Мургави българи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мургави българи
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2111 пъти
Мургава съм. Това ми създава комплекси, ниско самочувствие и имах проблеми в детството заради това. Често ме бъркат за циганка, а никой в семейството ми не е циганин, въпреки че едната част са бели, а другите - мургави.
Има ли наистина мургави българи, защото това съм го чувала и преди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: dd7590b9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   То, че има мургави българи - има, разбира се. Познавам доста и съм сигурна в етническата им принадлежност. Друг е въпросът какви гени носи всеки един от нас назад в поколенията и дали тази мургавост не се дължи на някоя друга националност още от пра-пра-пра- дедите ни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9253975d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбира се, че има. И аз съм мургав и също са ме бъркали, че съм циганин, даже и самите цигани.:)
Имало е случаи, когато това е било проблем, но е имало и много случаи, когато не е било. Примерно (аз живея в САЩ) - когато бях ерген белите американки и рускини имаха проблем с това. Но не всички - имал съм връзка и с рускиня и с американка, и с германка.

Съвета ми е - да не ти пука. Всеки човек трябва да се грижи за външния си вид, а тена на кожата е просто подробност ако се грижиш за себе си и изглеждаш добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 86ee04b717
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Мъжа ми ,лека му пръст,беше мургав.Чист българин.Сина и дъщерята също са с 3 бани предварително,зет ми е мургав,само аз и снахата сме бели българки.И тримата ми внука са мургави.Българи до мозъка на костите си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a72431608a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   4, винаги ми е било старнно, някой като каже "чист българин" или чист еди какъв си. Интересно ми е как точно знаеш, че е "чист". Колко поколения можеш да знаеш назад и от къде знаеш, че не е от чужд мъж или няма някой осиновен в рода и как можеш да знаеш повече от 2-3-4 поколения назад? Направете си един ДНК тест и ще видите колко сте "чисти". Повечето "чисти" реално не са и 60% от това, което си мислят. Вие мислите ли, че цялата една нация (коятоид а е) 20 века е стояла на едно място, никой не я е навеставял и са се чифтосвали само помежду си?

Чисто може да е само някое изолирано племе на отдалечен остров, което все още не е имало допир с цивилизация.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1c3fcfbbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 5 не съм 4, но чист българин не е определение за генофонд, а определение за етнос, което не нещо много по различно от ДНК. Кръвта е едно, психическата принадлежност е нещо съвсем друго.
Примерно шопите, те са "чисти българи", като етнос, но като генофонд в тяхното ДНК ще откриеш наследството на печенегите.
Етноса е нещо, което се заучава в поколенията. Хора с общ етнос имат общ език, история, родствени връзки, религия, култура, територия, националност, подобен външен вид и ако имат в гена си малка част от различна раса, те са я забравили и са приели за свой етнос само това което признават, в случая българското.
Езика, както историята, религията, родствените връзки, културата националността се заучават, бебетата не се раждат с тях, научаваме ги в детството им на кой език да говорят, каква е историята ни, каква религия да изповядват, учим ги на културата си.
Ако днес осиновиш дете от европеидна раса, без значение от коя държава (Германия, Гърция, Иран или Испания), доведеш го в България и то никога не разбере че е осиновено ще се самоопределя като "чист българин". Ако расата е чужда, примерно детето е негроидно, ще трябват няколко негови поколения да се смесят с българска раса и пра пра внуците му ще се определят като "чисти българи", на няко от тях може да се отразяват негроидни белези, но ако са възпитавани като българи никой няма да може да ги убеди в обратното.
Нали това е проблема че днешните мигриращи българи да изтриват етноса в децата си и им кодират новия етнос на държавата в която са отишли. Вземат си децата отиват в Германия или ги раждат направо там, пропускат да ги учат на български език, пропускат да ги учат на българска история и култура, учат ги че правилната религия е католицизъм и хоп децата им когато навършат 30г възраст са си чисти германци, за внуците да не говорим.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 31b94b8015
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не можеш да смениш тена си. Може да се предпазваш от слънце .Да се гримираш по- пастелно и да внимаваш с какви дрехи ходиш. Важното е , да не ти пука, защото народът е толкова смесен и пътува насам натам, че наистина мисля, че е без значение.
Можеш да пуснеш малко екзотика в произхода си -например, някоя баба гъркиня.
Имах позната с напълно азиатски вид. Обясняваше ни, че няма никакви такива гени, не знае от къде са се явили тези черти.
Между другото, голяма част от бълг. население има арабски гени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fdcfaed6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До петичката
Повечето сме мелези и трябва да се прочисти и внимателни да се размножава е, че иначе...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19eb0eb914
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм по-мургав българин и си правих ДНК тест в ancestry. После изтеглих ДНК данните и ги пуснах в gedmatch където може да се види много по-подробна разбивка на произхода. Общо- взето генетически съм най-близко до другите българи (изненада лол..), после до гърците от района на Солун (който район дълги години е бил населен 60-70% с етнически българи и вероятно много от тях са се погърчили назад в историята и сега влияят на ДНК-то там). На трето място най-близко бях до италианците от района на Тоскана, на четвърто - ашкеназки евреи, на пето - балтийските нации.

Интересното е че съм по-тъмен и от двамата ми родители. Същевременно имам ДНК за руса коса, червена коса и за сини очи. Само дето нищо от това не се е проявило при мен. Абе генетична лотария...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0615373937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Има по-тъмни българи. Лично съм чувал за родове, където даже братя близнаци са с различен цвят на кожата /единият е по-тъмен от другия/. Ако схващаш идеята - няма как единият да е дете на циганин, а другия не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 821fb3ae7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мургавите българи не просто ни има, но ни има в голям процент от населението (аз съм от Черноморието и там има много мургави българи, но онзи ден бях във Враца, където също ми направи впечатление, че преобладаваха мургавички българи, които ясно личеше, че са българи, а не цигани). Освен това, може да прочетете и статията в уикипедия за ДНК-то на българите, където ясно е написано, че "преобладаващото население на България е от средиземноморски расов тип, характеризиран с по-тъмно оцветяване на кожата, косите и очите, прав нос и нежни черти на лицето". За мен обаче не е толкова важно дали си бял рус и синеок (като баба ми), червенокос и зеленоок (като братовчед ми) и т. н., защото според мен БЪЛГАРИН НЕ Е ЕТНОС, ЪЛГАРБИН Е ТИТЛА!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: d33b7e9902
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има мургави българи! Аз разбирам че българите половината са тъмни и другата половина са светли и руси! Аз съм аржентинец, но прадядо ми прабаба ми са били българи и двете бяха светли но прадядо ми имаше мургави братя! Аз съм мургав но и защото имам индиански черти! В Америка се са смесвали хората. Важното е човека с добро сърце!

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: fc1a9ad34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами стой далече от слънцето лятото и си слагай слънцезащитен крем на плажа. И аз имах тен като дете тука, но после учих в Шотландия и се избелих много, защото там винаги е облачно, дъждовно и мрачно. И на мен не ми харесваше да се съм мургава, мисля, че бледа изглеждам по-добре... имах съученичка от Беларус и тя беше много бяла, със зелени очи... а пък повечето българи са мургави, кафява (някои са направо с черна) коса и може би кафеви очи. Даже една украинка ме беше питала за "шоколадовия тен" на българите...
И аз си правих на скоро ДНК тест и ancestry... имам прадядо, които е бил грък и далечни роднини, които са румънци (те също са брюнети и с кафеви очи като повечето българи, макар че аз съм със сини очи).
Българите генетично са най-близки до италианците, азиатците и арменците (арменците също са тъмни). Наскоро гледах документален филм, в които обясняват как италианците са ги смятали за черни някога в Америка хаха А гърците са много близки до арабите.
Ние сме близо до Средиземноморието и до южна Европа също...
Все пак тука е много силно слънцето и жегите. Няма как да не потъмнеем лятото поне... за разлика от тези народи в северна Европа..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker