странното приложение randonautica - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121459)
 Любов и изневяра (29775)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18592)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

странното приложение randonautica
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1113 пъти
Здравейте, идвам от средно голям град в България.
Преди известно време бях видял в интернет приложението, наречено randonautica. До колкото разучих за него, чрез алгоритъм, използващ някакви квантови изчисления, ти задава уж случайни координати, които изчислява изестно време, преди да ти зададе точка на картата, като се вярва, че трябва да си намислиш нещо конкретно, което искаш да видиш на тази точка, която ще получиш и евентуално можеш да откриеш нещо подобно или свързано с първоначалната ти мисъл за пътуването. До колкото разбрах приложението е станало по-популярно, след като група тинейджъри са намерили куфар на плажен кей, във който е имало части от човешки труп, след което са извикали полиция, която е потвърдила случая и направила раследване, от което така и не се поинтересувах подробно. След този случай, поради желание за слава, в ютуб и тикток са се качили още доста подобни сценарии с това приложение , които са изсценирани за слава, та нищо интересно след това не извлякох от видеа..
После разбрах, че има и форум на английски за хора, попаднали на интересни работи, свързани с това, което са си намислили, ползвайки това приложение. Много хора намират доста интересни неща още при първият си опит да ползват приложението, но там вече ги нямаше измислените псевдостряскащи сценарии на хора, целящи гледания, а например ако някой си е намислил, че иска да види извънземни на мястото, то го отвежда до някое местенце, където примерно има нарисуван графит на извънземно , или нещо подобно, свързано с първоначалната мисъл на човека..
Мислех си, че това са редки съвпадения все пак и просто се насъбират от хората по цял свят и така се създава фалшиво впечатление, че приложението работи. Вчера го изтеглих и реших да пробвам да намеря нещо, но няколко пъти не искаше да ми даде дестинация , поради минималният радиус който бях задал, поради невъзможността ми да пътувам на по-голям такъв... пробвах последен път, докато си мисля, че приложението е глупаво и неможе да не работи с минимален радиус, като в този момент то ми зададе координат около моя блок , сякаш се избъзика с мен заради това че мрънкам на ум заради това че то не ми намира нищо заради радиусът, който бях задал... Не отидох в същият ден, бях затворил приложението и на другият ден, тоест днес си казах, че ще отида да видя дали все пак ще намеря нещо интересно пред блока :Д То обаче не ми беше запазило дестинацията и направих ново търсене, в което си бях намислил да ми намери същото място от вчера, което е пред блока ми. То обаче ми намери друга дестинация, в друг квартал и като отидох на мястото , което ми беше задало , се озовах пред блок, който е със същият номер като моя.. А градът ни не е чак толкова голям и блоковете не си преповтарят номерата, защото няма смисъл :Д Таа хем не е толкова впечатляваща случката , но хем не е и напълно случайна.. В смисъл какъв е шансът това нацелване случайно да се случи ?
Та след като изпробвах приложението, вярвам, че работи, макар и по някакъв странен, неизвестен и сякаш леко магически начин.
Искам да разбера все пак от Българи, дали има някой друг, който е ползвал приложението и е попадал на странни съвпадения ? Дали някой знае повече за принципът на това как работи приложението и защо толкова често хората получават странни съвпадения докато го ползват ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4de17d59f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Значи ако отворя темата за демони, то веднага тука ще стане беги маани ситуация...

Но точно така действат нещата с тая рандонатика. Прокълнато е, и е сатанинско приложенийце и спокойно може някой да се натресе на доста грозни неща и "странни" както казваш ти и каквото си и преживял с това приложение.

Знаете че Уиджи дъските (Ouija board) са сатанински и играейки си с тях отваряш портали и навлизат демони в къщата ти, тъй че тая андронатика си е пак едно такова приложение - сатанинско.
Но който не се интересува от полтъргайсти и не е чел и т.н и т.н. всичко което пиша ще му се стори доста тъпо и небивало.

Но тия неща са истински и не бива да се играе с тях.
;)
Пример:
Аз веднъж в кухнята както си бях на работа и трябваше да отида в задната част на кухнята за някви заготовки да взема и да нарежа и хванал ножа (от скука) го насочих с острието напред и тръгнах...
И в същия момент ми дойде силната мисъл в главата:
-Свали тоя нож, носи го нормално, щото ей сега на завоя можеш да се сблъскаш с някой колега...

И веднага послушах тоя глас/тая мисъл и свалих ножа и точно около 1-2 секунди след като го свалих, на завоя точно шпикерката се беше затичала и се сблъскахме.

Ако не бях послушал тоя съвет (даден ми от Бог)
Спокойно щях да взема завоя с ножа напред и колежката да се наръга яко на него.

Така, давайки ви пример с Бог (че съществува), същото е (съществуват и демони) и с различните му там прокълнати и сатанински игрички и занимания.
Андронатика е едно от тях.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aa811531fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Принципът е, изкуствен интелект, който обработва различна налична вече информация и прави логически и др. връзки, както го правим ние хората. Само, че са го направили да бъде интересно и забавно за потребителя.
На мен ми се струва интересно и бих се позабавлявала.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8900260571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се занимванай с глупости - това съвсем не ти го казвам с цел да те засегна, ако щеш ми вярвай. Заеби ги тези приложения-миложения. В тях няма нищо странно, нищо специално, нищо магическо.
Има толкова яки неща за правене...
Оценяй по-високо свободното си време!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 729349d40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе, не бях чувала за това приложение, но от описаното ми стана любопитно и го свалих. Намислих си, че искам информация за бивш, който за жалост вече не е между живите. Но пък ми беше голяма любов. Та... Адреса, на който ме прати приложението беше неговата улица където е къщата му. Нямам намерение да ходя, тъй като просто знам какво има там. Но е страшно съвпадение. Ще ми е интересно друг ако е опитал да сподели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker