Емоционална зависимост... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Емоционална зависимост...
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 985 пъти
Не е ли откачено как любимите ти хора могат да ти контролират настроението през цялото време? Преди си мислех че просто съм прекалено емпатична. Което до някъде е вярно. Но тази година открих за емоционалната зависимост. Аз винаги съм се интересувала от психология или по-скоро нещата които се отнасят за мен. Винаги игнорирах статиите или видеата в които се говори за емоционалната зависимост, но един път попаднах на едно видео което беше от сорта "5 знака че сте емоционално зависими без да го осъзнавате." и аз от скука го гледах, и какво да открия? Всичко това което тази жена описа във видеото ме описа. Търсих много в интернет и преанализирах действията си през годините и осъзнах че съм емоционално зависима от най-добрите си приятели. А си мислех че съм просто загрижена приятелка. Не минава ден без да си мисля за тях. Ако не ми пишат един ден дълбоко в себе си им се сърдя. Не им го казвам. Сега с едни приятели преди месец почнахме всеки ден да си пишем и днес две приятелки не ми писаха и ми е кофти. Не показвам тази част от характера ми защото знам че ще изгубя приятели. Аз всичко им казвам и те ме познават по-добре от нашите. Знам че имам детска травма и постоянно съм била игнорирана от хората(не от баба и мама, но и те са емоционално зависими от мен и аз от тях виждам колко досадно бих изглеждала отстрани), но това не означава че когато някой ми стане близък и се интересува от мен че трябва да са ми топ приоритет. Всичко им споделям и те така, но само това не знаят. Да им кажа ли че съм емоционално зависима от тях? Не искам да ги отблъсна. Искам да спра да бъда такава защото се мразя още повече. Имате ли съвети как да спра? Не ми препоръчвайте психолози защото те са скъпи и не всеки психолог става. Не искам да съм такава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: a70ca0ea41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ако наистина не допускаш идеята за психолог, бих ти препоръчала книги. Има книги за зависимости, включително и за емоционална такава. И със съвети как да се борим с нея. Според мен там е най-възможно да откриеш своят отговор (ако не броим психолога)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 231b48e996
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен ,има само един начин -да си преместиш вниманието от соц . мрежи към нещо друго . За съжаление , те водят до пристрастяване , както и цигарите , алкохола , наркотиците ,адреналина и подобни .Може да си встрастен към всичко-ядене ,външен вид , пазаруване . Твоята емоционална зависимост е свързана с нещо , което не изисква много енергия -с едно цъкане можеш да си доставиш множество удоволствия чрез нета .За това трябва да си промениш навиците -да не стоиш ден и нощ в нета и на телефона ,търсейки и чакайки приятелите си . Ако не можеш да правиш други неща ,поне се замисли какво би могло да е полезно за теб -например да учиш , езици , разходка до някъде и т.н . Дори да си лакираш ноктите на краката е по-добре за теб , отколкото да зависиш от някой . Просто потърси баланса чрез други примамки

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker