Познавате ли такива продавачи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Познавате ли такива продавачи?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 907 пъти
В близкият магазин има един продавач /на вид пенсионер, но не знам възрастта му/, който явно вътрешно се конкурира със съседният супермаркет - относително казано, дели ги определено разстояние като във всеки голям град, не са точно един до друг. Редовно се заяжда, защото съм пазарувал нещо или неща в същия. Много държи да види какво имам в торбата си - дали уж се интересува по колко дават дадена стока в онзи магазин /което е повод да я види уж заради цената, написана върху нея/ или като днес, когато пак си намери повод да ми гледа нещата.

Историята: магазинът е прилично пълен - общо трима души като броя и себе си в основната част на магазина /има още една част на помещението, която е близо до входа и далеч от мен в онзи момент - там държат плодове, зеленчуци и т.н., която пък въобще не е видима за продавача, та ако бях там, сигурно направо щеше да ме прати за разпит в полицията или да привика ГДБОП по подозрение за организирана група за тарашене на магазини/. Аз отивам кротко да си взема консерва - великата ми покупка за деня, заради която търпях тия простотии! Виждайки опашката, си извадих нужната сума, докато съм при консервите /за да платя по-бързо и просто да се махна, защото ми е писнало от конкретния продавач и не исках да се задържам покрай него, очаквайки пак да каже или направи нещо гадно/, а и не виждах смисъл да се бутам при останалите в магазина - един, който пазарува и друг с претъпкан плик, който е на касата. А няма да купувам нищо от другата част, за да ходя там просто за спорта, подминавайки вече споменатите, което от гледна точка на наличните вируси си е излишно занимание. Все пак още сме в пандемия, колкото и да ни се иска да празнуваме края ѝ - малко предпазливост не е излишна. Продавачът явно видя, че съм се застоял там /макар и пред погледа на клиентите, които щяха да видят, ако правя нещо нередно, особено единият с директна видимост към мен през повечето време, който заедно с мен едвам си отстоя, докато другият напазарува/, но естествено, "не се досети", че си имам основание и само това чакаше. Отивам на касата, давам му стоката да я маркира и сумата, която дължа /прочетох я на съответния продукт и нямах нужда да го питам колко струва/, а той иска да ми види торбата, за да не съм взел нещо от тях без да платя. И това пред следващият клиент, който ме гледаше сякаш съм марсианец. Нашият юнак даже се заяде, защото съм притеснен от случващото се. Ехоооо, интроверт, когото подозират в кражба и то без да е направил нищо - колко точно спокоен очаква да бъда? Да пробваме да се разменим и да му видя хладнокръвието на господина! Лесно е когато се правиш на полицай, ама от другата страна не е толкова готино, нали?

Да обобщим: убеден съм, че само заради логото на съответния конкурентен според него магазин /само в квартала могат да се намерят поне още 2 други магазина и търговски център, та ако тръгне да се конкурира с всеки... ехеее/ върху плика господинът тръгна да ми преглежда нещата. И преди съм влизал с подобни пликове в магазина и никоя от колежките му не ми е правила проблем заради това. Аз съм си притеснителен човек, който се опитва да пазарува макар да не му е много комфортно сред хора. Нося си кръста, така да се каже! И не обичам хората да се вторачват в мен с подозрителен поглед, което той постигна днес и което ме вбеси почти толкова, колкото подозрението, че съм опрял дотам да им крада стоките. За него не знам, но аз ще се постарая да имам причина преди да намекна, че някой е крадец - солидна причина, а не "докато обслужвах бавно-бавно клиент 1, номер 3 постоя там - дали не е джобнал нещо".

И да си кажа след днешната случка е много вероятно да спра кранчето на господата, докато този човек работи като продавач. Колежките му са свестни, но не смятам да проверявам кога в пристъп на параноя ще поиска да ми направи претърсване на голо насред магазина. Пък те да се чудят защо губят клиенти! Бих предположил, че се дължи на непознаване на науката маркетинг, а не на оня митичен супермаркет. Целта е да предразположиш клиента да пазарува при теб, а не да го изнервяш и дразниш, нито да му заповядваш да пазарува там. Не знам дали някой наистина ги краде и дали ще хванат евентуален крадец. Знам само, че днес чашата преля и то окончателно! Пък той да организира кеф му хайки с кучета по петите на следващия пазаруващ, кеф му да го пусне в Интерпол за издирване! Може и да го подложи на полиграф, ако не е достатъчно да му пребърка торбата пред публика. Не влизам в магазините, за да ме обиждат или всички да се вторачват в мен сякаш съм някакъв изрод. Дори да приемем, че е нормално да рови из торбите на хората заради свои си подозрения, това, че ме направи център на вниманието и хората ме гледаха като боклук, няма да му го простя!

Благодаря на колежките му за милото обслужване и приятната компания! Пожелавам им всичко най-хубаво, защото от тях нямам оплаквания и винаги са ме карали да се чувствам уважаван. Нещо, коренно различно от днешното шоу! Лек ден и благодаря, че изчетохте това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0d1a126691
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Първо, няма никакво право "да гледа", но и ти влизаш с торба. Второ, кво се занимаваш с някакъв такъв, като се заяде, кажи му, че може да го духа, примерно и толкова. Ей, баси наглярите. И трето, пазарувай от друг магазин и толкоз.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5984ccb198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Твоя грешка е, че ходиш да пазаруваш с пълна торба от друг магазин. Отивай без нищо и с някаква торбичка (празна) за многократна употреба. Аз пък не стъпвам на място, където се държат невъзпитано. Пазарувай си от супермаркета и не влизай повече при този.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 968aa0bc65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторе, в 21 век сме! Навсякъде вече има камери! А и чак с кучета и полиграф да действат-едва ли! Нали на монитора ще се види дали някой краде, нали алармата ще писне? Всеки магазин е оборудван със всички чудеса на техниката! Аз ако съм на теб втори път няма да стъпя там! Има си търговски вериги, всеки знае кои са те! Там има промоции, а щом ти трябва нещо, отиваш в някоя верига и си решаваш проблема! А за какъв спорт спомена, че ми е интересно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker