Писна ми от тази жега! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми от тази жега!
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 910 пъти
Получих обрив по корема от жегата, отделно днес като излязох на обяд и ми стана лошо. Вчера също. А не навсякъде може да се скрия на сянка, работя на Цариградско. Слънцето сякаш изгаря кожата ми, имам Базедова болест и не търпя жега. Но не хоресвам и много студ зимата. Има ли място в Европа с по-хладни лета, където обаче да не е облачно цяла година както в Англия и Холандия? Гледам тези дни доста хубави температури има в Северна Бавария (Нюрнберг).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4076aafd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не знам, но и аз съм така. И като ти кажат "оо, слънчице, прекрасно" и ти идва да им пляснеш по един шамар. Кой е продуктивен при над 29-30 градуса, кой?!?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d171669b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В Германия ? Ти шегуваш ли се ? Аз живея в Германия и изобщо не е розово положението. Миналата седмица беше 35 градуса точно както е в момента в България и ми стана лошо на улицата докато отивах да плащам сметки и едвам съм се прибрала,направо не знаех къде съм. Днес е 19 градуса и вали като лудо. Постоянно се сменя климата ,което е още по-отвратително ,защото се разболяваш лесно така. Бих ти препоръчала Англия , там съм била много пъти и винаги е било средна работа,нито жега,нито студено,нещо като нашата есен е там през цялата година. Дъждовете няма да се разтопят .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 959f783cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   1 ами само виж гърците и всички южни народи - и да искат да работят ги мързи, заради жегата, гърците например са пословично мързеливи. Египет е западнал когато климатът им е станал горещ като днешния, а са били велика империя.

2 дъждовете няма да ме разтопят, но ми беше много зле тая влага като живеех в Холандия и липсата на слънце. Може би Швеция става, днес в Стокхолм е под 25 градуса, но със слънце.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fd99235943
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   В близост до морета, в планини - там винаги е по-прохладно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4fcc53fdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Де бойдее де бойдее. Една дебела сопа, ама и много жилава да откърши човек, ще ви излекува базедовите болести за 24 часа.Само търсите на баницата мекото и на работата лекото. В Германия и Швеция искат само яката работна ръка от изтока, некадърници и мързеливи ги връщат обратно още с първия полет в родната кочина.






Чингис Хан

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e13f6fff27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 2, не знам къде в Германия си, но тук, където съм аз няколко дни през юни беше 30- 31 грасуса, през другого време беше под 30. Сега е към 17- 18, въпреки че е горе- долу слънчево, но духа хладен вятър. Съгласен съм, че температурите много бързо се менят, в понеделник беше към 28- 29 максимални, вчера и днес по 17- 18. Но пък е по- добре от България, където цяла седмица температурите през деня и най- вече следобед не падат под 30.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 050bfb6df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Никъде вече няма нормални температури.
В Норвегия вече стигат до 45, ти при нас се чудиш...
Климатът вече е много опасен.
Четох някъде прогнози,че очакват догодина да стигнат до 50 градуса температурите.
Ние не сме създадени за тези температури и според мен правителствата трябва да се замислят върху обръщане на режимите на работа и активност на хората - да бъдем будни през нощта, когато е малко по-хладно, иначе не го виждам.
Снощи се събудих към 2 ч. и видях термометъра - 30 градуса, на отворен прозорец. Смятай какви са температурите през деня и как се изпича мозъкът ни. :(

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ec4fff5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   В София жега!? Където има толкова много вятър, а голям брой от дните в годината са мрачни и дъждовни? За да ви се стори хладно в София, елате първо за два дни в Пловдив. Тук температурите са по-високи, а вятър почти никога няма. в някои от зимите дори нямаме и сняг, а в други вали сняг по 2-3 пъти - колкото да не забравим що е то зима. В последните 10-15 години имахме само две тежки зими (в пъти по-леки от зимата в София) и една от тях беше тази година.
В София по прогноза температурите "на хартия" са обикновено 1-3 градуса по-ниски от тези в Пловдив, но тъй като десетки пъти съм пътувал между двата града, зная, че всъщност разликата е огромна - именно поради ветровете в столицата и мрачните облаци, които скриват Слънцето. Неслучайно при синоптичните прогнози има два типа температури: действителната такава и другата тип "усеща се като...". Това е като при вентилаторите - те не понижават температурата, но раздвижват въздуха и така при постоянен въздушен поток човешкото тяло се охлажда по-лесно, а човек придобива усещането, че температурата е с 10-15 градуса по-ниска, отколкото е в действителност.

Добро местоположение за живеене в малко по-умерен климат е около черноморието, например Созопол, Несебър, Сарафово, Приморско и т.н.. Там през лятото температурите са с около 5-10 градуса по-ниски от тези в Пловдив, по-прохладно е поради ветровете, а зимата е една идея по-топло поради загрятото от Слънцето през деня море. Но и зависи къде точно е местоположението, защото някои места из черноморието са доста сурови през зимата и там има много силни ветрове.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fc0f49c143
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами на нашето море рядко става над 30, духа бриз...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 959f783cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9 над 30 добре, но аз вече не мога да издържам над 25-26... тъй че май ще се мигрира на север...

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 959f783cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   8 Пловдив е ад, там не бих живял, поне не лятото. За мен идеалното е зимата да живея на морето или в Гърция даже, а лятото в Скандинавия, но де такъв шанс.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79aec187ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тук на плажа до морето е чудесно, проблема е, че няма кой да ми носи студена бира. Навремето имаше цеганета които разнасяха сладолед и други лакомства по плажа, какво им пречи сега да разнасят студена бира в хладилни чанти. Еххх мъки!?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e3428ec063
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Най-добрият месец е Октомври, нито топло, нито студено, няма комари.
Спиш на спокойствие.

Не мога да спа от жегата, трябва през 2 дена трябва да сменям чаршафите, всичко е в пот, климатика пък те удря в гърба.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45072535a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Елате у Русе вий, да видите за какви непоносими горещини иде реч, особено ако си в панелка, па да ти липсва климатик би било направо... мортале! Жалкото е, че единствено в моята стая няма такъв, но какво да се прави, като леглото ми е най-удобното в цялата къща, а останалите не са такива...
Просто човек да не е русенец, или поне да не живее там-във всяко едно отношение! ... То за Пловдив и Сандански е същото, ако не и още по-непоносим климат, но...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ec4fff5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 14, живял съм в Русе и съм изпитал както лятната жега, така и сковаващите студове през зимата. Бил съм и на пътувания до Сандански. На теория в Сандански е средно с около 1 градус по-топло от Пловдив, но там има вятър и човек усеща температурата по-прохладна; докато в Пловдив почти няма ветрове и особено в централните и западни квартали е адски пек, заради хълмовете, които допълнително възпират ветровете. Съответно и лятото жегите в Пловдив се усещат доста по-нетърпими, отколкото в Сандански. Русе в повечето години обикновено е третият най-топъл български град, но и там има вятър, който спасява положението. Покрай Дунав е по-прохладно, но също такова е и около възвишенията на квартал "Дружба" около кулата и в посока "Технополис" на път към ДЗС-то (и там съм живял за кратко). И Русе, и Сандански се ползват от предимството голяма част от площта им да е на склонове и това помага през лятото, тъй като ветровете по-лесно достигат до жилищните сгради. Но пък същото пречи през зимата. Няма да забравя как през зимата на 2013 в Русе беше -20 градуса и с около един метър сняг (целият град беше като затворен, а по-главните пътища осеяни със заседнали ТИР-ове), а няколко часа по-късно се връщам в Пловдив и там беше много слънчево, почти като лято, и изобщо не беше валял сняг.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker