За маските - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За маските
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1424 пъти
Здравейте! Помните ли времето, когато за да влезете в който и да било магазин не ви изискваха маска? И не ви се налагаше да водите разправии или преговори с охранители и касиери? Знам, че особено във интернет пространството това е болна тема и много често цензурирана, за това първо ще се обърна към модератора - моля те да публикуваш тези няколко мои реда. Не задължавам никого с моето мнение, просто го изразявам. И смятам, че имам право на мнение като човек, поне все още. Темата ми не е за да предизвиквам, а да потърся съвет как да се примиря със ситуацията, която ни мачка вече втора година ... Благодаря!
Никога не съм слагала маска. Когато ги въведаха миналата година до средата на лятото влизах без и в повечето случаи се разправях със служителите или просто карах някой друг да ми пазари. След като получих отказ се примирих, борбена съм но си казах добре, ще следвам правилата, щом трябва да си крием лицата всеки път когато влизаме. Купих си бандани, шалове с тях влизах цялата минала година и до сега. Проблеми не е имало, до тази вечер, когато поредният вярващ реши да ми направи забележка, че видиш ли било забранено вече и с бандани? Попитах го като човек: Как ще ми докажеш, че твоята маска пази повече от моята бандана? Отговори ми: Ами не пази, аз знам че не пази, но вече са забранени ... Я пак! Не пази, но щом са ми заповядали я нося ... Значи аз съм длъжна да си слагам парцали на лицето, които не пазят, струват пари (които в момента нямам)? Тук ще спра. Имам много какво да кажа по темата, но ще се въздръжа, защото искам темата ми да бъде публикувана ... Имам един въпрос? Как го правите хора? Как се примирявате? Как така лесно свеждате глава, давате по 6-20 лв за маски, единична цена и продължавате? Не ви ли е яд? Мен ме е яд. Яд ме е защото не искам да си давам парите за глупости и защото съм убедена, че маската няма да ви спаси, но може и да ви разболее, особено когато си я слагате с мръсни ръце от магазин в магазин и си я тъпчете в джоба след това. Досега се примирявах с банданите, защото с тях е по-лесно, те са като аксесоар, но сега отново влизам в пререкания с хора, които знам, че нямат никаква вина в това, не желая да споря и да се карам. Не съм скандалджика, напротив много спокоен и неконфликтен човек съм, но защитавам ревностно едно - моята свобода. Свободата да мога да се разхождам свободно, да излизам когато си поискам и да дишам свободно, без да се задушавам с парцали на носа и устата. Толкова ли много искам? Да ме оставят всички на мира? Вие как постъпвате в ситуацията, поставете се и на мое място, ще склоните ли глава или ползвате някаква все още позволена алтернатива на скъпите парцали, които пазят единствено и само от страха? Отново моля темата ми да бъде публикувана ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: a4d5794087
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не понасям по тъп от мен да ми прави забележка.
И за да избегна диалог с някой зомбиран, слагам и ..... бягам.

Това ми е спасението.
Подхождам по този начин, да не ми се налага да говоря с някой тъпанар!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fa187aa05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Абсолютно те подкрепям за маските, но живея в Германия и тук е немислимо да не слагаш медицинска маска, така че се примирявам и... задушавам. Предпочитам го пред солените им глоби.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6763dbf9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Значи пари за бандани и шалове имаш, ама не и за маски?! Страшна логика. Явно за теб е важно да си куул, да си модна, а не, че това е само една маска. Просто си типаж бунтарка и скандалджийка и се имаш за богоизбрана, и че само твоето мнение е важно.
Нося си маска и хич не ми се занимава да се карам със служители и да правя сценки. Та хората там карат по цял ден с тези маски, аз мога да се прежаля за няколко минути да я сложа. Явно имаш страшно много свободно време да се караш и да правиш сцени и сигурно всяко твое посещение в магазин става сензацията на квартала. Тежък характер имаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2b7e4d04c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Свободата ми стига дотам, докъдето не нарушва правата и свободата на останалите хора. Това е принципът на демокрацията (дали наистина живеем в такава е друг въпрос).
Аз нямам проблем с маските. Да, неприятни са, но намаляват шанса за предаване на болестта. Четох резултати от медицински тестове, които го доказват.
Еднократните маски са 20 ст. Само в началото на пандемията цените бяха безбожни. Има многократни платнени па 2-3 лв. Има и такива с различни цветове и щампи и пак могат да са като аксесоар.
Аз лично, ако излизам от вкъщи и знам, че ще влезам по магазини, си слагам маската на ушите и я дръпвам под брадичката, за да ми е по-лесно да я вдигна.
Със сигурност положението не е розово, но вярвам, че ще отмине. Човечеството е преживяло къде по-ужасни и ограничаващи свободата събития - войни, чума, бедствия... И хората са се справили някак.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a7c7e59f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Същата съм, генетика- бунтовник ;)
Но съм намерила моя начин да се справям с емоциите си без да ме съсипват. Най- трудно ми беше да приема че, съм в планетата на маймуните и трябва да симулирам, за адаптация и дума не може да става. Зомбирани, инволюционорали, искащи, защитаващи до смърт своите господари са. Не могат иначе, така са програмирани, те само искат след като се гънат и кланят, да им се подхрърлят храна и играчки. От друга страна пък са истински щастливи ако на свой ред имат свои собствени роби.
В отворени пространства никога не слагам маска. Живея в Испания където е от най- затегнатите места, но пък има и адвокати, медици и дори полицаи в организации за свободата и истината. Изтеглила съм си едни документи за всеки случай, за законна рекламация ако полицаи по улиците решат да ми се пробват, но досега не се е налагало. Може би и защото никога не навеждам глава, не изглеждам като други уплашена, ходя си с вдиганата глава, даже усмихната и те вероятно мислят че, съм си извадила клиническия документ за отказ от маска заради здравословни проблеми като астма например, не знам, но не ме закачат.
В супермаркет не мога да вляза без маската. Слагам си я докато вляза и вътре я дръпвам леко под носа. Използвам тези 15- 20 мин вътре за медитация в движение, йога вдишване и издишване само през носа с активация или блокиране на корема (най- големият, основен енергиен център в тялото) в зависимост от настроението вътре. Наблюдавам ги понякога като че, гледам сериал по тв. Виждам зомбита сред които трябва да симулирам за да не ме "ухапят". Никога не забравям когато се наложи да слагам намордника да изразя поне мислено свободната си воля... без нерви, човечеството е заложник, но не искат да се освобождават, даже не искат да знаят че, са заложници.
Никога не се пречупвай, никога не се съгласявай, никога не подарявай свободната си воля, свободата си, но се научи да симулираш в някои редки случаи вместо да им падаш на нивото на тяхната енергия. Сменя се световната администрация, разчиства се стария боклук. Не забравяй че, само хората са заложници, другите живи- НЕ! Мисли!
Работи се активно и на други нива...намери своят начин да се абстрахираш от стадото, да насочиш бунта в себе, свободният дух и воля си към истинската причина, но е важно да не смъкваш своята енергия в синхрон с тяхната, ти- високо ;)

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6b2c425d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

7.   Много кофти мнение.
Бих казал, да се образоваш. Как ще те разболее маска? Как ти взема свободата. маската защитава. Заради такива като теб сме на този хал :). Вирус има, този вирус се спира с маски, които спират всички тези частици да ходят на метри от теб. Вие обаче, ебавате майката на България. Искам да те видя и съсипя от бой.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ab23583139
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Голяма драма за една маска.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 88008f5acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Цена за един брой- 30 ст.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7dcdc2f872
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да,точно тук трябва да вдигаш бунт,че си против маските.
Излез навън и го направи.
Май си точно конфликтна личност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 45cf4455a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Специалистите казват, че маските защитават колкото гащи от пръдня. Не със същите думи, разбира се. Замислете се колко е голям един вирус и колко са големи порите на маската и ще си отговорите колко защитават. Всеки човек може да си вземе маската сега и да се вгледа в нея от много близо и внимателно, за да придобие представа за големината на порите. Ако имате лупа е още по-лесно. Само да кажа, че вируса е доста по-малък дори от бактериите. А порите на маската са като обръчи спрямо капка вода. Колко капки мислите, че ще уловите с обръч?

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1809ee4be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Маските маркират простите хора от населението, това им е идеята. То се вижда, че липсата на логика в мерките, трябва да накара нормалните хора да изригнат и да се съберат хиляди пред МС и МЗ. Амаа, нали трябва да имаш акъл, а те видяха прекрасно, че бая нямат акъл. Ще се носят маски още няколко години, това е новото нормално. Бананда на да не моце, маска да може. НЕЕЕЕ, НЕ НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ, НЕ!!!!!!! А, РЕАЛНО И ЗА МНОГО ОТ ВАС, НЯМА НУЖДА СТАРАНИЕ. ВИЕ СТЕ СИ ИДИОТИ!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dfaf2c47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Не е проблемът за закупуването на маската. Свеждането на глава и примиряването е проблемът, но вие не го осъзнавате. Днес си слагате маските, утре ще ви заповядат да не излизате от вкъщи (вече се случи), после ще ви накарат да си боднете задължително ваксината и накрая да си смъкнете гащите покороно и да се надупите. Къде е краят? Хубаво, слагаме и носим маски, докога? Месец, два, година, 5 .... или докато ония отгоре не се налапат ... Най-лесно е да бъдеш роб и да по лесно е да сведеш покорно глава точно като част от стадото сакън да не спориш, да не се забелязваш. Докога така? Докога ще свеждате глави и ще се потчинявате? Номер 7 супер глуповато мислене, щом вярваш че маска за 30ст ще те спаси от опасен вирус ... че и с бой заплашваш ... истински мъж. Специално за такива вярващи като теб ще разправям една болезнена случка с мен: ноември загубих дядо си, точно поради ковид пандемията. Не, не беше болен от ковида, простуди се лошо, влоши се бързо, отказите от личният лекар да дойде да го прегледа и да му назначи адекватно лечение доведоха до гибелта му. Беше на 84г, но беше напълно здрав. Повали го липсата на лекари, омагьосани да се въртят в кръг около вашата измислена пандемия. И да по цял свят се усеща колко глупави са хората, суриалистично е просто, колко лесно е да потчиниш масите на страха. Останалите просто ще следват, защото ги е страх да се изправят и опълчат срещу тези които ги тъпчат. Да, голяма е драмата за една маска, защото това е само началото към пълното ви подчинение. Вече свеждате глави, остава само да колиничите ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b9bcba4f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Чисто статистически маските пазят колкото коланите в колите, ако вярваш че те пазят може да помогнат, ако си спомняте преди Април месец, медиците се клеха че маските не пазят,също имаше едно Англиско проучване, което гласеше същото, не си спомням кой университет беше, ако се разровите в нета ще ви излезе, единствено имат ефект само маските с филтър номер 95 и 92, обикновенните и платнените(измилените) не пазят от нищо, едва под 10 %, ако мислите че ви е достатъчно за защита!!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dfaf2c47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Всички които сте за маските сте забравили какво е да живееш като свободен човек и да дишаш свободно. Момичето е право, жалко че някакви отрепки които яко ги тресе шубето не могат да го разберат това ... Ще дойде ден това ще отпадне. Искам тогава да ви видя всички вие, които много ги поткрепяте как само ще продължите да си ги носите от страх ...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a188fe19cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пари за маска не съм давала никога. Използвам платнена, която намерих на улицата и си изпрах. Съвсем сериозно.
Но успях да си “открадна” и една значка, че не мога да нося маска, понеже имам дихателни проблеми, от един здравен център. Не са ме притеснявали по магазините.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6763dbf9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Нека позная : възраст 20-30, малко вероятно, но може и над 40. Безработна, или работеща нещо лекичко, където по цял ден си клатят краката. Може би и в майчиство. Но имаш адски много свободно време да се караш с хората, защото така ти харесва. Изкарваш си яда на някакви служители, правиш сцени, защото мислиш, че си уникална и само твоето мнение от цял свят е важно. Явно ти прави кеф да вдигаш и твоите нерви, и нервите на някакви служители. Това е вид садомазо. Минава ли ти през акъла, че тези служители са по цял ден с маски, а не като теб за 10-15 минути? Или че изобщо не им се занимава с истерична жена, която ще вдига валянка и, която излага най-вече себе си като се държи като хваната от гората? Чудо голямо, че ще сложиш маска за 10 минути в магазин. Страшно накърнение на свободата. Сто процента твоите шалове и бандани са подбрани да са в тон с дрехите. Това е главния проблем-не те правят секси, мъжете не те заглеждат и не припадат като си с маска. Докъде я докарахме, че нещо, което пази е отхвърляно, защото не е секси.
Искрено съчувствам на мъжете, които търпят такива скандалджийки вкъщи. Явно си от типажа жена, която прави от мухата слон, в магазин при проблем настояваш да видиш управителя, или заплашваш с жалби. Проблемът не са ти маските, а слабите нерви и усещането, че си повече от другите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a188fe19cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 8, голяма драма за една китайска кашлица.
А пък номер 7 не се нуждае от коментар, тъжно е колко овце като теб има, следващи безропотно нещо си, без грам мисъл и собствено мнение. Добре, че имам близки роднини и познати медицински лица, та мога да чуя наистина независима информация. И те казват същото каквото е написал 11 в коментара си. Преди 3-4 години цяла зима бях болна, оправя се за 1-2 седмици и после хайде пак 3-4 седмици болна. Исках да си взема маска, защото на работа ходят болни, но все пак реших да питам роднините ми дали си заслужава. И знаеш ли какъв беше техния отговор, драга ми овчице номер 7?
- Не си вземай маска, няма да те предпази от грипа. Маските не могат да пазят от вируси.
- Добре, тогава защо лекарите ги носят като оперират с тях? (Да не забравяме, че само до преди 11 месеца се носеха само тогава, а това се случва преди 4 години).
Отговорът беше - Защото ако пръсне кръв от пациента, да не пръска по устата и носа на лекарите и другите опериращи и така да се заразят с нещо.
Ммм да, чудесно предпазват. Между другото, след тази зима, в която бях болна 4 месеца, после само веднъж съм се разболявала от хрема досега.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2e2faeb287
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До номер 7 - ето как ще те разболее маска:
При дълготрайна употреба от двете страни на маските се концентрират много вируси и бактерии, които ние вдишваме. Колко хора мислиш, че купуват постоянно еднократни маски или си перат всеки ден многократните?
Маските водят до затруднения в дишането, а недостигът на кислород може да доведе до здравословни проблеми и дори да активира хронични болести. Вече има случаи на велосипедисти, загинали заради каране с маска.
Подкрепям номер 6 - всички нормални хора трябва да си представяме, че чрез маската сме в безопасност от зомбитата, които са готови да ни разкъсат, ако случайно я свалим за глътка въздух.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 916713a95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   На мен един път един охранител ми направи забележка да си сложа маската на носа и устата понеже я носех под брадичката с цел отбиване на номера.
Излязох от магазина и нищо не купих.
Аз имам една маска. Не пазарувам маски понеже това е все едно да пазаруваш цигари и да се питаш после защо си болен. Маската може да те разболее.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b587031e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Маски не нося. Слагам шал само в хранителните магазини, защото не ми се занимава и спори с ко-вярващи. Като чета коментарите преди моя, не виждам как това тъпо, незаинтересовано и робско човечеството ще се върне към нормалния си начин на живот. Дори собствените си деца не пожелаха да спасят нито от законите, нито от антиздравеопазването, нито от псевдобразованието! Оправдаваха се, че "това в България и на тях точно няма да се случи" или не можаха да повярват на ужасите, но сега вярват, че едни алчни, безскрупулни и корумпирани властимащи по света са се загрижили за здравето им. Заслужавате си съдбата! Дано ние нормалните се спасим!!!

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 219bde0953
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Купила съм си точно две маски от началото на тази ковид пандемия от многократните, пера ги и ползвам само тях. Като казвам пера ги, това не е всеки ден. Който каквото ще да казва, навън не слагам само в магазина. И то защото е задължително, а не искам като теб да се разправям и да плащам глоби. Просто в такъв свят живеем и трябва да следваме закони, пък тия закони може да са най-малоумните на света. Ама нали така трябва. От Ковид не съм боледувала или съм от безсимптомните(но така и не можах да разбера как може да има безсимптомна болест) все пак нали като имаш някакви симптоми отиваш на лекар и там спрямо симптомите ти казват какво ти е. Е не знам, не съм лекар, нека лекарите обяснят какви са тия безсимптоми болести. Може в момента да имам нещо друго безсимптомно, но няма как да разбера защото не проявявам симптоми и утре просто да си умра. Друго- като толкова са загрижени всички за здравето на хората, защо не раздадоха един път безплатни маски или дезинфектанти. Аз не съм видяла. Искат от мен да давам 5лв за дезинфектант, гледам цели щандове с дезинфектанти, че малки, че големи шишета, за дома, за офиса, дето преди ги е нямало. Някой як бизнес си прави и печели и с тях и с въпросните маски. Аз лично нямам намерение да давам на седмица по 20 лв за еднократни маски, за да вляза за 10 минути в магазина. Карам си с тия докато изкарат, точно 5лв съм дала за маски, не мисля да финансирам нечии бизнес. Също точно един дезинфектант съм взела. Колкото до вируса- има такива вируси, изобщо не го отричам. Дори аз 2018 карах и то лятото нещо подобно- всички симптоми - суха кашлица и т. н. Дори през нощта едвам дишах, някъде 2-3 месеца ми трябваха да се оправя. Но пак казвам едно, че има такива вируси, но и някой на базата на доза истина според мен доста раздува мехура за да си изпълняват някакви техни планове- какви не знам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 087a810af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Хората са тествали, каква е ефективността. Ако някой без маска се изкашля на 3 до 5 м от теб, ти дори да си с маска ще се заразиш. Ако тоя на 3 до 5 м. е с маска и се изкашля, ти няма да се заразиш, защото частиците с вируса ще стигнат до метър и половина пред него. Маската убива силата на изпускане на частичките с вируса. Ако всички носят маски при говорене, кихане и изкашляне, има по-малък шанс да изтрелят вируса към събеседника си. Естествено ако си в невентилирано място за дълго време със заразени и всички да са с маски, това няма да те спаси. Такива дето го играят антисистемни и неподчиняващи са на никакви правила, по- добре да хващат гората. Всеки иска да има някакъв ред и такива, дето го играят бунтари са склонни заради егоизъм или други налудни лични убеждения, да газят реда и спокойствието на останалите. Затова, като не можеш да живееш в това общество, хващай гората или някоя комуна с такива като теб и въобще не пречете или не причинявайте зло с глупостите си на останалите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dfaf2c47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Тъмната страна на маските. Едно неудобно видео, което побързаха да премахнат само защото казваше истината. Моля да ми разрешите да споделя следния линк към него, за който не го е гледал: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2875153216046559&id=100006557266183

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 39010528cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Когато живееш в общество трябва да се съобразяваш с нормите на това общество. Когато тези норми са писани се наричат закони, а когато са неписани се наричат морал. В идеалния случай личната свобода на всеки един индивид не трябва да се сблъсква с личната свобода на другите. Но за съжаление, това е само хипотетичен сценарий, ето защо ги има тези норми. Така да се каже, всички членове на обществото се съгласяват да си свият личното пространство в името на това да живеят заедно. Когато правилата днес са да се носи маска, това означава че всички членове на обществото се съгласяват да ги носят без изключения без значение дали помагат или не. Ако не ти харесва или си против, изпращаш петиция до Народното събрание или Министерски съвет, с искане тази норма да се махне, но докато това стане се съобразяваш с установения ред. А ако въобще не си съгласна и не искаш да пращаш петиции се отделяш от обществото, т. е. седиш си вкъщи или отиваш там където правилата не важат или нямат значение, т. е. в гората.
И аз не харесвам доста от законите и правилата, но съм приел, че това, което е добре за мене не винаги е добре за другите.

Колкото конкретно до маските. Идеята не е да предпазва този, който я носи, а другите. Т. е. ако аз съм заразен и кихна идеята е капчиците е да не летят директно напред с висока скорост и така да се разпространят на голяма площ, а посредством маската да се забавят (евентуално да се спрат напълно) и да излетят нагоре, а не напред. Така казано наистина няма логика здрав човек да носи маска, но (винаги има но) както се знае в голяма си част хората се заразяват и прекарват заболяването без да разбират за това. И ако за 30-40 % от хората няма значение дали ще се заразят или не, за други 40 % се появят леки усложнения, за 15 % тежки и за други 5 % много тежки или направо летални. Сега си помисли дали си заслужава риска (макар и малък) да причиниш нещо на някого другиго (евентуално смърт - още по малко вероятно) или просто да си сложиш маската за половин час в магазина. И ако чуждото нещастие не е важно за тебе, сега си помисли дали ще ти е приятно да си един от тези 5 % тежко заразени, само защото някой друг не е направил нещо толкова елементарно и безвредно, като да си сложи маската докато е отишъл в магазина.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d5c2f21c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз те разбирам напълно, защото съм също като теб бунтар и свободолюбив дух. Случайно да си зодия Стрелец? Притеснявам се като слагам маска, защото тя се слага и маха многократно през деня и естествено нито ръцете, нито повърхностите са стерилни. По този начин ние сме принудени да си залепваме на устата и носа едни мръсни парцали. Много хора сега си купуват маски тип муцуни с по-висок клас на защита. Принудиха ме да си сложа такава и не можах да я издържа и една минута, защото се задуших. Това значи цял ден ти да вдишваш не кислород, а въглеродния двуокис, който си издишал. Не знам как издържат на това, но го правят. Иначе нося медицинска еднократна маска, за да не се разправям и да не ме гледат накриво тези, които се страхуват да не ги заразя. Така си спестявам проблеми, а и в работата е задължително. Въобще хората не приемат тези, които са различни и се борят срещу статуквото, отстоявайки себе си. Ако си различна, очаквай в бъдеще да имаш много неприятности на работното място, както и с взаимоотношенията с хората.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 560db9ddfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Авторке, ако имаш да казваш нещо състоятелно го кажи, защото в темата ти няма нито едно състоятелно изречение. А отговори си.
1. Околните хора не заслужават ли свобода също или смяташ, че светът се върти около теб? Аз твърдо смятам, че околните хора заслужават свободата да не влизат в контакт с вирусът, а още повече заслужават свободата болните им и възрастни близки да живеят, а не да се заразят и умрат от вирусът. И тая свобода ще им я осигуриш точно ти независимо дали ти харесва или не. На въпросът ти толкова много ли искаш-да страшно много искаш и то по най-наглият и плиткоумен начин който може да съществува. Специално за такива като теб има униформени пазачи в хипермаркетите, които да дебнат за хора като теб. Пазарувам само в Била именно заради добрият контрол от към пазачи там.
2. Как го правим, как се примиряваме? Не бе момиче точно аз набих в манерките на всички световни лидери идеята да се носят маски от всички и навсякъде в обществото и се радвам, че има хора които доказаха, че не са сложени на празно на постът, от гледна точка на това, че имат сиво вещество в главата, което е задължително условие да са там.
3. Била убедена, че маската няма да ни спаси, но ще ни разболее. Ами ти може да си убедена и че Земята е плоска, понеже ни ти изнасяло да виждаш от плажа корабите как "потъват" в далечината. И ние сега също ли трябва да сме убедени? Ако не бяха маските досега да си загубила близки със сигурност. И тогава съвсем друга щеше да пееш. Зараза се прехвърля по три начина(които съвпадат с манталитета на Ганьо). От хора без маски, от хора носещи маските с подаващ се от тях навън нос и от недостатъчна хигиена на работа с храна(ръце правещи храна и докосващи предмети докосвани от други мръсни ръце, но най-вече пряко докосващи мобилен телефон, тоалетна, касови бележки, банкноти, докато едновременно с това правят дюнери или бургери примерно). Правилната маска(KN95), правилно носена(с прибран в нея нос), правилно уплътнена(да няма изпускане в страни) е надеждна защита срещу вирусът. И дори повече-има сериозни причини да се смята, че създава ефект на ваксина(допуска нищожен вирусен товар, не достатъчен за да разболее, като така само изгражда имунитет. На същият принцип на който работят ваксините).

Чорбаджията на курникът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker