За с. Шишенци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За с. Шишенци
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1922 пъти
Слави Панайотов наскоро пусна клип в Ютюб за с. Шишенци. За мен материалите му не могат да бъдат доказателство за каквото и да е било, защото често се отклонява от логичното мислене и излага псевдонаучна гледна точка. Поради тази причина нямам доверие и на други хора, заели с темата: Мартин Карбовски, Гала.

Интересно ми е дали е извършена сериозна работа от страна на академичната общност. Близо до ума е сериозните учени да не се занимават с измишльотини за духове, таласъми и всякакви митологични създания.

Мисля, че хората в Шишенци нарочно измислят приказки, за да бъдат туристическа атракция. Вече наистина има голям интерес и медийна пушилка.
Чакали има навсякъде, всяко населено място има "клети" места. Когато един човек вижда или чува нещо не е доказателство за другите - нап. болни от шизофрения.
Възможно е да има масова психоза. Неведнъж хора са били подложени на такава.
Дрого обяснение, което ми идва наум е някакъв природен феномен, като радиация, сеизмична активност, някакво излъчване, което да стимулира човешките възприятия. Човекът опреличава образи, звуци с познатите нему. Например някои нощни птици издават специфични звуци, които наподобяват човешките.

Вие какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 65cdd173d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Чудя се защо местните жители не са извикали гайдар и тъпанджия да свирят и пеят през нощта когато има туристи които искат да чуят звуците. Ще бъде много забавно ако някой си направи майтап. Със сигурност много хора са идвали да преспиват там да видят дали ще чуят нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8a51649350
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Сега, не знам дали ще ми повярваш на това, което ще напиша, но аз лично съм ходил в Шишенци с приятели преди около 6-7 години и мога да те уверя, че чух някакви звуци! Не се ангажирам с това дали идват от духове, самодиви, радиации, НЛО-та и т.н, но определено чух звуци. И не, не са чакали. Това, което чухме беше нещо като силен писък, идващ от далечината, който писък беше съпътсван от някакво странно дуднене сякаш някой реже с ъгошлайф. Слави беше споменал за някакви тъпани, но аз такова нещо не съм чул или поне не помня. Тогава бяхме още лапетии и като чухме звуците, не можехме да сварим да се качим в колата ...отпрашихме с 200. Това лято обмислям да отида пак, понеже съм заинтригуван да разбера какво всъщност се крие зад тези звуци, пък и родното ми градче е Монтана т.с ми е наблизо. Аз не съм човек, който вярва сляпо на легенди и прочие - винаги търся логиката Сигурен съм, че и тук има логично обяснение. Аз даже си имам собствена теория, която е доста смешна. Според мен кмета на селото иска да привлече внимание към района и като цяло към западналата Северозападна България и прави тези маймунджолъци. Звукът може да се издокара много лесно. Като духнеш през един пластмасов маркуч и се получава същия ефект. Като добавим и факта, че населението на селцето е със средна възраст 60 и става доста лесна манипулацията - естествено това си е конспиративна теория, която може да няма нищо общо с действителността! Ако искате, можем да се съберем няколко човека като се стопли и да отидем за няколко нощи там.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 94bb3d4a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Когато човек иска да чуе нещо специфично, има огромна вероятност да си създаде илюзия, че го чува, а реално да няма нищо там. А старите хора вярват в всякакви глупости, които вече знаем, че се смехотворни неща. И това село е точно толкова мистерия, колкото и Царичина. Слави е за безкритичната маса, която никак не е малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 40fd29a270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До 3 съгласен трябва само да се уговорим къде ще спим и пътя винаги съм искал да ида там и да видя че няма нищо аз и сега съм сигурен но не съм ходил иначе историйте са от много години не са от сега !!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 40fd29a270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хаха ах дори да има хляб в съществуването на духове, не ми се вярва там където ходят такива смешни предавания за паранормалното, както е в случая с Слави, просто евтини трикове за придобиване на популярност и хората им се връзват !!!!!

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 339d682e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   наскоро и аз имах интерес по този случай, няма да изпадам в подробности. Но тези звуци които наистина съществуват идват от животни и е доказано

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 97a9daa519
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да най -добре да се събереме много хора.Да се организира един летен ден в годината ,да се разпространи навсякъде по медиите .И да се събереме един стадион хора .Ще се напоркаме може и напушиме и ще направим лов там на тия неща да ги набиеме и изгониме.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d5af8de05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Във видеото действително се чуха звуци и то доста ясно. Дали и какво има не може да се каже с точност.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 533332bc3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледах видеото на Слави. Определно се чуха звуци, но това бяха звуци досущ като на чакал. В Уикипедията има опция да се прослуша звука на чакал - едно към едно е. Точно същия звук.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чакал

Това, което казват, че се чували тъпани, зурни и глъч като на сватба, нищо подобно не се чуваше във видеото поне. Убеден съм, че това са нкакви животни. Самият факт, че се чуват само през нощта, потвърждава тази теза, защото много от горските животни са по-активни през нощта. За самите чакали в уикипедия пише "ловуват предимно при слаба светлина, най-вече при зазоряване и привечер". Точно тогава и се чуваха звуците, ако забелязахте. Не се чуваха в разгарана на ноща, а точно в началото на нощта и после призори. Даже призори май не се чуха, ами само жената каза, че е чула.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e590c1792b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много е възможно да е някакво животно, ама мен ме е шубе да отида сам и заради това казвам да отидем около 4-5 човека

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b2abf4e539
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз лично имма усещане, че може да е истина, и всъщност бих отишла лятото и то не веднъж, на различни места, за да се убедя сама. Даже бих си взела камерата и ще записвам всичко

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fd490127f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз същите звуци ги чувам от лисици (в държавата в която съм има много улични лисици). На моменти така пищят, че имаш чувството, че чуваш женски писъци и плач.
Ако добавим масова психоза, поверия, липса на рационално мислене и прочие, и ето ти самодиви, караконджули и прочие чудовища.
Факта, че група възрастни хора разпространяват легенди, не значи, че съществуват такива същества.
Дори аз ако бях от Шишенци, нарочно щях да подклаждам тези небивалици, за да привличам туристи. Нищо чудно жителите да се наговарят, за да привличат хора.
За Слави какво да кажа... Той търси типично кликбейтското и шокиращо видео. За децата е много по-интересно да гледат за духове, отколкото за рационални неща. Така че нормално е Слави да експлоатира тази маркетингова стратегия.
За мен тези звуци са някаква комбинация от животни и специфика на терена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 40fd29a270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 13 много просто, звуците са наслагвани, даже той си го призна пусна в нов клип в който анализира видеото, и си каза че всички звуци са пипани, повече от това няма на къде, прави го с цел популярност и пари, както повечето такива Ютубъри, като Цанов, Киро Брейка, Румен Виста и т. н!!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6f471c57ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не е само Слави, има и други видеа и сведетелства на хора. Чува си се точто сватбарска музика, тъпан и иху-аху, подвиквания, както и писъци. Старите хора не си измислят, а просто предават информация. Най-лесно е да си Тома Неверни, око да види ръка да пипне. Светът е много повече от това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker