Какво място заема религията в живота ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво място заема религията в живота ви?
преди: 3 години, 16 дни, прочетена 873 пъти
До каква степен истински вярвате в религията, която изповядвате? До каква степен вярата е важна за вас? Вярвате ли в Библията и Новият завет? Защо на хората са ни необходими написани правила, за да не бъдем лоши един с друг?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 16 дни
hash: aa6123f9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Вярвам в Аллах, Корана и Мохамед, но не съм религиозен, а просто се уповавам на тях в трудни моменти чисто психологически. Да, знам, че само това е смъртен грях и достатъчен повод да ме намразите, без дори да ме познавате, така че чувствайте се свободни да ми цъкате единички и да ми пишете нападателни коментари. Няма да ми е първи път, свикнал съм да ме тормозят още от гимназията на тема произход и религия, така че няма проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 26fa23c934
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Вярата не е синоним на религия!
Не съм религиозна! Нямам нужда книга някаква да ме задължава да бъда добър човек, а който има нужда от това...е, просто е овчи мозък.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 1bd5cfb62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Православна съм. Религиозна. Всяка седмица имам нужда да участвам в литургията. Пея и чета. Дишам=вярвам. Слава на Бог. Весело посрещане на Великден!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: aa6123f9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   2, това, че нечии нужди не съвпадат с твоите не означава, че овца. По-скоро да изискваш това да са като тебе е овче мислене. То даже не става въпрос да си добър човек заради книга, а е много по-дълбоко. И е написано символизирано, така че всеки да го разбере според нивото си. Естествено ако нивото ти е ниско, няма да видиш смисъл.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: e857f55e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Няма религия. Има истина. Исус Христос е Господ. Първо че го повярвах, 2ро ми го доказаха със стотици доказателства.
Всичко във Новия Завет е истина и е за изпълнение.
Има един наш съгражданин който е видял Господ. Бивш атеист и полицай. Ако се интересуваш пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях.

На кратко. Хората сме грешни и заслужаваме наказание. Бог ни обича и изпрати Сина Си Господ Исус Христос да умре на кръста за да заплати за нашите грехове.
Заплата на греха е смърт, а Божия дар е вечен живот в Исус Христос нашия Господ.

Който приеме Исус Христос за Господ и Спасител ще бъде спасен. Не го ли приемеш за Господ и за Спасител, греховете ти остават непростени. На всеки му е нужен Спасител.

 
  ...


...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 5f143c6a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Когато питали Джордан Питърсън дали вярва в Бог, той казал...
Живея така, сякаш има Бог.
Вярваш или не, хубаво е човек да има едни морални ценности. Например да помагаш на ближния, да не крадеш и убиваш и тн.
Религията и вярата са две различни неща.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: 0cd392e868
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Религията е отживелица и звучи наивно и глупаво в 2021г. човек да вярва в небивалици...

Просто не е имало преди компютри и телефони и не е имало начин да ги следят и манипулират. По-лесно е било да кажеш: "Не кради, щото там един горе на небето гледа, дори и ние да не сме те видяли!", има ефект на превенция.

А пък и "Лозето иска мотика, не молитва" ;)

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: d841fe15cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Заема НУЛЕВО място!

Трябва да си яко закъсал и много ниско интелигентен, за да постелиш килимчето на изток и да биеш челото о земята по 5 пъти на ден. След което да си сложиш колан-бомба и да ходиш да се взривиш на някой оживен пазар, крещейки "Аллах акбар!"...

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 24faa873cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Вярвам но в старата българска религия. Моя господ се казва "има една сила". Не ми е нужна книга за да спазвам морални норми.
Не вярвам в казационните религии, защото досега не видях свещенник или ходжа, който да не иска пари. Не е ли грях да искат пари за кръщене или за сюнет? В библията пише да не се кланят на рисунки и идоли, а църквите пълни с рисунки, понякога и статуи, които вярващите целуват и им се молят!?! Най се ядосвам на християнството, първо защото смятат всички новородени за грешни, и според християнството преди кръщенето бебетата са грешници. Второто е че твърдят че 2000г преди да се родя вече съм грешник и Исус е трябвало да ми изкупува моите грехове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: ddc3982544
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никакво. Ставам, храня се, излизам, смея се с приятелки, стоя пред телефона, подмимавам си църкви като най-обикновенно място, в което няма да вляза. Правя си секс без да мисля за брак. Радвам се на живота си. Библията не съм я поглеждала, пък какво остава да я прочета. Не постя преди празниците. Не знам как да се кръстя или да се моля.

 
  ...

...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 752d2a78cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Никакво. Всички религии са форми на контрол.
Не ме интересуват никакви писани правила в някакви книги, написани преди хиляди години от разни мошенници.
Дължа се с хората така, както смятам, че е правилно.
Добро и лошо са субективни понятия.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 069204de2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 6,

Проблемът на отговора на Джордан Питърсън е, че той смята, че да "живееш сякаш има Бог" онзачава да най-напред да спазваш определени морални правила. Това само по себе си не е лошо и включва човек да се опитва да бъде добър, да постъпва правилно и т.н., но не е достатъчно. Ако се "държиш сякаш има Бог" (Дж.П. казва "I act as if God exists"), основното нещо, което трябва да правиш е именно да почиташ Бог. Във фундамента на религията е именно почитането и любовта към Създателя и ако се държиш сякаш има Бог, а не го почиташ, то смисълът се губи. По никакъв начин не се опитвам да дискредитирам Питърсън (всъщност и да искам не мога), смятам, че е един от най-големите интелектуалци и истински будители на нашето време. Работата му е феноменална и е променил животите на много хора. Но изказването му точно по този въпрос (което между другото е добило голяма популярност) е опит да избегне въпроса, да го вкара в рамката на секуларния светоглед и да мине между капките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 14 дни
hash: 88dfc0e657
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Никакво. Вярвам, че има някаква сила/енергия/разум, който може да се нарече бог, обаче не вярвам в подобни измишльотини написани преди 1500-2000 години от камиларите в пустините :). Ако ме питат дали вярвам в Бог- Да, каквото и да е той (едва ли ще разберем, обаче всичко това е прекалено сложно и перфектно за да се получи от нищото :) ), ако ме питат дали съм религиозен - Не. Религиите са създадени единствено за контрол над масите в каквато посока си поискат онези, най-често войни и омраза. Искам да попитам религиозните хора:
1во - Имате ли доказателство, че вашия бог съществува?
2ро - Имате ли доказателство, че точно вашия бог е единствения и истинския и всички други са фалшиви, като се има предвид че има стотици богове, друг е въпроса че никой не ги е видял.

Самия факт, че има различни групи хора и те вярват в различни неща трябва да показва повече от ясно, че всичко това е една измишльотина с цел разделяй и владей :) То утре и аз мога да си измисля, че моя бог е гигантско шимпанзе, което е създало всичко маймуни и ние сме произлезли от там.. Тва не ви ли звучи сравнително убедително, макар че си го измислих току що за 3 секунди? Всеки има право да вярва в каквото си иска, но за мен това са измишльотини..

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 011963fd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Без вяра и упование в Бог, бих бил съвсем различен. Когато не се стремя към близост с Господа Исус Христос, губя себе си, върша глупости, бъркам пътя и истината. Не мога да си представя друг начин на живот. Не мога да разбера как хората са способни да живеят без това. Как не искат да променят себе си към по-добро. Разликата е огромна. Когато търсиш близост с Бог, сърцето ти се отваря, ставаш по-човечен, земен, мъдър, спокоен. Когато позабравиш Бог, губиш всичко това. Поддаваш се по-лесно на страстите, гняв, завист, сребролюбие, похот, обиждаш, чувстваш се всезнаещ и винаги прав, което няма как да бъде. Ако нямаш любов към хората си избрал грешен път. Но Бог може да изцели всичко това, стига да повярваш и пожелаеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker