Моля, препоръчайте ми книги и филми с такава тематика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля, препоръчайте ми книги и филми с такава тематика
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 701 пъти
Здравейте и за много години! :)

От няколко месеца съм се запалила по Френската революция, много ми е интересно това историческо време и бих се радвала да ми препоръчате най-вече книги, но и филми на тази тема. За предпочитане е да има някаква любовна история на фона на историческите събития, но може и да е съвсем косвена, т.е. не държа да се акцентира върху любовта.

Благодаря ви предварително! Бъдете здрави и нека е добра годината за всички ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6a2d73f4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей и за много години!
Френската революция е един много специфичен и значим период в европейската история, тъй като не е преценена правилно.

Нейният съвременник Едмънд Бърк казва: „Кланета, мъчения,бесилки! Това са вашите права на човека! Не съм и сънувал, че ще доживеяда видя тези нещастия!“

Препоръчвам ти следните книги:
1. "Memoirs Illustrating the History of Jacobinism" на Augustin Barruel

2. "Бумерангът на злото" на Волен Сидеров (Да, точно така, ще се изненадаш този демагог колко истини е говорел на времето)

3. "Властта на тайните общества през XX век" на Ян ван Хелсинг (в самата книга има доста неточности, за които авторът сам споменава в края й)

4. "Световната конспирация" на Никола М. Николов (който е отровен през 1997)

5. "Маските на величията" пак на Никола М. Николов

6. "The French Revolution - A study in democracy" на Неста Х. Уебстър

Късмет!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 80b76eb92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Ако искаш да четеш сериозна литература в никакъв случай не ти препоръчвам нито Волен Сидеров, нито Ян ван Хелсинг, нито Никола Николов. Първият го познаваш от телевизията и предполагам имаш достатъчно ясно мнение, другите двамата са в сфера "конспиративни теории", а не сериозна литература!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 80b76eb92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трудно ще си обясниш Френската революция в рамките на една книга, такава книга ще трябва да е над 2000 страници дебела :) Всичко започва от Просвещението и идеите на този период, които се обявяват против съществуващия строй на крале и папи. Десетилетия преди изобщо да се случи Френската революция обществото е засипвано с нови и нови идеи против "системата".

Имената са Жан-Жак Русо, Монтескьо, Джон Лок, Джон Стюарт Мил, Волтер и други. Реално революцията е само катализаторът против съсловната монархия във Франция, против кралицата, която на фона на ширещия се глад харчи баснословни суми за всякакви прищевки и екстри, а Франция губи войни навън. Революцията се изражда и се превръща в чудовище под ръководството на якобинците и робеспиер, когато хиляди са изпращани на гилотината по неясни обвинения, било е достатъчно да си духовник или аристократ. Якобинците са крайнолявата фракция по време на революцията. За да си обясниш нещата добре трябва преди да стигнеш до революцията да изчетеш подробно идеите на Просвещението, а също какво са леви, десни, центристки партии и убеждения.

Крайнолевите и крайнодесни убеждения са чудовищата на 20 век, плод именно на идеи от тази Френска революция. Крайнолевите са от една страна комунистите по цял свят, които убиват милиони и пращат в лагери други милиони(включително болшевиките в Русия), а крайнодесните са националистите, нацистите, фашистите. Октомврийската революция в Русия е версия 2. 1 на Френската във Франция. И при двете властта се оказва в ръцете на крайнолевите.

Във Франция скоро всичко се връща по старому и в крайна сметка революцията търпи провал - Наполеон взима властта едва 10 години след началото на революцията, влиза с армия в Париж и практически се превръща в самодържец, макар борбата да е била именно против това. Наполеон практически е крал - макар никога да не се именува "крал на Франция" и да не създава династия, цялата власт се оказва в ръцете му, приема титлата "първи консул", а отгоре на всичко е провъзгласен и за император.

Паралелно с Френската революция протича и Американската война за независимост, която макар да е именувана "война за независимост", също е революция, бунт срещу английската корона, създаването на федерация и обявяването на нова политическа система. Макар и по-малко кървава, американската независимост е не по-малка революция от случващото се в Европа. Събитията са сходни, лицата и континентите - различни. Както и да е, перазказах всичко това, за да добиеш представа колко много трябва да изчетеш и не забравяй, че каквото и да четеш винаги някой ще го е пресял през собствената си гледна точка. Конкретни имена на книги няма да ти давам, ето какво трябва да четеш:

1) Просвещение, идеи на Просвещението
2) История на Новото време
3) Франция след Луи 14 - краля слънце
4) История на Франция от 18 век, история на Европа от 18 век
5) Първите дни на революцията: гладът, спонтанните бунтове, реакция на краля
6) Превземане на Бастилията, създаване на Учредителното събрание, терорът на якобинците
7) Наполеон, биография на Наполеон, победи в Египет, завръщане във Франция, завземане на властта. Наполеонов кодекс, възход и падение, първо заточване, руснаците влизат в Париж, 100те дни, второ заточване и смърт.
8) Франция след Наполеон, Втората република, Талейран, дипломация на Талейран

Горе-долу това е хронологическата линия, за да си обясниш добре и подробно събитията. Може да четеш материали директно в интернет, ако английският ти е добър. Ако си взимаш книги препоръчвам библиотеките, отиваш и питаш директно какво имат за Френската революция и четеш това, което ти изглежда най-научно. Книгите в книжарниците са написани по-скоро да са увлекателни и бият леко на романизъм, отколкото ще прочетеш наистина какво е станало. Затова - интернет или библиотеките. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 42036f0148
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До коментар 3,
През май 1917 Sir William Wiseman - пише до своите колеги в London, че немците са успели да контролират най-важните тайни общества в Русия и е необходимо това немско влияние да бъде разобличено и контра-тайни общества да бъдат създадени, ако е необходимо. Не трябва да се забравя, че руснаците са свикнали да считат, че техните тайни общества са най-важната част от тяхната либералната политическа машина.
По-рано това е казано от Gérard Anaclet Vincent Encausse - Papus - духовен съветник царското семейство Романов, също така създател на Мартенския (орден). Важно е да се отбележи, че Франция по това време е била съюзник на царска Русия.

Друго важно име е Alexander Helphand – Parvus (който е бил прекарал голяма част от живота си в Германия, също така и приятел на Тротски). През 1915 г. – Parvus се появява в немското посолство в Константинопол за да предложи план. Той казва, че германците и руските революционери имат обща цел – унищожаването на царизма и разпарчосването на Русия на малки княжества. Германските пари могат да помогнат за постигането на тази цел. Той се е предложил да бъде агент на Берлин.
Има и друга конспирация. Либерални членове на руския парламент (Дума), всичките до един масони, повечето от тях са били членове на Grand Orient of the Peoples of Russia. (Великий восток народов России) https://en. wikipedia. org/wiki/Grand_Orient_of_Russia's_Peoples
Alexander Kerensky e интересно име. Тайно е покровителствал болшевиките, защото можели да потрябват.

Lavr Kornilov е интересно име.
Например Ленин – Владимир Илич Улиянов изобщо не е бил част от пролетариатът, напротив бил е наследствен аристократ.

Друго име Savva Morozov, което е принадлежал на 5-тото най-богато семейство в Русия. (финансирал болшевиките). Убит от (масона) Leonid Krasin.
Nikolai Burenin е интересно име.

Leon Trotsky е свързан с Jacob Schiff. Последният е евреин и масон, който е мразел много анти-семитския царски режим. Той е финансирал руски революционери през 1908. Бил е също така свързан с семейство Warburg в Германия. Max Warburg е бил определен като „главния германски агент“ в Русия.
Важно е да се спомене. Nya Banken – управлявана от социалиста Olof Aschberg, който е бил близък на болшевиките. Същият е бил бизнес партньор на Abram Zhivotovsky (който е чичо на Тротски)
Октомврийската революция е преврат. Болшевиците взимат властта само в големите градове.
Друг съюзник на болшевиците е Уолстрийт. William Boyce Thomson. Последният е финансирал Kerensky с един милион долара, обаче след идването на Ленин на власт, той е оставил парите на него.
John Reed също е привърженик на болшевиците. Писал им е пропагандата.
William Sands е също бил представител на американските корпоративни интереси в Русия.

Не знам дали е известно обаче е имало опит за покушение срещу Ленин от Fania Kaplan. (зад която стоял Тротски)
Да не се забравя и безскрупулния мошеник Распутин. (той никога не е бил монах и/или е имал връзки с руската православна църква) Бил е част сектата хлисти. https://www. britannica. com/topic/Khlysty
Негов главен противник е Иеромонах Илиодор https://en. wikipedia. org/wiki/Sergei_Trufanov
Последният е разбрал, че Распутин заедно с принцеса Александра да сключи мир с Берлин. Това можело да стане чрез тайна ложа „Зелените“ (базирана в Стокхолм). В тази ложа също членувал и Fritz Warburg, брат на Max. Тези „зелени“ са били обществото Baltikum състоящо се от общо взето про-берлинско настроени руски-немци, които също искали да се бъде разрушена руската царска империя. (тяхната емблема е била Зелена свастика)

Распутин е бил убит от британските тайни служби имали директна роля в убийството на Распутин, което е се случило в Петроград на 30. 12. 1916. Убит от Oswald Rayner. https://en. wikipedia. org/wiki/Oswald_Rayner


Общо взето Руската революция е била битка между тайни общества.
Всичко описано е демонстрация, че революциите не правят от пасивни мнозинства, а от активни малцинства.

И няма по-активно малцинство – от добре „смазано“ (финансирано) тайно общество.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker