Лягаме си и... аз отнова оставам сама... с моите сълзи.. и вечния въпрос, защо къде сгреших - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лягаме си и... аз отнова оставам сама... с моите сълзи.. и вечния въпрос, защо къде сгреших
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 5687 пъти
Просто имам нужда да споделя това, някъде в пространсвото, незнам дали изобщо искам някакъв съвет, то за това съвет неможе да се даде. Чувствам се ужасно, ужасно самотна. А като цяло имам наистина истински, наистина истински приятели.. Имам и много познати. Имам и детенце, имам и родители, които ми помагат. Но в душата ми има някаква празнина, която ме убива.

Чувствам се сама, по някакъв начин използвана. Водя се за... . може би красива. По улиците постоянно ме заглеждат разни хора. Но.. какво от това... . колкото и да съм привлекателна.. незнам, това явно не е толкова голям плюс, защото аз съм красива и самотна. Убедена съм, че имам ужасно добра душа, защото се познавам, винаги мога да простя, но явно търся нещо, което никой неиска да ми даде. Незнам, защо. Забелязала съм, че допусна ли някой до себе си този някой остава завинаги.

Хората ме обичат, но... мисля си, че имам нужда от стимул.. от една по-различна обич. С годините се убедих, че това неможе да се случи с мен, За мен е отредено .. да ме искат само за секс. Или може би гледам прекалено много филми за любовта и по някакъв начин вярвам, че тя наистина може да съществува. Немога да си обясня, защо, когато двама се обичат месеци наред... света е само техен .. изведнъж всичко рухва... единия се отдръпва става страшно.. Аз допуснах един човек ужасно силно в живота си и с всеки изминал ден се убеждавам, че през последните 15 години, през които не съм позволявала любовта така да ме заслепи съм била права.

Тя не съществува, няма романтика, няма и любов. Всичко е една измами.. думи. Затова един приятел, който не ме беше виждал години, когато седнахме да си говорим, ми хвана ръката и каза.. ей, какво е станало с теб? Това не си ти. Има толкова много лъжа около мен... защо.. на никому нищо лошо не правя, винаги искам да оправя нещата с разговори искам да съм честна и откровенна.. каквото и да става. НЕНАВИЖДАМ ЛЪЖАТА.

Чувствам се ужасно, ужасно сама! ! ! Сълзите всяка вечер текат и се питам, защо? Сутрин ставам.. усмихвам се и си казвам.. да днеска ще е прекрасен ден! ! Защото някой ми беше казал, колко е важмо да си позитивен... прибирам се след работа.. поглеждам детето.. започваме да учим, играем, излизаме, забавляваме се.. лягаме си и... аз отнова оставам сама... с моите сълзи.. и вечния въпрос, защо, къде сгреших ! ! !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей:) Аз съм мъж и те разбирам напълно, защото самият аз се чуствам по-подобен начин. Искам да ти кажа, че ти
съчуствам! За съжаление не мога да ти дам съвет... Апропо допреди да прочета твоята история мислех, че хубавите жени няма как да бъдат самотни... Имай предвид, че е пълно с качествени мъже, за които сексът не е приоритет!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 800e7168dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 (нали тук така се наричат хората )Много се впечетлих, че някой изобщо е обърнал внимание на това, което казвам. Знам, колко съм различна от масата хора и това ми е донякъде проблема. Моето мислене е друго. И аз на моите прехвърлени 30 години съм се убедила, че няма мъж на този свят с който мога да имам нещо истинско. Аз обичам секса, нямам нищо против, но просто ми писна, да съм на някой еднодневката. МОже и нааистина да има мъже, за които секса да не е приоритет, но знаеш ли, аз вярвам, че хората имат някаква предопределена съдба... бог дал... бог взел.. на мен ми е дал тяло и красота, доброта, но ми е взел нещо от което имам много голяма нужда.. Вярата в хората. Искам да се сблъскам с нещо истинско. Радвам се, че тук в този сайт има и мъже, ..

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 05043113a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   До авторката: Просто не си срещнала правилния мъж! Това до някъде може би се дължи на прекалената ти хубост, която пречи на обожателите ти да погледнат вътре в теб... Те искат да те имат на всяка цена, защото си хубава и ги привличаш, но след като те опознаят достатъчно, разбират че всъщност си много сложна личност и това вероятно ги плаши. Каквото и да си говорим, е много притеснително за един мъж, когато изглежда незначителен до своята партньорка в живота! Според мен точно това се е случвало и с товите партньри. Явно ти без да искаш им поставяш прекалено високи изисквания, на които те не могат да отговорят и по този начин ги отблъскваш от себе си. Това, че искаш всичко да е идеално в отношенията ти с мъжете, пък и с твоите приятели е похвално, но понякога мъжете не харесваме прекалено идеалните отношения. Хуваво е, че си открита и откровена с партньорите ти! Но тактична ли си с тях? ? ? Защото има неща, които човек е по-добре да прикрие и премълчи... Говоря за тези дребните битовизми!
Опитвам се да ти кажа, че не трябва толкова да се задълбочаваш в дребните детайли, а да гледаш неща в по-общ план. Всъщност любовта е нещо много просто и там процесите се случват напълно естествено. Не е нужно да се стараеш чак толкова, остави всичко на произвола на съдбата и на любовта!
Възможно е и да бъркаш в първоначалната си преценка за мъжете. Не винаги външния вид е определящ! Трябва да си по-внимателна в началото, за да не береш ядове накрая... Радвам се, че все още има жени, за които чувствата са на първо място! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: facb09f7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отърви се от тези мисли! Не си сгрешила ти, а тези, които са те изпуснали. Рано или късно ще получиш обичта, на която си се надявала. Не се обвинявай. Междувременно продължавай да се радваш на детето си и колкото по-малко мислиш за това, толкова по-бързо ще дойде и любовта.
Явно наистина си добра и наивна по душа, щом казваш, че те използват за секс. Докато чакаш "истинския", сексът не е лоша алтернатива, стига да не се привързваш без да има човек насреща.
Успех

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: cf8ec8774f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хора стига с това правилния мъж или подходящия ...защо при всяка раздяла ..при всеки тъжен момент все това се повтаря а всеки срещнат е по лош от предния ...просто всичко е съдба ..всичко е късмет приемете го ..на някои хора им се получава на други и на 10-тия път все същата работа ...стига сме се залъгвали и сме си давали тайни надежди че там някъде има някакъв специален мъж който е специално за нас ...и да красивите жени са самотни ще добавя и нещастни ...защо ли ? незнам !!!

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До авторката: Еее, по стечение на обстоятелствата тук съм N 1:)
Това което си написала в началото, а сега и коментарът ти - ме шокира. Сякаш мои съкровени мисли формулирани от напълно непознат и изцяло анонимен човек, при това жена! Направо невероятно! А това, което споменава N 5... за съдбата... нямаме доказателства. Може-би не оценяваме, че всъщност до известна степен сме истински щастливи? Да, но щастието е чуство, ако не го усещаш - явно не е там? А поговорката,че нямало "пълно щастие в живота" не ми звучи меродавно - защо да няма?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 800e7168dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката :От всички, които са ми писали имам да взема по нещо, над което да се замисля, наистина това е невероятно! Хубаво е, че съм от хората, които се замислят над това, което им се казва, че май ... май... не сме останали много такива напоследък. Да, трябва да не се замислям толкова , колко ми е самотно, супер е тъпо, при все, че имам всъщност толкова много.. да... наистина не съм убедена, че има правилен мъж... . и да, вярвам, че това е въпрос на съдба.. когато хората казват, няма ли да си намериш едно добро момче :):Как да го намеря? ? С обява във вестника ли? ? Днеска от любпшитство, може би от скука влезнах в сайт за запознанств... е... . аз нямам думи :)Не е за мен това.. Не това е нещо, което или се случва или не... . Много сте мили и готини всички, очаквах нападки в интерес на истината, но... . браво супер сте! И номер 1... много е готино поне някъде да те признаят за номер 1-и то доказано.. ! ! ):)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 58545e5115
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей
За жалост човек се ражда , живее и умира сам! Повечето хора се чувстват като теб , сами , неразбрани , нереализирани ....Само когато сме необходими на някого се чувстваме значими и необходимо .Не се отчайвай , потърси нещото или някой за когото да се грижиш и на когото можеш да дадеш внимание , обич , грижи. Повярвай , въпреки , че човек е съвършеният егоист се чувства по-добре когато дава. Потърси пътя в твоя живот , реши какво искаш да постигнеш и направи първта крачка ... Макар и малка , тази крачка ще ти покаже пътя по който ще излезеш от дупката в , която се намираш....

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fde1f317a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 6, правилна е поговорката! Така както няма напълно здрав човек, така няма и пълно щастие... В медицината се казва клинично здрав, тоест че пациента няма някакво активно заболяване.
На авторката мога да дам следния съвет... Давай повече шансове на мъжете около теб и то ще си проличи кой те обича истинки и кой не. Качествените хора са лесно различими, сред тълпата от безделници! Не се заблуждавай от усмихнатите физиономии на мачовците, които те преследват за секс!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1e0025df6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, сякаш описваш моят живот, с тази разлика, че ти поне имаш дете, на мен бог ми отне и тази радост. На 35 съм, привлекателна, образована, с добри доходи - и това е. Сама съм, толкова отчайващо самотна, че понякога ми се иска да умра. Мъжете искат само едно от мен - секс, омръзна ми от боклуци и тъпкачи, омръзна ми от лъжи и неспазени обещания. Отчаях се, че никога няма да срещна стойностен и почтен човек, вече нямам сили да понасям разочарованията от любовници, от приятели от роднини. Мисля, че № 5 е прав - няма правилен човек който да ни чака някъде - всичко е съдба, на някой хора така им е отредено - никога да не намерят човек до себе си.
Радвайсе, че имаш поне дете, което да ти осмисли живота.

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fd23c64aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Момичета (№10 и авторката), стойностните хора са по-осъзнатите и духовно по-витите, те не са първосигнални и прозират нещата отвъд външността. Следователно - за тях външността почти няма значение (или дори да има някакво малко, те си знаят че тя е до време), а значение има същността на даден човек. От тази гледна точка те са склонни да свържат съдбата си и с по-скромно изглеждащи и дори според общото мнение" грозни" жени, точно защото не търсят външността във тях. Нещо повече - мнозинството от тези хора умишлено избягват прекалените красавици, понеже знаят, че при тях постоянно валят" предложения и оферти" от разни други мъже, на които въпросните дами не винаги са способни да устоят, а пък те по някакъв подсъзнателен начин чувстват, че нямат никакъв шанс в конкуренцията с по-агресивно настроените мъжкари. Ходил съм с красиви жени (не съм ги избирал по външността, просто така се е случвало) и знам какво е (ако ви е интересно, мога да ви разкажа и по-подробно) - просто е един абсолютен кошмар - постоянно около тях се навъртат разни" много добри приятели, почти братя" с влажни очи и увиснали ченета, които все измислят някакви мероприятия и събития, на които въпросната дама обезателно трябва да присъства (със или още по-добре без теб), постоянно идват на гости по никое време, искат да спят в къщи (дори на пода) и т. н. ; все се мотат разни досадници, които ти като нейна" половинка" си длъжен да разкарваш, влагайки в това не малко време и емоционална енергия (дори когато не си на кеф за подобни изпълнения); и като капак на всичко - постоянно се чувстваш преценяван, оценяван, сравняван, понеже въпросната дама волно или неволно постоянно се терзае дали пък ти си най-правилния избор и най-удачния човек, до който е могла да се докопа, дали пък не е пропуснала или пък не пропуска покрай тебе нещо по-добро и което" наистина заслужава" . Е, не се издържа (дълго). После съжаляват, плачат, искат да се връщат и т. н., но в края на краищата и ти си човек, и ти си имаш нерви с краен капацитет, които са ти за цял живот, и ти си имаш достойнство, а може би желанието ти е да вложиш жизнената си енергия в нещо по-конструктивно от" опазването" на една принцеса от собствените й склонности...
Та затова сте самотни - свестните мъже отдавна са заети (на чисто статистически принцип). Привлечени като мухи на мед от външния вид са само първосигналните (повърхностните) хора, или такива, които избиват комплекси и смятат красивата жена, която са успели да свалят, като някакво свое" завоевание" или" украшение" , помпайки по този начин егото си. Другите, дори и да искат, трудно биха се справили с такава (постоянна! ) конкуренция, поради което и предпочитат да не опитват изобщо.
Съдба!
Ако ние, хората, бяхме животни (без разум и мисли), вие наистина щяхте да бъдете използвани само за секс, понеже всеки самец предпочита хубава и здрава самка, което гарантира неуродливост на поколението. Така всички щяха да ви се изреждат, пък чието семе хване... Но уви, ние сме разумни същества, с мисли, чувства, емоции, представи за живота и идеалния партньор, както и с подсъзнателни импулси, та всеки си прави сметката.
Искрено ви съчувствам за състоянието, в което се намирате и се възхищавам на пътя, който сте си избрали. Той е труден път - на бързо (духовно) израстване и скъсване с илюзиите, а бързото развитие е свързано винаги и със значителна болка.
Няма място за отчаяние, обаче. Вярвам, че ако силно го желаете, дори и в по-късна възраст (когато ефектът от външността ви вече ще е позатихнал) вие ще намерите така жадувания свестен човек, и не само ще го намерите, ами и много обективно ще сте в състояние да го оцените. А до тогава просто ще трябва да се пренасочите към други приоритети, най-съществения от които е може би вашето собствено личностно израстване и развитие (било то в житейски, родителски, професионален, духовен или някакъв друг план).

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, да ви се представя: НОМЕР ЕДНО:))
Това е в рамките на шегата разбира се, че сякаш всички сме прекалено минорни тук.
Силно ме впечатли коментара на 2хN1 :) т.е. 11...
Позволявам си да се обърна към всички с един такъв въпрос:
Смятате ли , че може да съществува истинско, ама истинско истинско приятелство между мъж и жена? (абстрахирайки се от това интимни ли са или не)
abisineca@abv.bg

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fd23c64aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До №12 от №11: ами да, възможно е, имам няколко такива приятелки, а между другото, колкото и парадоксално да звучи, и отношенията с жена ми са такива - първо бяхме 2-3 години просто приятели и колеги, после решихме, че просто си пасваме и можем да създадем семейство, нямаше някакви любовни пожари и чудесии, просто приятелство, взаимно уважение и симпатии, интересно е - хем сме волни като птички, хем си гледаме децата, няма изгледи да се разделим, защото не сме се и събирали в класическия смисъл на думата, макар че си живеем заедно... Приятелите ни се чудят и си мислят, че много се обичаме, че постоянно сме влюбени, понеже нямаме никакви търкания и кризи с половинките си, през които те минават, а то си е просто (истинско) приятелство + полов живот.
Но предполагам, че пак нещата опират до осъзнатостта и степента на развитието на хората, понеже не виждам как тези, за които сексът е най-висшата форма на общуване, любовта - завоевание, а ревността - доказателство за обич, биха могли да влязат в подобни отношения и да оценят предимствата им...

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До номер 11 Само за протокола аз не съм N12, a N1:)))
N12 ми е прякора:)))
Значи ти си от щастливите! Аз бях женен и я възприемах като най-добрия ми приятел. Едно лято, обаче тя замина да работи на морето и като се върна ми каза, че иска да се разведем с аргумента, че съм й омръзнал. Беше подготвила всички документи гепи ми колата и се спаси. Ако можеше да ми вземе и апартамента - щеше да го направи. Подобна е схемата при голяма част от хората от моето обкръжение и за това съм с резерви в това отношение. Но както и да е - тук разводняваме темата, все-пак това би трябвало да си е пространство на авторката

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fd23c64aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   №14 (разбрах, че си 1, 12), ами разбирам те напълно, затова ние и брак нямаме подписан дори (въпреки огромния натиск от страна на двете роди навремето... ). Като психолог по душа, и човек който предпочита да къса с илюзиите, вместо да живее с тях, съм напълно наясно с динамиката на човешките взимоотношения и възможните обрати в тях. Нямам и материални стремления вече - кой каквото иска да ми" вземе" му го давам от сърце, може би точно за това в материален план съм на възможния минимум, който все пак ми позволява да живея и да си върша работата (апартамент, офис за фирмата, два автомобила за пътуване до клиенти, малко оборудване и някои други дребни джунджурийки), иначе сигурно можех да имам палати (и съответно - проблеми с властите и с всякакви завистници)... Давам си ясна сметка обаче, че всичките тези неща нито ще мога да си ги взема в гроба, нито пък си правя някакви илюзии какво ще представляват те след 10, 100 или 1000 години.
Относно приятелите, жени и мъже - хората се сближават ВРЕМЕННО на принципа на резонанса, подобието, или както щеш го наречи, за да си предадат нещо (познания, духовен опит), за да се научат на нещо един от дтуг, след което необходимостта от това сближаване изчезва и всеки" си тръгва по пътя" , след което влиза в други подобни взаимодействия. Безсмислено е да се опитваш да продължаваш едно приятелство или една връзка, след като то е изчерпало потенциала си, така както е безсмислено да продължаваш да държиш две тела в контакт, след като те са завършили топлообмена си. Сантиментите тук по-скоро пречат и усложняват нещата, отколкото да помагат с нещо.
Ако искаш да вземаш нещо от някого (независимо дали то е материални блага, любов, уют, сигурност или... каквото и да било друго) ти си зависим от него, не си свободен. Когато стремежът ти е да даваш обаче, тези зависимости (за теб) изчезват, а кандидати за вземане винаги се намират.
След всичко казано, събирайки мъдрост, в един момент преставаш да делиш хората на пол и възраст, на националности, раси и т. н. Откриваш начини да общуваш с тях не само физически, вербално или сексуално - просто започваш да разбираш желанията и проблемите им, при това без да ги съдиш, понеже знаеш, че и ти си бил някога като тях...
Това е разковничето в общи линии - от този момент нататък можеш да имаш всякакви приятели - мъже, жени, черни бели... Знаеш какво може и какво не може приятелството, знаеш и какво всъщност правите докато" приятелствате" (обменяте духовен опит и несъзнателно си спретвате ситуацийки, с цел взаимното ви развитие).
Знам, че преживяното покрай жена ти не е приятно и съжалявам за това, но погледни нещата от положителната им страна - научил си нещо, окачили си си обица на ухото, скъсал си с някои илюзии. И с този придобит опит - смело напред!

Ray

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 82309cd4c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Напълно се присъединявам към коментара на номер 11. Изглежда все едно аз съм го писал! Пък не съм...:)))) Авторката много добре знае, защо няма успех в любовта и само тя може да реши проблемите си, като се научи да разграничава сеното от плявата. Единственият начин това да се получи е, като започне да излиза с коренната противоположност на мъжете, с които е излизала до момента! Обаче има един съществен проблем, въпросните мъже нямат с какво да я привлекат, за разлика от мачовците, които са я лъгали безброй пъти. Така, че авторката трябва да се примири с обстоятелството, че ще бъде нещастна в любовта. Защото тя сама е избрала тази си съдба! :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 800e7168dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   М да. Прочетох много мъдри думи и истини, дадох си сметка, че да може и да съм нещастна в любовта занапред... е може и да не съм, но се замислих много -Та аз имам най-голямото щастие, което някой може да има! Детето ми, което, като се замисля ми е много добър приятел, дава ми много както и аз на него! Другото, както дойде.. ще поплача, ще поплача, та ще ми мине! Относно приятелството.. аз пък вярвам, че то е вечно, когато е истински, казах и пак ще кажа аз имам много приятели.. жени и мъже. И те са истински.. реални и вярвам, че ще са вечно до мен! -От Авторката -И наистина ми вдъхнахте ужасно много сила и усмивка, повярвах, че все пак хората не са завистливи и злобни... ..

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1bf5023802
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   здравейте..
страхотно много ми харесаха коментарите ви и разсъжденията ви.. евала на такива хора които умеят да разсъждават и да разбират., . при това и мъже... скоро ме попитаха дали някога съм се замисляла дали мъжете не се плашат от красиви жени.. не се бях... но мисля че е така.. а още повече се плашат от умни жени... направо съм се изумила какъв критерии може да бъде това... все си мисля че ако дадени хора се харесват и искат да имат връзка трябва да си нагодят характерите а не при най малката разлика да бягат... колкото до приятелството между мъж и жена... от почти 10 години имам много много добър приятел мъж.. много съм научила от него.. никога не си е позволявал да мине границата... в много случаи ми е бил голяма опора.. но и голяма пречка... защото повечето хора си правят асоциации че рано или късно между нас ще има нещо (наистина имаме много дълбока връзка и като интереси, едва ли не си четем мислите но аз нямам никакво привличане към него )много пъти мъжете с които съм излизала са ревнували от него защото повечето такива които познавам не приемат такова приятелство между мъж и жена.. затова то си е нож с 2 остриета...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fd23c64aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторке, искам да те предупредя (визирам изказването ти под №17) - недей да се вкопчваш в детето си като удавник за сламка, защото ще го деформираш. Избягвай (дори във въображението си) да му приписваш функции, които трябва да търсиш в много по-различни и далеч по-зрели хора от него... Детето трябва да бъде водено, а не - товарено. При навлизане в пубертета уи него трябва да бъдат възпитани самостоятелност и емоционална независимост от теб. Ролите родител-дете трябва пък трябва да отпаднат напълно във възрастта 18-20 години, след което детето трябва да бъде признато за равностойна и независимоа личност и оттам-нататък да бъдете добри познати или най-много приятели с него. Всичко останало води до деформации и патологии.
Имам клиентка на 37-години, на която майка й е починала наскоро и в момента преживява невероятна апатия, депресия и срив в живота заради прекалено силната обвързаност с нея (няма семейство (деца), нито кариера в момента...).
Просто приятелски съвет.
Ray

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1bf5023802
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ray дори и да не си привързан или обсебен от майка си всеки би преживял такава загуба тежко... моята майка от дете направи връзката ни преди всичко приятелска.. и до сега почти не я чувствам като родител мога да и разкажа всичко без да ме притеснява нещо.. през годините много хора ме предадаха и най-добри приятели и любими хора.. но тя е винаги стабилно с мен.. тя е единствения човек на който имам абсолютно и пълно доверие.. и въпреки че имам свой живот мисля че ако я загубя ще съм в същото положение като клиентката ти...

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 800e7168dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Aвторката -Благодаря за съвета. Съгласна съм, аз самата съм ужасно привързана към майка ми и виждам всичките положителни и отрицателни страни на тази силна връзка. Опитвам се да правя детето самостоятелно, доколкото мога, но има моменти в които инстинктите ми са ужасно силни.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здаравейте, от N1. само да ви информирам, че продължавам да следя с интерес коментарите по темата, въпреки че не се включвам:)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1bf5023802
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   до номер 1 ....само с гледане не става ...включвай се :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 800e7168dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Аз явно пак съм в някаква дупка, разбирам, че съм човек на настроенията и явно няма как да се измъкна от тази си страна на характера. Опитвам се да вярвам на някакви илюзии, на някакви хора, които те обсипват с любов, докато не им омръзнеш и след това подскачат на следващата- и аз се чувствам, като еднодневка. Чета поста на НОМЕР 16 и си давам сметка, че аз наистина ще съм си нещастна в любовта и може би за да си го спестя, няма да обичам никой повече по такъв начин. Стига да мога. Все пак не аз контролирам това в кой да се влюбвам. Но това е много различна тема. По въпроса за съдбата -никой не си я избира. Тя просто съществува. Винаги съм давала за пример бабите, които ти казват, бе няма ли да си намериш някое добро момче и бля бля... . да, как да го намеря? ? ? Хората просто се появяват в живота ни ... и дали и как ще се задържат в него, зависи само от това доколко си пасват характерите. Всеки е различен, въпроса е как ще уважим характера на другия. И пак се отплеснах. Много мога да говоря по за поста на НОМЕР 11, но няма да го направя, не и сега. Има много голяма доза истина там.
Искам да се извиня на всички, които четат това, че ви заривам с някакви драми, просто, когато ми е така криво обичам да пиша, така си събирам главата и някак си ми е по-добре. Неискам да си товаря приятелите с ред сълзи и сополи. Понеже знам, че утре ще ми мине и може би ден два ще съм ок. Дадох си сметка преди малко, колко е кратко всичко .. пред очите ми избухна един пожар... .. много е страшно, а аз драматизирам, че ми било самотно... Много егоистично от моя страна ! ! !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4e4be32240
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Не се притеснявай ..аз винаги съм казвала че всеки трябва да си изживее емоциите каквито и да са те ..плачи ..пиши каквото и да е само не се предавай ..аз също изпадам в настроения ..и вече толкова ми е писнало да се преструвам пред приятели и колеги че незнам още колко ще издържа ...

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7875d92b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Мила авторке, много си млада още. Живота е пред теб. Не се мъчи да насилваш съдбата. Все някъде има любов и за теб, която те търси. Бъди търпелива, имаш си дете и родители. Не си сама. С времето ще откриеш човека за теб, но без да насилваш нещата, че от бързане да не ги объркаш повече. н. м

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 201096c80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   На 22 години съм, но мисля че имам доста наблюдения върху мъжете понеже най-добрият ми приятел е мъж, с братовчедите съм си също доста близка и винаги имам мъжката гледна точка за отношенията и връзките между мъжете и жените. Аз самата съм имала доста сложни и драматични връзки. Модел съм, което доста привлича мъжете, независимо от годините и положението им, няма такъв, който да не иска да има красива приятелка. Получавала съм какви ли не предложения и съм се наслушала на лъжи и празни обещания. И да определено мисля, че мъжете се страхуват от красивите жени. Един мой колега от университета ми каза, че не обичал да се реди по опашки за това едва ли ще пробва връзка с мен. Последното момче, с което излизах не спираше да ревнува от най-добрият ми приятел, от фотографите, които ме снимат и се държеше много грубо с мен без дори да ми обясни защо, просто си беше преценил, че явно това заслужавам, с което доста ме нарани понеже наистина имах чувства към него. Да не казвам колко пъти съм чувала думите " Ти си красива, няма мъж който да не иска да бъде с теб, така че защо плачеш за мен? "... Явно с тези думи си успокояват гузната съвест, че видиш ли ще се намери някой друг да ги замести и да ме утеши. Това, което мен ме е успокоявало си е моята мисъл, че има един подходящ и доста неподходящи мъже и докато срещтна сродната ми душа ще има да се разочаровам доста. Няма да крия, че и аз съм наранявала доста мъже, просто защото не съм им давала шанс, но не съм искала да им давам напразни надежди, а камо ли да ги използвам. Докато красивите мъже си умират да лъжат и използват до дупка, което аз например не съм правила с никой. Не се страхувам от това да бъда сама и не се засягам от коментари от сорта на "Как може момиче като теб да е само? ". Просто знам какво искам и не правя компромис със себе си, а не това, което си мислят, че съм несериозна и въртя мъжете, за това съм нямала някой до мен. Лепват ми етикети веднага щом видят, че имам дълги крака, големи гърди, дълга коса и се обличам предизвикателно без изобщо да се замислят, че го правя за мен и не плащам данък "обществено мнение". Моят съвет към теб, мила, е да не се занимаваш с комплексари, които се страхуват от това, че си хубава или от това, че имаш дете, за което да речем трябва да поемат отговорност, трябва ти стабилен мъж, който да се грижи за теб и детето ти и който да те уважава.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Абе тая България е генератор на умни красавици и манекенки, братче. Всяка си мисли, че е супер - красива, и че ако са й малко по-големи циците вече е готова за "мис" и света трябва да е щастлив, че именно ТЯ се е родила та да ги облагороди. Номер 28 е само на 22 и вече е с богат опит в сферата на сложни и драматични връзки. А само какъв съвет към авторката :Да си намери някой, който да се грижи не само за красивото лелче, но и за чуждото дете. Защо? Защото изпада в депресии. Аман от такива, като вас. Ами помогнете си сами, поемете си отговорностите. Пушите по 2 кутии цигари, пиете по 4-5 кафета, мрънкате нон-стоп. Ами образовайте се да бъдете полезни по някакъв начин на този свят и може и да ви олекне "красавици". А дотогава по-един по 2 пъти ' щото сте евтини и лесни.... Ти номер 28 от кое село си?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 201096c80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ти още малко и адреса ще ми поискаш хах... Първо нито пия, нито пуша и второ следвам висше и съм с отличен успех и стипендия. Ти вземи си успокой нервите, защото май от възмущение ще се сринеш, гледай по-позитивно на живота и не ме мисли мен от къде съм и как водя живота си. (Никога не съм имала село между другот)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ef3300bde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   номер 29 много си груб ..явно избиваш някакви комплекси ..и какво означава "щото сте евтини "..вече не може да ви се угоди ако жените ви използват за пари мрънкате до небето ..ако пък са скромни и не искат от вас нищо пак мрънкате до небето ...

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 34f7bc7f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   От Авторката -по-специално към номер 29-Първо, пич... щом си толкова отворен, чий го... дириш тук, та четеш чуждите драми??? Че и се опитваш да изглеждаш оригинален, ама... не ти се получава особенно, но... такива интелигенции, като теб под път и над път.! Я си карай голф тройката с пернишката регистрация, слагай си гела на 20 -годишната главица и не се впечеттлявай толкова много от драмите за застаряващите лелички и деца!!!! Да добавя -работя, изкарвам достатъчно и нямам нужда някой да се грижи за мен. Имам нужда от някой с който да мога да говоря на различна тема от темата за секса, да мога да отида 3 дена на почивка и да се смея от сърце. И да България определено е генератор за красиви жени! И да -ние трябва да се гордеем с това! И да- имаме самочувствието за такива! И да -ставаме все по- големи феминистки, защото сме зарити с такива, като този-Номер 29... слабохарактерни и еманципирани пичове, които могат да мислят само за колата си и за това в коя чалга да се забият за да си покажат новия телефон!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ef3300bde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Евала на авторката за последния коментар... и да в България определено мъжете незнаят как да оценяват красивите жени... на мен ми е писнало да се правят елементарни забележки за облекло прически, грим и т. н... какво им става на българските мъже?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1f8b101e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   От номер 29. Преди всичко Христос Воскресе! И сега:
Леле, леле, как само съм разбунил духовете тук! Явно съм засегнал без да искам някоя и друга манекенка! Sorry Ladies:)
Очевидно истината ГОРЧИ! А за коментара на авторката и подгласничката й да отбележа, че към и "ДА! -и това ми ти" и "ДА! -и онова ми ти" сте забравили да добавите и "хип, хип -Урааа... " Хайде, да не ви задържам, че започва "Секса и Градът". Да не изпуснете нещо:) И умната, хей - да не ви мисля.. , че каквито разбирачки сте от мъже... и то "опитни":):):) Като намерите време, моля разтълкувайте ми смисъла на цитирам авторката: "слабохарактерен и еманципиран мъж", че точно работя върху теория за мъжката еманципация... А на отличничката номер 30 адреса не ми е необходим, но я предупреждавам : Само ми ела у Перник.. :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ef3300bde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   номер 29 защо се заяждаш???? май някоя и друга манекенка не ти е обърнала внимание..

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ae8cb6218c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Хм, мещо подобно изживявам и аз през последните години, скъпа авторке. Запознах се, влюбих се и обикнах до безтегловност един мъж. 11 години по-късно се оказва, че съм до един непознат човек. Не съм особено красива, при все, че още ми хваща боята. Динамична, образована и трудолюбива съм, но не до степен, до която мъжът ми да се чувства като евнухиран от мен. От година имаме и детенце. Но се чувствм неописуемо самотна. Много пъти съм питала мъжа си: \"Какво стана с теб? Къде се изгуби романтиката във връзката ни, къде е любовта - онази, изпепеляващата, къде отиде ти? \"
Отговорът? \"Е, тогава беше още в началото и трябваше да те спечеля\"!!!!
Още не мога да разбера какво трябва да направя. Научена съм да се боря за всичко на този свят, боря се и за любовта си, но имам чувството, че тази битка ще доведе до редица загуби.
А на човек му трябва толкова малко, за да е щастлив...

Поздрави!
М. М.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4ef58fdeb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   и аз това се питам 38... не съм авторката но толкова много пъти ми се е случвало отначало всичко да е прекрасно и след време да не мога да позная човека до себе си, да му е все едно.. и т. н защо трябва да се променят хората... дали има смисъл да се бориш за любовта си.. дали тази борба ще бъде оценена.. обичай детето си то е твоето съкровище..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fd23c64aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   №38, 39, хората не се променят - по-скоро се разбиват вашите илюзии относно тях, или пък на тях им омръзва да играят игричките, които са издокарвали в началото за да ви спечелят. Сигурно е, че и те не са безкрайно очаровани от съпоставката между това, което са си представяли, че сте, и това, което са открили в действителност... Но такъв е животът - летене из облаците, приземяване, после пак и така до безкрай :)
И защо винаги трябва да се търсят "виновни"? Нали знаете какво е казал Джон Ленън: "Животът е това, което се получава докато ние кроим други планове... "

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ae8cb6218c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Номер 40, не търся виновни. Не съм светица, нито съм най-лесния дори и само за съжителство човек. Но това, да се "играят игрички" в продължение на години е най-малкото висша форма на лицемерие. Което пак не е търсеното. И точно за това и аз самата не знам как да постъпя. Не искам да използвам детето си като отдушник...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aa9581fdc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Случайно попаднах на тази страница и се зачетох в 1вите няколко коментара. Реших и аз да дам моето мнение по въпроса.
Аз съм на 23 влюбвала съм се, разлюбвала съм се... разбивали са ми сърцето както и аз съм разбивала сърца. Съвсем нормалните неща в живота. Но мисля, че само ако позволиш на някои мъж да се възползва и да иска само секс тогава става така. Сексът поне за мен е нужда и взаимно удоволствие.
Няма значение дали си красив или грозен.... сексът си е секс... да много хора търсят само това и наистина не го показват, докато не го получат, но ако всички започнем да си мислим, че всеки ни иска само за секс не мислите ли, че така няма да имаме шанс за нормална връзка?
Аз мисля, че трябва да мислим позитивно и никога не трявба да се губи надеждата!
По тази тема аз имам много гледни точки друга такава е :
Ами може и сексът да не му е харесал на мъжа... и хората, които търсят само секс ако им харсва те си спят с теб, но ако не им хареса си просто за една нощ. Ако ли не те си те търсят дори и само заради единият секс.
Ще ви дам един пример заради, който ми се промениха всичките негативни чувства:
Един приятел ме запозна с едно момче, което много си харесах... закачахме се в дискотеката и преспахме после той замина. Нито вест.. нищо. Добави ме във фейсбук и ми написа 10 реда и все ме лъжеше, че ще ми звънне.... не го направи. Върна се.. обади ми се същият ден.... и се разбрахме да се видим. Не ми звънна повече... Вечерта излезнах и го засякох в дискотеката. Направих се, че не го познавам. На края на вечерта си тръгнахме заедно. Беше уникално и тка повтаряхме лъжите ще ти звънна... и преспиването в тях. ревнуваше ме, дърпаше ме.... и се дразнеше, когато говорех с друг, но нямахме връзка.... Един ден се чухме и се разбрахме за вечерта, но той дойде с друга... разби ми сърцето... разтреперих се, разплаках се, но така и не бях с него... нямах право на глас не ми беше длъжен за нищо. Върнах се при бившето ми гадже... мислех си за мр Х но не както преди... една седмица по-късно се засякохме в една дискотека.... аз бях с приятелки без гадже, той също.... дръпна ме, целуна ме... завършихме в тях... На следващият ден на мен ми беше гадно, на него също... алкохолът и тръпката между нас... Направих се, че нищо не е станало.... после пак се засичахме, но винаги бяхме с гаджета.... звънеше ми да ме чува, но по едно време аз вече не исках да го прави.... Обичам си приятелят.
С това искам да кажа, че ако не бяха драмите ми с този мр Х може би нямаше да се събера с бившият ми....
а и в момента с мр Х се чуваме и сме си приятели. Никога несъм се чувствала с него използвана само за секс защото и аз се забавлявах и се наслъждавах на моментите прекарани с него.
Незнам как човек може да бъде използван само за секс.. това не го разбирам... това е взаимно достсвяне на удоволствие...
А и от секс за 1 нощ както се казва може да си дълго време с някои стига да си паснете...
все пак се събуждаш до този човек приказваш си ако го впечатлиш няма да си само за 1...
Всяко нещо на този свят става с причина в последствие на 1 нещо се случва друго. Така е трябвало така е станало. Никога не трябжа да се губи надежда и винаги трябва да имаш вяра... с позитивно мислене само хубави неща стават :))))
Не искам никои да обидя.... просто си изказах мнението.
Много хора сигурно ще ме критикуват, но и аз дълго време бях наранявана, но вече просто не допускам да се стига до там и гледам предимно аз да сум добре и предимно моите чувства и се получава.
Салед лошото винаги идва хубаво :)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ab44400cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Поздрав към авторката, за съжаление хубавите жени, но наистина хубавите ,а не наклепосаните чалгаджийки, се чувстват така в България, не са ценени, по-скоро ги смятат за тъпи и леки, а не е така. Хубостта е дар божи и одухотвореност! Не спирай да вярваш и търсиш щастието си!
http://www.youtube.com/watch?v=SmvdZ_TIBbY

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 014dee9b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Благодаря за поздрава. И искам да добавя, че все повече се убеждавам, че човек си има някаква определена пътечка по която движи и в крайна сметка, колкото и да иска да се от нея... някак си не става.
42 -аз съм с едно известно количество години по-голяма от теб. Много се радвам, че на 23 вече си се докоснала, до някои от нещата и си успяла да си промениш мирогледа. Аз на моите години още не мога да го постигна, напротив, с всеки изминал ден все повече и повече се убеждавам, че моята съдба си е определена и никога няма да мога да я променя. Затова заявявам, спирам да вярвам и спирам да търся.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4686921bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Здравей, Авторке! ако все още следиш коментарите реших и аз да добавя нещо. В по-горните коментари се споменава "РЕЗОНАНС" между хората което напълно подкрепям. Всеки си има своя степен на вибрация в духовното си развитие или деградация, в един момент те привличат дадени неща, хора които са на същата вълна, следва някакво развитие и нещата се променят. Просто исках да ти кажа че, това което търсиш е може би пред очите ти, просто трябва да ги отвориш по-широко!
ПП
Надявам се да си намерила това което си търсила, поздрав за всички с един позитивен филм !!!

http://video.yandex.ru/users/kolef1/view/190

Марио

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f4bb36cd69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Здравейте, много ми се иска и аз да напиша нещо, ей така - да излея душата си. Не знам как стана, но след двайсет годишен брак и аз плача вечер, сърцето ми страда, и се питам къде със сбъркала. Знаете ли колко е тежко да има човек до теб, ада се чувстваш самотен. Авторке, ти си сама нали? Не знам как ще ти прозвучи, но си мисля, че по-добре е така отколкото да не знаеш къде бъркаш, да питаш къде си сгрешила и да не ти отговарят, да се чувстваш като "небходимо зло"

Имам двама синове, прекрасни но те си имат свой живот...Да благодаря на Бог, че са ми живи и здрави, но имам нужда от мил поглед и добра дума от мъжа до мен.

Иначе за околните е душа на компанията, но в къщи аз съм недостойна за разговор... По- добре да си сама мила от колкото така.. Какво да правя, децата имат нужда от него, имаме общ бизнес и дом. Не може просто ей така да се разделим.

Чувствам огромен ангажимент към свекърва ми - тя отгледа децата ми докато учех и работя... Как да и го причиня само защото не съм щастлива...
Така, че мила помисли за мен и осъзнай, че така е по- добре. Когато паля свещичка в църквата се моля да не се събуждам сутрин... Никак не е нормално нали? Иначе минаваме за нормално, даже задружно семейство...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4a3a64d38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Е поне има секс, иначе още по неприятно, ляга до теб и е изморена от работният ден. Върви с колегата и не те вижда. Много е неприятно. Поне се прибира в къщи. Излива си ядовете и после заспива.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e3e8176e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Не си срещнала правилния учител по български език

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 79047928f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Момиче, може би става въпрос за огромна, нелекувана депресия. Трябва да помислиш за това. Потърси лекарска помощ, но не къде да е, а наистина при добър специалист. Депресията е състояние, което, ако не се лекува, може временно да отмине и само, но после ще те връхлети с нова, по-голяма сила.. Ако се лекува правилно, не след дълго ще бъдеш отново много, много щастлива, повярвай ми!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 014dee9b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   48 -аз не съм седнала да кандидатствам някъде, че да ме критикуваш по този начин. Никъде не казвам, че съм грамотна и хипер интелигентна. Аз съм най-обикновено човешко същество.
49-Да депресията си я имаше. Сега съм щастлива. Срещнах човек, който ме обича и ми дава необходимата доза емоция. Детето ми расте и се развива прекрасно. Спортува и учи и всичко е красиво.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker