Говори едно а прави друго. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Говори едно а прави друго.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1335 пъти
Здравейте, имам голяма нужда от съвет и се надявам някой да може да ми помогне.

На 34 години съм, женен от три. (жена ми е на 32) Преди това бяхме двойка три години.
Запознахме се поради общите ни интереси. Обичахме да ходим на походи, природа.
Говорихме как не харесваме свръх консуматорството, че нямаме нужда от най-новата технология и всяка нова излязла джаджа. Имахме дълги разговори за това, как искаме да живеем сред природата. Да си купим земя около София или в близост до морето, да си построим малка къща, понеже и двамата работим от къщи.
Да живеем на тихо, да ходим по походи през уикендите а ако ни се прииска социален живот - да сме на 20тина минути от град и да можем и това да направим. Пък и искаме деца - по-добре е да може лесно да стигне до училище в град. Като цяло - малко по-скромен, но спокоен живот.
Понеже работата ми е под огромен стрес, това също ще позволи със спестяванията да изпълним тия планове а след това да намаля на половин работен ден. С половин заплата пак ще имам много прилични доходи, а и няма да плащаме 1000лв квартира.
Кроихме си такива планове, отделих пари и се оженихме.
След сватбата жена ми ме помоли да отидем до Япония на екскурзия. Цял живот искала да я види. Принципно не харесвала да пътува а извън европа, но за меден месец. Реших че не е лоша идея, отидохме. Няма и месец след това тя поиска да отидем в южна америка. Япония обаче ни беше дошла доста скъпо и беше изяла доста финанси. Говорих с нея, че не можем да си го позволим ако искаме да си купим земя и да строим. Тя се съгласи, в идната година направихме две екскурзии за по седмица из Европа. Но на нея не ѝ стигаше. Все недоволстваше, че искала по-големи екскурзии. Тогава и стана цялата история с ковид. Навих я да разгледаме земя тук-там, но все нещо не ѝ харесваше. Тук било прекалено близо до София (замърсено), там било прекалено далеч от морето. Все нещо не ѝ допадаше. Започна да говори как иска да си купи готова къща. Разгледахме, но нищо не ѝ харесва. Все казва - "О! Ами явно ще трябва да останем още някакво време на квартира. Просто не го усещам това място. Хората по 5-6 години търсят къща." - и подобни неща.
През цялото време се опитвам да водя разговори. Питам я какво иска. Твърди че иска същото както и преди, но само едно последно пътуване искала да направи. От ковид насам пътувахме два пъти извън Европа и отделно ходихме до Брюксел, Виена и Тел Авив (брояло се за Европа, защото било много близо).
Всеки път я питам дали желанията ѝ спрямо живота ни са се променили а тя все казва че не са. Но прави противоположното.
Вместо да работя по-малко ми се налага да работя повече, а спестяванията ни намаляха ужасно много от този стил на живот. И продължават. Сега водим спорове, защото иска да пътуваме отново на далеч "Ще затворят границите скоро пак и няма да можем!".
С децата същата история - говорихме че искаме дете от година преди да се оженим. Уж ще започнем с опитите и все отлага за "след месец".Като опитам да говоря с нея започва да плаче, че ще я изоставя и че иска да живеем както винаги сме говорили, че не се е променила. А аз друго виждам.
Как бихте подходили? Как бихте започнали разговор?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0f74b649e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Мотае те, пич. Или ще ѝ стъпиш малко и ще избереш ти къщата и мястото, след което ще я натиснеш за дете, или ще ти идат годинките. Явно е от поколениекто, което не се е наживяло. Сега ще ме нахулят в коментарите, но ти казвам, че трябва да я натиснеш. Вариант едно, иска да се наживее, но това е като алкохолик да се напие, тоест, няма да спре сама и изведнъж да ѝ дойде свише. Ако толкова те обича и иска, като вземеш къщата и мястото, ще дойде. Вариант две, мотае те, както ти казах и по-горе. Около София има места, а малко по-далеч, на по 30-35 км, направо си в природата и пътуваш 30-40 мин, дори да не работиш от вкъщи. Искам да кажа, че е близо, а другото са извинения. С разговори нищо не става, иначе, жената си решава и не ти казва обикновено. Много от тях ще ти казват само това, което искаш да чуеш. Примерно, може да те обича, но ще те лъже, за да "не те загуби". И така оставаш без деца и къща накрая. Замисли се. Тъпо е, на мен също не ми харесва, но е грозната истина. Пожелавам ти жена ти просто да е малко нерешителна и да ѝ трябва малко побутване и да създадете хубаво семейство!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5678ab2090
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Плаче защото ще изгуби спонсора за екскурзии, ако и направиш дете може и да се спре, но може и в по-голям филм да се вкараш с дете и отговорности...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 35897b2e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Жена ти не се е наживяла, което в нейния случай се изразява в пътувания. Щом изисква скъпи дестинации, нека тя да започне да ги финансира. Може да е истина, че иска къща и дете, но не й се откъсва от сегашния стандарт. Знае, че след детето всичко се променя и няма да може да пътувате надалеч. Честно казано не знам как е най-добре да подходиш. Може би да проведете честен разговор кога наистина смята да се преместите и да роди. Но да не те баламосва със сладки приказки, за да печели време. Може би просто не е за теб и не гледате в една посока. Но това трябва да го изясните заедно като възрастни хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eaecafa9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Тази е готова за по богат мъж от теб,да я води на Луната и на Марс.....т.е.Илън Мъск.....дете
и къща и също нема да видиш скоро.....ако пък ги имаш,ще ти ги вземе и двете....Тегли й шута и си търси жена за семейство....

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 760c8b900d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Имаш три варианта:

1. Да и направиш наистина дете. Не да я питаш дали иска,а да и направиш. Страшно променя жената и то обикновено за добро.
2. Развод, защото докато се кротне, вече няма да може да роди или ще треперите дали чавето няма Даун.
3. Купуваш къща без да и се обясняваш. Почти сигурно ще те последва. Може за и хареса страшно и после да се чуди защо се е дърпала.

В кофти филм си се вкарал, защото тя вече ти е стъпила на врата и много трудно да промените установени отношения. Най-важното да НЕ ЧАКАШ да узрее - не си толкова млад, че да си позволиш още няколко години безпътица. За съжаление жена ти не ти е партньор, а е като малко дете. Не очаквай съдействие от нея, не я питай какво точно иска. Тя самата не знае.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bb8d5dc94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Левски го е казал преди мнооого години вече... "Дела".
Не мога да разбера как все още има хора, които да отдават значение на думите, които им се пляскат пред муцуните. Това е нищо, това е най-лесната форма на манипулация от всякакъв вид.
Човек трябва да си вади изводите от това, което се случва, като в твоя случай е от ясно по-ясно.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4866b4f654
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   От автор:
Благодаря на всички за отговорите!
Прави сте, не съм вече толкова млад че да си правя опити. Мисля да послушам съвета и да купя къща. Все пак живеем веднъж, нали така?
Даже намерих няколко хубави и евтини парцела до София в регулация.

Благодаря отново и мерси че ми вдъхнахте малко самочувствие в тази ситуация!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9c1294f447
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Добре дошъл в отбора на женените !
Сега батко ти да ти каже , ако ще купуваш къща с твои пари си вържи гащите -питай някой адвокат как стават нещата , но само ти да имаш права над имота .Ако ще купувате заедно и парите ви са общи , не се облягай на закона а напишете собствеността по 50% на всеки .
Давам ти приятелски съвет .
п.с Направи си сметка за която не знае ........

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5b014cc142
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хубаво е да ѝ разкажеш една приказка:

Приказка за рибаря и златната рибка
(от Александър Пушкин, 1833 г.)
https://chitanka.info/text/4644

Едно време я изучавахме в училище! Затова и жените, над определена възраст, са доста по-сдържани и реалистични в желанията и очакванията си (винаги - дори и когато са били далеч по-млади).
В старите приказки има събрана много мъдрост...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7bac240b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе,
много си наивен, а приятелката ти е хитра!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 380dba4a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Тая мърла да и набиваш шутовете в гъза.
Развод, събираш пари пак, купуваш си къща на името на майка ти. Намираш си една бедна като църковна мишка и без майка и я вкарваш. Нищо няма да я питаш, разговорите започват и завършват с - Аз реших ! и -ще си помисля дали да ти разреша.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f9d207a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хе-хе, а колко деца ти роди, та има такива претенции към тебе, и настоява нейните желания и мечти да се изпълняват приоритетно?
И знаеш ли какво може да се случи? Докато даваш, всичко ще изглежда ОК (е, ще те дразни постоянно с щенията си, но да речем, това ще го преживееш..), но дойде ли моментът тя да даде нещо (деца) и... изведнъж ще се окаже, че вече има други планове, други приоритети, може би няма да я кефиш вече, а може би ще си ѝ омръзнал... Шефът, колегата, бизнес-партньорът изведнъж ще се окажат по-близки, по-интересни и т.н. от тебе...
Разказвам ти от горчив опит, човек! Не си фантазирам или да теоретизирам на сляпо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 214e5aa304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   'след което ще я натиснеш за дете'
'Не да я питаш дали иска,а да и направиш. '
Абе вие наред ли сте? Толкова ли не осъзнавате, че такова дете ще израсне с ужасни емоционални проблеми? Та то през цялото си детство и порастване ще усеща, че на майка му не ѝ е до него!
Или сте от онези, които не им пука и просто искате да има там размножаване. Сигурно ще сте тук след 15 години да му коментирате в тема "мама не е искала да ражда, но тати я е накарал насила" и ще му напишете само подкрепящи коментари ;)

Автора да говори с жена си и да я попита директно дали наистина, ама наистина иска дете, но със спокоен тон, без да я плаши, но да я помоли за честен и директен отговор. Ако не иска - да се развеждат и да си търси друга. Децата трябва да се създават единствено с желание! В никакъв случай насила, чрез машинации, изнудване и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3cb1a9c89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не вярвам в такива драматични промени за 1 месец. Иначе-да, точно това харесват и искат жените.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a6c91ac608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А аз на моя му родих дете, даже 2 пъти го водих преди това тук наблизо в Европа, то и с това ще си остане. Еххх опропастих си младините аз. Авторе не си сполучил на съпруга, както и аз на мъж. Извод това е живота, меки души сме, меки характери.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 43ccfec51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Още една дето е много миличка преди брака и сватбата и после батко ... олеле майко.
Сори пич, ама за мен вие сте на доизживяване на връзката. С тея манипулации не знам изобщо каква къща си тръгнал да купуваш. Искала да отиде до Япония милата.
А да те питам, снимки за инстаграм направи ли и през тея всичките екскурзии? Щото точно на такъв тип жена ми лъха.
Свършиш ли финансите ще свърши и семейния живот, повярвай ми. И споко не е само твойта женичка така.
Всичките така си действат. Това за планината, спокийствието, това е само параван да се прави на мила и добричка, докато и сложиш пръстена.
Купи си къща, ама за тебе батко, ти да си собственика.
Това не е брак по любов, това е хипергамия в действие.
Демек ще те цоца, докато има и после при по-богат.
И не защото е златотърсачка, а просто обичат да тв използва на макс докато има. После ще ти каже, че не се справяш и иска промяна и време, а накрая ще разбереш, че между Япония и Брюксел е била и при някой друг, който да я оправи .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5cd80dbce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Моята бълдъза , която нямаше 1 лев зад гърба си , беше казала в прев текст на баджанака- баща ти като има двама сина е длъжен да им осигури по един апартамент и той да живее отделно

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ccd07af777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторе, покрай актуалната световна ситуация много хора променихме планове и визия за живота.
В нашето семейство е в по-добра посока за нас си. Имаме деца.
Ако трябваше обаче сега да раждам...не, поне до 2025 не бих със сигурност! Мъжът ми и по-голяма част от близки и познати са на същото мнение.
Поговори спокойно с жена и я питай за мотива и да отлага. Само така можеш да знаеш истинските и причини и намерения!
Решавай какво ще правиш след това!
Тук всеки ще ти каже нещо през собствената си призма, но реално никой не познава жена ти и няма как да знаем какво е в главата и.
Ако тя е променила решението си и не иска да ражда поне към момента, ти с чиста съвест ще вземеш решение което ще бъде ТВОЕ, а не ваше вече. За купувнето на къща доколкото разбрах, спестяванията са обши.
Ако тя не иска вече, редното е да си поделите ОБЩИТЕ пари, а после всеки по пътя си! Но не можеш дс харчиш и нейните пари през главата и.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 11a17f953d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Божеее, ама големи сте simp-ове. Направо не мога да повярвам, особено автора. Такава като твоята и 2 дена няма да търпя. Да се трепа аз от работа, за да може тя да ходи на почивки, хахаха. :D Как ли пък не...

Иначе аз имам същото светоусещане като теб, също като теб целя работа на половин работен ден, без стрес в малко и спокойно селище. Според мен трябва да се отървеш от този (или в случая тази), която те спира да сбъднеш мечтите ти. И имайки в предвид, че най-вероятно ти плащаш за въпросната къща, не е ли удачно ти да решиш къде да я купиш и т. н.

Спрете да бъдете simp-ове, братлета. Мислете преди всичко за вас, вашето спокойствие, щастие, а чак тогава за половинките си, ако имате такива. Макар, че сега се сетих, че си се и оженил - късно е...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7dddc33a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Много си я питал тая жена бе? Като я целуваш пак ли я питаш може ли?





Пръсна кинтите с тая хитра курва по екзкурзии и си си изгубил годинките. Те първа те чака най-тежкото развод и яко бачкане да си стъпиш пак на краката. Другия път да знаеш, мъжа определя посоката жената го следва. Дори и в животинския свят е така. А нашия човешкия е много близо до него.









Чингис Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker