Цъкане на рекламите в Spodeli.net - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Цъкане на рекламите в Spodeli.net
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1417 пъти
Тук на няколко места виждам потребителите да предполагат, че сайта генерирал пари от тези реклами. Любопитно ми е някой цъкал ли е на такива реклами? Защото според мен 99% от хората никога не са цъкали на тея реклами, още по-малко са си купили нещо от тях.

Аз като се замисля, от 20 г. ползвам интернет и до сега никога не съм цъкал на такава реклама не само в този сайт, а изобщо в интернет. Камо ли да си купя нещо. Изобщо този тип реклама винаги ми се е струвал доста неефиктивен, без да съм в сферата и да разбирам.

Та мисълта ми беше колко от вас са си купили нещо от тези реклами? Защото за да печели сайта, трябва да си купувате рекламираните неща, от там да печели търговеца някакъв процент надценка, от този процент да се плаща процент на сподели.нет, за който евентуално да остане някаква печалба след приспадането на разходите. Поне така си ги представям нещата. Ама този продукт струва 10-20-30 (от които трябва да се приспадне и ДДС-то), както гледам в момента повечето, от които надценката е сигурно макс. 5 лв, то едва ли да остане повече от левче за сайта, след писпадане на всички разходи и данъци. Даже и това е много.

Е колко пък да печели този сайт? Ако тук има по 500 потребителя на ден, от тях едва ли повече от 5 ще цъкат реклами и ще си купуват нещо. Това са 5 лв на ден в най-добрия случай.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: e035f8c3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Точно на тия реклами повече се цъка, защото не ти закриват съдържанието и не те изнервят и да ги затваряш само, за да ти се махнат. Просто ако нещо ти е интересно - отваряш да видиш по собствено желание.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6710a60095
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   1, и все пак някой купувал ли си е нещо от тия реклами?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b4977e7325
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   сайта печели точно нула лева и нула стотинки и някой плаща от джоба си хостинга и хора с добри сърца го играят модератори на свободни начала без пари. Ако бъркам модератор поправи ме

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ba4f3d0b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   И аз се чудих същото, ама... откажи се още отсега да разбереш колко приходи получава сподели, съдейки единствено по отговорите в темата ти. Няма да събереш достатъчно отговори за да се стигне статистическа значимост, това мога да ти го гарантирам с абсолютна сигурност.

Можем единствено да четем източници в нета, да гледаме средни стойности, да ги приложим тук и направим предположения... и дебело да натъртим, че може грууубо да се разминаваме с реалността.
Значи, съществуват следните термини (обяснявам както за себе си, така и за другите лаици тук):
impressions - колко пъти се е показала рекламата, без значение дали кликаш. Предполагам, че тази бройка е равна на посетителите на сайта. В този случай са били 13 хиляди за вчера. Тука приемам тракинга на сайта (оня глобус на дъното на страницата) за 100% вярно. А може и да не е.
click-through rate (CTR) - колко пъти са кликнали върху въпросната реклама. В интернет чета, процентът на такива хора е 1% макс.
conversion rate - колко от кликналите на рекламата са решили да си купят нещо. Средната стойност е 2.35%, не виждам причина да се приеме нещо различно тук. И честно да кажа, мързи ме да смятам сума ти варианти, но ако на вас ви се занимава - най-успешните страници се радват на 10% conversion rate.

Та! Какво излиза? 13 хиляди човека гледат анонимни истории, 1% от тях кликнали на рекламка, та 130 хора. От тях, 2.35% си купили нещо, та... 3. Три душици си купили нещо от Грабо.

А афилиейт програмата на Грабо предлага 50% (или казано по нашенски, половината) от комисионата си за покупки, която варира между 5% и 18% от крайната цена. Тъй пише на сайта им, де. Половината означава от 2.5% до 9%.

В най-лошия случай трима си купуват неща за по 10 лв при 2.5% комисиона, тоест 75 СТОТИНКИ на ден.
В най-добрия случай трима си купуват нещо за по 30 лв при 9% комисиона, тоест 8 лева на ден. Последното е свръх оптимистична моя "прогноза". Адски се съмнявам грабо да иска такава голяма комисиона от нещо толкова евтино. Марджините на евтините продукти/услуги са малки, защото разчитат да ги продават в голям обем, все пак.

Та реално бих казал я има 2-3 лв на ден, я няма. Което за сайт с този трафик ми се струва НИЩО. Най-много да покрие разходите за хостинг, bandwidth и някое друго кафе.

P.S. За протокола - оня ден кликнах на една реклама за airsoft, защото ми е интересен, ама не си купих ваучер. Иначе почти никога не съм кликал, камо ли купувал.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9e475c2acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Рекламодателят си плаща за рекламното място, а не само при поръчка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 614f239d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На мен ми излиза само сайта на Грабо като реклама.
В Грабо съм влизал само един път, и то преди години и не от сайта на Сподели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6710a60095
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   4, да, и аз проверих 13000 посещения на ден. Според мен сметките ти са близки до реалността и сайта печели вероятно не повече от стотина лева на месец, от които има разходи. Т.е. почти нищо.

5, да, обаче те са свързани. Нали ако си рекламодател, за да можеш да плащаш за рекламата, трябва да продаваш достатъчно, че надценката от продажбите да избиват разходите за реклама и нещо да остава и за теб. Ако продаваш от този сайт по 10 продукта на месец за по 10 лв, от които надценката ти е по 1 лв, т.е. 10 лв надценка за целия месец, колко да платиш за тая реклама? Едва ли ще платиш 20 лв за реклама, която ти носи 10 лв печалба.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9e475c2acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, а според теб как се изчислява колко зрители са си купили нещо от телевизионните реклами? Или тези по радиото, билбордовете и всички останали рекламни площи извън интернет? А на всичко тези места рекламите са скъпи, особено в телевизията. Рекламодателят винаги си плаща, а не само на купен продукт. Просто цената се изчислява според гледаемостта/слушаемостта/посещаемостта. Работила съм в много известен сайт, където банерите бяха много скъпи и при всяко зареждане се появяваше различна фирма. Не си мислете, че собственикът на сайта едва ли не работи безвъзмездно или печели жълти стотинки. А на модераторите и кандидат-модераторите само ще кажа да си търсят правата, респективно заплата за труда.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e1f57bfd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мисля, че това са от рекламите, които се пускат през Google ads (рекламодателите ги пускат през платформата и те се визуализират на всеки сайт, който си е добавил кода на гугъл).
На клик се плаща (от Google, не директно от рекламодателя), а не на закупуване, защото много рядко някой потребител кликва и веднага решава да си купи нещо. Винаги има време за обмисляне, човек си запазва линка, по-късно се връща, пак мисли и чак тогава евентуално купува. Аз съм купувала от такива банери, но от персонализирани за моите интереси, а тези не са такива (предполагам сайтът не е настроен за това).
В крайна сметка едва ли изкарва много пари сайтат.. ако изкарваше, нямаше да изглежда така, щеше да има по-добър хостинг (щеше да се отваря много по-бързо), както и модераторите щяха да са заплатени, а не на добро сърце.
Според мен е възможно сайтът да се развие и да започне да изкарва пари, както бг-мама например. Обаче наистина трябва някой да положи сериозни усилия, а собственикът явно няма възможност и/или желание за това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker