Бизнес сред море от омраза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бизнес сред море от омраза
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1422 пъти
Казусът ми е следният.
Борих се дълги години (над 10) , за да сбъдна мечтата си - собствен бизнес, независимост.
Е, на 30 години я постигнах. Имам бизнес, имам достатъчно клиенти, развивам се добре. Бизнесът ми е малък, не е нещо особено, но ми дава свобода и ме прави щастлива факта, че мога да работя това, което обичам и да го правя за себе си.
Проблемът е, че сякаш всички около мен започнаха да ме мразят, откакто съм щастлива и съм добре.
Дори мъжът, който уж казваше, че ме обича, вече се прави на недостъпен без да съм го предизвикала, гледа ме някак странно като се засечем някъде, все едно съм му взела баничката от устата .
Опитах да погледна нещата отстрани, проследих си поведението назад - нямам нито някакви грандомански изцепки, нито се държа по-надменно... Единствената разлика е, че съм по-щастлива и спокойна, по-уверена.
Дори не си купувам нови дрехи, не парадирам с парите си по никакъв начин, нито съм се превърнала в някакъв луд работохолик, за да кажа, че това ги отблъсква.
И някак покрай подмятанията, злобата, забиването на нож в гърба, интригите и т.н. се зачудих как, по дяволите, един нормален човек, който просто си изживява мечтата, може да се съхрани и да прави качествен бизнес въпреки цялата тази омраза и гадости?
Чувствам се сякаш трябва да прекратя контакт с 99% от познатите си в момента, а не ми се иска да водя отшелнически начин на живот.
Понеже не съм "наследствена богаташка" ("самосъздадох" се, така да се каже), нова съм в тези неща, бих се радвала други хора с бизнес да ми споделят опита си и да ми помогнат да премина през този период.
Някак ... сбъднах мечтата си, а ме е страх да го кажа на глас, за да не отблъсна някого, не е нормално.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: e2bc7522aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Поздравления за това, което си постигнала и то си още не 30год.

Такова нещо като selfmade/самосъздадох не съществува.

Щом ти завиждат и мразят, това значи, си постигнала нещо.

Само хората, които не са постигнали нищо, не ги мразят.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 400849b067
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Според мен трябва да промениш обкръжението си. Ако нещата, които си написала са вярни, то проблемът е в другите, а не в теб. Аз се чувствах по същия начин, когато бях отличник в клас, в който повечето ученици бяха малоумни и мързеливи. Махни от живота си хората, които те мразят, защото си изпълнила мечтата си. Това са токсични хора, които ще ти вършат лошо и ще те правят нещастна.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: eabd698d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ние затова, като нация сме на това равнище , не защото другите ни спъват и ни мразят. Нямаме опора при най - близките си. Малко да се пооправиш в живота, малко да си поусмихнат и добре изглеждащ , да не говорим да се позамогнем по нашите снандарти и почват проблемите . Трябва да хитруваш, да казваш, че нещата не вървят , да се криеш. Българинът е прост и завистлив селянин и на най - близките си ще завиди, ако се чувстват добре. Темата е необятна , но общо взето, в момента като нация за нищо ставаме.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8afa5e9889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Единичката поздравява, но самосъздаването отхвърля. Лицемерче.

Осъзнала си го вече. Успехът носи завист. Тя носи омраза. Нека гният, ти си върши своето.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3b880644ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Браво! Такива жени са малко. Успех и за напред ти пожелавам!

Мъж съм на 30. Създадох моя бизнес на 22 и често със близки или стари приятели познати се чувствам по този начин.

Трябва ти друга среда.

Губиш тези, който не искат да чуват, че успяваш. Споделяш го с грешните хора.

До номер 1: Не е прав

Успех ти желая и дано да има повече такива като теб!!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1aefc00833
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ето ти предложение!

КАЖИ ГО НА ГЛАС! Нека всички завиждащи влечуги, който са негативно настреони малки гнусни копеленца, да се отблъснат и то със скоростта на светлината. Нека са кооолкото се може по-далеч от теб. Защо са ти такива хора, които не биха празнували успехите ти с теб?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ab103f6a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аз мога да ти кажа нещо "от другата страна". Аз също съм на 30, но не съм постигнала нищо, живея в същата мизерия, в каквато и като дете. Учих, но това никого не го вълнува. Братовчед ми до 20-годишен си вееше байрака. Направи си фирма и забогатя. Остана си уж "земен", но от мен и семейството ми пази дистанция. Често чувам леля ми (майка му) как този му завиждал, онзи му завиждал... Със сигурност мислят това и за мен, тъй като ако примерно каже, че ще ходят на почивка и аз попитам някоя подробност, примерно за колко време и тя казва, че не знае (сакън да не завидя). А аз просто искам да поддържаме контакт и общуване, израснахме заедно едно време на село сме били заедно всяко лято (на една възраст сме). Същото стана и с други роднини, разказват какво направили и т. н., аз просто слушам, защото нямам какво да разкажа за себе си, но дори и това може да се изтълкува като "завист". Според мен това идва от факта, че в България много се акцентира на социален статус, който "не е успял" е задължително мързелив, неудачник и т. н., а в чужбина не им пука, знаят че всеки труд е необходим и трябва да се уважава и просто не всичко се върти около това.
Та, според мен това е първо само в твоята глава и след това хората го усещат и оттам тръгва всичко останало.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fd6b2963be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря ти, че си повдигнала тази тема.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 011ec17da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Искаш други хора с бизнес да споделят опита си. Трябва ли да ти кажат какъв бизнес имат. Ти защо не споделиш какъв ти е бизнеса за да имат хората идея как да ти помогнат. Няма нужда да казваш къде ти е бизнеса, просто какъв е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e392379429
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз ще ти кажа браво. И майната им на тоя мъж и на "приятелите". Те не са ти такива, ако бяха, щяха да са щастливи за теб, а те чисто и просто ти завиждат. И най-вероятно все намират какво да те упрекнат, от такива хора няма нужда живота ти. Шефката ми е като теб, започва на 25 абсолютно сама, сега на 40 вече има успешен бизнес и по същия начин първо с мъжа й се разделиха, щото е комплексар и се сдуха, че тя става все по-успешна, изкарва пет пъти повече от него.. добре че поне вече е с друг, който също има успешен бизнес и не се комплексира от жена си. Приятелките й са намаляли до 2, една от детството и аз. Възхищавам се на жени като нея и теб. Така че, само можеш да си горда, че си изгонила паразитите от обкръжението си. Повярвай ми, по-добре си без тях. Съвсем скоро покрай бизнеса ще откриеш други хора, с общ език и интереси и ще се социализираш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8a85933d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Живееш сред хора , които ти завиждат. Не са достигнали твоето ниво. Огледай се за нови приятели. Успех момиче !

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 68f73f0de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само на мен ли ми се струва измислица?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6a4bc9fc3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Българинът в голямата си част е прост и завистлив. Дори да не си успешен бизнесмен, хората около теб все ще намират причина да те мразят и да се заяждат с теб. Мразят се колеги, комшии, роднини, "приятели" ...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3da12ca98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз ще разкажа какво се случи при мен. След много усилия и с малко късмет при мен нещата в един момент тръгнаха и се видях в някакви пари. И тогава се почна! Не бях очаквал, че има толкова мъка на тоя свят! Практически всичките ми познати, повечето роднити, та дори и познати на познатите се изредиха при мен, всеки с някаква сърцераздирателна история, от която произтича, че той/тя досега неясно как е оцелял, но ето вече - аз съм тук и съм длъжен да платя (заем, ипотека, лечение, глоба, цялостна издръжка, обучение и каквото се сетите). изчислих, че в рамките само на седмица предявените към мен суми надвишават 12 пъти всичко, което притежавам. След като дадох любезен, но твърд отказ на всички тях, естествено се превърнах в обект на всеобща омраза. Така че - свиквай!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7f2fb25792
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хаха на мен ми е чудно, че чака сега откриваш Америка, както се казва, особено ако живееш още от малка в България. Аз помня, че още в училище ми завиждаха за някакви дреболии- примерно, че съм си взела обици или обувки и то не скъпи, пък ти за цял бизнес се чудиш. Аз като взех книжка поканих приятелки просто да почерпя- е през цялото време лицата им щяха да се пръснат от злоба, едва се сдържаха. И това за мен са супер дребни неща, които и те могат да ги имат стига да поискат. Оттогава и след още много други случаи, разбрах че българите сме яко завистливо стадо. Има някакъв манталитет, може би от комунизма ли откъде не знам, че ако сте на едно ниво или си под тях всичко е ок. Но в момента в който започнеш да имаш нещо повече от тях, вече все едно вършиш престъпление и край започва злобата. И тях примерно не ги интересува, че ти работиш по 12 часа на ден, а те пият биричка по цял ден. Ако имаш нещо повече от тях край- живота е несправедлив, откъде накъде ти ще имаш, а те не, откъде имаш пари и т. н. Жалка история. Помня даже понеже аз цял живот спортувам и не ям калорично, следователно бях слаба, а едни познати дето се тъпчеха с торти и не бяха помирисвали спорт се скъсаха да злобеят. Ама ходи им обяснявай на такива хора. Аз лично нито искаам, нито имам нерви да се занимавам с такива. Отдавна не общувам с доста хора и си гледам моя живот. Съветвам те и теб да не се поддаваш и да се сдухваш от злобарията им. Гледай си бизнеса, оправи си живота, защото ако се сринеш онези само ще ликуват и лицемерно ще ти съчувстват, но това е. Не си длъжна да се чувстваш ти виновна заради провалите на някой друг или че той се бил чувствал засегнат от твоя успех. Дори аз лично на твое място би прекратила комуникация с тия хора.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bf7eabb7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Напоследък попаднах на изречение, което много ми хареса: "нещастието винаги си търси компания".
Нормално е да ти завиждат и ще направят всичко възможно да те завлекат надолу, за да си мизерствате заедно.
Не се страхувай от промяната и от това да прекъсваш връзки. Нямаш нужда от злобни и негативни хора в живота си. Бъди щастлива и горда от това, което си и никакво самосъжаление. Постигнала си нещо, което по-малко от един процент от населението успява - работа за себе си и сравнителна независимост.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e8196a1d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Отговорът, който авторката търси е в "Приказка за стълбата". Има и поговорки като "Сит на гладен не вярва".

Да е жива и здрава жената, но съм се нагледал на такива, на които "им завиждат за успехите". Обикновено са точно комплексари, които търсят причина да напуснат средата си. В същото време обаче са още много малки, за да ги приемат сред елита и това ги дразни. И някаква мания към имоти ги гони.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 116fd9ad32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Виж миличка, няма вечни приятели има вечни интереси. Когато нямах една стотинка имах два приятели, но и те нямаха една стотинка и бяха в същата ситуация и това явно ни събираше. Когато си развих бизнеса си много хора започнаха да искат да ми бъдат приятели, но с цел, ако могат да седнат на мойта софра и да плюскат на готово. Хората особенно в България са много зависливи и злобни заради беднотията. Колкото е по-бедна една страна толкова хората там са по-злобни и зависливи. Не трябва да ти пука, а гледай да вървиш напред и на горе. А на ония мухъл с комплексите, където те обичал преди да си развиеш бизнеса му кажи Бай бай бай.





Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 50d46b1faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   "Чувствам се сякаш трябва да прекратя контакт с 99% от познатите си в момента"
Да, ако продължаваш да се развиваш, съвсем натурално ще се случи просто защото те няма да те траят, ти ще усещаш все повече негативността им към теб- завист, злоба.
Не живея в България от много години, но уж поддържаме връзка с приятели и с такива които аз приемах за приятели или поне достатъчно близки.
Преди няколко реших да си направя нещо свое, но като продължавам и да работя. "Бизнеса" (силно казано, купувам на едро и препродавам по интернет и само на място, не правя пратки в/извън страната) си се ръководи почти сам, всичко е по едни апликации, получавам съобщение на мига в който някой ми е подал запитване или поръча, работата ми е такава че, мога да реагирам веднага и обикновено до 2 часа получават поръчаното на адрес удобен и за двете страни.
В повечето случаи мога да сложа надценка около 300% за някои и повече, но също го има риска да остава стока тъй- като за цените на едро има задължителен минимум бройки и някои са с мин. 500 броя примерно.
Та реших да предложа на 3- ма души в Бг да им пращам от тук стока за продаване. Предложението беше:
Аз поемам разходите по изпращане, давам на консигнация и веднъж в месеца ми отчиташ моята част до момента.
Познай: двама от тримата решиха че, се опитвам да им ползвам труда безплатно хаххахах. Щяха да получават 100% надценката на покупната стойност.
Искаха заплата, дори не помислиха че, е възможност за изкарване на пари без да вложат една стотинка. Но нали парите ще зависят от това да се размърдат, да търсят клиенти т. н. И така сами да заработват възнаграждението си, повтарям- без да вложат нито една стотинка. Иначе им изпратих също каталози с цени на които пазарувам аз, ако искат нещо те пък на своя сметка да пазаруват и препродават. Наскоро ме разпитваха същите дали важи още офертата. Не, в никакъв случай!
Отказах се изобщо от идеята да пробвам в/с България и българи... с българи е това положението!
Тука има две местни, от два различни града с които можем да си обменяме понякога стоки и ми е мирна главата.

Ще ти се наложи да започнеш да подбираш средата си внимателно!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f7a79a6d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От малък все момчета са ми завиждали. Когато си добре другите те мразят.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8a85933d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Защо българите са завистливи хора? Дали ще се променим? Не живея в БГ. Преди 2-3 години дойдоха и други българи. Усещах, че ме гледат злобно, ама си мисля, може и така да ми се струва. Докато един ден , един левент не ми размаха ръце нервно и ми вика " Ай ходете си бе, що сте седнали тук, оставете сега на нас " Аз дори не разговарях с този човек, дойде със засилване от отсрещния тротоар... А другите народности си помагат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b530610eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Най-голямата болка на такива хора е, че някой има повече от тях, без да е нищо по-особено, освен може би в постоянстовто и волята си.

До 18 - Не съм много сигурен, че това са отговорите, но ако ще играем тази игра, аз имам две басни на Езоп:
- Заек и костенурка
- Лисица и грозде

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 76754060e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   23., постоянство и воля се иска за всяка една работа. За нормената - съвсем. Да си касиер в голяма верига с постоянен поток от клиенти - също. Да си научен работник (в България със заплати колкото на предходните - също). Констатация. Това не е оправдание за завист, но за неудовлетвореност и чувство за несправедливост - да.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1cc09ae973
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   23, то не е нужно да си "нещо особено", за да развиеш бизнес, по-скоро да намериш подходяща ниша и да я развиеш. Дето се вика, на точното място в точното време, трябва да разпознаеш възможността и да я използваш. Тези, дето се мислят за нещо особено, обикновено не са такова :-) А постоянство и воля никак не са маловажни качества.
Авторке, вероятно след време ще си смениш средата по естествен път. Най-добре общуват хора, горе-долу равни по възможности, интелект, интереси, образование и т.н. Неравенството поражда кофти отношения поне от едната страна. В това няма нищо лошо, приеми че животът ти е отишъл в нов етап.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker