Камина с водна риза свързване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Камина с водна риза свързване
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1521 пъти
Здравейте читатели на форума Обръщам се към Сподели защото знам, че хора с всякакви професии прекарват време тук.
Къщата ми в провинцията от много години се отоплява с печка на дърва с правена водна риза свързана с бойлер без серпентина. Няма помпа и системата е затворена. Водата се върти сама в тръбите. Така винаги зимата имаме топла вода на чешмата. Сега обаче искам да сменя печката с камина с водна риза 13 Кв. Запознат съм с системите за изграждане на парна инсталация. Но в момента искам да свържа водната риза с бойлер и един радиатор. Като въпроса ми е как да обезопася инсталацията с защитни клапани и дали може да работи без помпа? Камината ще я ползват възрастни хора и не желая да я усложнявам с помпи юпс и т. н.
Благодарен съм за съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3487284179
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Остави хората да си живеят както са научени с печката на дърва, не им усложнявай живота. Или си плати на специалист да отиде и да ти я свърже. Българина не се научи че и специалистите трябва да ядът хляб, все пестите от оправянето на дома за да храните бармани и ресторантьори.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 31f7b6bda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей,
Тъй като информацията която даваш е оскъдна, ще отговоря общо.
Ако просто заменяш една печка с водна риза с друга с водна риза на същото физическо място не би трябвало да има проблем, ако преди това е работело без проблем. Трява да внимаваш с посоката на движение на водата( топлата вода е с по-ниска плътност и се издига нагоре, и след като вече се охлади водата е с по-висока плътност и се движи надолу. Друго за което трява да внимаваш е водата в системата не е чиста вода, а антифриз за да се предотврати спукване при ниски температури и неработеща система. Относно клапаните, ако приемем, че системата работи в момента, би трябвало да има необходимите клапани, наклони на тръбите и възможността да се самообезвъздушава(гравитацията си върши работата и без необходимостта от помпи).
Ако условията са други, трябва пордобно да опишеш съществуващите компоненти и връзките между тях.
Успех

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 31f7b6bda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сега прочетох за трети път въпроса и искам да добавя. Ако радиаторът е нов елемент в система е силно препоръчително да се консултираш със специалист на място, при условие, че искаш гравитачна система.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0afbcb5cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   1, ти пък защо реши, че точно този човек има излишни пари за бармани и ресторантьори? Сакън човек да не попита нещо. Ти като искаш да се оплачеш от каквото и да е, вземи си напиши тема и ако модераторът прецени, ще ти я качи. Редно ли е да се възползваш на чужди теми да си изливаш душевната помия?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d8d264105a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за позитивните коментари. По кръчми и казина не ходя. Парите сам си ги изкарвам и сам решавам за какво да ги харча. Към фирма за подобно нещо не бих се обърнал защото не желая да изграждам парна инсталация. Камината ще се ползва от възрастни хора и не желая да я усложнявам. Относно изпълнението аз съм магистър електроинженер, а на баща ми няма да ми стигне темата да опиша какви са му квалификациите.
Това от което се притеснявам е ,че камината е с много по мощна риза и да не кипва водата в нея. За това искам да я обезопася с клапани.
И също така дали естествената циркулация е достатъчна да затопля бойлера и радиатора. Печката събира много малки дърва и за това искам да я заменя с камина. Останах без ръце и кръст да цепя дърва.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7c58d6e7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Какви клапани и без помпа, ти чуваш ли се?! Трябва ти отворена система, с помпа, тя е най-безопасна, а юпс-ът е задължителен по нашите краища, където токът спира редовно дори при обикновен дъжд. Ако си решил да правиш от нищо нещо откажи се, с парното шега и експерименти не бива.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9f7d228a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Уж си запознат със системите, пък питаш как да го направиш. Щом системата ти е затворена,т.е. имаш буферен разширителен съд, то обезателно трябва да имаш предпазен клапан. По какво се различава камина с водна риза, от печка с водна риза!? На практика само сменяш генераторите на топлина. На печката няма ли предпазен клапан, а казваш, че системата е затворена? Да не си решил да трепеш старите хора? Най добре им сложи пелетна камина с автоматично управление, ако толкова си загрижен за старците. И какъв е този бойлер без серпентина, с какво къпеш старите хора, с мръсотията в системата ли? При затворена система, обезателно надежден предпазен клапан!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3487284179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 4 Ти от къде знаеш за какво има пари автора? Щом има пари за камина ще намери и за специалист.
Аз говоря изцяло за българина, все си поправя сам нещата по дома, сам си поправя по колата питайки в нета как, но на заведението е голям и плаща по 10лв порцията картофки с бира. Не му се плаща за специалист за нещата от които зависи качеството му на живот, но безропотно плаща в заведение, за да се похвали в социалните мрежи че е посетил еди кой си бар или заведение.
Какво предлагаш да оставим автора, или дори да му дадем акъл как, да се опитва сам да си направи домашна бомба, да гръмне или да подпали не само неговата къща, заедно с възрастните хора, а и тази на комшията му? Имаш ли си на представа как гърми неправилно направена парна инсталация?
Авторе ти твърдиш че имаш квалификации, баща ти имал неописуеми квалификации, а не можете сами без да питате? Осъзнавате ли вие двамата че хората с квалификация за камини с водни ризи трябва да ядът хляб и те? Защо искаш на теб, като електроинженер да ти се плаща за труда, а очакваш в саит, реален специалист да ти даде безплатно труда си?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e1dce9aa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отворена система. Капак със серпентина за бойлери. Помпа кран за пълнене и друг за източване.с 13 kw може и да гръмне. И клапани.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 34064a5c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз лично бих те посъветвал да купиш една българска палетна камина 14KW и да си вържеш два радиатора и бойлера... Цапаницата и цепенето ще изчезнат, чистенето зависи от качеството на пелетите, но ще си спестиш главоболията, за минимално повече инвестиция, която се избива до 2 отоплителни сезона

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker