Наистина ли хомосексуалността е грях? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Наистина ли хомосексуалността е грях?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1847 пъти
Здравейте! Дълго обмислях дали да публикувам тази тема и в крайна сметка реших да се допитам до аудиторията тук. Ще се радвам ако и свещеници четат, за да обяснят всякакви подробности, тъй като аз, макар и набожен, не съм все още напълно запознат с абсолютно всичко, свързано с Християнската религия и все още не съм чел Библията(но чета откъзи от нея в интернет, обаче не винаги схващам написаното... ). От сега държа да подчертая, че тази тема е главно за хора, които вярват в Бог и ако случайно някой атеист се натъкне на нея, го моля най-учтиво да се въздържи от коментари от сорта на:"Стига с тези глупости! Няма Бог! Това е измислица" и"Отиди на психиатър да се прегледаш.. " и тем подобни. Всеки е свободен сам да прави своя избор и сам да решава дали да вярва или не. Благодаря ви за разбирането!
Сега по същество...
От известно време насам се натъквам на разни изказвания в клипове в интернет пространството, относно неща, които до скоро са ми се стрували напълно безобидни и за които в един момент от там научавам, че били смъртни грехове, в следствие на което ги проучвам из мражата и изчитам всякакви статии и... там също пише, че са грешни. И аз съм в шок, защото не мога да проумея защо са грешни. От заглавието вече се досещате, че фокусът на темата е насочен именно към хомосексуализма, но наред с него искам да задам същия въпрос относно самоубийството, атеизмът и изповядването на други религии.
Ще започна с въпроса за хомосексуализма, а именно-наистина ли е грях и ако да-защо? Мислел съм много по този въпрос, допитвал съм се до приятели и роднини и един приятел ми обясни, че е грях, защото Бог е създал мъжа мъж, а жената-жена, за да създадат потомство, да се размножават, да създадат нов живот, което е може би един от най-големите добродетели, и ако даден човек е хомосексуален, един вид, това ще е невъзможно. До тук добре! Само че едно не мога да разбера. За грях се смятат нещата и деянията, които или са причина за болката и страданията по света, или са противоположност на добродетелите(както горделивостта, например, е антоним на скромността). В случея, според мен, хомосексуалността не би трябвало да се счита за грях, защото реално погледнато един обратен човек по нищо не може да навреди на другите с това, че е обратен и в същото време сексуалната му ориентация не е противоположност на това да дариш живот, а по-скоро е нещо неутрално. Може би щеше да е противоположност на тази добродетел и да е грях, ако убийството само по себе си беше невъзможно, а именно то е контрата;с други думи-отнемане на живот. И точно поради тази причина съм озадачен. Още повече, че много хора са единодушни, че хомосексуалистите са раждат с такава ориентация, от което следва, че те не са виновни, че са такива и даже било установено при изследвания, че при тях ставало нещо с хромозомите им, в следствие на което хормоните от противоположния им пол преобладават в организма им и затова се случвал този "феномен" (нещо такова;биологията не ми е много силна страна... ) И в крайна сметка, задавам този въпрос, защото познавам такива хора лично, от училище, и въпреки това, че са различни в това отношение, те са страшно добри като хора. Даже, като светци бих казал! Много добрини са сторили на мен и на други хора, а някои са прощавали обиди от страна на трети лица, и то такива, които почти никой човек не би могъл дори да преглътне, камули да прости! И само да вметна, някъде четох цитат от Библията, който гласи :"Прости, за да ти бъде простено". И, честно да ви кажа, самата мисъл, че някой ден те може да отидат в Ада и да се мъчат наред с останалите убийци, изнасилвачи, измамници и т. н., САМО защото преживе са било хомосексуални, ме тормози, защото като хора;като личности те не го заслужават и просто няма да е честно! Наистина няма!
И отделно, като се абстрахираме от конкретните приятели, за които говоря, доста ми е любопитно дали същото важи и за би-сексуалните? Също така, ако даден мъж просто не се чувства добре в тялото си и пола си и днешните апаратури си смени пола, чрез операция и стане жена и след време, по време на връзка с мъж, забременее и роди дете(защото вече си е от всякъде жена), тогава грехът важи ли още, тъй като причината(да си хомо) да е грях е, че предотвратява размножаването, или вече не? Както и обратно-за жените. От чисто любопитство питам. Знам, че до тук темата ви се струва абсурдна, но просто нямаше как да не попитам. Още повече, че съм чувал, че монахините и свещениците принципно НЕ трябвало да имат деца. Ако това е така, те защо не трябва да имат? Размножаването не трябва ли да важи за всички? Ами хората, които просто не могат да имат деца, поради здравословни причини? Предполагам, че за тях би следвало да има разбиране. Само че, според мен, би трябвало да има разбиране за всички. Не ме разбирайте погрешно. Не оспорвам законите и решенията на Бог, но някои неща не мога да ги асимилирам. Точно затова и се допитвам до вас.
В прочем, имам някакъв мътен спомен, че и с*ксът сам по себе си бил грешен. Но нали той е началният процес на оплождането и на творенето на новия живот, което е нещо добро? Тогава как това ще е грешно?
Та, това са ми запитванията относно хомосексуалността. Сега е ред да отворя малка подтема и за останалите неща. Ще започна със самоубийството:
Сега. Знам, че всеки има мисия на този свят и че никой няма право да си отнема сам живота, защото ако го направи, освен че ще я прекъсне, ще предотврати много дейности, за които е бил създаден и ще нарани хората, които го обичат. Тук само искам да отбележа факта, че за да си посегне човек сам, значи той самият не е могъл да издържи психически на изпитанията и просто не е бил готов за живота като цяло. Аз лично не мога да оправдая(поне не напълно) такова деяние, само че искам да отбележа, че човек не бяга от един ад, за да отиде на друг. Мисълта ми е, че за да го направи, значи е изстрадал толкова много, че чак не е могъл да издържи и би било гадно ако след това отиде на още по-гадно място и да се мъчи. По-скоро да се прероди и да си изпълни до край мисията би било по-удачен вариант, не мислите ли? Това е което имах да кажа по този въпрос.
За атеизмът:
Тук, най напред, държа да отбележа, че имам познати и роднини атеисти, които са живо доказателство, че и сред атеистите има много добри и които не заслужават да отидат в Ада. На пръя поглед може да изглеждат като неверници, защото не вярват в Бог, обаче няма как да им се сърдим, защото няма реални доказателства за съществуването на Му и до някъде те имат право, защото не никой не може да им докаже, че Го има, а и с тия войни, заради религиите, даже ги карат да се убеждават още повече, че са създадени само и единствено за контрол над народа и за световни войни.
Отделно, абстрахирайки се от това, което написах, аз лично съм на мнение, че атеистите, които живеят праведно, са най-праведните хора и въпреки че не вярвад в Бог, те най-много заслужават да са в Рая, защото те са на 100% искрени и пред другите и пред себе си в добротата си, докато ние(вярващите), колкото и да сме добри, малко или много, понякога на сила се въздържаме от някой грях, защото се страхуваме от гнева Божи. Забележете, че според добронамерените атеисти, след смъртта няма възмездие за добрите и лошите и че с нея настъпва края и въпреки това те пак избирад да са на страната на правдата, вместо да се прехласнат към някой грях, макар и(според тях) да останат безнаказани. Поради тази причина смятам, че за тях също няма да е честно, само защото не са повярвали в Бог и не са го приели в сърцата си, да се мъчат наред с истинските грешници, отговорни за страданията на сума ти и народ.
И не на последно място, искам да повдигна въпроса за хората, станали жертва на други(фалшиви) религии:
Чел съм, че непокръстените, които са живеели праведно, отиват в първия кръг на Ада, където няма наказание, но има тъга. И пак, искам да попитам:-Защо? Ние като Християни сме късметлии, че сме се родили на място, където се изповядва нашата религия, в следствие на което сме убедени, че тя е правилната и истинската. Само че хората, израстнали на други земи, където друга религия се проповядва, са убедени, че тяхната си е истинска, а не нашата. И те не са виновни, че са подведени(тука изключвам терористите с атентатите;те са крайности и ще стане прекалено дълга темата). Защото, реално погледнато, ако ние бяхме на тяхно място, а те на нашето, ние щяхме да сме мюсюлманите или будистите или каквито и още има... Разбрахте ме какво искам да кажа с това.
Накратко, винаги съм мислел, че не е важно какъв човек си, стига да си добър. Обаче, от известно време, попадам на изказвания, които противоречат на първоначалното ми убеждение и все още съм леко шокиран, че определени незначителни и безобидни неща са всъщност грехове. Някъде четох, че дори и опитът за размишление над Библията и анализиране също било грях. Но защо да е грях? Аз в момента разсъждавам над нея и над тези неща като цяло, но с цел да я разбера по-добре. Това не би ли трябвало да означава, че съм даже отдаден на Божието Слово?
Забравих да вметна, че дори и изобразяването на образа на Бог и иконите също били грах, защото, тъй като никой не Го е виждал, се смята, че ще се създаде образ, различен от Неговия, и щом е различен, значи автоматично вече не Той и се смята за идолопоклоничество. Добре, де! Аз съм виждал много икони през живота си. И на Дева Мария, и на Исус Христос, но аз винаги съм бил напълно наясно, че образите им там са само предположения и плод на въображението на създадетите на въпросните икони и само идиот би си помислил, че действително така изглеждат. Все едно малко дете да ме нарисува, до колкото може(като някакво надраскано човече), и да покаже рисунката си на някой от вас и да ви каже, че това съм аз. Въпреки че не сте ме виждали, се обзалагам, че никой от вас няма да си помисли, че действително така изглеждам. Това означава ли, че се опитва да ви подвежда?
Не ме разбирайте погрешно! Не подлагам под съмнение Библията и написаното в нея. Просто търся обяснение на някои неща, които не мога да разбра, и ще съм благодарен, ако някой ми помогне. Благодаря за отделеното време! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41617137b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Леле, как си си промила мозъка!
Едно е да си добър човек, който вярва, друго е да си фанатик!
Дали има Ад и Рай е спорно, но аз се опитвам да бъда добър човек тук и сега, а не с идеята, че след 50 години, примерно, ще ида в Ада или Рая.
Млад си, радвай се на живота си и просто не се тормози излишно.
А и Библията все пак не е писана от Бог, а от хора. Така, че спокойно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 919f4267cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Различните прочити на Библията дават и различен отговор на въпроса ти. За едни е грях, за други не е. За настоящият папа хомосексуалността освен, че не е грях е нещо нормално, което трябва да бъде уредено законово, а не да се правим, че не съществува. Различни течения и в православието също благославят подобни съюзи. Гледайки по-глобално на нещата, различните религии също имат различно отношение. За исляма е нещо грешно, докато за будизма, шинтоизма и пр. е нещо напълно нормално.

Гледайки към науката пък хомосексуалността от десетилетия не се смята за грях или болест, а за нормална част от човешката психика. Многобройни са проучванията и становищата на престижни здравни и психиатрични организации, които подкрепят това твърдение.

Чисто от морална и човешка гледна точка това да си част от ЛГБТ общността в никакъв случай не може да се разглежда като някакъв грях или нещо, заради което трябва да бъдеш порицаван. Това не е морален избор, то просто се случва. Никой не идва при теб да те пита ти гей или хетеро искаш да бъдеш. Ако харесваш жени, то просто се е случило без някой да те пита кое избираш, същото е и с мъжете, които харесват мъже. Ти отбеляза, че има много атеисти, които са добри хора. Ще допълня, че има много ЛГБТ хора, които също са добри хора и това, че са по-различни не ги прави автоматично грешни или лоши.
Поздрави!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b0748ef648
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Грях е.
Бог е казал да се допитваме до него, а не до хората.
Тъй че, ако вярваш наистина в Бог... помоли се, задай му въпрос, въпреки че той ти знае въпросите. Просто се помоли и искрено от сърце му кажи нещо от сорта на "Отговори ми Господи на въпросите които имам"
И Той ще ти даде очи да видиш и уши да чуеш, както пише в Библията.
Другото което е.
Тея религии и глупости... дори християнството което познават майка ти и баща ти и всеки човек който проповядва християнство... е лъжа.
Бог иска хората да не ходят на църкви, да излезнат от църквите, защото Бог не живее в сгради построени от човешка ръка а живее в сърцата на хората. И това го пише в Библията.
А атеистите мразят християнството, ама кое? Това което света рекламира. Това което сатаната е изградил в обкръжението на хората. Попа облечен в черно, палене на свещички, това са пълни глупости.
Християнството изобщо не е това на което масово хората са научени че е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cae198ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич, ще ти го обясня така, а тукашните "божии мегафони" ще свършат останалото: целта е да се създава потомство. Всяко поведение, което пречи на индивида да го прави, е грях! Т.е. ако "оправяш" мъже, ти не пречиш на другите да правят потомство, но пречиш на себе си и съответно е грях. Ако вместо да правиш секс постоянно набиваш... злобарки, пак е грях - сети ли се защо? Дясната ти ръка не може да забременее, нито мястото, където отива тази сперма след изпразване. Тук отново пречиш на себе си да създадеш потомство! Хабиш материала, казано другояче!

Не гледай влиянието върху живота на останалите, а се замисли върху живота на самия грешник! Ако си лаком, кой е по-вероятно да пострада: ти, разболявайки се от много плюскане или съседа, който от ужас при вида ти припада на тротоара? Спокойно, никой лакомник не е успял да остави Африка без храна - там проблемите идват от друго място! Да, прелюбодеецът вреди и на другите, но важното е, че вреди на себе си като разрушава семейството, което Бог му е дал, а това пречи на кое? Схвана ли идеята или ти трябват още разяснения? Не е нужно да "закопаеш" някой друг, за да е грях - достатъчно е да заровиш сам себе си в житейския аспект. Или иначе казано режеш ли клончето си, на никой не му пука, че преди това не си отрязал и клончето на Йордан да речем! Това не ти е някакво състезание, където се дават бонус точки, ако не спънеш противника, а спънеш само себе си! Идеята е да не спъваш никого!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80a99d252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здравей! Поздравявам те за това, че си тръгнал по пътя в търсене на Истината, която е само една - след смъртта ще бъдем възкресени, за да бъдем съдени според делата си. Задал си много въпроси, на които ако трябва да се отговори подплатено с аргументи и цитати от Библията ще отнеме наистина много време. Освен всичко друго толкова информация е добре да се усвоява постепенно, а не наведнъж. Хората, които четем Библията я изучаваме с години и пак имаме да учим много :) Ще се опитам да ти отговоря сравнително сбито, а ти ако имаш допълнителни въпроси ги задай като допълнение на написаното от мен. Започвам от хомосексуализма:

1) Хомосексуализмът е грях, защото както сам си забелязал нарушава естествения ред на нещата, който се състои в това да оставиш поколение след себе си, за да продължи живота на земята. В Библията пише, че мъжът и жената се съединяват и стават "една плът", самата жена е създадена като партньор и помощник на мъжа, а още в книгата Битие Господ благославя хората, като им казва "плодете се и множете се на земята". Чрез хомосексуализма лишаваш рода и предците си от възможността и правото потеклото им да продължи с времето, тоест прекъсваш рода си чрез самоволно решение, засягайки стотици души назад във времето. Ние виждаме само настоящето, но пред Господ минало и бъдеще са като пред длан, защото Той вижда и знае всичко. Освен това, хомосексуализмът е колективен грях, за който ти трябва партньор, увлечени са поне 2ма души, което допълнително нарушава Божия ред и се прекъсват две поколения по веригата. Ако всички на земята станат хомосексуални след 100 години няма да има жива душа и животът ще спре. Това противоречи на Божията воля. Същото се отнася и за абортите. Те са забранени, защото не може да знаеш в кой момент душата влиза в майчината утроба и по този начин не знаеш дали не убиваш собственото си дете чрез аборт и му отнемаш правото на живот. Освен всичко друго хомосексуалността е разпалвана и от нечисти духове, както има духове, които подтикват към убийства, самоубийства, горделивост и изобщо всякакви грехове. Така има и духове, които подтикват към хомосексуалност. Хомосексуалността е забранена изрично в Стария Завет, където Господ опитва да създаде идеалното общество на земята, в което да процъфтява правдата и доброто. Чрез своите закони и наредби забранява убийствата на невинни, кражбите и редица други нарушения, а заедно с тях и хомосексуалността, както и обличането на мъжки дрехи от жена и женски от мъж.

Аз също смятам, че има хомосексуалисти, които са добри и мили хора в други отношения, но нека не забравяме, че при всеки грехът приема различна форма. Както може да има убиец, който да е много добър и мил с децата и животните, така има и хомосексуалисти, които са добри в други отношения. И крадецът може да оправдае кражбата си казвайки "нали поне не убивам". Дали и колко тежък грях е хомосексуализмът и какво наказание ще изиска Господ за хомосексуалните е Негова Воля. Относно въпроса защо монаси и монахини избират да не се женят - това е тяхно лично решение. В Библията никъде не се изисква подобно нещо, включително едни от най-праведните хора на земята са имали потомство. Може би на един по късен етап, когато Мария, майката на Иисус е заченала свръхестествено, бидейки девствена и непорочна е дало тласък на стремежа към пълно целомъдрие. Безбрачието е личен избор, обет за целомъдрие, както има обети за мълчание, обети за въздаржание и други видове обети в стремежа към Господ. Обетът за безбрачеие е един от най-тежките и трудни, защото е и за цял живот. Но пак казвам, това е личен избор и не е санкционирано никъде в Писанието.

2) Самоубийството. Самоубийството е грях, защото по този начин нарушаваш Божията заповед "Не убивай", като в случая лицето, което погубваш си самият ти. Господ е отредил за всеки от нас съдба, различен живот и различна смърт, като отнемайки сам живота си, ти лишаваш себе си от пътя, който ти е писано да извървиш, противопоставяш се на Божията воля и лишаваш хората, на които им е писано да са около теб от присъствието ти. Господ казва, че праща изпитания на силните хора, но винаги дава сили да се справиш с изпитанието. Самоубийството е много близко до маловерието, защото по този начин показваш липса на вяра, че Господ е Всемогъщ и може да промени всяка ситуация и да те избави от всяка скръб. Освен всичко друго често самоубийството е много по-близко до порока, отколкото до пълната безпомощност. Имам предвид, че много често хората се самоубиват под въздействието на наркотици, алкохол и всякакви опиати, или пък самонадеяно предприемат свръх рискове. Самоубийците и според исляма и според християнството отиват в Ада, като съм чел, че наказанието за самоубиеца в отвъдния живот е да се самоубива непрекъснато като наказание за избора, който е направил.

3) Атеизмът. Това е един от любимите ми въпроси, който и най-често не е разбиран правилно. Атеистите може да не са убийци, крадци и т.н. сами по себе си, но те са се отрекли от Господ и са Му обърнали гръб. Тоест избрали са да не са близки с Господ и да не са от Неговата страна. Господ кани всеки да отиде при него и да му се покорява, но не обича тези, които се опитват да оспорват Истината и да заблуждават и другите заедно със себе си. Тоест това са хората, които самоволно са обърнали гръб на Господ, въпреки че той е обещал да прощава и грехове, обещал е и живот след смъртта и дори рай за добрите и вярващи хора. А атеистите отричат всичко това, отхвърлят го и не искат да го приемат. Тоест те са направили своя избор - отхвърлили са.
Атеистите не вярват в Божиите заповеди и че има причинно-следствена връзка и ако правиш зло ще те сполети зло. Те вярват, че всичко е случайно. Едни от най-големите масови убийци - Сталин, Мао Дздун - са били атеисти.

4) За религиозните войни. Всъщност истината е, че повечето войни са се водели поради причините, поради които се водят и днес - за власт и богатства. Религията често се е използвала само като претекст, за да се мобилизират вярващите хора от народа, докато тези на върха са си ламтяли за слава и власт. Колко мислиш, че са хората, които наистина са се били в името на Господ и колко са тези, които са го правели за злато, земи, бойна слава, слава сред жените, власт ? Според мен са може би 1 към 10. Колкото днес се бият за "демократични ценности"(да се разбира нефт), толкова често и тогава се е използвал религиозния претекст от папи и крале. Различни времена и различни аргументи, но като се загледаш надълбоко разбираш, че става въпрос за власт, пари и слава. Всъщност дори за един атеист, ако е достатъчно манипулативен и хитър може да се представи като набожен и да използва това като претекст, за да се сдобие с власт и да поведе война. Толкова за религиозните войни и за "добрите атеисти" срещу "лошите религиозни фанатици".

5) За фалшивите религии. Господ знае всички религии дори по-добре от хората и знае кои са най-близко до Истината. Всъщност основните религии са около 5 - ислям, християнство, юдаизъм, будизъм и хиндуизъм. Но теченията и различните църкви и разклонения са десетки хиляди. Господ знае всяко течение и на всички какви са им догмите и разбиранията и ще отсъди праведно в Деня на Страшния Съд, коя религия, доколко е била истинна. Представи си го по следния начин. Като труднодостъпно място, някъде много на високо в планината, което е и много трудно за откриване. Към него водят хиляди пътеки. Някои минават отляво, други отдясно, трети се въртят в кръг около мястото. Ако питаш някой как да стигнеш до мястото всеки ще ти посочи различен път и който и път да хванеш - може да се отклониш 50 метра, със 100 или дори с километър. Малцина ще стигнат точно на мястото или дори на 2-3 метра от него и това ще са най-блажените. Казано е, че има път за спасение в будизма, има праведници от исляма, християни, които ще наследят Рая и т.н. Тоест вероятно от всяка религия ще има спасени, ще има и много, които ще горят. Не мисли, че даден човек само защото изповядва дадена религия - или още по-малко защото се е родил някъде, където се изповядва нещо вече си е осигурил Рая. Трябва да се вярва и съзнателно да се полагат усилия за по-добър живот.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
Искрено благодаря за коментарите!
1. Съгласен съм с Вас! Човек трябва да е добър от вътре, а не само заради последствията. Убеден съм, че Бог също мисли така.
2.Именно!Точно,че хората с различна сексуална ориентация не си избират да са такива;не зависи от тях. Затова и когато чух, че било грешно, се очудих.
3.Благодаря за съвета! :) Често съм си задавал тези въпроси, с ясното съзнание, че Бог ги чува, но не и по този начин. Ще пробвам. Нямам търпение да ми отговори и да ме просветли.
Относно сатаната-Винаги съм се чудел защо Бог го оставя така безнаказано да върши своеволията си на Земята. Имам предвид, че дори като е бил изгонен от Рая, той в ада пак си е цар и въпреки, че е най-големия грешник, докато всички останали грешници са всъщност подведени от него, само той не се мъчи в огъня, а господства там и даже се забавлява, наблюдавайки мъката на другите. Макар че, наскоро научих, че всъщност хората не отивали веднага след смъртта си в Рая или Ада, а чак в деня на страшният съд, когато грешните ще бъдат хвърлени в огнено езеро и пак няма да се мъчат вечно, а докато за втори път умрат и окончателно спрат да съществуват, докато добрите за винаги отиват в Рая при Бог. Но пак не можем да сме напълно сигурни, защото има различни версии и по-страшната е, че грешникът се мъчи вечно, като според греха му зависи в кой от деветте кръга на ада ще е. Аз лично се надявам първата версия да е вярна.

Мод: благодаря Ви за доброто възпитание, което демонстрирахте към мен! Винаги е приятно да общуваш с възпитани хора. Бъдете здрави!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора:
4.До някъде съм съгласен с вас, че "самозадоволяването" е грешно, но от научна гледна точка пък е полезно, да не кажа необходимо, защото толкова години наред, ако се събира, без да освободиш малко и един вид да прочистиш кръвта(защото "материалът" сам по себе си също е кръв) даже било опасно. Казвам го, защото съм чел и затова, а до колко е вярно не мога да потвърдя, тъй като не съм доктор и няма как да съм напълно сигурен.
Иначе, до колкото разбрах, Бог държи да сме отговорни и добри дори спрямо самите себе си, не само спрямо другите. Сега го схванах. Има логика. А и навсякъде е казано, че за да си добър с другите, трябва най напред да си добър и да обичаш и себе си. Благодаря за коментара! :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора:
5.Искрено Ви благодаря за коментара!
1)Защо обличането на мъжки дрехи от жена и обратно също са грехове? Имам предвид, че най напред това са просто дрехи а и с течение на времето хората са свикнали с това кое да е женско и кое-мъжко. Казвам го от гледна точка, защото в миналото, още от древни времена, хората са установили, че костната система на жената е по-крехка от тази на мъжа и затова са се разпределили и задълженията така, че мъжете да строят, да воюват и т. н, а жените да се занимават с домакинството. И от там са измислили различните видове облекла, които да са подходящи за всеки вид дейност. И тъй като мъжете е трябвало постоянно да бягат, за да ловуват примерно, са били измислени панталоните(абстрахирайки се от това, че днес има и женски панталони;примерно казвам:)), тъй като полите ще ги спъват постоянно, докато на жените не са им пречили докато са си вършели тяхната работа и затова накрая мъжете са отвикнали от такова облекло и полите са станали женско. Това си го обясних по логика... И в крайна сметка питам най вече, защото(въпреки че не изгарям от желание да обличам женски дрехи:)) днеска има доста театрални постановки, някои от които са комедии, като комиците, където там актьори постоянно се правят на жени, за да изглеждат по-смешно за публиката и да става забавно. Тогава също ли се счита за грях?

"Аз също смятам, че има хомосексуалисти, които са добри и мили хора в други отношения, но нека не забравяме, че при всеки грехът приема различна форма. Както може да има убиец, който да е много добър и мил с децата и животните, така има и хомосексуалисти, които са добри в други отношения."-Тука наистина има логика като се замисля и съм съгласен с Вас. Само искам да вметна заключение, до което бях достигнал преди доста време, а то е, че всъщност(като стана дума за убийците) ние всички сме убийци! Едни-на хора, други-на диви животни, а всички останали-на мухи, хлебарки и всякакви бобулечки. Знам, че последното за нас е нещо незначително, в сравнение с убийството на друг човек или на куче и т. н., но не е и за самите бобулечки. С това искам да кажа, че каквото и да правим не можем да сме перфектно добри, защото за да сме трябва да направим така, че хем вълка да е сит, хем-агнето цяло. А това за нас е невъзможно. И дори да не убиваме бобулечки също, ние пак сме убийци, защото като се къпем, като перем и изобщо като поддържаме лична хигиена, ние убиваме множество бактерии и микроби, които сами по себе си пак са живи същества, които просто оцеляват в живота и не осъзнават, че вредят на други организми със същесвуването си. Обаче ако ги оставим да живеят, ние пак си оставаме убийци, защото по този начин, като не правим нищо по въпроса, допускаме развитието на зарази и болести, а те водят до инфекции, а инфекциите до усложнения, а усложненията в краен случей до много тежко състояние или смърт. И по този начин, ако се занемарим, пак застрашаваме себе си и хората около нас. Тука нямам въпрос, а по-скоро да вметна моя мисъл и да я споделя, тъй като се сетих за това. И от там стигам до извода, че може би затова прекаленият светец е дори и Богу недраг, както гласи една руска поговорка. Не знам дали съм прав, но може би всяко нещо е полезно и необходимо в умерени количества и може би дори самите грехове, които са неугодни на Бога, са необходими, защото както са казали хората-всяко зло-за добро. Защото ако човек е прекалено добър, каквото и лошо да му направиш, дори и да го ограбиш, той ще прости и няма да си потърси правата, само че по този начин, като остава престтпника безнаказан, обрича много други хора да станат негова жертва и самият него да се мисли за недосегаем и да продължава да живее така и да се влошава, вместо да се поправи и да се разкае. Може би това да си отмъстителен, суетен, гневен до някъде могат да бъдат и добродетели(поправете ме ако греша), защото всечи човек е суетен, например. Кои повече, кои-по-малко и затова се поддържаме и предотвратяваме развитието на бактерии, като се къпем. В ситуации като онзи пример с кражбата, да сме отмъстителни и гневни би било полезно и добро за самите нас, за останалите хора и може би и за самият престъпник като цяло. Не знам... Може би затова Бог допуска пороците, въпреки, че може всичко и може с лекота да ги изкорени и да ни направи светци. Допускам, че може би Той самият държи да ги притежаваме, НО и да ги контролираме и да не ги оставяме те да ни закопаят.

За атеизмът:
Съгласен съм и за жалост не мога да оспоря този факт, че атеистите имат гадния навик да натрапват и на другите своя мироглед и винаги са ме изнервяли. Като не вярват-добре! Това е техен избор, но да не ни принуждават да не вярваме и ние, както и ние не можем да ги накараме да вярват. Някои атеисти казват, че са такива, защото по техни думи "Ако имало Бог, защо стоял горе и само гледал лошотиите. Като имало, да им мятал гръмотевиците и да се приключвало.." Аз се опитвам да обясня, че Бог чака и дава шансове, само че те ме затапват с това, че по този начин пък невинните плащат и от Библейска гледна точка един вид не могат да си изпълнят собствената мисия... Други, които не вярват, но знаят историята от обща култура, задават въпроси, на които не мога да отговоря... Ами, и аз самият не знам всичко.Един въпрос си спомням и той беше нещо от сорта на:-"Нали Бог е всепощаващ и обича хората като свои деца и иска всички да са добре? Тогава защо е създал Ада, където е пратил Луцифер? Когато Той го е изгонил от Рая, Ада вече е бил създаден. Ако толкова много е обичал всички и първоначалното Му намерение е било всички да са добре, тогава защо е създал Ада, а не в последствие, когато Луцифер се е възпротивил?"....И аз не мога да отговоря. И други въпроси имаше, ама не ги помня, а по техни думи, дори и поповете(когато са били принудени да влязат в църквата от роднини за да ги покръстят) не могат да им отговорят. И наистина вадят добри аргументи. Не знам за другите, но аз не съм от най-умните и колкото и да се старая не мога да ги оборя, а по този начин те самите започват още повече да се убеждават, че са прави и че Бог не съществува. Много често даже са ме затапвали с един много гаден аргумент, а именно:-"Бог и морала няма да ти платят сметките и разходите.." - И до там... Според тях ние вярващите сме хора, без никакви амбиции и ясни цели в живота, чакащи на "измислен, небесен и любящ Баща" да се погрижи за всичко(нищо, че има поговорка, която гласи: Помогни си сам, за да ти помогне и Господ), докато всички полицаи, борещи се с престъпността, например(без да се знае дали всички полицаи са атеисти или не), не били чакали Бог да им помага и да намери престъпника, а те сами разследват и го намират, след много мислене, търсене и труд.
Не съм сигурен, но може и да има и такива атеисти, които все пак уважават чуждя избор и правят компромиси с чуждите гледни точки, без да си налагат своя собствен мироглед.
Наистина съм съгласен с Вас, най вече, защото ако един атеист е грешник, може би е грешен не чак толкова, заради избора си, колкото заради това, че се опитва да подвежда и вярващите и от личен опит знам, че повечето атеисти, които познавам, наистина настояват, че те са прави, а някои от тях постоянно постват из фейсбука сторита именно за Бог и, че той не съществувал, че дори и някои от тях го обиждат. Някои от тях също така твърдят, че ако имало Бог, те нямало да преживеят много ужасни неща, през които са минали и ако се окажело, че го има, щели "такива тупаници на му дадат" и всякакви такива глупости и като доказателство за тезите си казват също, че толкова пъти са го били псували и обиждали, че до сега сто пъти да ги бил унищожил.
Аз обаче стигам точно до извода, че Бог е безкрайно търпелив, щом допуска и търпи някакви нищожества, в сравнение с него, дето с лекота може да ги заличи, да го плюят непрестанно.

За другите религии:
Ако все пак има шанс за спасени на хора от всяка религия, това е успокояващо. Винаги съм се чудел, така и така са се появили и други божества и хората масово са подведени, защо Бог, примерно, не ги създаде като под-богове, които да му помагат и да му докладват, за да му е по-лесно на Него. Знам, че може и сам и че може всичко(не се и съмнявам), но съм сигурен, че навярно е доста натоварващо. Много хора мислим за много неща и Му се молим за много неща и Той мисли за нас, обаче си давам сметка, че никой не мисли за Него колко е натоварващо това. Един роднина атеист ме беше питал:-"Това са милярди хора дето всяка секунда Му се молят за нещо. Как си го представяш Той да слуша всеки един по отделно и да се занимава?" Аз не мога да си го представя, но знам, че го може и го прави, защото Той всичко може, но не мога да отрека, че това е доста напрягащо и никой не би издържал на такова нещо, освен него. Реално погледнато, Той не почива, защото всяка секунда, дори и в момента аз като правя запитвания и Го споменавам, Той се ангажира с нас и ни мисли, помага ни, отговаря на молитви и така нататъка. Дори на модераторите тука не им е лесно да прочитат и одобряват всяка тема и всеки коментар под нея, а какво остава за такава отговорност. И отгоре на всичко някои хора и да го плюят...

Извинявам се, че стана толкова дълъг коментара ми, но наистина са много неща за казване и питане и даже ми изникнаха и още въпроси... Като един от тях е-защо Бог има лошо отношение към агнетата, като всеки живот е свещен? Агнето само по себе не ми изглежда като нещо зло, а като нормално животно, като елените, мечките, зайците и т. н...
В един клип даже гледах, че нямало значение дали си добър или лош и за да отидеш в Рая трябва да заколиш агне и да се окъпеш в кръвта му. Това не го вярвам като начин, защото то така всеки може да го направи и то се обезсмисля всичко.

И последно:
След като прочетох коментарите, малко или много започнах повече да се плаша, защото излиза, че нещата са много по-сложни, от колкото изглеждат и, че да наследиш Божието царство е в пъти по-трудно и даже почти невъзможно. И аз си имам грехове и се притеснявам и за себе си и за хората, които обичам. Ако се моля за моите хомосексуални приятели и моите роднини и приятели атеисти, например, има ли възможност Бог да им прости и да направи компромис? Защото аз дори и да се спася, ако много други хора, които познавам и обичам не успеят, тогава пак ще ми е гадно...
Попринцип знам, че Бог гледа всичко в един човек-и доброто, и лошото предполагам има някакъв начин добрите неща да компенсират грешните.
Ако примерно един хомосексуалист прекъсне продължението на рода си, обаче дари друг живот, като посади дървета и създаде много неща чрез изкуство(казва се, че чрез изкуството човек също се доближава по този начин до Бог), догава има ли вероятност греха му да се неутрализира?
Благодаря за вниманието! :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Мод: благодаря Ви за доброто възпитание, което демонстрирахте към мен! Винаги е приятно да общуваш с възпитани хора. Бъдете здрави!"
За вас винаги! :)
И аз ви благодаря за този прекрасен сайт и за вашата страхотна работа!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80a99d252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От 5 до автора: Виждам, че те мъчат много въпроси, което е нещо напълно нормално. Но имай предвид, че напредъкът във вярата е дълъг и продължителен процес. Вярата се придобива трудно, а се губи лесно. Тя е нещо много специално и е дар. Не се опитвай да научиш всичко наведнъж, а търси информация за 1-2 въпроса седмично и с търпение изучавай Словото Божие. Ако Господ пожелае ще ти разясни много от нещата, които искаш да знаеш.

1) За убийствата на буболечки, бактерии и животни. Убийството на буболечки и насекоми не е грях.. Заповедта "Не убивай" е насочена най-вече към хората и към ближните - в Стария завет е предвидено наказание за убийците на хора, но за убийци на насекоми не се споменава нищо и не четем нищо. Насекомо може да убиеш и по невнимание без дори да разбереш, че се е случило - долкова незабележими и малки са за нас. Това са същества, които стоят много по-ниско от човека, тяхното съзнание е съвсем различно, не мисли, че изпитват същите емоции и страхове като нас - затова и по никакъв начин не могат да се сравняват с човешкия живот. Всъщност още в началото на Библията се разбира ясно, че всички животни са създадени заради човека и за да бъдат под него и под негова власт. И виждаме как действително се случва така в живота - те са под наша власт, дори много по-големите и силни животни са слуги на човека - едни от тях ядем, от други правим дрехи, трети яздим, а някои дори ги използват за забавление и в цирковете.

Да убиеш животно, за да се нахраниш, или да ядеш месо също не е грях. Те са предвидени точно за нас от Нашия Господ и лесно може да стигнеш до това заключение, ако се замислиш. Помисли само колко много дава дори една овца - тя ти дава мляко, може да й стрижеш вълната, която е идеална както за изработка на топли зимни дрехи, така и на одеала, шапки, чорапи. От млякото може да се прави кашкавал и сирене, а и месото е чудесно за ядене. Виждаш колко много неща може да получиш само от една овца. Така, че те са предназначени за нас, не ние за тях.

Вероятно е грях, ако започнеш да убиваш животни просто ей така - от зло и за забавление. Но не и ако искаш да се нахраниш. Господ няма лошо отношение към агнетата, а ги е поверил на човека. За да отидеш в Рая не е достатъчно да заколиш агне, това е прекалено ниска летва за Рая. Все едно да влезеш в университета като кажеш колко е 1 1.. Това с кръвта на агнето има съвсем различен смисъл. В Стария завет четем за жертвоприношения на агнета, козлета и волове. Но идеята на тези жертвоприношения е съвсем различна и не е в това да се погубват безсмислено животни от зло. Идеята на жертвоприношението е в това, че тъй като по онези времена едно от най-ценните неща, които са имали хората са били техните животни и стада - да дадеш нещо, което ти е мило и свидно и да го посветиш на Господ. Това е цялостната идея на жертвоприношението. Затова и Господ е искал хубави овце и крави без никакъв недостатък и най-хубавите плодове от градините на хората, искал е десятък, който е предназначен за Неговия Храм и служителите Му, за да изпита дали са готови да се разделят с нещо любимо в Негово Име хората. За истинско жертвоприношение пред Господ в днешно време може да считаш ако си готов да свалиш чисто новите си обувки, за да ги дадеш на някой, който виждаш, че е скъсан, или пък някоя любима вещ. Това е цялостният смисъл.

2) Атеистите наистина са много вироглави и спорят особено разгорещено. Тъй като те са отхвърлили Господ, Той също се е отказал от тях и ги е оставил да хулят на земята и да стават грешници. Защото богохулството също е огромен грях, това ще е една от причината атеистите да се мъчат. Атеистите вършат и грях с това, че разпространяват лъжата и заблудата като така закопават и вярващите - непрекъснато измислят теории, които противоречат на Господ - за произхода ни от маймуните, за големия взрив и т.н. Така те разколебават вярващите, а без вяра не може да се спасиш. Вярата и добрите постъпки са задължителните условия, за да се спасиш. Не е достатъчно само едното и двете условия трябва да са налице. Господ иска всички да са добре, но ние самите сме извършили първородния грях и до ден днешен продължаваме да грешим, затова Господ е решил да умираме, това е нашето наказание на този свят. За добрите това ще е наказанието - да умрат, с произтичащия от това страх към неизвестното. За лошите и атеистите пак ще е това наказанието, но това ще е само началото за тях, защото те наистина ще бъдат в Ада и ще горят там в буквалния смисъл. Луцифер(Сатаната) не е в Ада, а е тук, на земята. Сатаната ще бъде хвърлена да гори в Ада с грешниците чак след Деня на Съда. Адът е заради греховете на хората и неверието им за Сатанат и падналите заедно с него ангели, които са се разбунтували срещу Господ. До Деня на Съда, Сатаната ще бъде на земята, за да заблжудава хората и да ги въвлича в грехове и чак после ще бъде унищожен. Нашият Господ е Цар горе на Небето и има Трон, а Сатаната е тук на земята, казват че трона му се намира някъде в морето(океана) и ще бъде хвърлен в Ада чак след Възкресението.

3) Относно полицаите, аз лично, без да си натрапвам мнението мисля, че много от тях заслужават Рая, защото се борят за справедливостта и срещу неправдата и престъпленията, а отгоре на всичко го правят и без да получават много пари. Естествено има и корумпирани полицаи, такива които закрилят наркодилъри и т.н. Сред всички професии има всякакви хора, но като цяло полицай, лекар, пожарникар - всичко това са прекрасни професии даващи възможност да се върши много добро.

4) Господ никога не спи и винаги чува хората, които го молят, но само Той решава кога и на кого да помага, защото все пак е Господ и може да прави каквото пожелае и за когото пожелае. Освен всичко друго надзирава и ангелите и над сатаната също има власт и ще го унищожи. Все пак никой не може да наложи волята си на Господ, защото Той е над всичко и точно затова се казва, че се молим - това е най-правилната дума, която може да упторебим за думите ни към Господ.

Божието царство се наследява трудно, но не е и невъзможно. Достатъчно е да си добър човек и да спазваш Божиите заповеди, но и това не е лесно - цял живот да си добър човек, да не грешиш, да не си гневлив и т.н. Дори бих казал, че е особено трудна задача. Господ решава на кой, кого да прощава, естествено, че няма да се спасят всичките ни близки, защото Господ отсъжда на всеки индивидуално според делата без значение кой с кого е бил роднина тук на земята.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 94b905a2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, е как защо обличането на мъжки дрехи от жена и обратно също са грехове? !? Ами защото това е травестизъм, а травестизмът също е грях! На теб много приятно ли ще ти е да се разхождаш по улицата и изведнъж пред теб да се мерне един едър мускулест изрод, навлечен в женски дрехи, намацан с грим, червило и с една грозна перука, нахлупена отгоре? ! Много ли нормално ще ти се стори това? !?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторът към 5:
Благодаря за обясненията:) Така наистина разбирам доста неща, които не можех да си обясня.
12.Казах го от гледна точка, че самите дрехи са просто плат и са измислени в последствие... И попринцип аз самият смятам, че няма такова нещо като мъжки и женски дрехи и маниери, а просто сме свикнали да ги възприемаме така, защото поколения наред то се е впило в съзнанието и възприятията на хората. Попринцип, според мен, маниерите първоначално са били еднакви при хората, но с разпределението на задълженоята, мъжете, вършейки тежка силова работа, са заякнали и са придобили мускулна маса, която тежи и ограничава движенията им и от там са се получили мъжките маниери и затова днешно време не се смята за нормално един мъж да ръкомаха прекалено много... По логика разсъждавам тука. Може и да не съм съвсем прав;това са предположения...
Иначе, аз лично ако видя мъж в женски дрехи или обратно, не бих обърнал внимание, честно казано. Попринцип гледам да правя компромиси спрямо всеки и да приемам другите такива, каквито са.
И все пак, предполагам, че за театрални постановки дори Бог би направил изключение, ако е наистина грешно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Автора:
5.Забравих да вметна:
Ако сатаната е тук на Земята и бъде наказан чак в деня на страшния съд, то тогава не е ли несправедливо спрямо хората, че чак тогава ще си получи заслуженото? Защото, реално погледнато той е най-големия грешник и излиза, че същия най-късно ще отиде да се мъчи, че даже и ще бъде унищожен, от което следва, че мъките му ще приключат, докато грешните хора се мъчат и ще продължават да се мъчат безкрайно... Това е доста непропорционално като наказание за тях и за него и демоните му...
Знам, че любопитствам прекалено... Просто и аз самият не очаквах да имам толкова много въпроси.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 20aab8fde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Стига с това потомство. Какво ще кажете за хетеро хората, които не искат да имат деца изобщо? За мъжете, които си правят вазектомия преди да имат дете, за жените, които си слагат спирата и те преди да имат дете? За хората, които си оставят детето в сиропиталище? Бебе е лесно да се направи, трудно е да се отгледа. Направила си е една жена дете за "потомството" и го е хвърлила в сиропиталище. Направил си е един мъж дете и той за "потомството" и си е тръгнал на някъде и не му е дал и 1 лев и не го е видял повече. И някой хора точно с религията могат да промиват мозъците на вярващите и така започват някой от войните по света.
И ако наистина както някой нагоре написа в Рая си завинаги, а от Ада след някакво време умираш завинаги и вече те няма, предпочитам Ада.
И ако наистина има Бог няма как наистина да не иска да спре убийствата и болестите по света, а просто не може. Аз ще си живея както ми е хубаво, няма да мисля за Богове и за Ад и Рай, пък после каквото ще да става. Авторе затормозяваш си живота излишно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2c710d321c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Хомосексуализма не е грях. Не ти и влиза в работата какво правят гейовете, лезбийките, бисексуалните, трансжендърите и прочие.

Изобщо не ти влиза в работата.

Такива хора като теб им дават мнение на хората без да им е искано. Това е грях. Религиозните хора опитват да ограничат правата им чрез протести и закони, физически и психически тормоз. Това е грях.

Точно и именно, защото не разбират хомосексуалността и отказват да се образоват и да мислят критично и логично.

1. Хомосексуализма присъства и при животните. Те нямат човешкият интелект и логика за да взимат решения ако това беше решение.

2. Кой по дяволите ако беше избор, доброволно ще излиза като lgbtq за да бъде дискриминиран от популация като теб която не ги разбира, както и да изпитват упражнено насилие над него? Това от страна на населението спрямо lgbtq населението е грях.

Не е грях че хората искат да бъдат себе си и да живеят живота си както си поискат със права на брак, със права да се обличат както искат, със права да контактуват както искат. Възспирането на тези дейности и ограничаването на правата и свободите на хората които са lgbtq е грях.

Същите тези хора които ограничават свободите на lgbtq хората, ограничават правата срямо и други елементи като дискриминация и сексизъм на база брак, на база пол, на база религия, на база цвят на кожата, на база възраст и прочие. Възстават срещу това хората да бъдат третирани като равни, защото не е в техен интерес ако хората са третирани като равни и еднакви права и свободи. Тези наложени ограничения са грях.

Аз съм гей. Цял живот ме репресираха. Накрая си тръгнах от страната. Намразих вас българите дето сте ми уж сънародници. Това е грях. Научен грях.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 66da3a33a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Хомосексуалността е грях, защото не води до създаване на поколение, същото е и със содомията (аналния секс).
Само да вметна един факт (за съжаление), но повечето ни свещеници, въпреки че са във расо, са гейове. Попрочети и за това. Назад в историята също е така, в днешно време дори скрити репортажи им правят.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5cc9426408
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Започни да четеш Библията отначало. С различни откъси само ще се объркаш. Интернет и хората не са достоверни източници, защото нещата не са написани ясно и имат различни прочити. Нещата са наистина субективни - има различни версии на Библията, защото има многозначни думи и различни варианти за преводи. Естествено в една Библия на български език няма как да твърдим, че личи оригиналната Божия воля. Щом наистина те интересува се захвани с книгите все пак, а не губи време в обсъждане с незапознати. За всеки човек е важно как той приема писанията, какъв смисъл открива, какво научава за себе си докато ги чете.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 04ee3bacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Като човек чел библията. Исус е казал обичай ближния. Не е заичал и не е казал ближния освен. Като бисексуални омъжена жена, ще ти кажа , че обичам секса и от мастурбацията още не съм ослепяла. Ай късмет

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80a99d252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От номер 5 до автора:

Господ иска да има ясно разграничение между двата пола, за да може хората и животните да се размножават и да продължат живота на Земята. Всички животни също са по двойки и се размножават чрез съвкупление. Чел съм за разни амеби и червеи, които се самооплождат и са хермафродити, но това е при най-дребните и нищожни създания и дори не знам дали е напълно доказано.

Както Господ е дал на мъжете брада, мускули, по-силен глас, адамова ябълка. Така и на жените е дал бюст, ханш, по-нежен глас, украшения и мазила, за да са по-красиви. Когато мъж сложи женски дрехи той, особено ако се и нагримира и е с дълга коса, лесно да бъде объркан за жена и по този начин да подаде грешни сигнали на човек от същия пол, което да доведе до грях и хомосексуализъм. Господ често взема под внимание не само истинските ни постъпки, но и намеренията и това, което става в сърцето ни, така че ако някой се облича с цел да изкушава и примамва хора от същия пол върши грях. Самите ние като мъже често се привличаме от чисто женските аксесоари - високи токчета, сутиени, поли, хубави дълги коси, маникюри, толкова колкото и от самата жена. Когато видим такова нещо, особено отдалеч, на нас ни се вижда "женско" и инстинктивно ни е интересно. По този начин може да се подведем много неприятно.

За театрите не знам, защото Битие и Второзаконие(първите книги в Библията, забраната за носене на дрехи на другия пол е от Второзаконие) са от около 10-15 век Пр. Хр., докато театрите намират разцвет в Древна Гърция и Древен Рим, което е от около 9 до 1 век Пр. Хр. Впрочем Древна Елада и Рим са едни от първите места, където хомосексуализмът придобива чудовищни размери, там се е считало дори за престижно ако някой по-зрял мъж(чичко..) има "фаворит" - да ухажва и да има любовник юноша.. Така че оставям на теб да решиш дали и доколко е грях и кое до какви последствия води.

Сатаната е най-големият грешник, но и наказанието му ще е най-пълно и строго. Защото според повечето версии той е извървял целия път от върха към дъното. Имам предвид, че много от авторите изследващи религията казват, че Сатаната е бил един от любимците, от най-приближените на Господ и се е радвал на особено внимание и отношение. После е въстанал и е бил изгонен от Небето, за да е тук на земята и да изкушава и заблуждава хората. В някои от текстовете на Библията се съобщава за война на Небето, в която Сатаната и другите паднали ангели са били разбити от Силите на Господ, Който изпратил насреща му архангел Михаил и други верни Нему ангели, които ги разбиват и оставят тук на Земята без да могат повече да се качват към Небето. Наскоро четох една много интересна теория, тук в сайта, че именно тази война, в която Сатаната е разбит и унижен е "сблъсъкът", който учените всъщност смятат за големия взрив.

Така че не се притеснявай, Сатаната няма да остане ненаказан, негово ще е най-тежкото бреме. Защото той е бил от приближените на Господ, можел е да има всичко и всичко е пропилял и затова мрази хората, защото всеки един човек дори грешниците могат да се спасят ако вярват и се покаят, докато Сатаната е обречен и присъдата му е окончателна. Той ще е тук на земята, за да погуби колкото се може повече души и да ги завлече с него в Ада. Както има вярващи, свещеници, служители на Господ, така има и на Сатаната - масоните и сатанистите служат на сатаната - учат заклинания на латински и т.н. да не изпадам в подробности.

Няма как да бъде унищожен сега, защото има още много да се случи, поколения да дойдат, събития предначертани и т.н. преди да дойде Денят на Страшния Съд. Например ще дойде Антихристът, който ще е служител на Сатаната. Това ще е човек, който ще се представя за Христос, но всъщност ще лъже и ще прави лъжечудеса. Затова се казва Антихрист(Анти-Христос). И много хора ще му повярват и ще му се кланят и ще се погубят по този начин. После ще дойде истинският Иисус, който ще убие Антихриста. Това ще е малко преди Деня на Страшния Съд. В Деня на Страшния съд, който ще протече много човешки години, тогава вече ще се реши всичко окончателно - кой ще отиде в Рая и кой в Ада - при всеки човек ще дойде ангел който ще му подаде книга в ръката, в която ще бъдат записани всичките постъпки през целия му живот ще бъдат описани в тази книга на делата.

Не знам дали Сатаната ще бъде буквално унищожен или ще се мъчи вечно в агония, казах го условно. От това, което съм чел е, че ще бъде "хвърлен в огнено езеро" и накрая "унищожен", но това е от книгата Откровение, която е една от най-трудните за прочит и осмисляне и според мен се изисква специална дарба, за да бъде разтълкувана правилно. Надявам се да съм ти отговорил на повечето въпроси :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Автора:
Хора, не знам дали постпих правилно, обаче, преди да излязат новите коментари по темата, писах на един от моите хомосексуални приятели и му казах за това, че било грях и му предложих да си направи дете... Чрез сургатство да речем или май не точно... Не знам дали е възможно в болница мъж да отдели в специален съд от своя материал, който после да бъде прекаран в половия орган на жена(доброволка) и пак да се роди дете и така двамата да са си продължили рода, без да се е налагало на мъжа да установява интимен контакт с нея или която и да е жена, при положение, че не го влече... Всъщност, имам спомени, че сургатството беше, когато на жена й се "прехвърли" вече оплодена яйцеклетка от друга жена, което прави нещата още по-лесни за жените лесбийки...
Относно приятеля ми, той сякаш игнорираше това, което му казах, а като му пиша за други реагира, но по тая тема не ми отговаря. Писах му извинения, в случей че съм го обидил и той ми каза "спокойно;не се сърдя" и праща смеещи се емоджита..
Аз просто исках да му помогна и да го спася от въпросният ад.

Към 16:
Съжалявам!Не исках така да прозвучи, все едно се бъркам в работите на хората с такава ориентация или, че дискриминирам. Нищо подобно! Даже напротив! Правя го от загриженост към всички добри личности с такива наклонности(както и атеисти и т. н). Тревожа се най-вече за близки и приятели, които имат общо с едно от изброените, но и за всички такива хора като цяло. Точно затова е и тази тема. Иска ми се да можех някак си да предпазя всички тези хора(в случея, дори и Вас, нищо, че не ви познавам дори).
Няма да лъжа! Въпреки, че Бог е всезнаещ и всемъдър и с цялото ми уважение и любов към Него, в това отношение ми е страшно тъпо, че така е решил... :(
Но в крайна сметка, Той най-добре знае защо е така и дали е така и предполагам, че винаги има алтернативни решения(каквито и търся, за да помогна), както и че е всепрощаващ.
Иначе съм напълно съгласен с Вас, че повечето българи са такива-арогантни, груби, жестоки, неспособни да правят компромиси и да приемат всеки такъв, какъвто е. Но не всички сме такива.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Автора към 18
Благодаря за съвета! :)
Това и обмислям да направя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторът към 5:
Отново,страшно много благодаря за изчерпателните отговори и обяснения:) Помагате ми изключително много!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4f0d6d2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Според мен като хетеросексуален, християнството като цяло възприема за грях всеки секс за удоволствие. Според християнството секс се прави за да се създаде поколение, всякакъв друг секс е грях. Точно както животните си имат размножителен период и не правят секс за удоволствие. А секса за удоволствие при човека не включва само хомосексуализъм а и френска любов примерно, за християнството тя също е грях.
Колкото до Ада и Рая, те не са в задгробния живот, а тук сега на земята. Когато се държиш богоугодно обществото искренно те уважават, имаш много искренни приятели, което само по себе си е духовен Рай. Когато си грешник в зависимост от тежестта на греха ти, имаш по малко или никакви искренни приятели, което според християнството си е духовен Ад, изгаря те огън от мъка отвътре. Много по добре е да си беден с истински обичаща те жена до теб и верни приятели, от колкото на собствена яхта заобиколен само от меркантилни хора, които и чаша вода не биха ти дали без да имат задни мисли.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc69f844fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Авторът към 26:
Напълно сте прав. В интерес на истината, колкото по-успял си като цяло, толкова по-малка е вероятността да имаш истински приятели. Забелязал съм, че доста от успелите хора са станали доста арогантни и горделиви, както и тези които много се трудят и все допринасят за обществото и после се сърдят, че или са обградени от лицемери, или им казват в очите, че не струват и казват, че сме били неблагодарни. Само че не могат да разберат, че какъвто и да си, ако ще и супер герой да си, за да те уважават и ти трябва да уважаваш другите, независимо дали си по-добър в дадено отношение... Даже напротив. Те са на мотото "мачкай, за да те уважават", само че това е мит. Никой не уважава човек, който го мачка и се отнася ужасно с него. Или ще се възпротиви, или ако е по-слаб физически, от страх ще лицемерничи, но дълбоко в себе си ще изпитва истинска омраза и дори агресорът ще осъзнава това, защото то е близко до акъла. Като цяло, такива хора за мен са меко казано отвратителни.
Да. Има и добри успешни хора, които стават жертва на използвачи. Те трябва да бъдат внимателни и не толкова доверчиви.
Само, относно секса, не знаех, че ако е само за удоволствие е грях също.. Попринцип, колкото повече човек го прави(дори с предпазители), той натрупва опит като цяло. Дори и маструрбацията се счита за грешна. Може би, защото, колкото повече хабиш, толкова повече "деца", може би, изхвърляш и лишаваш от живот.. Само че не разбирам едно. Душата като цяло, каквото и да стане, тя ще се роди в тяло. Имам предвид, че всяко едно съзнание, всяка една душа, е създадена от Бог, и щом я има, значи Той иска да я има, създал я е с цел. Следователно, никой човек не може да предотврати появата на този нов живот. Примерно случеят с мен. Според мен, дори и майка ми и баща ми да не искаха деца и не правеха нищо по въпроса, аз щях някъде другаде да се родя, но пак щях да съществувам. Така мисля аз. За Бог няма невъзможни неща, и ако иска да създаде ново съзнание, Той ще го направи по един или друг начин. И дефакто.... Някои хора казват понякога "ако не се бях родил, какво щеше да е", или "ако еди кой си не се бе родил.. " (примерно), но излиза, че няма такава опция.
Честно да ви кажа, и аз леко се обърках от собствените си предположения и разсъждения.... :D

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker