Местене в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Местене в София
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 719 пъти
Здравейте, аз съм момче на 19 от Плевен, смятам да си изтегля кредит на стойност 1200 лева и да отида в София под наем, мисля че тези пари ще ми стигнат за 1 месец, въпроса ми е дали ще мога да си намеря някаква работа през този един месец? Имам завършено средно образование.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4512133bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нали знаеш, че като си наемаш квартира, се плаща един, понякога два наема депозит и евентуално още един наем отива за агенцията, защото обикновено се наема с агенция и отделно си предплащаш наема за месец напред, още с влизането. А докато стигнеш до квартирата, ако няма къде да живееш, няколко дни ще трява да плащаш хотел или нещо. Значи това са 3-4 наема, трябва да имаш плюс хотелски. Демек грубо 1-2 бона само за това. После докато си намериш работа, може и да мине поне месец (а сега както е отпускарски сезон, може и повече) и още месец и нещо се бачка, докато вземеш заплата, защото например заплата за юни, се взима след 10-ти юли. Освен ако не дадат някой скромен лев като аванс в края на юни. Значи това са още 2-3 месеца, в които трябва да живееш до първата заплата, което си е още 2-3 бона. Отделно докато търсиш работа, ще имаш доста пътуване и вероятно и таксита ще се налага да хващаш, когато бързаш и това са пак разходи. Според мен е хубаво да имаш едни 3-5 бона. Тези 1200 ще ти стигнат най-много до наемането на квартира. Освен ако нямаш къде да живееш на първо време или поне нямаш предварително намерена работа, където да почнеш веднага с отиването.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 55415c456e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   По-добре отиди за 2-3 месеца да работиш на морето. Тези 1200 ще ги спестиш там и може да си търсиш работа онлайн. Не е нужно да си на място.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6f88ec6a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей! Ще опитам да те насоча. Работа ще си намериш със сигурност. Имай предвид, че ще трябва да дадеш депозит - примерно ако ти е 400 наема, ще трябва да дадеш два наема - един депозит и един за първия месец. Не е задължително да е през агенция, квартира може да си намериш и през интернет, директно от собственик, още докато си в Плевен може да се уговориш.

Ще имаш и някакви сметки. Ако работата не ти е до квартирата, което е почти сигурно - ще трябва да плащаш и за градски или да пътуваш гратис. Не те съветвам да теглиш кредит - ще връщаш лихви без да знаеш тук какви точно ще са ти разходите, зимните месеци ще имаш по-високи сметки и т.н. По-добре или ги изработи и тогава ела(така или иначе лятото по-трудно се започва работа, защото хората излизат в отпуска), или ги вземи от ваще.

По изпипаната схема е да запишеш нещо да учиш, дори да е формално, в УНСС примерно и да те настанят в общежитие, което мисля, че ще ти е макс 100 лева - ти пак може да си работиш през това време. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1b19b0ba06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съгласна съм с номер 1, че с 1200 лв. си за никъде. Ще имаш повече разходи, отколкото предполагаш. Помисли дали нямаш някой приятел, при който да живееш на първо време. Или пък си търси работа преди да си се преместил. Но това да се набуташ с кредит (вероятно бърз с високи лихви) без да имаш нито квартира, нито работа, може да ти излезе през носа. Зависи и каква работа искаш. Ако е нещо специфично, може и няколко месеца да отнеме. Помисли какъв опит имаш, защото всички искат хора с опит. Знам, че на 19 вероятно е никакъв, затова се подготви първата ти работа да е с кофти условия. Примерно супермаркет, верига за бързо хранене или склад.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4512133bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз ако съм на твое място или ще запиша университет и ще работя паралелно - хем да имам някаква професия, хем да ползвам евтино общежитие на първо време, или първо ще си търся работа по обяви или познати, без да се местя, ще ходя само на интервюта в рамките на деня и едва когато си намеря работа, ще си търся квартира. Защото може и работата, която си намериш изобщо да не отговаря на очакванията ти като заплащане и да се окаже, че не си заслужава. И със сигурност от начало няма да взимаш много, защото си нов в града (работите по обяви са най-скапаните, още нямаш познати), защото нямаш образование и професия на 19, нямаш и опит.

Даже помисли за варианта да изкараш някакъв курс първо в Плевен и после да си търсиш някаква работа по специалността. Зависи какво те влече - готварство, жичкачия, водопроводчик и т.н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker