Два въпроса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Два въпроса
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1514 пъти
Прави ми впечатление, че днес има много млади хора, емигрирали в големите градове, които нямат собствено жилище. Вероятно много от тях няма да могат да си купят такова до края на живота си. Интересно ми е какво ли ще стане след години, когато тези хора станат пенсионери. Къде ли ще живеят? Сега е лесно - изкарват пари, плащат наем и всичко е ОК, но тогава с 500 лв пенсия (примерно) как ще плащат наем, ако нямат и наследство? Аз самия имам много познати, емигрирали в София, които нямат жилища, нито пък могат да пестят кой знае колко, за да си купят някога такова. Не знам тези хора какво ще правят на старини.

Другото, което съм се замислял - представете си примерно, че жена ражда дете, обаче съпругът и почива скоро след това и тя няма близки, на които да разчита. Винаги съм се чудел какво правят такива жени. Как може една жена хем да ходи на работа, хем да гледа няколко месечно дете, което не може нито да даде на ясла, нито има кой да и помага финансово или физически? Ако вие се озовете в подобна ситуация, какво бихте направили.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: c84d2c2a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много хубаво, че мислиш в дългосрочен план! Поздравявам те, за което! Аз съм момче на 17 години и си давам сметка, как никой не мисли за бъдещето си и живее ден за ден, в което няма нищо лошо (всеки с вижданията си), но лично аз не го одобрявам....

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 81221237c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След години, най-доходосния бизнес в България ще е със старчески домове.Аз това го рабрах още преди 20г. Не е лошо след някоя друга годинка, като хептем умре българското село и цените на имотите там се доближат до нула да почвам да изкупувам ефтини къщи по селата, които ще се стегнат и превърнат в домове с ,,особенна грижа,, за възрастни хора.


Ченгиз Хан

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1b8def237c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Повечето изкарват достатъчно, но не спестяват. По-важно е телефона и дрехите да са последен писък на модата, да се сяда в луксозни заведения, да се ходи по екскурзии, колата да е повече за гъзария, отколкото за да ти върши работа и така нататък и така нататък. Имам братовчед, който е вече на над 40 години, но още не е излязъл от пубертета и го вълнуват тези неща и казва,че е "далече от жилище", но ако живееше като мен примерно, досега щеше да има не едно, а две жилища с неговата заплата, ама не - той си обяснява колко било трудно...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a7b6f6e3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Повечето хора да не кажа 90% теглят ипотечни кредити,за да си купят жилище,а докато те остареят вече ще са дошли други времена, КОИТО ще предлагат други възможности!!!
Не ги мисли, повечето хора в България имат ѝ по един имот, които продават,за да си купят жилище!!!
Не ги мисли, хора знаят как да живеят живота си!!!
Няма цял живот да живеят при родителите си!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 15a1697220
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма нищо лошо да мислиш за бъдещето авторе, но има едно правило, трябва да мислиш ама за собственото си бъдеще, какво ще правят хората в тяхното бъдеще не е твоя работа.
А варианти има, ако човек изпадне чак в такива лоши ситуации като предположените от теб, варианти има.
Има стрчески домове за пенсионерите без имот, не са приятни, но колкото да си под покрив и зимата на топло има. Дават си 70% от пенсията за старческия дом и имат 30% за да си купуват някоя вафла или нови чорапи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 15a1697220
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма нищо лошо да мислиш за бъдещето авторе, но има едно правило, трябва да мислиш, но само за собственото си бъдеще, какво ще правят хората в тяхното бъдеще не е твоя работа.
А варианти има, ако човек изпадне чак в такива лоши ситуации, като предположените от теб, варианти има.
Има стрчески домове за пенсионерите без имот, не са приятни, но колкото да си под покрив с осигурена манджа и зимата на топло има. Дават си 70% от пенсията за старческия дом и имат 30% за да си купуват някоя вафла или нещо което обичат.
А за младата майка с бебе, вдовица без имот, и без роднини и наследства, държавата има вариант, да й гледа бебето 6 месеца в дом, докато тя си стъпи на краката, пак е неприятно, но е вариант и бебето въобще няма да има спомен, а майката ще си стъпи на краката и ще намери вариант, има такива случаи.
Гаранции в живота няма никакви, може на младини да си купиш имот и точно по време на първата ти пенсия, той да изгори или да се срути, да го удари гръмотевица или да бъде съборена къщата ти от нещо. Може да се надяваш на наследства, но в последния момент месец преди да умрът, възрастните ти наследодатели да бъдат измамени с имота или да се окаже че имат огромни задължения или да го завещаят или дарят на някого и да не получиш нищо. Може да умре майката при раждане на бебето и бащата да остане сам с бебе. Може след смъртта на един от младата двойка другия да полудее и бебето да няма кой да го гледа. Затова не е нужно да мислиш какво може да се случи, прави за себе си каквото трябва, а смисъл да мислиш чак толкова черни варианти на бъдещето няма, винаги може да стане потоп или да удари метеорит точно града в който живееш и само ти да оживееш за да теглиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2ef668be2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, ами то и неговото лично бъдеще зависи от това как ще се развие обществото като цяло. Освен ако не отиде да живее някъде изолирано, но то и за това трябват пари, а за да ги изкара, обществото и икономиката трябва да са добре... Така че пак зависи...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c0042affc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами много хора не стигат до пенсия, след години няма да има сигурно.
А, за жените, може да си намерят нов мъж примерно, майчинство да взимат, ако са крайно нуждаещи, държавата ще подпомогне някак.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e89d86c3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Демокрацията не изключва бедност, мизерия и несигурност. За това има и свобода човек сам да чертае живота си и да приема рискове. Има два варианта. Човек да е независим от самите пари и да приеме живота с всичките му ограничения или да прави всичко възможно да има пари и сигурност и да е зависим от парите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3db24b011a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът съм. Имах две колежки майка и дъщеря. Майката тъкмо се пенсионира, дъщеря и почина внезапно на 28 от аневризма. Остави дете на 4 сираче. Децата ни са набори и се сетих, че можеше и моята дъщеря да е на мястото на това дете. Плакал съм като бебе за това дете, че съдбата се отнесе толкова несправедливо. Дори и аз, който не съм им никакъв, го приех доста тежко. Беше си трагедия. Та майката на жената, моята колежка, помагаше и до ден днешен помага на зет си, бащата. Момиченцето днес е вече трети клас и не съм я виждал да се усмихва. Учат в едно училище с дъщеря ми. Бабата получи диабет от стреса. Бащата обаче е позитивен и изглежда силен, какво му е отвътре, той си знае, но поне се опитва да вдъхне позитивизъм, но детето за съжаление не ми изглежда много щастливо. Какво да кажа - да пази Господ. Но в крайна сметка и такива неща са част от живота за съжаление.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1429ca4375
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   След 7- 8 г живеене в споделена квартира си купих собствен дом на 27 г. тогава. Жена съм. Без кредити.
Благодарение на татко освен и каквото съм учила, имам два майсторски занаята. Дори и да съм с малко дете и се случи да загубя мъжът си, икономически няма да падна в никакъв случай. Активирам се на мига, а мога да работя и от в къщи.
Реално нямам нужда от мъж за икономическа подкрепа. За мен би било ужасна емоционална загуба... като съпруга и майка на детето му.
Нашето е защото се обичаме и предпочитаме заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9cfd0d911b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма смисъл да ги мислиш тези неща. Какво ще стане за напред всеки човек си прави сметка. Да спомена че 500лв пенсия никой не взима, взимат не повече от 200-300лв. Така е в тази държава - работиш и честно си изкарваш парите и като стане време държавата да се погрижи за теб -
нищо не се случва. Дава ти едни пари с които да се чудиш кое по напред да правиш с тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ef9ffcc2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз работя в чужбина от 5г. (на 28 съм) и спестявам за собствено жилище (не в София). В България, майка ми си има собствено жилище. Така че каквото и да става, аз си имам покрив над главата.
Имам доста приятели в София, които са родом от други градове. Та, някой ден могат да се върнат по родните си къщи, ако нямат пари за наем.
Друг вариант е вместо да даваш 200лв. наем всеки месец, просто да си сложиш торбата в главата и да теглиш кредит.
Вместо за наем, ще плащаш кредита. Можеш и съквартирант да си извикаш, който да ти плаща наем всеки месец.
Имам роднини, които си накупиха евтини къщи до някои градове. Заради обезледяването на селата, има доста евтини имоти. Купуваш земя, строиш къща, палиш колата и за 15-20мин. си в града.
В София имотите са скъпи, но има места с по-евтини такива.
Като цяло еарианти много има. Ние българите сме си "земляци". Всеки има родител или баба и дядо с някакъв имот.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 08436b5a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз ще ти кажа какво правят по наблюдения мои познати. Живеят на квартира, но си ремонтират къщи или наследствени или купени някъде в провинцията. Наблюденията ми са за кюстендилско. Ремонтират ги основно. Изолация, дограма, баня и тоалетна, парно, ток,вик, нова кухня с всички нужни уреди и хубаво обзавеждане по стаите. Това е един вид буфер, защото хем си имаш нещо за старини, хем готиното място за почивка събота и неделя ти е осигурено. Така дори и на квартира през седмицата през уикендите са си на своя собственост и се кефят максимално. Ако не дай боже стане нещо може дори да се живее там и да се пътува всекидневно. Да по-тежко е но говорим за екстрени ситуации. Предполагам че това може да се осъществи и за други региони в близост до големи градове. Ние сме в подобна ситуация но не съвсем защото имаме жилище в София, но сме си направили перфектно в продължение на 15 години и къща на село с всички екстри и удобства. Ако се наложи може да я ползваме като основно жилище. Както например тази година с ковида. Прекарахме си интернет и си карахме хоум офиса там, а детето си играеше по цял ден в градината. Комшиите ни са предимно софиянци и се разбираме добре. Животни и подобни никой не гледа. Къщите ни са с окосени морави, цветя и градински мебели. Ако толкова го закъсаме тогава ще ги садим със зеленчуци. Предимно се ходи на село за почивка и забавление. Събираме се с приятели и близки и се чувстваме чудесно. За момента цените на къщите са все още достъпни и от близките ни хора доста двойки си купиха в съседство. Сега когато не сме на море и на екскурзии сме си на село и всяка година ремонтираме или строим по нещо. Когато човек мисли със собствен мозък без да слуша околните и да се съобразява с някаква мода винаги се намира добър изход от всяка ситуация. Навремето като почнахме да правим къщата почти всички ни се чудеха на ъгъла а сега и те ремонтират ама ние сме с 5--10 години напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker