закупи едни най-нормални обувки. Не знаете за комичните 120 лв., които са плащали на учители. Живеете с идеи за вафли и билетчета, нищо повече. За пълни трапези и мързел. Чакане да „падне нещо отгоре“. Толкоз'.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d3b9607881
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Определено искам държавата да конфискува цялата частна собственост. Не може всички да карат мерцедес и Ауди, а аз да съм с Опел Астра. А съм с две висши и магистратура.
Без електронни магазини. Всичко ще бъде както баща ми и дядо ми са разказвали. Силна държава, спокойствие и ред. Бедни ще сме, но еднакво бедни. И определено не по-бедни от сега.
Писна ми от тарикати и необразовани да изкарват пари.
Според мен ще се хареса на много хора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1e45405d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Има,аз съм от "Марксистка платформа",модерно крило на БСП.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иска ти се! Наивник! Комунизмът е умрял в началото на 20 век!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a5e4720718
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   №4 В днешно време заможните хора плащат данъци, с които държавата подпомага онези в неблагоприятно положение. От къде мислиш идва "безплатното" образование, от къде идват парите за детски надбавки, парите за социали помощи, за социални домове, за студентски стипендии, Бойко ги бере по поляните ли?
Дори консуматорското поведение на богатите подпомага онези в неблагоприятно положение, като иде на СПА ще плати, от там масажиста ще вземе заплата и т.н.
Не съм чул нито един, който няма образование или професионална квалификация да мрънка за 2000 лв заплата. Нямащите образование не искат и да работят, така както в училище не са искали да учат. А онези, които искат 2000лв си имат занаяти квалифицирани са в занаятите си.
Грешиш че отминалия социализъм не бил постигнал нищо. От аграрна държава за 35г е направил космическа, с най развития в Европа транспорт с камиони, и най големия в света производител на ел терфери няма да изброявам повече, ако се интересуваш чети.
Но пък идеята на автора да завземеш сега цеховете и заводите на богатите за да създаваш социализъм отново и да избиеш богатите и техните семейства не бива да е решение.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Както е казал Ротшилд: Защитавайте капитализмът, никой не трябва да се извинява, за това че прави пари! Комунизмът приятелю свърши отдавна! Знаеш как са живеели хората тогава?! В мизерия! Всичките тея соц жилища, с които толкова се гордееш, са пред разпад! Не им остава много! Добре са живеели партийците!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5a9eae53b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Има ли комунисти в този сайт?"

К'во ли пък няма в този анонимен сайт, че да няма и едни комунисти...

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Към 5: Бъди и ти тарикат тогава бе брат!
Братан

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8d388efddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Дори скандинавските държави, които имат най-добри социална политика не могат да постигнат това, което социализма е постигнал. Те си остават експлоататорски държави. Хората нямат сигурна работа, има безработица..."

Забавано изказване. А знаеш ли, че скандинавските икономики имат енди от най-добрите свободни пази, едни от най-дорбите условия за предприемачи и едни са от най-добрите места за инвеститори?
И какви са тея изисквания? Естествено, че няма сигурна работа! Естествено че има и безработица. Знаеш ли кои са безработните в Дания, Норвегия и Швеция? Мързеливите, депресираните и хората с увреждания. Работата е, че последните две групи не се водят безработни, а получават помощ, която не се изразява само с пари по сметката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   https://thebulgariantimes.com/защо-рокфелерови-финансират-интерн/ нека автора я прочете!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b6ad39d558
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Някакво просто дете на 20-21 години чело недочело се мъчи да разсъждава. Малкия, вземи прочети някоя книга за събитията от 1918 до 1940 (началото на войната) в Русия/СССР и после пак помисли за хубавия социализъм и лошите капиталисти.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Към 5: С такова мислене не вярвам да си с две висши! По време на комунизмът, интелигенцията е била избивана!!! Обикновеннно социализмът, комунизмът се подкрепят от нискоинтелигентните хора, които никога не са прочели урок по история.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8e3e7d63d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Много наивно авторе, много наивно.
Сигурно си някое 16-18 годишно лапе, което чуло-недочуло баба си, или киру брейка и вече си изгражда някакви фантасмагории в главата.
Така си ги описал нещата, някакви ще ни подадат ръка, други пък не знам си какво. Това е по-наивно и от филмите за Авенджърите.
Безкласовото общество е една химера, илюзия и невъзможна простотия.
Нашите комуняги, когато взеха власта 44-та година, именно те се превърнаха в новата буржоазия срещу която се "бореха".
Децата на партизаните бяха приемани на челни позиции, въпреки че нямаха съответните знания, за тях имаше специални превилегии, те започнаха да карат западни коли, докато нашите бащи караха още москвичи и лади. Специално им се носеха западни филми, западни дрехи и прочие. Бащите им пък все на Запад ходиха по командировки.
Имаше един лаф "Клетвата си я дава в Москва, гъза на Запад".
Тоест още тогава, твоето комуняги ги влечеше Запада, защото видяха, че там нещата са по-развити. Дори още тогава не искаха съветски пари, а американски долари.
Та, няма безкласово общество, няма равно. Както е написал Оруел във Фермата "Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите".
КомунизЪмЪ е рай за посредствените и мързеливите хора, които обичат да се скатават и да минават между капките.
На комуниста все някой друг му е виновен, все у някой друг е вината.
"Аз се правя, че работя, те се правят, че ми плащат".
Тоя режим не дава никакъв стимул на умните и работливите, но прави мързеливите още по-мързеливи.
Не ми се влиза във фактология, подробности и тн.
Но авторе, вземи почети малко литература.
Георги Марков, Солженицин, Христо Христов, дори разни лекции на Джордън Питърсън.
Почети малко исторически книги, интересувай се малко и от икономическата страна на нещата, за плановата икономика и тн.
Сравни фашизма, национал-социализма с комунизма, виж, че нямат съществени разлики.
Абе четене и анализиране му е майката, само така човек може да се отърве от пропагандите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: efb924b502
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   1. Комунизъм никога не имало. Никъде . Имаше Сталинистка диктатура, която по късно се изроди в диктатурата на неговите предшественици.
2. Живял съм в Китай 2.5 години и той казвам, че по капиталистическа страна от Китай всъщност няма. Даже там е най зле защото има Държавен капитализъм..
3. Китайците са също толкова роби , колкото и всички останали..Фамилията Ли , със седалище в Хонконг дърпа конците там. Но реално "американската либерална демокрация " е проникнала във всички нива на партията. Партията е само за параван , пред собственото им население , което нарочно се държи в едно старо "комунистическо" мислене от времето на Мао..
4. Не можеш да очакваш от едни роби да освободят други роби. 80% от китайците незнаят дори ,че има други държави освен Китай или поне никога не са се интересували да останалата част от света.
5. Прав си ,че загубата на студената война в Афганистан донесе разпад на соц. Блока. После всички държави-членки бяха харизани на американците, включително и Русия. Ако тряба да сме още по-точни , на хората които управляват Америка. Ролята на американските поданици е да консумират , да се угояват , да харчат и да вземат заеми и понятие си нямат какво се случва в света....също като китайците.
6. Да не кажа "социализъм" , но една по-социална форма на управление ще дойде тогава , когато пирамидата се поокълца по краищата, т.е след сериозна депопулация на Земята. В този формат капитализъма е непобедим , но и е унищожителен за планетата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a6d023a851
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Най-смешно ми става, като видя някое келеше, да поства за това, как светът бил неравен, как било гадно, как можешло по-добре, докато си седи вкъщи, на топличко, а на кейса на iPhone-a му за 2200 лева, се вижда лицето на Че Гевара!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   колко наивни хора има на този свят

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d2fa24054
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Препоръчват ти да прочетеш истината за комунизма! Явно много си слушал дедките пред блока!

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: efdac0b319
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не, само гадни капиталисти са тука! :Д

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e0ff3b5d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Има комунисти, тролове, лъжци, гейове. Всичко има в този сайт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker