Как знаете че едно място ще ви хареса за почивка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как знаете че едно място ще ви хареса за почивка?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1399 пъти
Как предварително знаете че един град, местност или държава ще ви допадне като отидете да живеете там или дори само на екскурзия? Аз доста се разочаровах и вече и на морето ме е страх да посещавам нови, непознати дестинации. Ходя само там, където в детството (Варна, Албена, Синеморец, Ахтопол и Златните). А много ми се пътува, но ще е гадно да дам пари и мястото да не ми допадне и градът да е презастроен или невзрачен, както едно наше прехвалено планинско градче уж световен ски курорт (е, природата ми хареса, но не и града и сградите).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2cb9f8b9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Основно гледам ревюта от туристическо блогове/влогове, както мнения из разни сайтове.
След това гледам, как е обслужването. И най-хубавата дестинаия ще бъде прецакана, ако имаш висящи жици из хотела, всеки трети ресторант носи сериозна опансот от хранително натравяне, а дори и магазинерките в супер са опитват, да те прецакат.
А последното е опит. Знаеш какво харесваш, знаеш за какво да гледаш, бил си на места и става по-лесно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7cdee26f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Гледам през Google maps street view. Долу вляво има снимки и възможност да разглеждаш улиците. Чета много за конкретната дестинация, Пре Tripadvisor и различни сайтове на чужди езици. Доверявам се много повече на мнението на чужденци, защото те пътуват много. Членувам в различни чуждестранни групи за пътешествия и в една много хубава българска група за пътешествия. Говоря чужди езици, но и един добър английски е напълно достатъчен, за да си резервираш хотел или квартира и самолетни билети без агенция.Абонирах се за сайтове на авиокомпании и круизи и следя за намаления. Няма място, на което да съм била и да не ми е харесало. Обиколила съм над 30 държави. В някои съм била десетки пъти. Била съм и на други континенти.Любимият ми е Азия. Винаги съм избирала държави, които са по-уредени от България.Дестинации като Индия, от които приятели се връщат с хранителни разстройства, не ме привличат.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b4049815a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Докато не отида няма как да съм сигурна. Ако ми харесва, се връщам, ако не, здраве да е, тъеся ново място.
А иначе и аз чета отзиви, но хората са различни, различни неща търсят и ако за някой Слънчака е супер, за мен е кошмар, защото искам да си почина, а не да ходя на бар туризъм.
Така, че четеш отзивите и пробваш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e6bb08796d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Страх от разочерование се нарича твоят проблем и е психологически. В каква степен е може да прецени само специалист.
Признавам, че равно на Албена няма, на юг също добре си се насочила към Ахтопол и Синеморец.
Дали е презастроено или невзрачно се вижда на гугъл стреет вю, така че може да поразгледаш преди да резервираш място. За хотелите си има мнения и рецензии в интернет, сядаш и четеш. Ресторантите е доста по трудно докато не опиташ не знаеш в какво настроение са сервитьора и готвача.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4002634b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   В Слънчев бряг винаги отсядам в хотел "Джулия фемили апартаменти", тъй като домакините там са приветливи и дори ми се е случвало през някои лета да ми дадат стая още от сутринта и са ме оставяли я напусна вечерта, макар че при хотелите обикновено е прието постъпването да става в 14:00 часа и отстъпването в 11:00 часа. Басейнът им пък е безупречно чист, с кристална вода и рядко има повече от 3-5 човека в него по едно и също време. А самият хотел е от семеен тип и там отсядат предимно семейства от Русия, Украйна, България и Великобритания.
Апартаментите там обикновено са двустайни и цените са сред най-достъпните в курорта спрямо това, което предлагат. През приложението Booking всяко следващо отсядане там е с отстъпка от редовната цена, но това важи и за много други хотели.
Местоположението на хотела е на удобно място - на 800 метра от най-спокойната, южна част от плажната ивица на целия курорт, която граничи с Несебър и е далече от суматохата и пренаселеността в централната част на Слънчев бряг. Магазин "Т-маркет" също се намира на 800 метра от хотела. На 500 метра от него пък е началната спирка на туристическото влакче, което отива до Стария Несебър (билетът тази година е 4 лева за човек). Самият Стар Несебър е на 2,8 км разстояние пеша от хотела.

Бил съм и в няколко хотела или къщи за настаняване в Несебър, Равда, Созопол, Приморско, Поморие, Албена, Балчик и т.н., но чисто като място за разходки и отмора за по-продължително време най-много ми допадат Несебър, Созопол и Албена (когато не са пренаселени - затова предпочитам да ходя в началото или в края на сезона, пък и цените тогава са по-добри). В Албена много ми харесва това, че паркът, гората и планината са непосредствено до плажа и са чудесни за разходки сред природата. Поради това и може би догодина ще обмисля отсядане в Св. св. Константин и Елена, откъдето само съм минавал на път за други места. Естествено, бил съм и във Варна и Бургас, като и двата града имат приятни за разходка морски градини.
На нос Шабла също съм бил на плаж на младини, но там си е рибарско селце и няма никакви атракции, освен малък плаж насред стръмни скали и рибарско бар-ресторантче. С удоволствие бих пробвал някои от по-малките плажчета с девствена природа, около които не е застроено с хотели.

Като дете съм бил две поредни лета на море в Кримския полуостров и най-вече в украинския град Черноморское, което би ми било любопитно да посетя отново и да си го припомня; но това е по-скоро от носталгия, а не нещо друго.

Във Финландия на много езера съм бил (около 188 000 са), но любимото ми е Kuusijärvi (Куусиярви) до град Ванта, където е летището на Хелзинки. То е насред хора и скалисти хълмове и цялото това съчетание е привкелателно за хората, обичащи дивия туризъм, спането на палатки, печенето на храна на шиш, свиренето на китари вечер около огъня и въобще всичко, което да те откъсне от цивилизацията и да отмаряш на спокойствие. Друг приятен плаж е Hietaniemi в Хелзинки, който е на 2,5 км от лунапарка.

Изброените горе са все места, които с удоволствие бих посетил отново, защото са изпитани с времето и са ми допадали поради едни или други причини.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4002634b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Забравих да спомена, че в Несебър ресторант "Несебър" предлага отлична храна и професионално, приветливо, ненатрапчиво обслужване на сервитцорката, макар че и цените са малко по-високи спрямо другите ресторанти там. За по-невзискателните е ресторант "Бяла роза" с народни цени като за курортен ресторант.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e6bb08796d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Кифльо щом не си разбрал че Джулия фемили е в несебърския квартал Стадиона, а не в Слънчев бряг от там нататък какво да ти се вярва. Слънчев бряг започва след моста на река хаджийска.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 62c9ce9d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   5, балконинг правите ли?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4002634b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Номер 8, определено не. Но затова пък правим: плажунинг, ресторантинг, разхождинг, пазарувинг, чуканинг, лизанинг, говоринг и лежунинг.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4002634b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В Стария Несебър си заслужава да се посети поне веднъж и коктейл-бар "При Майкъл", намиращ се на улица "Хан Аспарух" 7. Цените там са двойни, но обстановката е така оформена, че прилича на нещо средно между пещера и джунгла и е много ефектна, особено вечер на залез или под звездите.
https://bar-2847.business.site/

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f73ce7748
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Кифльо, точно ти чуканинг едва ли правиш, като ти гледам постовете, ама карай. Може да правиш с мъж или максимум с проститутка, ама с жена едва ли.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f55032b3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   На стрийт вю видях Кранево и т.н. РУмънски курорти като Мамая и подобни и щях да повърна, пълен ужас, нищо интересно. Същото е и в по-голямата част на Полша, която е доста грозна и сива страна спрямо например Чехия.

От автора

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7738bd7e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Кажете нещо интересно около Атина, по морето в Португалия или в чешката провинция моля!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker