Може би не ставам за нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може би не ставам за нищо
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 868 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години. Пиша в този сайт от много голямо отчаяние. Знам че след моите писания, коментарите ще са от сорта на: “Момиче стегни се на 16 си, седни си на задника и започни да учиш.”,
“Глупачке такива неща не се споделят в сайтове” и др. Повярвайте ми знам какви са думите на хората-нараняват. Но аз съм изключително отчаяна. Никога не съм се чувствала така. Тук съм не защото търся внимание или нещо подобно, не ни най-малко, желая просто да изкажа онова което ме мъчи вътрешно. Изяжда ме. Имам нужда от помощ, но не мога да споделя на никого.
Темата ми е изключително популярна-в днешно време да се чувстваш безполезен. Не знам защо, но аз наистина мисля ме не се развивам, застоявам, не се отличавам с нищо. Чувствам се като празен бял лист хартия, който така желае да бъде изпълнен с най-прекрасната проза. Старая се да спортувам, общувам, уча, но сякаш нищо не се случва. Имам доста депресивни състояния, а понякога прерастват в по-лоши действия. Понякога гледам други хора и си мечтая да бъда тях, ала това не е добре. Обръщам се към вас, не знам кой ще прочете това, но ви моля да ме посъветвате или да изкажете мнението си, относно това което ви споделям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 86816c65a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Измисли си някакво хоби-не просто да го изсмучеш от пръстите си,а да правиш това,което ти идма отвътре и ти е присърце.Всеки има такива занимания,просто открий себе си.Аз моето основното го открих на твоите години,а сега другото вече в по-зряла възраст.Включи се в доброволна инициатива,помагай,измисли нещо.Най-важното е ако можеш изхвърли тоя скапан телефон и по-малко интернет.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d23fcbd771
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помисли си какво искаш от себе си? Много си малка, че да си особено успешна. Всички на твоите години правят горе-долу еднакви неща. Учите, излизате с приятели, занимавате се с хобита и онлайн платформи. Съветвам те просто да си поставиш ясна цел. Реши какви неща искаш да правиш, какво искаш да подобриш в себе си и какво ти се иска да работиш. След това започни стъпка по стъпка да изпълняваш мечтите си и не забравяй, че това е бавен процес и ще отнеме години. Никой не е станал шеф готвач за ден, никой не е написал бестселър за ден и никой не е застанал на висок пост минути след дипломирането си. Ти си бял лист, който сама ще изрисуваш, просто измисли как.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5abccb9f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря, ще се опитам да направя всичко възможно!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0bcab4f569
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Чети Айн Ранд. До посиняване.
Ех, ако някой ми го беше казал на твоите години!...
Щеше да е друг живот.

Отиди и си купи романа „Изворът“ /„The Fountainhead“ (май ще е по–лесна на твоята възраст) – и виж дали ти допада, а след това „Атлас изправи рамене“ / „Atlas Shrugged“.
После започвай с нехудожествената ѝ литература.

И да не ти допадне на 16 (както е ставало при някои от най–големите ѝ почитатели), пробвай пак на двайсет и нещо. Хората често стават доста по–различни тогава – по–интелектуални, по–осъзнати...

Моля те приеми този съвет сериозно – в името на твоя живот. Предлагам ти литературата на най–големия гений, живял някога (може би равен единствено на Аристотел).

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 065ec793d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тази книга "Изворът" ме преследва, хора. Сигурно е нещо много голямо.
Купих я за благотворителност. Бях в едно Родопско селце на фестивал и една жена беше подредила огромно количество от библиотеката си на двора и продаваше книгите си за ремонт на църквата в селото. Купих "Изворът" и "Шантарам", нищо не знаех за никой от авторите, просто взех най-скъпите книги заради каузата.
Шантарам много ми хареса, много. Още не съм започнала Изворът, имам твърде много за четене от университета. Но, влизам в книжарница и чувам как една групичка събират пари да я купят на преподавател. Отивам на кафе и приятелка говори за тази книга. Влизам тук и виждам коментара на Номер 5.
Явно трябва да обърна внимание :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 069db1ac9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбери си интересите, опознай се. Направи тест на личността си за да се опознаеш от сорта на myers briggs personality test или Enneagram, а може би и двата.

Помисли какво искаш да правиш занапред когато завършиш спрямо интересите си и евентуално какво искаш да учиш. Доброволстване също помага.

Можеш да се запишеш във общества като някоя църква например ако си религиозна където се събират хората ежеседмично и пеят песни, организират си пътувания и екскурзии заедно, или пък Български Червен Кръст може да е място където би могла да доброволстваш и правиш добро. Също е добре и за CV-то ти за след вереме. Можеш да проучиш как се прави CV също и да видиш примерни такива и да опиташ да направиш своето си първо.

Според мен това което чувстваш е че имаш нужда да се само-актуализираш, да бъдеш креативна, да си спонтанна, да изпитваш чувство на принадлежност, да вършиш нещо със смисъл и да изпитваш това чувство че вършиш нещо със дадена цел, насока, кауза. Имаш нужда от нещо което да е смислено за теб и където да разгръщаш вътрешният си потенциал. Междувременно тези неща също ако се навигират добре могат да окажат влияние над себе-оценката ти и самочувствие ти, на чувството ти за постижение, на уважение от други, на нуждата ти да се чувстваш индивидуална и уника. Имаш нужда от приятелства, семейсна подкрепа и чувство на връзка със околието. Имаш нужда да се чувстваш в хармония със себе си, да си в безопастност, да си здрава, да имаш активна работа която да вършиш. Разбира се, имаш нужда и от това да дишаш, да се храниш и поиш, да имаш къде да се прибереш и да се чувстваш в подслон, да имаш дреха която да облечеш и да се наспиваш добре.

Може да имаш нужда да се научиш и на музикален инструмент, език да научиш. Всичко е възможно.

Ще се справиш.

Можеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker