Какво да правя с живота си, нямам си никого, освен семейството ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво да правя с живота си, нямам си никого, освен семейството ми.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 899 пъти
Здравейте, аз съм пълнолетно момиче и живея в малък град със семейството си. Две години работих и им помагах винаги с парите. Аз не се изкарвам на жертва и не се оплаквам, че им помагам с каквото мога, защото винаги ще го направя.
След няколко месеца започнаха да ми искат малко пари от заплатата, за да си купуват разни неща. Изпитвам вина, когато си купя нещо скъпо за ядене или някаква дреха, дори и да съм ги изкарала сама. Майка ми казва, че нямам нужда от нови дрехи и обувки и да си нося старите. Аз имам средно, защото нямах пари да уча висше. Аз им казах, че искам да следвам в София, а те не ме пуснаха. В училище имах приятелки, но никога не съм ги канила вкъщи. После те отидоха да учат в други градове или да работят. Не ме пуснаха в София, защото трябваше да остана на общежитие, а според тях там има нехранимайковци. В момента си търся работа навсякъде, но никъде няма. Още имам желание да уча, но е твърде късно. Когато работих си бях спестила към 1000 лева. Сестра ми ги взе и ми каза, че й трябват спешно. Тя живее на квартира с приятеля си, който е комарджия, няма да го наричам наркоман, но от време на време взима наркотици. После разбрах, че са ги изхарчили за маркови дрехи, алкохол, цигари, дискотеки. Когато бях ученичка досега не съм ходила на дискотека, заведение, кино, басейн. Казах си, че щом работя ще мога да отида, но не ми разрешаваха, за да не харча излишни пари. Семейството ми казва, че никога няма да сбъдна мечтите си, защото съм бедна и никой няма да ме приеме на сериозно защото нямам висше. Според мен това е вярно. Сега ме заплашват, че ще ме изгонят от вкъщи, а аз нямам една стотинка в себе си. Сигурно си казвате, защо една част не съм ги сложила в банка, но винаги ми искаха фиша от заплатата. Нямам никакви близки и роднини. Онзи, който ми се пада баща е алкохолик. Според тях трябва да си намеря богаташ или да се продавам за пари. Сигурно се шегуват с тези неща, но аз не искам да зависят от никого. Имам голямо желание да се преместя в друг град, но нямам никакви пари за билет, хотел или храна. Ако го направя трябва да имам пари поне за няколко месеца. Нямам никакви снимки, защото никъде не излизам. Когато ме обиждат си мълча и се примирявам, за да не се ядосат.
Веднъж майка ми каза, че ако някой ден имам дете ще се отрече от мен, освен ако детето не е от богаташ. Никога не съм носила разголени дрехи или грим. Понякога ме обиждат, но винаги ми казват, че го правят за мое добро. Когато са ядосани ми казват, че за нищо не ставам и да "отивам в гроба".
Аз много ги обичам и уважавам и не мога да живея без тях. Аз знам, че единствения начин е да си намеря по-скоро работа и да се преместя на квартира. Но се притеснявам как ще се справя и какво ще си кажат хората. Майка ми ме заплаши, че ако си тръгна няма никога да ме прибере вкъщи. Заплашват ме, че ще ми хвърлят дрехите, счупят телефона, защото не заслужавам нищо в този живот. Те ме унижават на улицата и пред непознати с думите "Тя никога няма да се ожени, ще си остане стара мома". "Тя не пие, пуши и не ходи на мъже, затова е бедна и не се облича със скъпи дрехи". Всички съседи ни мразят и усещам, че ме съжаляват. Аз не пия, пуша или взимам наркотици, защото няма пари. Животът ми е съсипан. Извинете ме, че стана много дълго.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 53f7cd4e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Какво да направиш, ами освен да се вземем с теб и да избягаме някъде, хаха. Аз също съм от малък град и ми писна от всичко, но пуста липса на смелост и страх от провал...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bcbdcfdfe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   МАХАЙ СЕ от тия изроди докато можеш! По-добре да си без семейство, отколкото да те пращат да си курва! Отношението им към теб е отражение на тях самите. Те се мразят, защото нищо не са постигнали и искат и ти да си така. Възползват се от доброто ти сърце и наивността ти. Но ти ТРЯБВА час по скоро да се махнеш от там и да вземеш живота си в ръце, САМА, без тях! Пълнолетна си, можеш да си самостоятелна и да се оправяш сама!! Ще ти е трудно, ще ревеш всяка вечер, сигурно ще живееш с още 3ма съквартиранти, но след години ще си благодариш и ще знаеш, че това е било правилното решение. Сестра ти е пълен идиот, каквито са и ваще. Ако можеш скътавай пари без никой да знае и се махай час по скоро от тия "хора", които ти пият енергията и рано или късно ще ти съсипят живота. Не го допускай! Бъди щастлива, заслужаваш го.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f583a31535
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо намери решение да изкарваш повече пари, които да криеш от тях. После със спестеното или отивай в чужбина или сменяй града. Тези хора трябва да ги изтриеш от съзнанието си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5660ca1b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз като човек в подобно положение но от големия град, ще ти кажа че и мъже и жени в един момент се продават за пари, освен мен и за това и аз съм беден на фона на останалите и безработен защото тука се търсят само хора с ниско или никакво образование. Съвета който мога да ти дам е да си изтеглиш приложение за запознанства и да намериш мъж който ти допада и е склонен да ти помогне да успееш. Винаги се моли това е най най силната енергия и дори и абсурдно да ти звучи ще видиш че има ефект. Всичко хубаво става с любов, а това че те заплашват просто го игнорирай и като настъпи момента без на никой нищо да казваш се изнеси докато ги няма за да няма драми и насилие. Мисли как от хобитата които имаш или интересите да ги нарека да печелиш някой лев. В този живот приятелствата са единични случаи, в масовия всеки който ти се прави на другарче е поради някакъв интерес и ще ти е аверче само докато има изгода. Пази се и нека Бог бъде с теб.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 621f8bc7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тея твоите родители 100 процента ти оказват психически тормоз! Махай се от там веднага щом намериш работа. Животът ти все още не е съсипан, но ако останеш при тях със сигурност ще бъде...

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b43b0b76ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо ще кажа, че наистина много съжалявам за извиненията за хора, които наричаш роднини. Пояснявам, че не съм терапевт или психолог и си давам личното мнение по въпроса.
Семейството ти (и моето, и на всеки друг човек на тази планета) не си си го избрала сама, а си го получила едва ли не на случаен принцип без да имаш какъвто и да е контрол върху това (което е тъжно, но няма какво да направим така работи светът ни). До горе-долу 18-годишна възраст (зааради разни закони) нямаш кой знае какъв избор и трябва да се съобразяваш с техните глупости, неприлични коментари и т.н. Разликата след това е че единственото, което те държи при тях не е нито финансовото ти състояние, нито ползата ти от тях (защото от това, което прочетох по всичко личи, че те просто те използват като бездънен банкомат), а тормозът, който те изсипват върху теб вкл. заплахите и коментари от сорта и емоционалната ти привързаност към тях.
Един въпрос - Представи си, че майка ти не ти е майка, баща ти не ти е баща, сестра
ти... и т.н. и ги срещаш всичките или един по един в парка или на вечеря (просто ги срещаш някъде). Ще си размените ли телефоните, защото ти е харесала тяхната компания и искаш да излезете пак или ще измислиш някакво оправдание, за да се разкараш колкото се може по-бързо (или да речем излезете пак, защото първият път са сложили гримасата и са се държали ОК, този път започваш да забелязваш истинските им характери и отново питам... Ще има ли следваща среща), (под среща имам предвид като приятели и познати). Ако отговорът на тези въпроси е - "Не, няма да изляза с тях" тогава какво още правиш с тях, смисъл от едно семейство или приятелсто 2-те страни винаги трябва да имат полза една от друга, било то емоционална, финансова или просто една най-обикновено жертване на нещо в полза на другата страна, защото ако само едната страна има полза тогава е чист тормоз (като връзка, в която мъжът бие жената и тя продължава да стои и да го защитава, тя дава той взима както и я бие, обижда и т.н.).
Целият смисъл на този роман, който изписах, е че нищо не дължиш нищо на хора, които те обицдат. взимат ти парите и те тормозят.
А за парите и местенето в друг град това, което АЗ бих пробвал в подобна ситуация е да скатая някак си около 1000 лвва (ще ти стигнат за около 2 месеца, ако се ограничиш от към ядене и някои други неща) ти каза, че съседите ти те съжаляват може би можеш да ги помолиш за помощ, кредитна карта също е вариянт, но по-добре е без нея. С 1000-та лева бих наел квартира примерно във Варна, защото там цените не са толкова надути като в София (стая или партер спокойно можеш да намериш за около 150-200 лева) и бих започнал да търся работа веднага (продавач в магазин, сервитьор например), колкото до родителите предполагам с тях интелигентен разговор е извън картинката, така че не бих им казал къде отивам и че изобщо отивам, а ако смятам, че има някаква опасност, че нещата могат да есксалират ако разберат и до полицията бих отишъл макар и да не са най-надеждните българските полицаи. А вече след като поживея 1-2 години в новия град ще започна да правя планове за София или дори чужбина, ако наистина не искам да ги виждам никога повече. Най-трудната част ще е да вземеш решението какво да правиш (затова и питаш тук), но не се бави, защото малко по малко колкото повече бавиш толкова повече ще се разубеждаваш и накрая ще се откажеш съвсем. Справиш ли се с този проблем няма нищо друго, което да не можеш да постигнеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9f5fc7c6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   1. Нямаш си никого не "освен" семейството ти, а "заради" семейството ти.
2. Щом си пълнолетна, то ти си отделно семейство (макар и да живеете в едно домакинство).
3. Ти не им помагаш, а те те доят тебе.
4. Как така сестра ти ще вземе спестени от тебе пари и няма да ти ги върне? Аз бих ѝ подпалил къщата, ако постъпи така спрямо мен. Има си банки, има си кредитни фирми - да взима от тях!
5. Изказването на майка ти, относно бъдещото ѝ внуче, кърти мивки отвсякъде! Аз бих ѝ пръснал черепа, ако беше моя майка.
6. Извинявай, ама цялата тази история ми мирише на съчинена... Не е възможно да има толкова нагли, алчни, манипулативни и малоумни родители... Те не са и родители, а някакъв биологичен отпадък.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b43b0b76ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От 6 към 7 може и да са съчинения, но ще се изненадаш какви отпадъци има. Като бях малък, няколко пъти сме ходили да викаме един приятел, да излизаме навън да играем я на карти,я стражари и апаши и всеки един от тези пъти майка му се показваше на терасата като най-сладката и мила женица (чак да му завидиш, че има такава разбрана майка), измисляше някакво оправдания и казваше, че той е зает и точно 1-2 минути след като се прибере и затвори вратата можеше да чуеш как врещи като луда и докато момчето плачеше, защото не му дава да излиза. После започнахме по телефона да му звъним. А каквато и майка му такава и голямата му сестра беше, освен, че не секриеше ами директно го шамареше пред нас,

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b43b0b76ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 6 до 1 не знам как успя от зов за помощ да "измайсториш" толкова долнопробна и евтина свалка, да верно всичко е анонимно тука, но все пак имай някакво самочувствие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c545143989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Държат се така с теб, защото много добре осъзнават, че докато си при тях, ще им даваш пари. Сестра ти явно за никакъв чеп не става и на тях им е ясно, че от нея няма какво да закачат. Грешката ти е, че още щом си навършила 18 не си си била камшика от тази отровна среда. Толкова по темата за така нареченото ти семейство.
От тук нататък моят съвет е следния - поискай малка сума на заем от някой познат, по-близък човек и още днес започвай да преглеждаш обявите за камериерки по морето. Гледай да предлагат и стая. Преди няколко дни моя близка в трудно положение, но и с дете, постъпи по този начин. Работила съм това и лично за мен не беше нито трудно, дори ми действаше разтоварващо, тъй като обичам да върша такъв тип работа. Слагах си слушалките, пусках си някое готино парче и си вършех работата. Наесен се ориентирай към някой по-голям град или планински курорт. Хубавото е, че си сама и разходите ти няма да са кой знае какви, т. е. ще можеш да спестяваш по-голяма част от заплатата си, което да е старт за университет. И най-важното, никакви контакти с вашите, да не те знаят къде си и какви планове имаш.
Знам, че звучи трудно, особено когато този, който ти дава съвет не е бил на твое място, но те уверявам, че в живота си съм се сблъсквала с много подобни истории и хората от тях се измъкват и рестартират живота си. И при голяма част от тях забелязвам, че трудното не е фактическото бягство от обкръжението, а ги дърпа назад факта, че години наред са им мачкали психиката и самочувствието, че не вярват, че ще има смисъл да се махнат. Смисъл обаче винаги има.
Желая ти успех и да вярваш само на себе си!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 78755cec0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Звучиш ми като едно много скромно и приятно момиче. Проблема съвсем не е в теб, а по-скоро в семейството ти! Изнеси се и се отърви от тях докато все още можеш, защото с годините ще става много по-зле! Бягай от там!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 62f5471d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако повярваш, че си тъпа и няма да успееш точно това ще ти се случи. За съжаление, повечето хора ще се опитат да те стъпчат, защото са неуспешни самите те и искат и другите да са като тях.
За да промениш живота си трябва да повярваш, че имаш качества и ще успееш. С правилната нагласа нещата ще започнат да ти се получават от само себе си. Говоря от личен опит.
Престани да се изживяваш като жертва на обстоятелствата и лошо семейство - вземи живота си в ръце и не позволявай да зависиш от никой друг. Дори и ако трябва да мизерстваш няколко години, после нещата ще се оправят, а няма по-голяма гордост от това да си се справил абсолютно сам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 09cc428c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Просто не се застъпваш за себе си.
Като го правиш ставаш изтривалка

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 316d66d7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От кой малък град си? Да не се окажем от същия...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker