Що за глупости са това?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Що за глупости са това??
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1021 пъти
Много ме дразнят някои като почнат "Който както си го направи", "Радвай се на живота", " Избери да бъдеш щастлив"...
Това са пълни глупости! Първо не е както си го направиш, повярвайте ми, ако беше така всеки щеше да е безумно щастлив! Кой би искал да е нещастен? Кой би си направил живота скапан ако може да избира? Преди да казвате това се замислете малко!
И как точно да се радваш на живота ако постоянно ти се случват гадни неща и нищо хубаво? Как да избереш да бъдеш щастлив, като щастието е чувство, а всеки знае, че не може да избираш как да се чувстваш?

А любимото ми е "Защо продължаваш да обичаш някой, който те наранява?"
Ами много просто, не мога да избирам в кого да се влюбя? Кой може? Кажете ми кой от вас може да избира? Ако беше толкова лесно никой нямаше да страда и спрете да казвате, че тези които страдат сами са си избрали така, ами не е вярно и го знаете, но не разбирам защо постоянно се натяква.

"Не ти върви в любовта защото си само неподходящи"
Хаха, какво трябва да значи това? Както вече казах, не ги избирам аз, сърцето ги избира, пък и те са мъже, те ме "избират", така да се каже защото те правят първата крачка, те ме карат да се влюбя, знаете как е, обяснения, обещания...
Защо вечно хората искат да се чувствам така всякаш аз съсипвам живота си, след като ни най-малко бих искала това да стане? Сега ще кажете, че не внимавам?
Напротив, дори понякога мисля, че прекалено много внимавам и така губя време, в което съм могла да бъда щастлива с даден човек отколкото да обмислям дали той е правилният, ами правилен НЯМА!

Омръзна ми и от някви тъпи цитати във фейсбук "Живота е такъв какъвто си го направим".
Друг път, понякога или по точно винаги, колкото и да се опитваш не се получава и това е, а някой неща се получават с лекота защото НИЩО не зависи от нас! Разберете го най-сетне!
Когато някой не е успял в живота само му повтарят как е трябвало да учи и едва ли не щях да стане милионер ама видиш ли той избрал да работи като строител примерно и затова няма достатъчно пари! Отново глупости!
Защо не се огледате колко много хора имат висше и професии и не могат да си намерят работа? Те сами ли са си го направили? Сигурно пък те не са избрали правилната професия, а?

Защо не спрете да се преструвате, че можете да контролирате нещо в този живот? Не можем да контролираме нито живота, нито любовта!
Има толкова много двойки, които са заедно от тийн годините си и всичко изглежда перфектно при тях, но в един момент се разделят и се женят за други хора малко след това. Дали са го планирали така според вас?
Нито пък имаме контрол над чувствата и емоциите си!

"Радвай се на малките неща"?
Тук съм съгласна, да и винаги се радвам, но понякога няма дори и малки неща за които да се радвам!
"Никога няма да си щастлив докато щастието ти зависи от някой друг", не знам дали точно така беше този цитат, но нещо подобно.
Та, този който го е измислил, не се ли е замислил, че няма как щастието ти да не зависи от другите? Просто няма как защото никой не е сам на тази планета, нито пък някой би искал да е сам! Естествено, че зависи от другите и то много.
Например, представете си, че сте на работа и не се разбирате с никой от колегите си а постоянно сте в един офис и трябва да комуникирате, но те всичките са срещу вас? Тогава как бихте могли да бъдете щастливи на работа? Сега ще кажете "Не обръщай внимание, нека си говорят и да се заяждат", поредната глупост!

Дори да се събудиш в идеално настроение, да облечеш любимите си дрехи и да отидеш с кеф на работа още от вратата като те почнат с злобни коментарчета, веднага ще ти се скапе настроението, дори да знаеш че го правят нарочно, самата мисъл, че всички са срещу теб ще те накара да се чувстваш много кофти и без никаква мотивация за работа, дори тя да е мечтана работа.

Всичко е до късмет в този живот, каквото и да правиш, колкото и да се опитваш да постигнеш нещо, което много искаш, независимо дали ще е работа, любов или каквото се сетите, всичко си е до късмет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: c052715ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съгласен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a9d2230290
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек сам прави изборите в живота си!!!
Да понякога изборите, които взимаме са повлияни от външни фактори и се принуждаваме да ги направим,но не можеш да обвиняваме живота и съдбата постоянно, не отричам, че и те играят частична роля в живота ни, но от нас зависи дали ще продължим напред в търсене на щастието!!!
За емоциите и чувствата си права над тях нямаме контрол!!!
За хорското мнения, трябва да Ви е безразлично, трудно е в началото,но даден етап ще успеете да не се влияете от хора, които не са фактори в живота ви!!!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ffee6f87eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   " Първо не е както си го направиш, повярвайте ми, ако беше така всеки щеше да е безумно щастлив!"

Ще те контрирам малко, но ... изисква време, воля, търпение и усилие. И да! Има гадни моменти, в които НИЩО не можеш да направиш.

" НИЩО не зависи от нас! Разберете го най-сетне!"

Грешка! Много неща не зависят от нас, но има и доста, дето е важно да знаме че зависят от нас.
Ако имаш зор да станеш сутринта, ако отазваш да се учиш, да полагаш усилия, да се развиваш и да търсиш нещо по-добро за себе, както и да ИЗИСКВАШ повече от себе си, то тогава НИЩО не зависи от теб, защото си сдал и малкото контрол, който си имал.

Разбирам това за нсасторението, но се и там имаш възможности. ТИ СИ ТИ! Трябва да се научиш, че общите приказки на другите не ти влияят. Ето примерно - ставаш сутринта, но навън въли, гърми, трачно е и водата се стича по прозореца, като река и настроението ти е скапано.. Или те е страх от тъмното.
Разбери ЗАЩО става така. Когато навън вали, видимостта е затруднена, придвижването също, риска от болести е много голям, риска от атака е много голям, ако живееш в гората, можеш да се изгубиш. Просто мозъка ти ти казва - стой си на задника и пести енергия. Осъзнаеш ли това, че утре пак ще има слънце, че не си в никаква опасност, че имаш приятели, цели и желание, ще си добре.
А тъмното? Какво е тъмното? Лиспа на фотони! Околото ти не може да вижда много. Вижда отразени фотони. Защо е страшно? Ами защоот мозъка ти очаква 350 килограмова котка, с зъби по дълги от ръцете ти, да те сграбчи от тъмното. Затова е цялото притеснение. Затова децата искат да спят на тъмно. Инстинкт от както сме открили огъня.
Сега - за живота е малко по-различно, но не толкова. Трябва да си наясно кое и как те прави тъжен и щастлив. Не го ли направиш, ще живееш в мъгла и ще си като нещо, носещо се по реката. Тогава е нормално да твърдиш, че НИЩО не зависи от теб.

Много неща зависят от теб. Всеки ден правиш хиляди и хиляди избори. Някои са тоално незначителни, други може да променят живота на теб и много хора. Излезе от тея депресарски мисли, спри да търсиш извинения и се опитай да си подобриш ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dbf5275bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пак логорея, губене на време!? "Ами много просто, не мога да избирам в кого да се влюбя? Кой може? Кажете ми кой от вас може да избира? " - А как си избираш какво да ядеш, как да се обличаш, какво да гледаш по тв, е тогава ли не правиш избор? Нямаш ли си разум, нямаш ли критерии които трябва да съвпадат при изборът ти с кого да общуваш? Влюбването не е даденост, някой да ти я налага, то се поражда в душата, и избликва, когото тя реши, т.е., когато ТИ решиш дали си направила правилният избо Бъркаш влюбване със симпатия! Симпатията може и да е спонтанна, окобено ако са те напънали хормоните или си пила алкохол, тогава може и да се подхлъзнеш, но за влюбването не става така бързо и лесно, защото там има разсъдък и множество критерии за покриване, за да си съвпаднат образност и действителност. Само уличен помияр не избира след кого да тръгне за парче храна, готов е начаса да се покори на всеки, има и такива жени, но това не е от любов, а за пари или животинска страст. Умните жени избират, а мъжете дават, това е Божията воля. А глупавите жени дават, а мъжете се възползват от това даване, но това не е любов!? Авторката да реши от кои е, май е от вторите!?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5cbdbae7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Прочети "Човекът в търсене на смисъл" :) Писана е от психолог, преживял концлагерите и обяснявящ защо и как.

Човек винаги, във всяка ситуация има избор, колкото и да е гадна тя - може да избере отношението си към случващото се (не казвам, че е лесно). И тук не става дума да си щастлив пред лицето на кофти ситуации, а да излезеш от ролята на жертва и да станеш автор на живота си. Щом хора в концлагерите са могли да направят това, за какъв лош късмет говорим?

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8d528cc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напротив, не са глупости. Щастието не идва даром, трябва да се потрудиш за това. Нещастието ти е в това, че правиш лоши избори. Прави това, което те радва, и то, с правилните хора. Изхвърли всичко токсично от живота си. То те дърпа надолу.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fac77fb0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моето мнение върху написаното от теб, ще го изразя символично: (яп.) Кин-тцуги (kintsugi).

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b33340a8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Цитатите са глупави. няма спор, но ти искаш да се откажеш от почти всякаква отговорност за живота. Казваш, че "сърцето" избирало в кого да се влюби бла-бла. Ами нали имаш и разум. То може сърцето да се влюби в бияч-алкохолик, ама разумът трябва да се намеси и да прецени, че въпросния не е добра партия.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0141fd5ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Пълна простотия, авторе. Как да нямаш контрол над емоциите си? Ти да не си животно? Предполага се, че имаш някакъв разум, значи можеш да разсъждаваш логично. Но докато вярваш на обещания от нъже, обръщаш внимание на колегите и тн. все ще си така. Ами порърси в себе си някаква хармония. Работи върху себе си. Горните две са знак за наивност и ниско самочувствие. Наивността идва от липпсата на опит или нежелание за разсъждаване върху ситуациите/провалите ни. Аман от прост народ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: edd7f97156
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке разбира се в живота има неща, над които нямаме контрол, но всичко което си изброила си е избор и е под влияние на човека!
Разбира се че всеки би избрал да е безумно щастлив, но зад всяко щастие има много вложени усилия, доста често се борим за нещо като си мислим че това ще ни направи щастливи, а се оказва че не е така, тогава се чустваме скапано. Тоест не знаем какво искаме или по скоро сме избрали грешното нещо за което да се борим мислейки че точно то ще ни направи щастливи, резултата ни разочарова. Извод щастието и нещастието са производни на грешни или правилни избори на самия човек.
Влюбването:
Сърцето е мускул, в него емоции и чувства не се зараждат, всичко е в главата. Хората се учат да обичат като малки в зависимост от отношенията в родителското им семейство. От този си натрупан опит избират и партньори за себе си.
Ако бащата е бил доминантния в родителското семейство дъщерята след време харесва доминиращи мъже, избира на един от тях да обърне внимание, в последствие не й харесва животът в партньорство където тя няма никакви права и се оплаква, дори го оставя, но в следващия си избор пак търси доминант. Ако бащата на жената е бил мъж под чехъл нещата пак са такива, тя е научена от видяното че като жена трябва тя всичко да решава, намира си чехльо, но пък не й харесва нейната роля. Понякога се случва младите да приемат за обич точно обратното на случилото се в родното семейство, когато става въпрос за прекаляване в семейството ако бащата на момче е пребивал майката и детето редовно, има един превратен момент в психиката и момчето да не стане като баща си а чехльо и да търси не търпелива като майка си жена, а прекалено доминантна.
Така или иначе човек трудно дори невъзможно да намери точно половинка която да му пасне на 100% и повечето в партньорския си живот правят компромиси търпят нещо за да са близо до човека, който има най близки до разбиранията им добри качества.
И не е вярно че мъжете избират, винаги жените избират на кой от мъжете които я ухажват да обърне внимание, да даде шанс. Мъжете ролята им е да ухажват, те често ухажват по няколко жени на ден, жената обаче избира дали да му върже.

В професиомнален план наистина Живота е такъв какъвто си го направим. Нищо лошо не намирам в това строителя да е строител. Проблема му с недостига на доходи не е, че е избрал да бъде строител, а че не харчи като строител. Най често хората нямат финансова култура, избрал е да не учи висше и да работи строител, но иска да купи на детето си нов скъп смартфон за коледа. Решил е че щом работи трябва да може да си позволи маркови маратонки по 250лв за сина, лаптоп за дъщерята и кухня от 10 000лв за жената, но така не става. Харченето трябва да е съобразено с избора на работа, не може да харчиш само защото работиш без да се съобразяваш какво работиш. Който избира да бъде зидар се налага и да ограничи разходите си според доходите и да научи и семейството си така, не трябва жена на зидар да иска кухня от 10 000лв, тя трябва да се съобрази и да се ограничи, щом мъжа й е зидар а тя продавачка в кауфланд обзавеждането им ще е от по евтините, от масовите продажби, а не по поръчка.
В друг коментар ще продължа, че сега нямам време.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b799299c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Фейсбук цитатите са пълна глупост и замърсяват съзнанието - особено тези, които са "мъдри".

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c052715ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз тъкмо щях да цитирам заглавието на книгата и видях, че номер 5 го е направил. Само че там пише първо да определим кое зависи от нас и кое не. Това, което не зависи, да не се терзаем за него, а това, което можем да променим, да го променим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2122be52ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "Те са мъже, те ме избират" "Сърцето избира, не аз"
Оффф ти си от онези дето все прехвърлят вина на други, на хора, на богове може би, на лошото време т.н.
И толкова ли нямаш характер че, чакаш някой да те "избере" въх горката... иначе сама ще си останеш.
Имаме избор- всички! Ти просто предпочиташ да не вземам решения за твоя си живот дори (с всички описани примери казваш това- ми аз горката какво да направя, то нищо не зависи от мен, аз съм просто многострадалната Геновева) защото това е отговорност. Друго си е да си смуче палеца в някой ъгъл и да сочиш външни хора и влияния за "виновни"
Е, всички имаме избор както казах, твоят е да цивриш и чакаш някой друг да ти подреди живота някак си. Това няма да стане, но живота си е твой, а всеки има право (отново е личен избор) да си го съсипе както намери за добре!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a71202bb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хора ходят в чужбина, работят като строители, зидари, какво ли не. Прибират се тук и си купуват маратонки, лаптопи, правят си хубави кухни. Иначе и аз мисля, че е кой както си го направи. Основният проблем е да успее да се ориентира какво точно.
А 10 ми звучи като някой човек с амбиции да.. формира нещо си. 10, хората са много по-цветни, отколкото си мислиш. Иначе с встъпителната ти част мога да се съглася.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3dcbfeda0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   виж какво, замини да работиш в чужбина, в някоя цивилизована страна. Не си за тук. И си се описала като едно безволево същество, което животът го влачи насам-натам, а ти дори не се опитваш да реагираш. Не е така-ти може да контролираш емоциите си, имаш разум и можеш да мислиш. Имаш воля. Във всеки един момент ти правиш избор , дори за дребните неща. и пр. Да, има неща, на които не можем да влияем. Те са, да кажем, 50 процента от живота ни, но на другите 50 процента можем. Моят съвет наистина е да заминеш за чужбина и да смениш генерално живота си. Успех.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 60f4664170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Както винаги истината е по средата.
Да, има неща, които не зависят от нас, примерно в какво семейство да се роди, но има доволно много неща, които зависят от теб и от изборите, които правиш всеки ден. Замисли се, Ти си човекът решил какво образование ще имаш (ще учиш ли висше, каква специалност и т. н), ти решаваш дали да идеш на среща с някой (и дали ще има 2 среща), ти решаваш, кое ти е приоритет кариерата или семейството, ти си избираш приятелите, как да прекарваш свободното си време, да имаш (и колко) или да нямаш деца и т. н.
Много неща все пак зависят от теб.
Да, колегите си не избираш, но фирмата в която работиш-да.
С роднина, който не харесваш също можеш да не контактуваш...
Не е толкова безнадеждно колкото го описва.
Да, не всичко зависи от нас, но много неща зависят и когато промениш 100 малки неща, това променя целия ти живот!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b61f28254c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз мислех като теб, но не сме прави. Просто ти виждаш живота така. Ако можеш да отделиш време за благодарност за това, което имаш ще се почувстваш по-добре.
Имаш травма от детството. Все едно чета своите мисли.
Петте травми които ни пречат да бъдем каквито сме. Прочети тази книга. Говори с родителите си, да вникнеш в проблема си. Направи тези неща за да се почувстваш по-добре и да откриеш вътрешен мир.
Молитвите ми са с теб

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 19f7e1f0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От авторката:

Първо благодаря на всички коментирали.

Номер 2, единствените избори, които човек прави са какво и къде да учи и къде да живее, приятелите зависят от това къде живееш, учиш или работиш, никой не си търси приятели с обява или в интернет. Всичко друго се случва само. Но дори да учиш каквото искаш понякога след това просто не може да си намериш работа и това е. До късмет е.
И моля ви, само не казвайте да си намеря хоби, това е толкова изтъркан съвет.

Номер 4, как може да сравняваш човек с храна? И си противоречиш страшно много, първо влюбването се избирало от нас, пък после то се поражда в душата? Логика?
Аа, значи умните жени избират мъжете си? Супер, значи казваш аз да избера някой който ми е удобен ама аз хич не го харесвам, ама ще го избера щото видиш ли този който обичам не ми е удобен защото има труден характер примерно!? !
"Само уличен помияр не избира след кого да тръгне за парче храна", ето пак стравнението с храна. По твоята логика трябва да сменям мъжете през ден защото да ядеш една и съща храна всеки ден омръзва, нали? ХаХа.

Номер 5, това с "автор на живота си" е измислено от хора, които се опитват да си втълпят, че могат да контролират живота си, явно това ги кара да се чувстват по спокойни, мислейки че живота им зависи от тях самите, така се чувстват в безопасност, че нищо лошо няма да им се случи ако те самите не го позволят, отново глупост. Ще ти дам пример с инцидентите на пътя.
Дори човек да шофира идеално, да спазва всички правила ако някой надрусан без книжка кара зад него и го натресе, какво? Сигурно той си е виновен, че е бил на неправилното място, в неправилното време ли? Замислете се малко.

Номер 6, дори и така да е, как бихме могли да отсяваме лошите и добрите избори? Например ако бях се преместила в друго училище щях да съм по-добре? А може би не, може би щях да съм по-зле и да имам повече проблеми? Кой може да знае предварително? Това също е на късмет.

Номер 8, ами ако всеки път сърцето ми се влюбва в токсичен мъж? Ако просто ми е такъв късмета и все на такива попадам? Какво да правя, да пусна обява "Търся добър мъж, да не пие, да не пуши, по жени да не ходи", така ли? Идеални хора няма.

Номер 9, значи ти имаш контрол над емоциите си, така ли? Като си удариш палеца на крака в ръба на шкафа сигурно избираш да чувстваш удоволствие вместо болка?
"докато вярваш на обещания от нъже, обръщаш внимание на колегите и тн" Да, няма да вярвам на никого, пък после ще кажете, то така става като не допускаш никого до себе си...
И да, ще обръщам внимание на колегите си защото е натоварващо, но разбира се като е на чужд гръб не е проблем, нали, утре някой може да ти шибне един шамар за добро утро и аз ще ти кажа " не обръщай внимание... " Прост народ ама заради такива като теб.

Е не бе, номер 13, аз ще ги избирам. Тогава си избирам някой женен, ама после като пиша тема "Как да го накарам да остави жена си и да се ожени за мен", веднага ще почнете да ме упреквате. Или най-добре да си избера някой холивудски актьор, хайде няма да съм лоша, вместо женен ще избера разведен, Брат Пит става... Ти добре ли си изобщо???
Естествено, че други влияния са ми виновни защото само аз знам колко пъти странични хора са проваляли отношенията ми не само с мъжете а и с приятелките като са злословили по мой адрес и колко проблеми са ми създавали тези хора, сигурно пак аз съм си виновна, трябвало е като съм разбрала веднага да съм отишла да им отрежа езика за да не ми говорят повече зад гърба, нали? Жалък коментар.


Номер 15, и да не съм за тук, аз си обичам България и ще ми е трудно да започна на ново другаде далеч от близките. Проблема не е в държавата, проблема е, че така се нареждат нещата, не в моя полза.
И пак казвам, няма как да контролираш емоциите си, може да ги прикриваш, но не и да ги променяш. Вие май бъркате тези две неща, затова говорите така.


Номер 17, да аз решавам дали да отида на среща с някой, но в повечето случаи аз не познавам този човек никак, за да го опозная трябва да отида на среща.
Отивам, той се представя страхотно, има втора, и още срещи, след това ставаме двойка, минава време и той показва истинското си лице, но аз вече го обичам. Тогава какво да направя? Кое е зависило от мен? В такъв случай според вас сигурно е било най-добре да отрежа човека още преди да сме излезли? Ами това ще значи да отказвам на всички като предпазна мярка за да не бъда наранена.

Номер 18, благодарна съм за всичко което имам и се радвам на малките неща. Разходка с приятелка, която ме кара да се чувствам добре, например, но ме дразни това, че все аз съм прецакана в този живот и моите грешки винаги са непростими, а аз винаги трябва да прощавам на другите, това е несправедливо. И то да беше само това...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5cbdbae7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторке, н.5 съм.
Мисля, че не си ме разбрала коректно, ще опитам още веднъж. :)
Гадните неща, които ти се случват, не можеш да ги избегнеш, да.
Но можеш да решиш да приемеш дадена неприятна ситуация по различен начин. Ето по твоя пример: шофираш перфектно, но бам шофьорът зад теб не е успял да спре и ти удря колата. Ти не си пострадала, но колата има нужда от ремонт и 1 месец ще си без кола.
Ти ще се ядосаш и/или притесниш в първия момент. Но на другия ден можеш вместо да се мръщиш и мрънкаш, да се насладиш на разходката до работата си (например), да приемеш стоически ситуацията и напук на кофти обстоятелствата ти да се чувстваш добре.
Не е задължително вътрешният ти свят, твоето Аз и твоите чувства да са толково зависими от външния свят и другите хора.
Да, в живота има много гадости и те се случват на всеки от нас рано или късно.
Решението дали ще ти е тъпо на теб цял живот или ще се научиш да махваш с ръка на по-дребните неприятности, си е твое. Ти си автор на вътрешния си свят. Не на това, което ти се случва отвън, а на твоите мисли и в резултат - на чувствата си.
Разбира се, ти можеш да се опиташ на практика това, което съм ти написала или да продължиш да си нещастна, без дори да се опиташ да вникнеш в написаното. Ето го твоя избор ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker