Ковид бонуси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ковид бонуси
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1332 пъти
Според вас трябва ли работещите в болница, бърза помощ да взимат бонуси? От къде идват тези пари и защо до сега не увеличиха заплатите, но предлагат бонуси?
С какво грижите за болни с Ковид, са по-различни от грижите за другите болни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: cab14d3af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Цели се скарване на лекарското съсловие,нищо друго.Максимата "Разделяй и владей" не е остаряла нито за миг.
Сега ще има и насъскване на ваксинирани срещу неваксинирани.Това ще е хита тази зима.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7bfdea95ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Малцина биха поели допълнителен риск за живота си доброволно. Дори и с бонуси едва връзват дежурствата. До някъде е добре, че изобщо се намират някои за повечко пари да поемат риска. От друга страна ... бе много са другите страни ...
А парите идват от бюджета. Ако не се дадат на въпросните медици "един Господ знае" за какво друго ще бъдат изхарчени ...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c3d319feb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Е как да не вземате бонуси? Имам познати мед сестри, плащат им на бройка изкарани ''ковид пациенти'', колко пари изкараха от 2020 досега не е истина...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a24baaaa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   3, сестра съм и няма такова нещо като бройка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e296a2d29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти колко теми за Ковид ще пуснеш вече?

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 17581231bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Дали трябва да вземат бонуси не мога да реша, защото много от медиците ни не са чак толкова старателни и грижовни за да заслужават бонус.
Парите идват от държавния бюджет, а заплатите им няма как да увеличат, защото реално всяка болница си е като една обикновенна отделна частна фирма и държавата няма как да се намеси в частния бизнес на фирма да направи разчет на бюджета им така че да увеличава заплати на персонала им, затова решава да раздава бонуси на работниците в болниците.
В България здравеопазването е на принципа бизнес и реално, ако си учила за медицинска сестра си учила едно и също с всички мед сестри, но за тях има леки работни места има и много тежки. Дано се сещаш че е едно да си медицинска сестра нощна смяна в отделение по ендокринология, пълно с диабетици, и буквално се наспиваш през нощта, съвсем друго е да си сестра в отделение където по цяла нощ бягаш да се грижиш за пациенти наляво и надясно, ако пък си в отделение където болните ревът от болки по цяла нощ по изгаряния примерно, или отделение в което си принуден да търпиш гнусотии и ужасни миризми, нещата са съвсем различни.
А отделенията с Ковид са от трудните, там медиците нямат време да спят на работа, там болните имат проблем с дишането и често се налагат различни интервенции през цялото денонощие, и много документация се пише там, ако се замислиш само от ковид отделение изписват пациенти през целия ден и се случва да изпишат някой в 7 вечерта за да освободят легло за по тежко болен. Ако си сестра и имаш избор къде да работиш ще избереш по леката работа и никоя няма да иска да работи в тежко отделение затова им дават бонус.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e3dac75ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   6, и все пак основната заплата се определя на централно ниво. Държавата решава каква да е основната заплата в държавните болници, от там нататък за пътеки и тем подобни решава самото отделението. Някои отделения въобще не дават и си карат само на основна. В момента държавата е решила, че основната заплата, която заслужават сестрите, е 800 лв бруто или 620 лв нето. От там нататък ако отделението има желание и възможност може да даде още някой лев, а ако няма, работиш си за тия 620 лв и това е. В малките градове често няма пътеки, дори в големите градове в някои отделения не дават пътеки и си караш на тия 620 лв.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5cc7d1e6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7 да определено е много зле положението, по-добре да си санитар в Ковид отделение, отколкото да работиш като сестра някъде където плащат минимално. Има и отделения с не толко тежки инфекции, тежките са в интензивното.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 823e29cf4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Трябва да има бонуси за държавните лекари. Откъде да се вземат - прогресивен данък, данък върху бизнесите - концесионери, едри предприемачи, автокъщи. Пари има. За частните лекари - нищо, даже затвор за тях ако не спасяват болни.

ZZ

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: aac1bd4b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно идеята е да накарат повечето доктори да се грижат за ковид болни и да зарежат своето направление и заради това дават на ковид докторите бонуси.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1eb15cae52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В Румъния затварят центрове за "ваксинация" вие за бонуси питате
https://m.24chasa.bg/novini/article/9891043

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 59ed9f9459
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Че на медицинския персонал, работещ в условията на пандемия и грижещ се за болните от вируса, трябва да се дават бонуси, трябва. Ясно е, че парите идват от държавния бюджет и се плащат от всички нас. Но да кажем, че това е оправдано.
Нещото, което не е оправдано, според мен, е повищаването на пенсиите точно в този момент и отново с парите на работещите в частния сектор. Пенсионерите изобщо не пострадаха от кризата, не са си губили доходите, не са били съкращавани от работа и т.н. Има няма криза - пенсията върви. Тук просто Бойко реши да се прави на щедър преди изборите и им даде прословутите добавки, които сега никой не смее да махне, защото пак идват избори.
С две думи - за лекарите съм с две ръце да им се помага, но на всички други държавни служители и пенсионери, които намазаха, без да са го заслужили и без да има икономическа обосновка за това - определено не. Сега правителството, може и да се хвали как има пари за повишението на пенсиите, но след някой и друг месец, ако не успеят да си съберат ДДС-то или стане нещо друго, веднага ще решат да обложат с допълнителни данъци бизнеса, за да си покрият дупките в бюджета.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker