Каква е тая русофилия? То направо русолизничество. Направо ме е гнус! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква е тая русофилия? То направо русолизничество. Направо ме е гнус!
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2163 пъти
Здравейте. Преди да бъда заклеймен като “русофоб” и разни такива глупости ще ви кажа, че обичам Русия, но само като държава, иначе не ми пука. Та гледам коментари във Фейсбука, които говорвт за Русия такива неща, че чак им лижат подметките. Почитат ги като богове. Кланят им се. Ама такива думи. Все едно е треперел като си е писал коментара. Ми те русофилите наистина треперят. Волен, български политик, провал отвсякъде, но все пак български политик трепери по телевизията като говори за Русия. С трепет, говорвт за тях все едно са богове. Били най-силните, най-могъщите, най-достойните, най-великите, най-смелите, най-издръжливите, най-красивите, най-най-най-всичко. Изкривяват историята и ги изкарват още по-велики. Богове. Направо ше им изядат подметките. Даже русофилска партия искаха да прават. Дайде да им изядем подметките. Сега да кажа, това мене ме унижава. Унижава ме как толкова много българи говорят с трепет към една чужда държава и още малко подметките ше им изядат. Българите сме родоотстъпници. Плюем по собствената си държава. “Нормалните държави” тва, “нормалните държави” онова, а по собствената си държава плюем, плюем, плюем. А на една чужда държава са кланяме, все едно са богове. И тва за мене е унизително. Не може едни народ да хули собствената си държава, а една друга да я почита като бог. Просто се засрамвам. Каква е тази сляпа любов? Да, признателен съм на Русия за дето ни освободи. Но не вярвам, че сега щяхме да сме турци ако не беше тя. Османската империя са разпада 1920-та. Няма как да станеш турчин за 50 години, щом 500 не си станал. А някой да каже нещо как руския имперсторски флот е бомбардирал Варна, Каварна и Балчик? Да не забравяме какво е казал и генерал Иван Колев “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи, но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?...” А тая анти-българска реторика в РСМ е ясно кой я спонсорира. Да ги изреждам ли? Сорос, сръбски и унгарски мераци, македонски партии и НПО-та и... Русия! Ама много е важно да им изадем подметките. Просто ми става неудобно. Не знам, разбирам да харесвам Русия, но чак да им ядеш гащите от русофилстване, тва трябва да си има медицинско название. Признателен съм на Русия за всичко, простил съм им са няколкото бомби преди повече от 100 години, известно ми е за грузинеца Сталин и украинеца Хрушчов, но чак толкова да ги обичат някои, това ме отвращава. Като цяло ние българите си заслужаваме съдбата. Няма друг народ по света който толкова да мрази собствената си държава, а други да обича толкова, че да трепери.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: c9aac364b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Да подчертая, че не съм русофил, но разбирам защо има русофили в България. Причината е че са се навъдили прекалено много американофили и европофили, онези които използват думите "в нормалните държави", та русофилите са обикновенни техни противници. Убеден съм че говорят така, не че толкова обичат Русия, а просто не им харесва да сме европейски и американски слугинаж. Не вярвам дори Болен да обича Русия или руснаците, просто подчерава, че сегашните ни "партньори" не се държат като такива а по скоро ни командват. Все трябва да правим нещо защото Европа, защото Меркел, защото това било европейски ценности, защото европа искала, защото Америка искала и т. н.
Лично аз съм българофил и вярвам, че българите сме достатъчно можещи, но сме манипулирани от политици и медии, затова повечето са объркани и смятат че сами не можем да вървим напред.
"Няма как да станеш турчин за 50 години, щом 500 не си станал."
Всъщност има нагледни доказателства, като кюрдите и много други народи, които са останали под турска власт, по паспорт се водят турци и все още се опитват да се освободят.
Примерно аз се ядосвам на факта, че българите зад граница избраха ИТН да управлява държавата, но няма да се върнт да си търпят чалгата и да строят бъдещето с тях, а ще чакат да гледат сеира на онези, които живеем тук и ако нещата в държавата се подобрят, тогава ще се домъкнат наготово, ако положението продължи да е зле само ние "туземците" ще си го търпим.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6f10fa3619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ти се шегуваш, това при Българина си е спорт, като започнем с Русофилите,Американофилите,Германофилите,Туркофилите и тем подбни, тука всеки фали чуждото и плюе своето, но аз и до ден днешен не съм чул някой да се нарече Българофил, което не говори добре за манталитета на Българския народ, но това са комплекси насадени още Туррското робство, после от Кумонизма, и накрая 30 години псевдодемокрация та ти какво очакваш!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9a8a606871
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Единствените наравно тъпи с русофилите са русофобите. Точка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c5efe16353
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Излиза, че Левски, Ботев, Раковски... са били подготвени по масонска линия, каналите им на информация са били такива, методите им също!

Реално ние сме платили толкова много злато и съкровища на руския император, че "руската" войска е била КУПЕНА ОТ НАС, т.е. НАЕМНА! Императорът "Освободител" е просто един измекяр, който продава живота на мъже събрани от различни краища за злато и скъпоценности. Но и не само! За власт, за нова сфера на влияние, за отмъщение на Султана и още, и още.

Без нашите богатства, руският император не е имал средства за водене на нова война с Османската империя. Тогава в негово лице и в лицето на руския народ, който е стоял зад гърба му, ние сме намерили единствената способна и силно заинтересувана сила, чийто национален интрес да съвпада с нашия. Логичното се е случило. Но това с Майката Освободителка е пълна илюзия.

Сбъднали са се думите на Апостола - "Който ни освободи, той ще ни и зароби"! Не само това, но с такива свои пешки като Георги Димитров, Русия отцепва Вардарска Македония от нашата мила Родина!

Е, сега "братушките" опитват от плодовете на своите действия на собствен гръб. А това, което тепърва ги очаква, не са го и сънували в най-лошите си кошмари.

Така че авторе бъди спокоен - възмездие има и ще има и занапред!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6f10fa3619
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3 много добре се изрази, малоумно е да хвалиш и обичаш чужда държава, и да седиш тук, ами заминавай за там, но и другата крайност е да мразиш някой до гроб, с омраза не се върви напред, впрочем това пречи и на развитието на странта, защото едните дърпад към едната страна, а другите от омраза са готови едва ли не да ни присъидинят към САЩ, а България с силна икономика и силна армия, което не е невъзможно, може да стане доста по независима от сега!

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c9aac364b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От 1
Вече два часа търся в нета, кога Болен е говорил по телевизията подобни хвалебствия за русия и знаеш ли какво се оказа, не намерих, питам се защо. И отговора е че май са ни втълпили че е русофил, като го чувам хубави работи е приказвал през годините човечеца, жалко че е полудял през последните години. Добре е да подчертаем, че много българи обвиняват хората, които не мислят като тях, я за русофили, я за комунисти. Лично в този саит са ме обвинявали че съм бил дърт комунист, щом не подкрепям върлия капитализъм.
От бая време обвиняват лидера на Възраждане, че бил копейкин, пък той няма пари да плаща за гласове, за застъпници, ако беше истински копейкин да бе изкупил доста гласове още на предните избори и да влезе още тогава в парламента. На тези избори единствените неплатени доброволци застъпници бяха неговите в СИК-овете се разпитваха кой колко взел за застъпник.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 427922e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Просто едно време по бай Тошово време се е живеело добре в периода от 60-те до 80-те, понеже той е бил много хитър и е друсал руснаците яко за пари, пазари, заводи, военна техника и тем подобони. До ден днешен въоръжението ни е от руснаците, дадено ни безвъзмездно. Друг е въпроса на каква цена, но тогава наистина България се е превърнала от изостанала аграрна страна без ток в космическа сила и държава с БВП на човек, съпоставим с този на Италия например. Друг е въпроса, че комунизма е утопия, но как да обясниш сега на един пенсионер, който едва си плаща тока и зимата стои на студено, че е по-добре от времето, в което е живял добре и е ходил на почивки всяка година. Нормално е старите хора да изпитват носталгия по комунизма и от там идва и русофилството. Хората си знаят, че откакто си обърнахме гъзовете на запад е станало по-зле и като не разбират нещата в детайли, а само гледат тогава какво е било и как се е живяло и като го съпоставят със сегашната пошлост/чалга култура, нисък стандарт и разруха, нормално е да са русофили.

Като гледам, предимно хората над 50 са русофили. По-младите ако са такива, обикновено са повлияни от родителите си. Ако си израстнал в семейство, в което се е възхвалявал комунизма и руснака и се е плюело по "империлизЪма", много е вероятно да си русофил.

А и паметта е услужлива и помни само хубавите неща. Политическите затворници и липсата на права се забравиха и останаха само хубави спомени за уют, сигурност и задружност между хората.

Между другото самият бай Тошо в края на 80-те е разбрал, че комунизма е утопия, че изостава значително в технологично отношение от капиталистическите страни и е започнал да прави завой към капитализъм и има изявления как казва, че трябва да има бизнес/фирми, които да се оправят сами в условията на пазарна икономика без държавна помощ, но останалите комиунисти се уплашиха, че ще изтърват кокала и му скориха шапка и го запратиха в небитието, инсценираха преход, плодовете на който всички видяхме последните 30 г. и ще продължаваме да виждаме още доста години вероятно.

Ако бяхме направили истински преход и сега имахме стандарта на Чехия да речем или Словения, със сигурност нямаше да има толкова русофили, защото хората щяха да живеят добре и да знаят, че от запада има файда. Обаче то какво стана? Остави, дето нищо не се изгради, ами и изграденото се разруши. Ей го дори и вода нямаме като хораа вече, а всички тези язовири за изградени от бай Тошо. Та те не могат дори да поддържат само направеното от бай Тошо, камо ли да изградят нещо хубаво. Как да обясниш на един пенсионер, че запада е хубав?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c67ee75851
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Всеки българин е русофил по дефиниция. Ако не си русофил, не си българин, независимо какво ти пише в личната карта. България съществува днес само и единствено заради волята на Цар Освободител. Това не означава, че винаги и за всичко трябва да следваме Русия. Означава обаче, че НИКОГА и по никакъв повод не бива да бъдем СРЕЩУ Русия.

По горе чета нещо, което ме шашна. Някой си позволява да си измисля думи, които слага в устата на Апостола!!! Това е пример за НЕБЪЛГАРИН и съвсем закономерно се изявява като русофоб. Левски НИКОГА и НИКЪДЕ не е казвал, записвал или споделял безумието "Който ни освободи, той ще ни и зароби"! Мисля, че дори в подобен анонимен сайт, подобни гаври с националния ни герой не бива да бъдат допускани.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 62221bf383
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Тези, които са ми набили 1ците на предишния коментар са същите онези, които са върли противници на комунизма, но на изборите гласуват за ГЕРБ, чиито членове масово са участвали в комунистически партии навремето :) Направо съм потресен колко са ограничени някои хора, но не ме интересува, да си теглят каиша цял живот и да си мрънкат и да чакат някой друг да ги оправи и винаги ще ги "оправят", ама отзад.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 445f29137c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само използват такива темички да настройват хората едни срещу други. Разделяй и владей в пълна сила.
Сякаш тази земя ни принадлежи - кои сме ние? И слънцето може би ни принадлежи, а защо не и цялата вселена. Само защото някакви идиоти преди хиляда години са си забили флагчето на някаква територия не ги прави собственици. Така че всякакви неща, свързани с националност са пълни простотии.
Кой го интересува дали някой е русофил, пърдофил, овцофил и т.н.
Авторе - гледай си в собствената паничка и не се бъркай в чуждите работи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6fb001de21
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Тошово време се е живеело добре в периода от 60-те до 80-те, понеже той е бил много хитър и е друсал руснаците яко за пари, пазари, заводи, военна техника и тем подобони. До ден днешен въоръжението ни е от руснаците, дадено ни безвъзмездно."

Безвъзмезното даване изискваше тотално подчнинение и готовност да тръгнем на война с Турция по поръчка. Това, че не се достигна до война не значи, че сме го направили безплатно!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6fb001de21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 7

Аз нямам нищо против държавните фирми с държавна помощ. Просто имамм ного против държавните пречки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 177bb7393a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Какво е общото между русофилите и фобите- че и двата типа предпочитат евро и долари пред рубли. Както и двата типа предпочитат да учат/работят на Запад и пращат децата си на Запад, а не на изток.
Същото е и с комунистите. Карат западни коли, искат немски пенсии, децата им живеят я в Германия, я в Англия, ама "друго ск е комунизЪмЪ" хахаха.
Как така пък на всички наши русофилски политици, децата им учат на Запад, бе, мама му стара.
На Цар Борис ли беше онази мисъл...
- Генералите ми са германофили, народът ми е русофилски, май само аз съм българофил.
Абе просто гледайте да не си давате гъза на никого, и че в живота няма вечни приятели, има вечни интереси.
В света на интересите и парите няма "братски народи". Това е само розова приказка с цел да ви поробят.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c67ee75851
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   Как да няма "братски народи". С руснаците имаме една религия, една азбука, сходен език... Освобождението от турско??? Със шведците например какво общо имаме???

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: efbda9e461
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   И мен ме дразнят подлоги като автора, но търпя, защото слънцето грее за всички. Значи някои били русофили, защото са благодарни, че ако не е била Русия, едва ли днес щеше да я има България, а други лизачи на джендърският Запад, като автора, се смятат за по достойни българи!? С Русия бяхме 45 години и България се възроди, стана индустриална държава, а сега след 30 години джендърство, станахме най долната държава, без селско стопанство, без индустрия, без заплати, без достойнство, просяци отвсякъде,това ли очакваха русофобите, такъв живот ли искат? Не драги, това няма да се търпи дълго, народа ще се опомни и изтрезнее, и ще помете всичко пошло, довлечено от Запад!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c9aac364b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   №15 Какви братски народи?
С обща християнска религия са десетки държави по света, макар българия е държава със специален статут а не религиозна. Религиозните държави имат записана религия в консритуцията си, като Гърция, България се води светска държава.
Българска азбука се ползва в 23 държави
Сходен език имат в доста държави
Защо не наричаш всички тях братски?
Нямам нищо против Русия, но както не мога да нарека Сърбия или Гърция брат така не мога да нарека и тях.

За мен и с шведите имаме общо, половината от българското и половината от шведското население вярваме в бог, който се нарича "има една сила", макар да ни водят атеисти, щом не сме християни или мюсюлмани.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e22eee5d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Да, аз съм русофил, защото имаме повече общи неща, отколкото разлики. Защото обикновения руснак има добро отношение. Защото езиците ни са близки. Защото ДЕ ФАКТО са ни освободили от турския омразен гнет. Защото по времето на СИВ изнасяхме какво ли не за СССР, внасяхме суровини за без пари - изгодно сътрудничество. Сега как е?! Американците какво са ни дали, както и еврогейците, хайде избройте поне нещо. Влязохме в ЕС, унищожи ни се селскто стопанство, ядем боклуците, най-долното качество стоки за нас. Плащаме зверски членски внсо, НАТО ни цоца вече толкова години. От американците, на които дадохме милиони за един чертеж на самолет сме получили един кораб с гнила царевица преди 30 години. Това са фактите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 729cf78330
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До 15.
Ако с години ти внушават, че с швейцарците сме братски народи, то тогава ще казваш "с швейцарците сме братя".
Всичко с това "братя" е плод на политически пропаганди и внушения. Както един лидер е внушил на германците, че са арийци, или както една книга е внушила на евреите, че са богоизбрани.
Разбирам те какво имаш предвид език и някои исторически преплитания. Но дори генетично, руснаците са по-близко до скандинавските народи.
Има и друго нещо, много "руско мислене" беше превнесено през комунизма. Дори в някои романи нарочно пускаха "русизми". Преди 44та българите не са били толкова приличащи културно с русите. Тоест виждаме, че тази криворазбрана русофилия е изкуствено създадена.
Нека правим разлика между Царск Русия, СССР и Путинова Русия.
Политическият компас, цели, намерения и прочие рязко се менят според лидерите. В света на политиката, икономическите интереси и парите, тези "братя" могат да ти забият нож в гърба, без да им мигне окото.
Виждаме дори в съвременната ни история как си патим от тях.
Искам да оточня нещо.
Факта че не харесвам някои части от руската агресивна политика, не значи, че имам нещо против руският народ.
Нека правим разлика между народ и политика.
С удоволствие чета Достоевски и слушам Цой, но в същото време гледам критично на нещата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d725841cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Аман бе, стига с тия тъпи руснаци и русофили! Който толкова ги обича, да се маха от тука и да си ходи при Рашката! Българите трябва да се вълнуват от Бъдещето на Родината ни България, а не от Североизточната Бензиностанция и от неизгодната нам "благосклонност" и " вечната" дружба на пияндуро - рашкото й население! Русофили, американофили, западнофили, туркофили, гръкофили - всичките са един дол дренки и без причина еднакво мразят България и българският народ! България няма нужда от такива!

За капак: хора с руска кръв и гражданство са ми казвали, че ние, българите трябвало да сме избити и изклани от турците и циганите! Сами си направете изводите, руснаците постоянно ни казват, че сме били към тях неблагодарници! Не ви ли писва от руски и русофилски българофобски идиоти? Не съм против Русия и руснаците, но съм против руснаците българофоби, а те не са малко в България и в Русия!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bf9e6ce36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   Абе ти наред ли си бе?
С русите и славяните имаме не само сходни езици и писменост, ами най-важното - много общи гени!
С кой си брат иначе? С неграта, дето се блещят по хамериканските телевизионни и кино-помии ли?
Е, освен някой башибозук ако не е опънал някоя твоя пра-пра-баба, пощадявайки живота ѝ по този начин, и така да се е пръкнал някой твой пра-родител полу-човек...

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a86787811c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   21, аз пък имам много приятели и познати руснаци, и никой от тях не е българофоб... Не знам откъде си ги чул/чел тези глупост?! Май някой сериозно ти е промил мозъка.
Не виждам и какво лошо има да изпитваш симпатии към близък като съседство, ген, история и култура народ, почти колкото към собствения си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5bc96574de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Н 23 повечето българи са мургави, не забравяй...белите сме по- малко

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d725841cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 24

Явно промития мозък си ти! За да имаш руски приятели, за да ги запазиш, предполагам, че им ближеш пряко/ преносно гъзовете! Ако не разбираш смисъла на мнението ми, по - добре НЕ го коментирай!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d725841cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не мразя, но и не съм фен на руснаците. Да почиташ руснаците, отколкото българите - това е достойно за презрение. За презрение са и тези, които въздишат по всичко английско, американско, гръцко, сръбско, турско, немско.

Ако погледнем внимателно, България всъщност няма приятели. Ако българите сами не пожелаят да си помогнат, то да не очакват някой чужд да им оправи работата.

Българските избори доказаха, че България ще се оправи като народ и държава и без да е нечий чуждестранен съюз и сателит.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d725841cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Както сам забелязваш, драги Авторе, русофилството при българите е вид гъзолизничество! Мненията във форума са пресни доказателства. Ако изкажеш нещо против Русия и политиката на Царска, СССР - ска и Путин - ска Рассия, промитите с русофилистика мозъци и руснаците веднага ти лепват грозния етикет русофоб! Българофобията не е само на политическо ниво, то е и сред обикновените руснаци в Русия, българофоби от различни български граждани има и в България!

Русофилчетата са толкова зле, та даже самозабравени, руснаците също, като при положение, че в България има руско малцинство, което получава също права и закрила, гарантирани от Българското законодателство и Конституция! Тъпо е, да казват, че българите сме русофоби, когато самите ние сме предоставили на руснаците права да живеят в нашата родина България! Ние не сме против тях!

Руснаците, полуруснаците и други граждани от бившия СССР в България се радват на вниманието на българите и на спокойствието, което дава и осигурява Българската държава!

Българите като цяло НЕ мразят руснаците и Русия, но би трябвало се гнусят с право от русофилщината, заляла цялото ни общество! Противно е да се смята, че ако не си русофил, значи не си българин? !

Българите сме различни от руснаците дори и във верово отношение - погледнете българските храмове и руските такива и не само, има още много разлики! Най - жалкото е, че руснаците като всеки народ се опитват да придават народностни руски черти на Православната Вяра и Църква, която дефакто не е руска, българска, гръцка, сръбска, румънска, грузинска и др. по произход, а произхожда от Светите Земи!

За огромно съжаление, няма нищо българско в БПЦ, освен свещениците ни, родната ни Църква е превърната във филиал на Московската простотия, неприлично претендираща за Църква! За съжаление вярващите и набожните българи волно или не са облъчени с гнусната помия на русофилщината, която дава на тях безразличие и нихилизъм спрямо тяхната земната родина - България, както и безразличие спрямо Родната Православна Църква и същевременно поклонение и възхита към Руската държава и църква, представена като "Наследницата на Византия", Защитницата на Православното Християнство и Славянските народи", "Третият Рим", " Небесното Царство на Земята"!

Русофилията (и не само) учи българите на безразличие, апатия, нихилизъм. Българите не трябва да се уповаваме на някоя държава(САЩ, Русия, ЕС), на някой държавен владетел ( президент, цар, крал, английската кралица и др. ), а първо на Бога и след това на българското (език, история, народност).

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 30c06f44ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Две причини:
1. бунт срещу неща, които са в разрез с ценностите ни като хора.
2. добрите отношения между двата народа.

За второто - народът ни е в традиционно добри отношения с руския. Това влияе на мнението ни за Русия като държава. Да си чувал за синдрома на ореола? Прочети и ще ти стане ясно каква е връзката!

Колкото до първото: да си чувал за руски тролове, руска хибридна война, руски шпиони, руска имперска политика, назначени или одобрени от Русия родни политици и т. н.? Дотук добре, но сега ще усложня нещата за теб: а да си чувал за американски тролове, американска хибридна война, американски шпиони, американска имперска политика, назначени или одобрени от Америка родни политици? Сега замени американски с ЕС и пак отговори! Някой ще каже, че такива няма, но тогава всеки с някакъв ум се замисля: значи руснаците лъжат, мажат, шпионират, мегаломани са, бъркат се къде ли не. А американците и ЕС-ците защо не го правят? Защото са светци? Вярвате ли в наличието на светци сред хората и конкретно държавите? Или защото им казваме доброволно всичко? А длъжни ли сме да го правим? И като резултат ако имаш някакво желание да бъдеш справедлив, се обръщаш срещу "опорките", че само руснаците правели това или онова, усещайки, че няма как да са само те. Защото ако не са опорки, а истина - това означава, че господа политиците доброволно предават държавни тайни и интересите на България пред всеки ЕС бюрократ и американски сенатор. Т. е. или някои хора лъжат и нападат трета страна с цел, или си имаме работа с предатели на родината. Как някое от двете се очаква да доведе до положително отношение и защита на изменника или лъжеца/клеветника?

Не, не твърдя, че Русия като държава е някаква божествена супер сила, но когато виждаш как масово нападат някого, се сещаш за онова дете в училище, което тормозеха, защото имаше очила. Сещаш се да речем за жената, която беше отхвърлена от мъжете, защото не била достатъчно слаба. Сещаш се и за човекът, който иска да стане баща, но никой не му дава този шанс. Тези хора също ли са лоши, за да приемем, че останалите не вършат нещо отвратително по техен адрес?

Дори да изключим това - кога в милия ни свят злодеят е бил сочен така масово? Хитлер купон си е правел дълго време преди да се усетят какво крои на света. Даже Османската империя си е кютала с години преди някой да загрее, че нещата там не са нормални. Да изреждам ли още? Защо да вярваме, че от времето на СССР насам западняците са разкрили колко зли са руснаците, а сега им припява всеки, който е зависим по някакъв начин от тях и явно това е довело до някаква супер интуиция? Здравият разум казва, че нещо тук не се връзва - човечеството едва ли е станало толкова проницателно, особено предвид факта, че към 40-те години на миналия век явно не са били такива /примера с Хитлер, който си е поживял добре като политик преди да го усетят накъде се е запътил/.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c0f7227bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   И аз не харесвам руснаците (надути са дори като туристи), но мен повече ме плаши туркофилията, която се появи след като ни заляха с турски сериали. Сега на мода са Турция, Индия и подобни цигански места. Тук е пълно с теми, където питат за емиграция в Турция или Индия, а хората масово бягат от там.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 28 дни
hash: 5580ac7f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Номер 12, и това трагедия ли щеше да е за теб, турски приятелю мой? Както го написа все едно са щели да ни карат да се метнем дружно в някоя река, човече!

От гледане на турски сериали ли разви такива притеснения от подобна война, от някаква предишна любов към султаните и потомците им ли /познавам модерни турци, които с някакво демонстративно чувство за превъзходство ме наричат "гуяр" - ако не знаеш, поинтересувай се какво значи думата/?

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: e5b5701e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Когато е започнала Осволодителната война, Русия е имала своя политически интерес, но е имало и настроение и желание сред руския народ да се помогне на братята българи - това е исторически факт. И ако я нямаше 1878 година, щяхте не само да гледате турски сериали, а да участвате в тях, носейки упърдяни шалвари и мазни фесове. Това са фактите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker