Вегетарианците са лицемери - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вегетарианците са лицемери
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 999 пъти
Въпросът ми е към всички хора, които се имат за вегетарианци. Уж не консумирате месо, а в същото време се тъпчете с риба и морски дарове.
Пускам си "Черешката на тортата" и има поне двама, които се определят като вегетарианци, а в същото време си хапват риба.
Добре де, тая риба за растение ли я водите или за някакво водорасло?
Значи за прасето и кокошката Ви е жал(няма да си хапнете), за рибата не Ви е жал. Много избирателна е тази "любов" към животните.
Лично на мен това ми се вижда много лицемерно и хора, които консумират риба, не са никакви вегетарианци, а са си най-обикновени лицемери.
А относно яйцата. Кокошките така или иначе си снасят яйца и не е задължително да са оплодени. ;) Поне аз моите вкъщи не ги насилвам да снасят. Явно повечето гражди не знаят, че на кокошката не ѝ трябва петел за да снесе яйце.
Момиче - 16

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8b615fe180
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Те са пескетарианци, но не знаят това определение. Пескетарианството е, когато ядеш само риба и морски дарове, но се въздържаш от другото животинско месо. Вегетарианството изключва и морските дарове, рибата и месото от другите животни. Аз съм вегетарианка и преди това не бутах риба, сега не ям и останалото месо.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 21420cbc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   По принцип вегетарианството изключва рибата. Но много "вегетарианци" са такива, просто защото са набедили месото за вредно, не защото обичат животни. Яйца не ядат веганите, някои заради клетъчно отглежданите кокошки (за да не пълнят гушите на отглеждащите ги по този начин фермери), а други - по други причини.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 28bbaec67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И мен това ме дразни - рибите и пилетата (много "вегетарианци" не броят и пилешкото за месо) са живи, усещат болка и т.н. Не са по-различни от прасетата и теленцата.
Относно яйцата - проблемът е начинът, по който се гледат кокошките, то е ясно, че си снасят и без чужда намеса. В масовия случай е клетъчно отглеждане, което си е жив ад. Мъжките пиленца биват убивани до ден след излюпването си, защото от тях няма полза. Пускат ги в нещо като голяма месомелачка и край. Млечната индустрия не е по-добра от месарската, мъките на животните, лошото отношение и т.н. са абсолютно същите. Изобщо вегетарианството е малко половинчата работа, но пак е по-малкото зло, стъпка в правилната посока е.
И те съветвам да зарежеш тоя арогантно-наставнически тон, леко дразнещ е. Разбирам възмущението ти, но звучи зле... ето, явно и на теб не ти стига акълът да се сетиш, че кокошките не се изчерпват с тия в двора ти, така че се успокой.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c86950321f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако ядат риба и зеленчуци, без месо, това са пескетарианци, а не вегетарианци.
Хората стават вегетарианци, вегани и т.н. по различни причини, не е задължително да е от жал за животните.
Ето примерно имам приятелка, която не яде въобще месо, просто защото не обича (но риба и яйца си хапва).
Някои пък смятат, че месото е нездравословно и т.н.
Разни хора, разни идеали. Всеки да си гледа в своята паничка:)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e0e9073179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е задължително да си вегетарианец от любов към животните. Може да не ядеш месо просто защото е вредно. Аз също го избягвам особено свинското.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0a204a2ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Потърси „pescetarianism“, за да видиш мотивите на тези хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4e77e134b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Идвам с малко инфо от чуждестранен сайт.
"Vegetarians do not eat the flesh of animals. Thus, by this definition, fish and seafood are not vegetarian . Some vegetarians, known as lacto-ovo-vegetarians, eat certain animal products, such as eggs, milk, and cheese. Still, they do not eat fish."
Все ще се намери някой, който да се опитва да оспори написаното.(ама риба може, защото еди-какво си..(Рибата си е животно, нищо че много хора я имат като за растение. )
Не ме разбирайте погрешно, всеки да си яде каквото му харесва и каквото му вкусно, но да твърдиш, че си вегетарианец (човек, който уж обича животните)-а в същото време да консумираш риба и други морски видове е лицемерно. И това си е лично мое мнение, пък и виждам, че и на други хора им прави впечатление.

Авторката.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8ae8742872
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз също не мога да разбера защо си мислят, че рибата и растенията не чувстват болка. Тъжната истина е, че за да може една форма на живот да продължи да живее, друга трябва да загине. Това няма как да бъде променено или избегнато.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7dccda9b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много си права, мило момиче. Повечето са “вегетарианци”, защото сега е модерно и те също трябва да са в тренда, а не защото им пука за животните.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 344e905847
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е ти не си ли чувала за плодовете херинга и сьомга? Едни такива зелени и растат по дървета.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dbb3108d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хей, стига. Аз съм вегетарианец и не се мисля за лицемерна. Такава съм, защото никога не съм харесвала месото, рибата и др. подобни. Просто не ги ям. Иначе наистина не виждам смисъл човек да не яде месо, а да яде риба.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: db6f604593
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не познавам вегетарианец, който е такъв заради животните, а не заради собственото си здраве. А бях собственик на магазин за Био продукти, тоест почти само с вегани и вегетарианци съм общувала доста време.
Това е просто някакъв медиен лаф, който е приятен и спасява от по-сериозно аргументиране защо месото е вредно, което си е досадно. Те даже твоите доводи изпускат същественото лицемерие на вегетарианците. 90% от това, което консумират идва от майната си, тофу, ядкови млека, соя, спирулина и компания в Европа почти не се произвеждат, а за Био гориво, танкерии самолети още не съм чувала. И никога не са идвали с Тесла да ми ги доставят в магазина. Как едно найлоново пликче, ако ще и разградимо, стигайки до тук вреди по-малко на еко системата, от това да консумираш местна продукция? Било то и животинска.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dbae650e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Тези са пишшман вегетариянци! И Аз съм ги чувал такива, но не са вегетариянци. Аз не ям месо, риба и яйца.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 344e905847
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   По принцип рибата се смята за по-лека форма на месото, ако мога така да се изразя. И понеже вегетарианците по-трудно си набавят протеини и аминокиселини, някои правят компромис с рибата. Освен това тя е по-щадяща. Примерно имам братовчед, който ако яде месо, започва често да боледува, но от рибата няма такъв проблем и си яде. Неговото е по здравословни причини, не е поредния психично болен сляпо следващ тенденциите вегетарианец.

Тези вегетарианци се наричат пескетарианци, което е по-лека форма на вегетарианството, но този термин самите те не го знаят, а просто сляпо следват някакви тенденции, без да са наясно как и защо се прави.

Само за информация да кажа, че вегетарианците не ядат никакво месо, вкл. и риба, но ядат животниски продукти като яйца, млечни продукти и др. Веганите не ядат изобщо животински продукти, освен това и не обличат дрехи с животински продукти и изобщо по никакъв начин не използват животински продукти. Те са хептен пеераси. За мен единствените хора, които се подлагат на това и са с всичкия си, са хората, на които просто не им понася здравословно. На останалиет им трябва мотика. Едно верме дядовците ни не са имали време и енергия да мислят за такива простотии, ами просто са били ангажирани по цял ден с труд. Трудова терапия. Сега поколението се изнежи и се чуди с какво да си запълни времето. Празният ум е работилница на дявола.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker