Всички реват, че сме прости и мързеливи, а те са същите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички реват, че сме прости и мързеливи, а те са същите
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 922 пъти
Прави ми впечатление, че българите масово реват, че сме прости, че трябва да сме като еди кои си, да сме по-добро общество и т.н. Добре де, ако всички сме прости и всички реват за това, кои в крайна сметка са умните? Защото ревящите реват от позицията на осъзнаващите простотията на обществото, респ. от страната на умните. Ама хем всички реват и уж са умните, забелязващи простотията, хем пък всички са прости. Нещо не се връзва.

Веднага давам един куриозен и пресен пример. Идва вкъщи един майстор, да ми оправи казанчето на тоалетната. И докато го оправя същия този майстой разправя в какви големи предприятия е работил цял живот и даваше примери колко много пишман майстори има, как не разбирали това, което работят, как не мислели, как били мързеливи и гледали да лъжат шефа, че работят, с всъщност замаскирали неща, некоректни били и т.н., съответно обяснява как трябвало да се прави, за какво да се внимава, как е важно да си коректен и т.н. И аз си викам "аха попаднах на майстор, явно разбира и свестен като човек". После майстора продължи да псува и производителите и търговците на материалите. Едно време се произвеждали истински материали, а сега внасяли от Китай боклуци, които се разваляли на втората година и т.н. и т.н. в този дух.

Същия този майстор тръгна до магазина да купи необходимия маркуч. Попитах го дали си е записал нужните цолове от двете страни и дали е мъжко или женско. Отговорът му беше нещо от сорта, че нямало какво да се записва, той знаел. Отиде, върна се и естествено размера не пасна. Разбира се, той не беше виновен, а този преди него, който е монтирал казанчето. Пак отиде до магазина. После още нещо му трябваше, пък после инструмент му трябва и отиде около 5-6 пъти до магазина, още толкова пъти слиза до колата си, един път отиде чак до у тях и още 3 пъти слиза да пуши пред входа. После пък докато го оправяше, прецака друго нещо, което не можа да го оправи. Бях го викнал в 1 ч на обяс, в 9 вечерта още не беше готов, а ние трябваше да търгваме на гости, а уж беше за 1 ч работа. Не можахме да се изкъпем, цял ден не сме пикали, нямаше вода дори, жена ми се изнерви, аз тръгнах да го гоня, но ако го ях изгонил, трябваше да стоим с вода с дни, докато намерим друг майстор, а беше събота вечерта.

В крайна сметка успя да го ремонтира, но не си изчисти и остави засъхващи материали, които ако не се почистят, ще изсъхнат и после ще е доста по-трудно и ще стои грозно от малките остаатъци. Отговорът му беше, че щял да ми подари макетния си нож, за да си изчистя, че станало късно. Бяхме се разбрали предварително за "50-60 лв" и с цялото си нахалство ми искаше да му платя на час, при положение че той повечето време вися в колата си, в магазина и да пуши. Искаше да му платя и излишните материали, които е купил по грешка. И работата, която "излязла допълнително" от неговото невежество, ама според него е било заради предишния майстор. Аз тотално побеснях, дадох му 50 лв, за колко се бяхме разбрали. Междувременно сллучайно видях, че казанчето се разтече, оказа се, че е забравил да звие някакъв болт. Ама да съм дадял още, защото "имаше и допълнителна работа". Развиках му, той отказа да си тръгне, без да получи още и на края му дадох още 5 лв, само и само да се махне, че бяхме закъснели достатъчно. В крайна сметка си тръгна, ние отидохме на гости неизкъпани и изнервени. И на другия ден му чистих бакиите цял ден.

Та тези хора ли твърдят, че сме прости? Ние че сме прости, прости сме, съгласен съм, ама ако искаме да сме умни, не е ли редно да почнат от себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 989eff644a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Естествено. Хората, които си обичат работата не мрънкат и това е ясен показател, че са професионалисти. Най-често са много тихи и говорят с резултат.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c8e0b5b8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кой е този майстор, за да не го викам.. И моето казанче се нуждае от ремонт.

Иначе, хората могат да си говорят каквото искат. По делата трябва да се съдят. Иначе, както казва 5 професионалистите обикновено ги усещаш още от първата минута - по отношението, по това, че не мрънкат и не е оплакват.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1442d3bcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има всякакви. Да си мрънкат, естественият подбор ги оправя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bff93f06c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   О, при повечето майстори това си е класика! Колкото по-мързеливи и некомпетентни са, толкова са с по-голямо самочувствие и съответно вината не е в тях, ако нещо не се получи. Че той не знае какво прави е повече от ясно, но вината е в лошите материали, в майстора, който не е сглобил системата правилно предишния път и т.н. Най-лошото е, обаче, че това не важи само за майсторите, а и за куп други хора. Например шефовете. Да, работата не върви и резултатите са лоши, но... шефът никога няма вина (поне според него). Неее, вината е на екипът му, на скапания компютър, на слабата връзка с интернет и каквото още се сетиш. Просто повечето сме си такива. Мразим да поемаме отговорност за грешките си и когато нещата не се получат намираме 1001 причини извън нас, но никога не признаваме, "грешката е моя!" или "не съм достатъчно компетентен да се справя с този проблем." По-лесно е просто да обвиним някой друг.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4d041dc4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От майстори има най-много ядове, особено ако ще ти слага плочки в банята...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker