Проблемен съсед, с който разбиране няма! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблемен съсед, с който разбиране няма!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1687 пъти
Здравейте,
пиша ви от жилището си в ж.к. "Люлин 10", което обитавам от 06.09.2017г. Та до мен живее едно същество, с което разбиране просто няма, чуди се с какво да се заяжда. Та, от къде започна всичко, поради обир осъществен в миналото коридорът, където са нашите апартаменти бе преграден с метална решетка и врата, която постоянно стоеше отворена. Реших да започвам да я затварям и заключвам, за да има смисъл от нея като охранителен елемент, един ден идвам в апартамента, който по това време беше още в ремонт и виждам, че вратата я няма, решетката си стои, но вратата извадена от пантите. Майсторите започнаха да пророкуват кой може да я е махнал - цигани гастрольори, съсед, на който му трябва метална врата за вилата, но аз интуитивно си знаех, че вратата е извадена от пантите от съседа до мен. И така, чукам на вратата, така и така, той извадил вратата, защото бравата от време заяждала, и приятелката му, когато му идвала на гости не можела да си отключи. Тралала, глупости на търкалета, та, върна вратата на пантите, аз разглобих и смазах чарк по чарк цялата брава и я монтирах, един месец всичко беше о.к., един ден идвам до апартамента и гледам, че цялата решетка с вратата е изкъртена и подпряна на стената. Пак чукане на вратата, пак разправии: приятелката му не могла да си отключва, той бил платил решетката, което е абсолютна лъжа, собствеността в/уу нея беше 50/50. Две години разбитата решетка стоеше подпряна на стената, свлед което някой си я позна и тя изчезна. На етажа има сервизно помещение, което от години не се ползва по предназначение, почистих го, сложих и катонар, за да си съхранявам някакви мои неща, тъй като се отоплявам с камина решх да си съхранявам там дървата, вдигнма олелия до небето - миришело му на дърва, той работел като мебелист и не искал да гледа дърва, и т.н. В къщи гледам 2 котки, обвини ме, че от козината им се трупа мръсотия в коридора, а те животинките не излизат от вкъщи. Отказва да плаща такса за приятелката си, която идва и си отключва и си влиза в апартамента му, а според него тя просто идвала на гости, да бе да, аз досега колкото и гости да съм канил и приемал на никой не съм давал ключове да идва и си тръгва когато си иска. Изобщо пълна какфония. Караници, разправии, налита и на бой. Оправия няма, каквото и да кажа, той гледа да е на контра. Ходих в полицията да подавам жалба, ама дали ще има ефект не знам. Така като гледам май нещата си отиват на бой, но аз не съм такъв човек, в живота си никога не съм се бил и не искам да стигат до там нещата. Ако може някакъв съвет да ми дадете как да действам, ще бъда благодарен! Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2883f56c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не мисля че си прав - идваш последен на етажа и почваш да раздаваш правосъдие. Аз ако бях на негово място ,даже щях да отворя и сервизното помещение- слагаш си катинар на общо помещение и си го ползваш сам, и аз имам багаж и аз съм с кривотия вързан.
И за приятелката не си прав, днеска е тука утре я няма .

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 20c488b052
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ако приятелката му не живее там постоянно, не трябва да плаща поддръжка за нея, ако ще и всеки ден по 3 пъти да идва.
Сервизното помещение е обща част, по принцип на общо събрание трябва да се вземе решение кой и как да го ползва. То не е твое, нито негово, а общо.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 25b83366ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В случая той трябва да подава жалба срещу теб за тормоз. Първо, че си присвоил общо помещение, ей така решил си, че и катинар сложил. Второ му слухтиш кой му идвал на гости. И ходиш се заяждаш. Емииии!!! Даже много те търпи. Сигурна съм, че ако беше подходил по друг начин, можеше и приятел да имаш в негово лице. Ама така... Отврат!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d58dd0ee05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От автора: за сервизното помещение съм му дал ключ за катинара и той там си сложи негови неща: 2 радиатора,дървена плоскост и една лопата. Просто за дървата ми е най-близо там, иначе трябва да се катеря до таванското помещение или да ги скадирам на балкона. Както и да е, разбрахме се той да разкара радиаторите, а аз дървата. За приятелката му може и да бъркам, просто веднъж ми се насъбраха 3 нощни едно след друго, и на трите сутрини след нощните я заварих сутринта към 10:15 часа да заключва апартамента и да излиза. Аз гостито с преспиване 3 поредни нощи ми се струва, че е живеене, макар, че напоследък не съм я засичал. Пак казвам не съм конфликтна личност и не изкам да се налагам за общите площи, явно трябва да се направят известни отстъпки и от двете страни.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 289a30136d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти си баси наглия! На всичкото отгоре общо помещение ще затваряш с ключ за собствена само употреба?!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e1d6d1cbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма значение кой първи дошъл, кой собственик и кой наемател, не е малоумен комунизъм вече. Всички имат равни права и по закон тея решетки са забранени. Ти си наглото същество. А да те оберат, може и през прозорците, изобщо най-често така става.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d58dd0ee05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   От автора: защо да съм нагъл, нали съм му дал ключ, даже вече махнах катинара, който беше сложен за да не изчезват неща от помещението, така както изчезна разбитата решетка. По всички остана;и етажи има катинари. И какво разбирате под живеене, ако идва, преспива и така е всеки ден не е ли живеене?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c2604c8ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За мен ти грешиш. Решетката така или иначе е била незаконна, а стаичката обща на всички от входа. Стълбищната ви площадка е собственот не само на вас двамата, а на всички собственици във входа, което важи и за стаичката, докато няма решение на общото събрание никой от вас няма право да поставя, нито решетки, нито катинари на общите помещения.
А приятелката е гостенка докато не е вписана в домовата книга, като настоящ адрес, дори да преспива, дори да идва по три пъти на ден тя е гостенка, докато не впише в общината, че настоящия й адрес е у съседа ти. Тя плаща такса там където е настоящият й адрес.
Казваш че си се жалвал в полиция, интересно от какво си се жалвал от себе си ли? Защото виновност в него не намирам. Той има права над общата собственост има и право да посреща гости, има право и да раздава ключ от дома си на когото пожелае.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1970486433
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От автора: моята приятелка също не е вписана в домовата книга, има си собствен апартамент в друг блок в Люлин, но аз плащам за нея, тя също си плаща по адресна регистрация, която не е адреса на моят апартамент. За общите площи сте прав, но не виждам да ходи да троши незаконните решетки и катинари по другите етажи, до които също всички трябва да имат достъп. А що се отнася до достъпа, това са помещения за съхранение си мисля аз, там не може да се направи кафене, библиотека или нещо друго. Просто заяждане е според мен, защото съхранявайки там нещо, аз си улеснявам живота, улеснява го и той разбира се, защото макар че не е участвал в почистването на сервизното помещение, не съм му отказвал достъп до него никога, дал съм му и ключ когато поиска! Освен това от майстор, който работеше при него разбрах, че той се мисли за "по-старши", за "началник", и че "трябва да става това, което той каже", с което аз категорично не съм съгласен! Нито ми е началник, нито ми е шеф, че да съм длъжен да му играя по свирката!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d39e8eb4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още като прочетох Люлин и ми стана ясно.. хайде стига, бе, хора, как живеете в тази мизерия, селяния и престъпност? Мести се от тази дупка и отиди в цивилизован квартал. В такива гета, където хората цепят стотинката на 2 не очаквай нищо различно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8b6b16eb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм от Люлин и винаги сме се разбирали със съседите, квартала вьобще не е престъпен и няма нищо общо със славата, която му се носи. Дори има доста градинки, не е презастроено, като много от модерните квартали. Дори има места в детските градини, както и къде да си паркираш колата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c2604c8ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе дали плащаш за твоята приятелка си е твое решение, това само говори, че ти имаш сериозни намерения към приятелката си и имаш мисли за бъдещето си с нея, а той няма намерение да се жени за неговата. Гостите ви не са равнопоставени, това че спите с тях, не значи че имате еднакви намерения към тях, защо да я вписва като живуща в блока като няма намерение за сериозна връзка, а се среща с нея само за секс. Имаш право да изискваш да плаща такса за нея само ако тя се впише като живуща, до тогава той решава колко точно му е близка.
За решетката ти казах, той има права над всички общи части, точно колкото теб и всички ваши съседи и никой от вас няма право да слага катинари или решетки по общите части. Дори да живееш на 7 етаж имаш право да влизаш в стаичката на третия, защото тя е обща част, а ти имаш собственост над общите части. Вече дали ще тръгнеш да разбиваш вратите на всички стаички във входа е до възпитание. Дали предназначението на стаичката е за съхранение го пише в плана на сградата ви, това не става с предполагане. Виждал съм планове на блокове със стаички за боклук на всеки етаж, виждал съм планове със перални помещения (стаички), виждал съм да пише и стая за почивка или стая на първи етаж за общи събирания, това го пише в плана на сградата.
Ти си почистил стаичката, но пръв си почнал да се заяждаш. Купил си жилище с решетка на площадката и си си помислил, че купуваш и 1/2 част от решетката. Но реално не е така, ти си купил само апартамента на етажа. Да нагличко е той да иска да му платиш кеш за 1/2 от решетката, но не е правилно ти да мислиш, че си пълноправен собственик на същата.
Повярвай никък не е приятно нов съсед да повика майстори за ремонти, без да уведоми съседите си и да се извини за шума, който ще създадът майсторите. А тряскането на решетката от майсторите е още по неприятно. Първо е извадил вратата, да не я тряскат майсторите, още по малко пък ако раздаваш и ключ на разни майстори за въпросната решетка, тя спира да има предназначението си. Когато си му звънналл се е стъписал и ти е казал че заяжда и затова я е махнал. Трябвало е преди ремонта да говориш с него нормално, да му кажеш че ще правиш ремонт, да му се извиниш за шума и неудобствата които ще създадеш с ремонт, да му кажеш че след ремонта ще купиш нова брава за решетката за да имате само вие ключ за нея, така се прави. За да ти отговорят с добро се подхожда с добро, а не да вземаш еднолични решения и да мислиш, че хората били лоши.
Не виждам за какво да се хване полиция с него? За това че гостенката му не е вписана в домова книга не става, тя си е вписана в нейното си жилище съвсем законно. За това че премахнал незаконна решетка също не става, та с това си действие той по закон е постъпил правилно. За това че не иска да му замурсяваш въздуха с горене на дърва също е прав, той има законово право да излезе на терасата си и да вдиша въздух без дим от дърва. За това че от котките може да има власинки по етажа също е прав, не е длъжен да обича твоите животинки, може и да е алергичен.
Твоите постъпки обаче не са правилни, нито морално, нито по закон и ако той пусне жалба полицаите ще са прави да те ровят. Нямаш право да слагаш катинар на общи части без писменно съгласие на всички собственици. Вероятно и майсторите ти не са спирали работа от 2 до 4 за да пазят тишина, надали са измивали веднага стълби и асансьор като са носили матретяли и са разсипвали прахоляк и т.н.
Разбирам, не ти е шеф, но ти разбери че е равноправен собственик и ти нямаш право да решаваш сам за вашата обща собственост. Би трябвало за всички твои решения за общата ви собственост да го информираш и да търсиш съгласието му. Дори за да си оставяш чехлите на стълбищната площадка или саксии цветя по стълбищата трябва да търсиш съгласието му. Затова като купуваш жилище в блок/кооперация трябва ти като нов да търсиш сприятеляване, защото вие имате обща собственост. Вече ако купуваш къща със самостоятелен двор, хората от съседните къщи трябва да търсят близост с теб, защото там няма да имате обща собственост.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d58dd0ee05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От автора: намеренията към приятелките са си намерения, докато няма подписан граждански брак! Съжителство, гаджета, както щете го наречете, НО проблемът тук е, че и двете дами плащат там, където са регистрирани в общината, поне моята плаща всеки месец по 16 лева за етажна такса, с включен фонд ремонт, но реално тя си живее при мен. Не знам доколко е редно да се плаща на две места? Ако е редно, то тогава трябва да плаща и той! Всъщност ябълката на раздора е табелка, която приятелката ми поръча и залепи на вратата с нашите имена. Но това, че на съседната врата няма табелка значи ли, че не трябва съседът изобщо да плаща? Въпросът е чисто принципен, не е в парите, защо аз трябва да плащам, а той не?
Относно ремонта, много преди започването му, съм поставил съобщение, с което известявам съседите си за неговото предстоящо започване и че поднасям своите извинения за възникналите неудобства! Да, няма как да мине без шум, къртене, чукане и т. н., знам че е неприятно, НО никога не бих започнал ремонт, без да поднеса извиненията си на съседите, та аз дори прахосмукачка не пускам между 14. 00 и 16. 00 часа. Що се отнася до майсторите, то изрично ги бях предупредил, но нямаше как да ги наглеждам 24/7, защото все пак трябва да ходя и на работа! А вратата на решетката си стоеше отворена още когато идвах за оглед, т. е. по незнайни за мен причини тя не се заключваше, което я правеше на практика излишна, впослед ствие измънка оправданието, че заяждала, и то когато приятелката му идва да си отключва. Така че, не мисля, че вратата беше извадена заради тряскането на майсторите. Бяхме се разбрали за смяна на бравата, но тъй като не можах да намеря подобна такава, реших да я поправя, и повярвайте ми разглобих я част по част и я смазах, след което си заключваше и отключваше безпроблемно! Така че бравата нямаше нужда от смяна, а само от смазка, все пак всичко вътре е механично. Не ми е искал кеш пари за решетката, явно нещо не сте ме разбрал, веднъж поиска да си разделим разходите по нейното възстановяване, но аз категорично отказах, защото той я разби на своя глава - "Който чупи, купи! "
Относно отоплението, доколкото знам в нашата страна не е забранено да се отопляваш със суха дървесна маса! А за мръсният въздух, само пребройте автомобилите в София, и вижте в колко от тях се вози само по един човек! Така че да ме изкарвате едва ли не най-големият замърсител на въздуха в квартала е меко казано смешно. Същото важи и за домашните животни, които не излизат от апартамента, разбирам да гледах куче или кучета, тогава да, дори за тях се плаща допълнително, защото сутрин и вечер се извеждат на разходка! Но домашната котка не преминава прага на апартамента, и за това според мен обвинението, че цапа и замърсява е безпочвено!
Съгласието е нещо много важно, но смисля, че не може да се изисква само от мен. Защо не ме попита за премахването на решетката, а, а сам, на своя глава я разби, след което 2 години увърташе, че ще я ремонтира, докато най-накрая тя просто смени собственика си?
Та, сигурно и аз си имам трески за дялане, то кой ли няма, но в междусъседското разбирателство е нужно да има добронамереност и от двете страни! Поне от моя гледам винаги да подхождам с добро! На всички негови претенции съм отговарял веднага - миришела му дървесината - махнах я, поиска достъп до стаичката - дадох му ключ, от него поисках само да възстанови разбитата от него решетка, но след шикалкавене 2 години нищо не свърши! Е ако трябва само аз да отстъпвам, докога? Ами другата страна?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 52c544af1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе ти просто си търсиш с кого да се дръглиш. Видя и в мен съперник, само защото аз не виждам вина в съседа ти. И все още вина в него няма.
На вратата ти пише, че приятелката ти живее в апартамента, как да не ти поискат за вход? На неговата врата такова нещо не пише. За вход се плаща там, където живееш или там където си собственик. Твоята жена живее при теб (доказано с табелка на вратата ти, на която пише нейното име) и отделно приятелката ти е собственик на нейно жилище, където си плаща, като собственик, за ремонти и т. н.
Вратата на решетката си е стояла отключена, когато си ходил на оглед, ти еднолично си взел решение да я заключваш, той не е искал. Ти без негово писменно съгласие си я "поправил" и заключил, и стаичката си тръгнал да чистиш и ползваш без да питаш и събереш подписи за съгласие на ОБЩО СЪБРАНИЕ, това ли наричаш подхождане с добро?
Котките ти може да не излизат, но е възможно с обувките или дрехите си, ти да изваждаш косми от тях на стълбищната площадка и е възможно той или гостите му, да са алергични към животинки. Мой приятел, ако знаеш как киха от котенце в съседната стая., щеше да разбереш, че съществуват и алергични хора.
Добронамереност и подхождане с добро не може да се нарекът самоличните ти решения за общата собственост и то направени за твоя собствена изгода. Той не е тръгнал да се разпорежда с общата ви собственост. Само е изкъртил решетка, която ти усилено си заключвал, а тя му възпира достъпа до собственото му жилище. А решетката не е била ваша обща собственост.
Е възможно решетката въобще да не му е пречила, а просто когато си я заключвал да си си оставял на стълбищната площадка обувките и това да му е било неприятно, знам ли.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d58dd0ee05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора: приемам вашите препоръки! Всички мнения са против мен и може би аз греша. Ще гледам да коригирам поведението си, дори и утре колата ми пак да е наплюта.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d1d98c22e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе, ти продължаваш да се опитваш да наложиш че, си прав когато не си!
Дал си му ключ когато ти поискал?!
Първо изобщо не е трябвало да слагаш брава преди да поискаш съгласие от него!
И второ: задължително е трябвало сам да му дадеш ключ, а не да чакаш той да ти поиска! Че така ето, ти си се помислил за "даващ" едва ли не правото да ползва помещението и другият собственик...
Нещо не си в час!
Той пак че, изглежда по- разбран. Като казваш как е изкъртил решетката... смятай ако успееш да го ядосаш накрая!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cb5f361c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз не съм слагал брава на стачката, а катинар. И когато почиствах стаичката господинчото само минаваше и гледаше, без да вземе да изхвърли дори една вехтория от нея! Но нищо, за да са доволни всички, сега стачката стои празна и не се ползва, жестоко, страхотно, невероятно! А що се отнася до решетката на етажната площадка, аз не съм сменял брадвата, а само я смазах, вероятно пак е заяла и той тогава я е събори! Предложих му, ако му пречи, както той заявяваше неколкократно, аз да я преместя да пази само моята врата, и на това не се съгласи! Две години решетката с вратата събираше прах на площадката и той нищо не направи нито за нейното възстановяване, нито за нейното премахване! Накрая някой просто си я гепи! Освен това ако аз не съм прав, защо никой от другите съседи не се е оплакал, че аз нещо му преча, на етажа сме 5 апартамента все пак, единствено господинчото до мен, с него само са разправиите.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2ca69ea59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Направете си едно събрания и се разберете. Не може един да взема решения за всички и да действа на своя глава.без да пита.
Обсъдете нещата и със сигурност ще направите най-доброто за всички.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker