Защо има Господ примери от живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо има Господ примери от живота
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1942 пъти
Тук искам да спомена някои от причините поради, които съм се убедил, че има Господ. Примери имам десетки, но ще дам най-вече такива, които най-вероятно са се случвали и пред вашите очите или знаете за тях.

Първо. За промените в живота на хората. Има много примери сигурен съм, че и вие ще се сетите за такива във вашето обкръжение. Колко е несигурно щастието/нещастието и как понякога нещата се завъртат на 180 градуса. Имам предвид колко хора са били неудачници в училище или като млади са им се подигравали, а после са ставали свръх-успешни. Всички знаем шегата за Васко двойкаджията, който има яхта.. Или за хора като Наполеон и Александър, които са били по няма 1.70, а са владели сумати народ и земи..

И в същото време колко много от тези, които бяха големи надежди като млади, отличниците на класа, гордостта на училището и т.н. след 10 години вече никой нито ги е чувал, нито ги е виждал. Това няма логика да е така, ако няма намеса от някаква външна сила - тоест от Господ. Логиката е, че тези, които са били успешни като деца и младежи ще станат още по-успешни с времето, защото ще надграждат върху солидна основа и самочувствие, а тези с по-слаби заложби излиза, че свръхкомепенсират в огромни размери, за да настигнат, което естествено е нелогично. Замислете се за всички отличници от олимпиадите в училищата ви, разни звезди и таланти на младини. Сигурен съм, че 90% в момента са точно никъде. А то това си го пише в Библията съвсем ясно, че "Последните ще станат първи" и също, че Господ гледа милостиво на принизените и сломява горделивите..

Второ. Колко много варират човешките животи и съдби изобщо. Как на всеки се случват различни неща и препятствия и т.н. и на всеки се откриват различни заложби. Да вземем Тупак например - свръх успешен рапър още от тийнейджър и до днес считан за най-добрия. Убиват го на 25. Морган Фрийман пък за пръв път блесва чак на 50, сега е над 80 и още играе.. Ако им разменим местата се получава едно нищо.

Трето. За възхода и упадъка на държавите. Най-очебийният пример е с Рим. Градът е основан от бегълци от Троя и е бил едно петънце на картата на няколко хълма разположен, на север са били етруските. Започват да се разширяват стават царство, после република, завземат полуострова, завземат Франция(Галия), после Германия, стават Империя, взимат Египет, Сирия, Испания, директно се разполагат на 3 континента. Е обяснете ми как е възможно това нещо, ако е нямало предопределение да се случи ? И после точно тези германци, които са завладели, после им стават наемници и са една от причината за рухването на Римската империя германските нашествия.

Испания същата работа. Била е Кралство Арагон, Кралство Кастилия, обединяват се към 1470 г., 1492г. Колумб открива Новия свят, към 1520г. вече завладяват Мексико, после Перу, после голяма част от Южна Америка, цяла Централна Америка, Куба, Калифорния, части от Тексас и Аризона.

Англия същата работа. Държава горе-долу с размери на България е владяла Индия, Австралия, Канада, Южна Африка. "Империята над, която слънцето никога не залязва". Според мен това е абсолютно невъзможно без предопределение да се случи, ако имаше поне 1 народ, който да превъзхожда всички останали той щеше да се задържа непрекъснато на власт, а не да си разменят местата империите. Това е моето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 05c3803010
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Господ си има книга. Защо не почнеш да я четеш от Битие.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 22e84e2d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаш си понятие от история. Устройство на управление, стратегии, похвати и тн. Не свързвай незнанието си с вярата. Някъде ще се изложиш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 795375f9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Големи доказатeлства - няма що.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 79d4d1adae
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Че има Господ, има, но тези примери, които си дал, не са доказателствa.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5a492fe9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това са просто смехотворнии дооказателства!

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e704a9c337
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Успеха не е доказателство за Господ. Вярващите се стремят към душевното и спасяването на душата, а не към яхтата на Васко двойкаджията.


Училището е място за запаметяване на някаква информацията, която се възприема, че на дадена възраст повечето от децата могат да усвоят.
Няма общо с успеха в живота, защито за да успееш трябва да можеш да прилагаш наученото и ти трябва емоционална интелигентност, за да знаеш как да работиш други хора, защото големия успех трудно се постига сам. Едва ли някой ще те спре на улицата, за да те пита какво е митозата или нещо ща за книгата тютюн.
Баща ми цял живот настояваше да уча.. станах на 25 и си дадох сметка, че е грешал, защото информацията в учебниците не е актуална за настоящето. Не съжалявам, че имам обща култура. Но знам, че на 25 трябва да развивам други качества, които съм могла да науча по-рано ако не ми е повтарял как иска пълно отличие..

А относно историята- не вярвам много на науките, които могат да бъдат манипулирани. Но едно винаги е вярно, печели държавата която има повече власт. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2894e881e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има един наш съгражданин от окръг Петрич. Бивш атеист и полицай, който забранявал на жена си да ходи на църква. Обаче му се явява Господ и същия става проповедник. Човека бил полицай и в участъка разбират за вярата му и започват да го гонят и заплашват. Господ го предупреждава че негов колега ще го предаде и така става. Вижда рая 3 пъти и заявява че земята сравнение с рая била много грозна. Нашия приятел казва на Господ : Господи не искам повече да живея тука не мога да се примиря със земята много е грозна, по добре да не ми беше давал да видя рая... искам да умра и да си дойда при тебе.
Господ му казал : Иване Аз ти се явих не да умреш, а да свидетелстваш за Мене, защото всички казват "Има ли Бог и кой го е видял"? Ето ти ме виждаш.

Та по онова време преди 89 та година България е била комунистическа страна и управляващите били атеисти и от полицията са изнасяли доклади против Исус Христос че е измислица и че не съществува. Господ Исус се явява на Иван и Му казва кажи на твойте началници че съм Жив и същватвувам и човека казал на началниците си за срещата си с Бог и да спрат да пишат лъжливи сведения даже им заявява така " Кой ви кара да видите война с Този Бог Който вие не познавате, но аз Го познавам".

Още, Иван е предупредил, че ако не повярват чрез неговото свидетелство и думи и не спрат да водят война с Господ Исус Христос, ще отидат в ада. Лошото е че не са му повярвали, а са вдигнали гонение против него.

Както казахме Иван Бобулев е от Петрич, а от там е и Ванга. Шефовете на разузнаването са използвали Ванга за помощ в работата си и отишли при нея да питат дали техния колега Иван е луд.

Буквално като отишли при нея тя казала : Вие идвате да ме питате дали Иван Бобулев е видял Христос и дали наистина му се е явил, да Исус го е взел от вашите редици да ви говори.

Така че хора има Бог, Исус Христос се казва. Лично аз заради това свидетелство повярвах в Бог. Аз не мога с точност да го преразкажа но в Ютюб има клип озаглавен Иван Бобулев Аз Го видях.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2894e881e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Само да кажа да не останете с погрешно впечатление. Ванга не е служител на Господ. Тя самата казва в клипа че не е с Господа, а на саме с Иван Бобулев го пита "как ти се явява Христос какво е чувството и Иван Бобулев каза : и всичките блага на този свят да имам няма да се чувствам толкова добре"

После той я пита "Како Ванге а на теб като ти се явяват тия демони и зле духове какво ти става? О, Иване, припадам и те говорят от мен и страдам - казва Ванга. Такива гледачки и врачки в Стария Завет са убивани с камъни, защото умишлено лъжат и заблуждават хората.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2894e881e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хора много е сериозно Има Бог и се казва Исус Христос.
Неговото послание към целия свят е Покайте се, защото времето на всеки ще му дойде и не се знае кога.

Повярвайте в Евангелието, евангелие значи Благата Вест. А тя е че ние сме грешни и зли, но се роди Спасител Исус Христос Който умря на кръста със застъпнипеска смърт, та всеки който вярва в Него да не погине, но да има вечен живот. Който е направил грях заслужава наказание, но Бог ни обича и изпрати Сина си Исус Христос да плати цената за тия грехове със Собствената Си кръв и смърт. Той е нашия Изкупител.

Това е благата вест че Исус Христос ни е спасил от греховете и да не идем в ада, а Неговия Дар е вечен живот в рая.

Който вярва в Него има вечен живот, който не вярва в Него е осъден, защото не е повярвал в името на Божия Син.
Ако вярваш че Исус Христос е умрял на кръста за тебе, твоите грехове са платени, но ако съзнателно отхвърлиш Исус Христос за Господ и Спасител ти отхвърляш спасението за вечността.

Ако искаш да са ти платени греховете от Спасителя - приеми го.
Важно е да не Го отхвърлите нарочно и съзнателно. Който се моли искрено Бог ще ви открие спокойно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2894e881e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Покаяние означава да съблечеш стария човек с лошите му дела. Който е крал да спре, който е алкохолик да спре, който гледа порно да спре, който изневерява са спре, който се бие да спре, който лъже да спре, въобще нов живот трябва.

Приемрна молитва за покаяние :

Господи Исусе, благодаря ти че ти умря за мойте грехове и възкръсна за моето оправдание. Сега аз те приемам за Мой Господ и Мой Спасител. Покайвам се за стария и лош начин на живот и те моля да ми простиш. Господи моля те води ми живота ми в послушание към Тебе. Амин.

От Библията е : А тези които Го приеха, даде им се право да се нарекат Божии деца - сиреч на тези които вярват в Неговото Име.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 04b22ee0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Това с отличниците също не го възприемам. Много хора са успели или не са, защото са зависими от семейството си. Имах страхотна съученичка, пълна отличничка, приеха я в Англия, но тя не записа нищо, защото нямаше пари да си позволи да учи. Другият пример с двойкаджията - имахме един, всички знаехме, че е влезнал с връзки, не си даваше зор да учи, техните си имат семеен бизнес и той естествено е наследник на бизнес. Висше избута, защото техните го накараха. Сега си работи във фирмата на техните, най-вероятно само взима оборота.
Животът е пълен с изпитания, не смятам, че оценките са фактор за нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e36a376078
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Когато хората не разбират причините да се случват нещата, тогава обясняват събитията с "божия воля". Религията е играла огромна роля в контрола на масите през човешката история именно поради незнанието на хората.
Това, което ти си описал, е естествения цикъл на цивилизациите и живота като цяло - възход, златен век, упадък, и се наблюдава и в днешно време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bb6f5043db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Казваш значи - пускаш една чаша на тротоара и тя се счупва. И си викаш: Ето, има Господ и Той счупи чашата. Доста прозорливо.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 497e7fc75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аргументацията ти е толкова... несъществуваща, че е трудно да разбере човек от къде да започне да ти обясни. Номер 20 го е илюстрирал красноречиво, но е добре не да ти се подиграем, а да ти посочим грешките, за да разбереш.

Като казвам грешки, това не означава, че ще ти докажем, че няма бог. Може да има, може да няма. Аз не знам. Но да разбереш, че ОТ нещата, които ти каза, ВЪОБЩЕ не следва да има бог.

Препоръчвам ти да се запознаеш с така наречените логически грешки. На английски logical fallacies. Ако не знаеш английски, в българската уикипедия има кратична статия за тях, наречена „списък с логически грешки“. Ако владееш английски, можеш да ги намериш и по-качествено обяснени на мноого места из интернет.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9eede83a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   За пръв път чувам за идеята бивш двойкар да бъде оправдаван с "Последните ще станат първи"! Човекът си чаал Господ да го подпомогне, хитреца му с хитрец! Да, то и шуробаджанащина няма в България, нито корупция - просто последните стават първи, братле! И пандемия няма - просто последните трябва единствени да оцелеят, затова бившите първи ги очистват от Земята с цел качване нагоре в класацията на последните, видиш ли? Не, че не можеше последните да се качат със собствени усилия по стълбичката на успеха като например да бяха... знам ли, учили в училище? Вместо да разчитат Господ да ги подпомогне за подарък, че са мързелували или са си живели живота по не особено качествен начин. Доста експлоататорско мислене е това - да очакваш от Господ помощ, а ти какво даваш от своя страна? Поне мърдаш ли си задника, чакайки Чудото?

Второ: значи според теб Морган Фриймън е заслужил това, но някой млад актьор, когото повечето хора не са чували макар да е талантлив, не е? С какво вторият се е провинил толкова пред Господ? Просто не е последен в списъка? Ей сега започна едно презаписване, братче! Продавам последните 3 места! Който ги иска, да се обади на телефон 0000000000!

За третото: чувал ли си за България на три морета? Значи ние сме нещо като Англия и Испания, но не ни е стигнала божествената помощ, за да си завъдим колонии?

Обобщавам: едно е да търсиш Господ, а съвсем друго да се надяваш на чудо, за да отвориш буркан с туршия! Това относно доказателствата ти - изглеждат ми именно като нуждата от чудо, за да отвориш буркан от онези, които баба ти и дядо ти или родителите ти приготвят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker