Имате ли приятели, които се опитват да ви налагат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имате ли приятели, които се опитват да ви налагат?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1153 пъти
Здравейте. Имате ли приятели, които се опитват да ви се налагат? Най-добрия ми приятел, който доста уважавам е такъв. Уважавам го, защото ми е помагал е трудни моменти. По-голям е от мен с 10г. повече е видял в живота, и често ми дава мъдри съвети. Но също толкова често се опитва да си налага неговото мнение, и да ме упреква, ако не искам да го послушам. Едва ли не, неговият живот зависи от мойте решения. Често се опитва да ме убеждава в негово мнение, без аргументи, и ако аз не му послушам мнението предрича, че това което съм си наумил да правя ще е грешно и ще има лоши последици за мен. Последно беше, понеже имам предпоследен модел айфон и, че искам да си взема последен. Нямал съм нужда, не съм бил бизмесмен, бил прекалено скъп за мен. Можел съм и с телефон за 300 лева да мина. Аве чакай бе бай зуй, ти ли ще го плащаш тоя айфон, ти ли знаеш, аз с какво мога да, , мина, , и, защо трябва да съм бизнесмен, че да си купувам айфон? Поршета да не би да си купуват професионални пилоти? Понякога с такива глупави дискусии направо за десет минути ми заминава цялата енергия за деня. Няколко пъти аз се опитах да му се наложа по неговия начин, но аргументирано. Той се изнерви вика, , Брат натоварваш ме, ти не се усещаш, но ме натоварваш, ще ти затворя телефона! , , Не искам да се карам с него, но все по-често ми идва енергиен вампир, и мисля да поразредя контактите с него. И ако продължава мисля, да му кажа, че уважавам неговото мнение, но нямам нужда от баща или наставник. Вие имате ли такива приятели как се справяте с тези техни черти?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 43532bd031
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имах, но вече нямам. Разбирам те, ужасно е натоварващо. Можеш да чуеш съвет и да прецениш сам. Ако сметнеш, че съветът е добър, просто да го приложиш. Ама да ти дава тон в живота... Аз също не бих си купила Айфон, но не ми пречи другите да имат. Всеки си има разбирания, а и не съм ги изкарала парите аз. Една такава енергийна вампирка й казах да не ме занимава. Честно казано главата ми просто си почива трайно. Не мога да съм заложник на мисълта, че могат да ме изкарат неблагодарна. Абсурдно е!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9d2bf68d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ама че тъп човек! Кои бизнесмени си мисли, че имат последния модел айфон? Само позьорите го имат, за да се фукат на приятелите си. Е, и някои пристрастени към технологиите! Ама бизнесмените не се занимават с подобни глупости.

Но като изключим тази негова липса на информираност, наистина нямаш нужда от последния модел! Не е много по-добър от предишните, че да имаш причина да го вземеш. Рано или късно ще има нов последен модел и после по-нов, и така до края на света. Ако не си богат наследник, това значи живота ти да мине в изкарване на пари за айфони. Приятелят си го остави, но ако имаш жена, дали тя ще е навита заплатата ти да отива за такива неща, докато тя да издържа семейството, за да има тати нов айфон? Но пък ако ще си живуркаш сам, хващай си някоя работа, тегли кредити /можеш да ипотекираш всичко, което имаш, даже да си продадеш органите приживе/ и се запаси с пари за всеки последен модел на айфоните, който ще доживееш! Поне ще те знаят като човека, който си е купил всеки възможен айфон. Може някой ден да го споменат в някоя рубрика за "най-странните хора на света".

Нищо лично, но този съвет си е добър, а дали ще го послушаш си е твой проблем! За разлика от приятеля ти, който явно ти мисли доброто, аз няма да ходя да те следя с какъв айфон си и даже въобще ще забравя за тази тема след максимум 3 дни.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: df128ff152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Купувам си айфона заради предимствата на ios и сигурноста ,която предлага епъл.И най-вече за собствен кеф.Имам достатъчно пари да си го позволя,и ми дреми на дедовия за мнението на Пешо,Мешо и т.н.


Автора

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eb25a9cd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото го позволяваш. Първо се научи да слагаш граница и хигиена на говоренето какви теми ше обсъждате. Откаже се да си винаги прави. Прочети книгата как да спечелим приятели и да влияем над хората.
Това е твоят живот и ТВОИТЕ решения. Никой няма право да ги нарека каквото и да било. Шествието за едни е нещастие за други.
Докъде позволяваш който и да било да допуснеш до теб.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 594783e942
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Идентичен случай,но с приятелка на дъщеря ми,тинейджърки.
Оная и се налага, поучава,карат се,стигнаха до бой един път...
Сложно е...хем са 10 години заедно, хем тя е напористата...
Ни така,ни инак...Ако беше моя приятелка, щях да съм изгонила отдавна.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: df128ff152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4 съгласен съм за това, че трябва да се слогат граници. Иначе книгите, които спомена, не бих ги чел никога, защото са пълни с алабализми и като цяло са направени да взимат парите на разни наивница. Проблема обаче когато си директен с хората, те го приемат като лична обида, дори да не си ги обидил, и често откровенните и до болка директните хора са вълци единици. Аз съм много директен по-принцип, винаги казвам директно това, което мисля, обаче точно това ме докара на положението да се скарам с много хора и да съм вълк единак. Забелязъм съм, че хората с много приятели са много подмолни и лицемерни.


Автора

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker