Нямам пари за нищо, приятели и социален живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам пари за нищо, приятели и социален живот
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1950 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 24 години и живея в малък град заедно с майка си. Аз имам близо 2 години стаж, но напуснах по взаимно съгласие, защото нямах право на платен отпуск, а ще получавам обезщетение от другата година. Майка ми взима към 500 лева, които едвам стигат да плати сметките и храна. Всеки месец се случва да искаме заеми. И до края на месеца нямаме една стотинка. Нямам пари за нищо. Нямам пари за дрехи за 10 лева, а другите си купуват за 50 100 лева. Нося стари дрехи, имам едни маратонки и едно яке. Нямам никакви снимки и спомени, защото нямам различни дрехи.
От ученичка не съм ходила на море. Никога не съм ходила на кафе, дискотека, театър, кино.
Аз си търсих навсякъде работа, но навсякъде ми казват, че не набират персонал, имат или ще се обадят. В моя град няма работа или много трудно се намира. Нямам приятели и социален живот, защото съм бедна. Никой няма да иска да бъде приятел с мен, защото не съм на тяхното ниво. Искам да имаме нормален живот. Затова, че съм бедна реших, че никога няма да имам деца или ще имам когато взимам голяма заплата и имам много спестени пари зад гърба. Имам толкова много мечти, а нямаме пари за лекарства. Имам средно, защото нямах пари да уча.
Аз винаги когато видя компания или момичета с хубави модерни дрехи ми става мъчно, че аз не мога да си позволя. Едно момиче ми казва, че не ходя с мъже за пари и затова нямам нищо. Аз не искам някой друг да ме издържа, защото никой не ми е длъжен. Искам да си намеря каквато и да е работа за да помогна на майка ми и да спестявам. Искам да имам приятели, развлечения, снимки. Замислила съм се да започна да правя секс за пари и да пробвам наркотици, но винаги съм се отказвала. Аз никога не бих могла да го направя, но нямам нищо против тези хора. Според те имат по хубав и интересен живот от моя. Къде да си търся работа? Нямаме никакви роднини и близки, както и спестявания и в банката. Имам желание да уча, но ще бъде невъзможно и на тези години е много късно. С тази тема аз не се оплаквам, аз съм благодарна че имаме дом. Майка ми се мъчи с последни сили, и едвам се прибира от работа. Довиждане. Весели празници!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b9163c3ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаше такава подобна история, май пак е твоя?!
А в най-близкия голям град няма ли работа? Като касиер в хипермаркет примерно, изнервяща и натоварена работа, но това се търси...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8afda43fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Горе главата! Въобще не е късно да учиш. Има хора, които завършват висше и по на 30 и няколко, 40 годишни и нагоре, или тогава получават докторска степен, или завършват второ висше... Варианти много.

Иначе за парите: трябва да търсиш непрекъснато нови възможности за работа и то в големите градове, но заплатата трябва да ти стига за наем поне на стая с още 1-2 съквартирантки.

Просто не спирай да търсиш и то по интернет.

Успех.

П.П. Призовавам модераторите, ако някой от коментиращите има предложение за работа за момичето, да позволят да си разменят имейли!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 005b3d6327
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Стана ми много тъжно. Много хора са във вашето положение. Ужасно е просто. И аз съм бил в този живот преди 5 години. Съветвам те, заминавай за чужбина. Германия, Австрия или Швейцария са добри места. Първата година ще работиш черна работа, тогава ще трябва да понаучиш език. След това, имаш добър шанс ,а нормална работа. В тези страни, един земеделски работник или чистач, взима достатъчно за сносен живот и безгрижие. Успех. Бягай от тази дупка наречена държава....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: abf2fbd0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ми работеше на три места, за да ни издържа цялото семейство. Баща ми беше болен. Случвало се е да имаме само хляб за ядене. Заеми колкото искаш. Не учих и аз, заради липса на пари. Работих сервитьорка, за да си платя бала.
Но знаеш ли какво ? Нито един път не си потърсих извинение, че съм от малък град или че нямам образование. Десет години работих за заплата 2000 лв. Сега работя за 1200, защото търсих специфично работно време, за да гледам детето си.
Проблема не са обстоятелствата моето момиче. Проблема е в твоето мислене. Спри да повтаряш какво нямаш, а започни да търсиш възможности да научаваш нови неща, да разбереш кои са ти силните страни и да започнеш един нормален живот. И да уточня- никога ама никога през живота си, не съм искала пари от мъж. Нито съм си избрала богат такъв.
Всичко е в твоите ръце и твоя начин на мислене.

Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9cd31a2ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм на същото положение, но си имам приятели. Имам един много свестен приятел с който се виждаме почти всеки ден и няколко общи познати с които се засичаме когато си ходим на гости. В краен случай ако не можеш да си намериш приятели свържи се с бившите си съученици. Освен това най-добрия ми приятел няма против това, че съм по-беден от него. Кога той ме покани, кога аз него. Понякога гледаме филми, понякога просто си говорим. Мъчно ми е, че съм беден, но поне така имам някакъв социален живот. Свържи се със бившите си съученици. Разговора с тях винаги е добър пък и може да им споделиш нещо, което не би споделила с някой общ познат.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0c3a62310a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей. Аз съм на 22 и бях в същата ситуация. Родителите ми винаги са се опитвали да ми дадат всичко, не ги упреквам, но винаги се питах защо не може и аз да си взема една вафла или сандвич като другите деца. Някои от дрехите които имах, бяха трета ръка, носих ги докато се притрият, че дори след това са отивали при брат ми. Аз също нямам приятели, а на всичкото отгоре живея в чужбина и много трудно се вписвам..

За мое голямо щастие, едно лято докато обикалях кафенетата за работа, ме взеха за сервитьор. Работих няколко месеца, като не си позволявах да си купя дори една дъвка, за да мога със спестените пари да се преместя в по-голям град (столицата). Тук работа се намира лесно, и скоро записах програмиране, което завърших и днес ми е основна професия.

Бих те посъветвал, ако не в твоя град, то поне в някой близък да питаш, тук там, каквото има.. Стискай зъби няколко месеца, спести и после дим да те няма.

Относно коментарите за това да заминеш в чужбина, искам да отбележа, че съм бил и в други известни за български емигранти държави, но живота пак е далеч от розов. Разбира се, като цяло е по-добре, но ще ти трябва някаква не-малка сума пари, особено ако нямаш познати.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 585c88f7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз бих те посъветвала да заминаеш за Германия примерно, трябва да научиш малко немски, другото на място ще запишеш курсове. Като чистачка ако работиш ще можеш без проблем да издържаш майка ти.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6f571754ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке знам през какво минаваш... И аз съм минал от там.... По-лошо от беднотия та са само болестите, но те често вървят ръка за ръка заедно. Аз с много труд и рискове се измъкнах от мизерията. Ние даже и дом нямахме и спяхме на един дюшек подарен ни от социално слаб инвалид. В къщи и столове нямахме, а седяхме на земята. В момента съм в държавата в западна европа с най-висок стандарт на живот. Имам си много як апартамен обзаведен с най-модерните технологии за 2020г. колат ми е долу на паркинга, в а дрехите в гардероба някои са нови с етикети понеже не мога да смогна да ги нося. Работа бол и нискоквалифицирана. Работи се 7, а се плащат 8 часа. Събота Неделя почивка. Не ставай проститутка! Това е пътят към Ада! Идвай при мен, си живеем живота, си направим 3-4 красиви дечици ще вземем и майка ти при нас и майната и на България. Там останеш ли ще си роб до гроб. Тука дойдеш ли, ще си уважаван и ценен човек.


Поздрави Гаро!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3fa548a5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да трябва да отидеш в по-голям град. В малкия град няма работa, ако има е тежка за 500, 600 лева. Аз съм момче на 22 и аз съм от малък град, но наскоро се преместих в по-голям. Винаги има надежда за твоите мечти не се отказвай, сама знаеш че можеш да постигнеш повече. Ако искаш можем да бъдем приятели пиши тук ако искаш. Не си мисли че никой не те иска защото си бедна това е глупаво. Всичко ще се оправи след време, но трябва да смениш града и средата си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5f1ce465c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знаеш ли, колкото и малък да е града ако разлепиш листчета че може да почистиш срещу заплащане/да нацепиш дърва или някаква друга дейност пак ще изкараш някой лев.
Помисли от какво хората имат нужда и за което биха платили.
Например ако наблизо има село и има хора с животни може да им предложиш да им помагаш срещу заплащане за някакви часове на ден.
Може да говориш с някое магазинче да придава нещо, което ти можеш да правиш. В моя град преди време момиче правеше много красиви картички за пожелания и ги даваше на продавачите в книжарница да ги предлагат и често хората предпочитаха ръчно направените, защото бяха много красиви.
Ако умееш да правиш нещо можеш да предложиш и в OLX да се купи, бях видяла разни бурканчета с малки листчета с пожелание за любим човек. Като материали не струва много, но има хора които нямат времето и биха платили за някаква подобна изненада за любим човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker