Зов за помощ. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Зов за помощ.
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1493 пъти
Здравейте! Обръщам се само към сериозни хора, които имат котки за домашни любимци. По стечение на съдбата, наложи се да помогна на съвсем малко коте, вероятно на седмица, беше паднало в тясна цепнатина в стопанска постройка и майка му не е могла да си го извади. Случайно чух мяукането му и веднага предприех действия да го спася, но не съобразих, че не трябва да го пипам с голи ръце, нямаше време за размисъл. Когато го пренесохме при майката, тя не пожела да си го приеме. Вероятно има някакви начини да се маскира новата миризма от човешкото пипане, но ние не знаехме как точно да постъпим. Наложи се да го храним с биберон и изкуствено адаптирано мляко. Котето расте и вече е около 3-4 седмици. Има вече зъбки, с които доста силно стиска, даже като захапе биберона, не го пуска лесно. Като му даваме мляко, отначало много се лигави, рита с предни крачета и сграбчва шишенцето с биберона. Като си поиграе малко със шишето започва да смуче и си изпива млякото. Това нормално поведение ли е? Не съм се занимавал с коте сукалче и не знам точно какво да правя. Как най правилно да го захраня първо с полутвърда храна? Не му ли е време вече да се приучава само да пие мляко от паничка, или да му правя някакви кашици като при бебетата? Дайте съвети как да постъпя, много ни е забавно да се занимаваме с котето, вече реагира на изкуствена мишчица, следи я и заема поза за скок, голяма е симпатяга. При майката има още две котенца, които чувствително са по добре развити от това което гледаме изкуствено, но и то си се развива нормално. Явно майката ги храни по рационално. Подсказвайте какво да правя, всичко ще изпълня, само на котето да му е добе! Знам, че в този сайт има много любители на котки. Чета информация в нета, но там е по принцип, друго си е да те посъветват хора, които са го практиктикували на живо в къщи. Чакам помощ, как да действам правилно и да отгледаме котето здраво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7f627b54dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Браво, че си го спасил и го храниш. Щом котето си яде, то питай ветеринар как да го захраниш. Или пък тук някой познавач да ти каже. Според мен е съвсем нормално котето да си играе с шишето. То все пак е малко и му се играе. Успех и задръж котето, то ти е на късмет.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c0b3fe8126
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Сега на колко е котето? Аз съм гледала котета от новородени, освен млякото, което им се дава, трябва да бъдат масажирани по коремчетата с мокро памуче, от коремчето към дупето. Това е, за да се изакат. Иначе лошо. Просто имитираш майката. Така като гледам котето ти е поотраснало, предполагам си ходи само в котешка тоалетна? Ако не сте, вземете му котешка тоалетна и легенче, веднага ще се научи да ходи там. Иначе за захранването, взимаш пастет, може на Гурмет като за начало, и му размиваш малко пастетче в млякото. Слагаш ги в купичка, да си ги изближе самичко. И така плавно няколко дена увеличаваш количеството. После взимаш паучове на Уискас примерно и продължаваш с тях. Хубаво е да е мека храната в началото. На уискас има за малки котета паучове. Важното е внимателно да увеличаваш твърдата храна.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3a44de459c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вземете му котешка храна пауч за малки котенца - от течните, само да не е Уискас. Може да му давате по 1/2 на ден, като държите в хладилник отворения пакет. Правете масаж на коремчето с влажна кърпа внимателно. Мляко може и с малко хлб да му сложите вътре. Може и кисело мляко да му давате.
И ще е хубаво да го заведете на ветеринар и да го ваксинира. Моето (взехме го на 1 месец) много обичаше обелки от краставица, а в магазините се продават семена котешка трева, които трябва да си посадите - това и за големите котки е хубаво. Успех в отглеждането на котето. И не се притеснявайте от това как яде млякото -напълно нормално е :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 977f1fbf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   №2, благодаря за съветите! Това с масажите го правихме две седмици, сега си ходи само в огромният леген в който го държим. Направил съм му електрическо килимче на което си спи на топло. Проблеми с изхождането нямаме, но само с мляко няма да се получи, а в нета пише да се захранват с твърда храта когато станат на месец. някъде бях чел, че може да се размачка кремвирш в млякото, мисля това да опитам. Днеска видях другите котета, бяха два пъти но едри от това което гледаме с мляко, явно на нашето му трябва месце.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c77e0b4368
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   бебетата котета са като бебетата хора, изискват грижи и търпение. По-горните коментари са много точни. Късмет на теб, доброто, което си сторил ще ти се върне!
К. А.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cbbd81ff50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом вече е на повече от месец, можеш да започнеш по малко да го захранваш и с друга храна. В зоомагазините продават храна за малки котета. Освен това можеш да поговориш и с ветеринар, може да му трябват допълнителни витамини, защото в млякото на мама има неща, които няма как да му осигуриш и може би за това е по-дребно от другите. А това, че си играе е супер, жизнено е, а не болно и недохранено.
И браво на теб, че си го спасил. Коте с късмет!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f865f538ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всичко звучи напълно нормално. Разбира се, че кърмата е най-доброто от най-доброто, но вие сте направили също най-доброто очевидно. За малки животни най-полезно е козето мляко, може и кисело. Хубаво е да свикне и с домашна храна. Може и риба, но не солена. Паучовете са "пълноценни", но имат изкуствени овкусители. Купувай най-вече със зеленчуци, защото има нужда от целулоза, по-късно може да сложиш една саксия с трева да дъвче (както правят, когато живеят навън) ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fce4dace25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички! Котето расте и добива маниери на укрепнало, играе с топче и е много пъргаво. Ходи си вече в котешка тоалетна и си живее в самостоятелна стая, но все още на мляко. Опитах да размачкам малко кремвирш в млякото, но не му хареса, явно няма месо в него. Сега ще опитам с котешка храна. Става много закачливо, най обича да лежи по гръб, пипам му лапите и то маха с предни лапи, това нормално ли е, знаех, че котка не ляга по гръб.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a320e3cb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Лягат по гръб, за да играят, просто не спят така (повечето). Виждала съм и да спят в такава поза. Не ставай хипохондрик по отношение на котето - радвай му се :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6ecc4549ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, не съм хипохондрик, но ме е жал за животните които страдат, защото са беззащитни. Имам куче, което доста бели ми е правило, но когато се загуби, не можах да спя, все то ми е в главата, представях си, че страда някъде, и когато след два дни случайно го открих, го гушках като малко дете. Та и с котето така стана, знаех, че майката-котка е родила в тази постройка, но не ми пукаше за нея и малките й, оставих я да си ги отгледа. Но съдбата така е решила, да ме срещне с това малко котенце, как да го оставя беззащитно. Лошото е, че не знам как да го отглеждам правилно, затова питам във форуми. Доста неща научих, котето укрепна и вече лакомо яде котешка консерва за котета, но не знам как да го науча да пие вода от паничка. Все още му давам и мляко, заради водата. Вече е повече от месец откакто го спасих, но не знам какво количество храна да му давам. Ако му давам да яде на воля, дали може да преяде, няма ли си норма? Когато съм поел ангажимент да го гледам, длъжен съм да бъда отговорен за това, затова питам, искам да се чувства щастливо, засега го постигам, а като стане ловец, мисля да го оставя на свобода в природата, а ако остане само в двора, ще му давам храна. Ще видим, може да се пристрастя и към него, както стана с кучето. Мене ме беше страх кучето да не го нарани, много настървено го лае, но веднъж без да зная, котето е минало през целият двор на кучето и стоеше на стълбище което е доста високо, явно кучето няма да го захапе, но много го лае, дали ще се сприятелят ще видим.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1ea1220680
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе, котките обожават да лягат по гръб и да им се мачка коремчето, а котето ако иска да те хапе и рита със задни крачета. Напълно нормално е, дай му размит пастет в млякото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker