Има ли шанс да порасна поне с около 10 см? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли шанс да порасна поне с около 10 см?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1064 пъти
На 12 години съм. Откакто станах 5 клас просто спрях да раста. За година и половина бях пораснала само 2-3 см. Реално в този период от време спях цяла седмица само по 5-6 часа. В петък просто като се прибера от училище, лягах и заспивах. Също така имах и продължителна депресия (макар че в някои моменти просто нямах енергия и да се депресирам). Но преди около 1-2 месеца реших, че не може да продължава така. Започнах през повечето време да се наспивам-по 9-10 часа. Аз съм мега инатливо дете, което мисли изключително самостоятелно. Това не се харесва на родителите ми, за които най-малкото неподчинение е проява на неуважение, а аз не се подчинявам почти за нищо. Разбира се за това отнесох някои доста сурови наказания, за които не ми се споменава какви са, крясъци, обиди и много рядко и бой. Та наистина спрях и да ги уважавам и да ги обичам. Не можех да понеса, че имам такова семейство. Забравих да спомена и сестра ми-най извратеното и зло чудовище, което много се харесва от родителите ми. Извратена е защото още е в детската градина, а говори за пишки, дупета, цици и т. н. и то с някаква мега лукава физиономия. Много обича да ми се гъзи гола и да се разчеква. Зла е защото ме клюкари за абсолютно всичко и когато ми се карат и наказват идва да ми се смее. Тя самата е мн тъпа. Учи половината азбука 4 месеца и числата от 1 до 10 около 3 месеца. Та повечето депресия беше от това. Искам да спомена и че като малка слушах много, но особено баща ми все си намираше абсурдни причини да ме наказва. Веднъж казах, че не обичам кисело зеле и ме наказа, защото така съм влияела на сестра ми да не го яде. Все пак осъзнах, че те искат да се чувствам зле. Затова и се старая да им доставям това удоволствие. Депресията не е изчезнала напълно, има моменти в които се връща да кажем за около седмица. Та откакто започнах да се наспивам, да се чувствам що годе добре и да спортувам около 30 мин всеки ден за 1 месец пораснах 2 см. Има ли шанс ако продължа така нивата ми на хормон на растежа да се нормализират и да порасна? Сега съм 157 см.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: d58da0a62a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Перфектен ти е ръстта.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cff99f1c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не казваш колко са високи родителите ти. Аз съм точно по средата на моите родители 1,65. Но имам първа братовчедка, която се е метнала на един от дядовците си и е бая висока. Така че ако в семейството си имаш някой по висок с годините може и повече да пораснеш - всичко е гени.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8f9d9cfc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 2: Гени, но и добра храна, добър сън и по-малко стрес, защото и тези неща влияят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 669d65b66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 1, ръстът й не е перфектен, нито здравето й.
Авторке, може все още.
Депресията в тази възраст спира / потиска растежа, развитието на мозъка и причинява хормонални проблеми (с почти всички хормони), но до реално заболяване може да се стигне след 5, 10, дори повече години.
Сън, спорт и разнообразна храна (и не пакетирана или "джънк").
Не хаби енергия да мразиш родителите си. Те грешат, без да го осъзнават. Вероятно имат проблеми (проблем може да е дори всеобщата и заразна идея колко бил труден живота "сега"), самите те са нещастни и това го избиват в/у теб, без да осъзнават, че това ще има последствия. Сестричката ти също е нещастна вероятно и изкарва натрупаната агресия в/у теб.
Затова - не хаби енергия, а се съсредоточи ТИ да излезеш с минимални негативни последици от ситуацията. Дерзай! Нямаш много време, защото след 15-16г вече няма да растеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker