Възможно ли е сред нас да има други същества - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможно ли е сред нас да има други същества
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1604 пъти
Темата е малко смешна и на някои може да им се стори тъпа, но... Едно време като бях малък, с детския си акъл се замислях, че ако сред нас да има извънземни в човешки облик, никой не би заподозрял. Нещо като във филма "Всемогъщият Брус", където Морган Фрийман в ролята на Бог все се явяваше пред героя на Джим Кери като просяк, като непознат и какъв ли не и му пращаше някакви знаци, които той така и не забелязваше. Може да звучи странно, но представете си, излизате на оживена улица, там има хиляди хора, които нито вие познавате, нито те се познават помежду си. От къде да знаете, че някой не е например извънземно или Божие превъплъщение, или примерно ангел, ако изобщо съществуват такива неща. Ако например вие бяхте някакво друго същество, което може да се превъплати в човек, нали се сещате, че в центъра на София например абсолютно никой няма да ви заподозре сред хилядите хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: fcb6c8666b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз съм напълно убеден че има извънземни и няма кой да ме убеди, че сред МИЛИАРДИ планети и МИЛИОНИ галактики ние сме единствената форма на живот, повторете си го няколко пъти и сами ще се усетите колко е нелепо. Дали са тук и имат някакво влияние не знам, но 100% има извънземни.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fcf5c47fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Еми това, което си си мислил, като малък всъщност е истина.
Съществуват милиарди галактики и планети. Според теб дали сме единствената цивилизация?
Никакъв шанс да сме. И не само не сме, ами и сме едни от най-слабо развитите в космоса.
И да, едни от извънземните са тук на земята в човешки облик и участват пряко и задколистно в управлението на глобалните процеси. Има десетки раси извънземни и едни оттях са в човешки облик.
Звучи смешно и абсурдно, но това е така. Съвсем скоро, максимум до 10 години очаквам официално изявление, че отдавна са на земята или ги чакат да дойдатм, или че са направили среща с тях.
Има много материали от доста достоверни източници. Потърси и ще се изумиш какви неща казват тези хора.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ec4fc573d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всичко е възможно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 00644ef42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Вероярност не означава факт. Има милиарди звезди на нашата галактика, а не знаем колко галактики въобще има. Нашата Вселена се разширява от точка нула от 13.78 милиарда години. Това доказва ли нещо - не.

Науката има основни принципи. Псевдонауката няма такива. Докато науката се старае да изгради мнение от затрупаните данни, псевдонауката се старае да пригоди затрупаните данни към вече изграденото мнение. Затова в науката имаме основен принцип "опровержимост". Т. нар. уфолози са си втълпили че има технологично развити извънземни форми живот посещаващи Земята с летателните си апарати, но не допускат, че е възможно да няма извънземни въобще.
Науката не отрича извънземна форма на живот, но иска убедителни доказателства за това. Вярата не е метод за доказване.

Хомо сапиенсът в хода на еволюцията се е научил да се пази от други животни дет приличат на хомо сапиенс. Затова "другият" в човешки облик е залегнал като код за опасност. Възможно затова е конкуренцията на прадедите ни с другите хомо видове. Хомо сапиенс вероятно е избил останалите хомо видове или е станал причина за изчезването им.

Докато не кацнат извънземните с някоя чиния в центъра на известен град и излязат със скафандрите си (по вероятно е въздухът на Земята ни да е отровна за тях) и бъдат снимани от хиляди хора няма да твърдя, че съществуват. Сивата непроверена информация е манипулативна, тя е като димка, мъгла на пътя.

НАСА пуснаха Пърсивърънс на Марс за да отговорят на въпроса "Имало ли е условия и наличие на живот на Марс". Хора срещнали се с извънземни на някоя тайна площадка ръсят милиарди долари за да докажат евентуален микробактериален артефакт на Марс? Всички космически агенции са в таен заговор и крият съществуването на зелените ни събратя? Земята е плоска, ама всички останали планети са кълбовидни и пак всички ни лъжат?
Такива твърдения са вид религия. Както мюсюлманите се кълнат и са убедени, че Мохамед е божи пратеник, а християните - Исус е божи син, така съвременните религии учат, че има извънземни на Земята. 2021 г. сме а не са сложили нито едно качествено доказателство - всичките им материали са снимани с камерата на Nokia 3310.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7b341a16ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, има! И с добри и с не толкова добри намерения. И такива които просто на "туризъм" и опознаване на култура, технологично развитие т.н.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ca81036efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Имах една приятелка в детските си години, дъщеря на политическа личност.
Имаше нещо много странно около нея, беше с черти, които не са български, нито бих ги оприличила на някой определен етнос.
Най-странното бяха очите й - бяха много големи, дръпнати и неясни. Не се виждаха зениците като на обикновените хора...
Бяхме много близки и стотици пъти се бях вглеждала в тях. Сякаш изкряха звезди в тях... Не се шегувам.

Ако е имало нещо около нея обаче, мисля че тя не го е осъзнавала.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0853cba5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   "Съществуват милиарди галактики и планети. Според теб дали сме единствената цивилизация? "

Да.

"Никакъв шанс да сме. "

Не.

"И да, едни от извънземните са тук на земята в човешки облик и участват пряко и задколистно в управлението на глобалните процеси. "

Наркоман.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0e5f6002fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   То това си е самата истина. Само че това, което наричаме "извънземни" всъщност са безплътни същества, духове - ангели, които са добрите и помагат на хората, пазят ги от инциденти и т.н. Има обаче и зли, които са наричани по различен начин от различните фолклори - демони, джинове, таласъми, вампири, върколаци и т.н.

Ангелите могат да приемат човешки облик(досущ като човек), на много от хората, които са писали Библията са им се явявали, за повечето хора са невидими, но могат и да се появяват. Нека се съгласим, че така или иначе човешкият мозък и човешкото зрение са много слаби. Ако сравним човешкото зрение със зрението на сокола, който вижда мишка от стотици метри височина ще разберем колко е слабо човешкото зрение. Какво остава да виждаме тези безплътни същества непрекъснато. Да не говорим, че хората ще се побъркат ако знаят, че сред тях непрекъснато има и други същества и ги виждат. Така че те може би умишлено са невидими.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6871cfb4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Филмите са хубаво нещо, в тях можем да видим до къде би могло да стигне човешкото въображение. Аз мисля обаче, че човешкият живот е достатъчно интересен, за да не се вкарваме в такива филми. Ако човек иска да развихря въображението си, в книжарниците си има цял раздел фантастика за това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 928379f93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хах, твоите разсъждения ми напомниха една супер-странна и интересна случка от детството ми.
Бях може би 12 или 13 годишен, когато един следобед ми хрумна следното:
(Тогава нямаше компютри и телефони - децата играехме и общувахме навън, съвсем "аналогово" - гоненици, криеници, жмички, "фишки" (фуникйи), прашки, топки /баскетбол, футбол/ и т.н.)
Бях момче, носех очила. Ти един ден видях хвърлен върху облегалката на един стол вкъщи пеньоара на майка ми, и се сетих, че тя наскоро си беше взела отнякъде една (викаше ѝ) "шапка", която обаче на практика си беше жива перука, силно наподобяваща естествената ѝ коса. Та облякох пеньоара, сложих си "шапката", свалих си очилата и излязох навън на площадката, където играеха моите приятели и изобщо децата от махалата... Никога преди това не се бях чувствал толкова странно! Погледите им буквално минаваха през мен, все едно съм прозрачен и не съществувам! Абсолютно никой не ме разпозна! Поседях 10-ина-15 минути, поразходих се малко сред тях, после по другите площадки - все едно ме нямаше! След това се прибрах вкъщи, преоблякох се с моите си дрехи, взех топката и излязох, вече "както си му е реда. Още излизайки от входа някой ме повика и всичко си тръгна както обичайно.
Та сигурно така биха се чувствали и извънземни и всякакви други създания, ако битуват сред нас.
(И не, не съм извратеняк, който се възбужда като се облича в женски дрехи.)

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 84b4b72033
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   4, точно вчера гледах едно видео с интервю на учен, в което разбрах, че научната общност вече напълно е отвърлила теорията за големия взрив и Дарвиновата за еволюцията като невъзможни. Няма да изпадам в подробности, защото е дълго, но те тотално издишат на всички нива и след последните открития бяха напълно опровергани категорично. И това го каза учен, който до скоро е бил фанатичен привърженик на Дарвиновата теория.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 865cbb714e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   12 агенция "една баба каза" не ме вълнува. Ютюб не е авторитетно научно идание, съмнителни секти креативитисти редовно излизат със заключения, че няма Биг Банг или Еволюция, защото макар тези теории да нямат нищо общо и против религиите изобличават приказките им за сътворението и седемте хиляди години световна история и така разсейват свещените митологии.

Еволюцията е факт и нашето тяло е пълно с еволюционни реликти - доказателства за съществуването му. Напр. настръхване на космите, наличие на опашата кост - те са реликти, напълно закърнели и станали непотребни. Човекът споделя общи поведенчески модели с приматите.
Креативистите се опитват да докажат пълните с измишльотини свещени книги за научнодостоверни.

Трябва дебело да подчертаем, че всички думи на който и да е учен не са наука. Науката дава логично обяснение на случващото се и е кумулативен процес. Теорията дава отговор на "защо", а законът на "какво". Има закон на гравитацията, но няма още теория на гравитацията.

Твърденията че всички учени отхвърляли Биг Банг и Еволюцията не е вярно, защото: водещите университети, институти, научни списания нямат публикувани материали по темата. Оборването на теории става с научни трудове, пибликувани в хиляди библиотеки. Библиотеката е храната на науката, без нея не може да стаава дума за наука.

Уикипедията е пример за кумулативно знание, но тя не е наука/научна - не притежава критериите за наука. Ютюб или който и да е видео портал, даже и тези с научна тематика не са научни трудове. Филмите на Нешънъл Джиографик, видеата на Курзгесагт са материали популяризиращи науката, но самите те не са наука.

Както го казах по-горе за да твърдя сто проента, че има извънземни ми трябват неопровержими доказателства за това. Засега нямаме такива.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 84b4b72033
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

15.   14, каква баба? Остави тубата, остави мен. Не се изказвай неподготвен. Има си литература от авторитетни издания, чети и се интересувай. Теориите за 20 г. лееееееко са се променили, защото вече има доказателства, които ги опровергават, ама като си ограничен, бързаш да говориш неща, за които дори не си прочел и няма как да знаеш. Не си си направил труда да прочетеш най-новите доказателства по темите, ами философстваш дървено. Чукча не е читател, а писател.

Само едно ще ти кажа. За еволюцията не само, че няма доказтелства, които да я потвърдят, ами има такива, които я опровергават. Вече е доказано, че за промяната само на 5 генома за необходими няколко милиона години. Разликата между човека и шимпанзето е 2%, което се развнява на хиляди геноми. Да се променят тези геноми би отнело няколко милиарда и дори трилиона години, а да не говорим за по-далечни видове. Само да кажа, че Земята е на 4,5 млрд години и съвсем не са достатъчни за подобна еволюция.

За повече информация се образовай, не съм даскал. Има си литература от научни и достоверни източници. Това е от мен. Нямам намерение да споря с човек, който се уповава на теории от преди десетилетия и спори, без да си е мръднал пръстта да прочете съвременните източници.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6a9d215c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   До 12, това не е от вчера, науката отдавна спори дали Големия взрив е случаен, още от времето на Айнщайн се е зародил спора дали е чиста случайност, примерно Бор е бил убеден в теорията на вероятността, а Айнщайн от своя страна че за такива големи неща, е меко казано съмнително да се случат случайно, иначе от гледна точка на науката, извънземния живот НЕ Е ДОКАЗАН !!!!! Моето мнение се гради на логиката, а тя казва, че при толкова голяма видима вселена и не се знае още колко невидима, няма как да сме сами !!!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 84b4b72033
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

17.   16, най-новите доказателства я опровергават тотално, защото големия взрив предполага, че най-новата материя се ражда и от началото има примитивен състав с най-елементарните вещества като водород и хелий. Впоследствие чрез термоядрен синтез постепенно на тяхна база се образвуват следващите елементи от Менделеевата таблица. Вече е доказано, че дори и в съвсем младите галактики съществува пълната гама от елементи, т.е. се появяват директно в завършен вид. Освен това Теорията за големия взрив никога не е успяла да обясни от къде се е взела първоначалната материя, от където е тръгнало всичко. Не може да обясни какво се е случило в първата частичка от първата секунда, за да се провокира изобщо взрива. Това е само една малка част. Има още доста по темата и тя е тотално отхвърлена вече на всяко ниво, но трябва да се чете. Не виждам смисъл да спорим, без да сте се поинтересували по темата и да ми казвате неща от преди 20 г., които вече категорично са отхвърлени от цялата научна общност. Ти ми говориш за неща от времето на Айнщайн, ама от тогава има доста нови данни и най-важното доказателства.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e21f125f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не знам възможно ли е, ама не е невъзможно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b125cefb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   По принцип много неща са възможни, което не ги прави факти докато не се докажат.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6a9d215c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 24, така е но много хора не го разбират, в науката факт се нарича нещо на 100% доказано с повтаряемост, за това има голяма разлика между обикновен факт и научен факт, примерно ако за обикновен човек една снимка примерно може да бъде факт, за науката това не е достатъчно, там трябват неопровържими твърди доказателства, за това в науката има много теории но много малко от тях са доказани и са факт, а хората си мислят, че като кажат по Дискавъри че нещо може да съществува хората си мислят че е научен факт, но това не е така, аз също вярвам че не сме сами но не го котирам като научен факт, казвам само че това си е моя теория !!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1f547a6c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Възможно ли е утре Слънцето да избухне и да помете цялата Земя? Възможно е!

Възможно ли е утре да открият средство за създаване на анти-гравитационни вълни и най-накрая да имаме истинска левитация? Възможно е!

Възможно ли е да открият червеева дупка до 1939-та година и да спрат Втората Световна война? Възможно е!

Възможно ли е целият Свят всъщност да е ancestral simulation - симулация на реалността, създадена от нашите пра-пра-пра-...-внуци стотици хиляди, дори милиони, години в бъдещето, които искат да гледат миналото, защото им е скучно? Възможно е!


Много неща са възможни, но това не значи, че са факти.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d059cc6007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ако има извънземни те не са на тази планета и ние изобщо няма да ги видим. Ти по-добре не гледай ужаси филми вечер, че няма да можеш да заспиш. А аз с тях се събуждам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker