Мнение за живота в Драгалевци, Бояна и т.н. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнение за живота в Драгалевци, Бояна и т.н.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1881 пъти
Привет ! Искам да Ви питам какво мислите за хората и начина им на живот в крайните квартали ? Познавам се с такива, където работят на по 2-3 места и нямат абсолютно никакво свободно време, тъй като са и семейни, а други, които са в тъмния бизнес по мое виждане имат много повече време и средства съответно. Това, което се чудя кои от 2-та типа са по-щастливи и добре като цяло. Къде тук може да се намери баланса и пътя към щастието - в какво се измерва според Вас ? Тъй като съм от беден квартал на столицата, но ходя на разходка към планината и разликата е огромна ? Човек с доход около 1000 лв. съм, а хората там изкарват огромни пари от порядъка на 10-ки хиляди лв месечно...Имат по 2-3 апартамента, 2-3 коли, къщи ти н. Аз живея под наем и съм гол като пушка буквално и съм сам на фронта. Защо не мога да достигна тяхното ниво и стандарт на живот ? Почти ми е ясно, че само с работа няма да стане, но пък същевременно не бих живял в непрекъснат страх и зависимот от други хора...Благодаря !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: d302e6fd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Кварталите в подножието на Витоша са за уединение на по-известни и коментирани хора, но напоследък разни провинциалисти с продадени селски дворове, решават да си купуват апартаменти във фамилни къщи и малки блокчета под Витоша, въобразявайки си, че са част от този елит и по някакъв начин ще живеят щастливо. Живеят там по няколко години и след това си продават апартаментите и се връщат в София, тъй като няма как децата им да растат нормално, когато нямат една детска площадка. Иначе са добри квартали, но е красноречиво че трябва да имаш личен автомобил за живот там. Не е направено за хора от бедните кръгове и малко по дребните предприемачи. Твоята заплата, ако ще и четири пъти по-голяма да беше, нямаше да ти подхожда за живот там.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4b4ca5e190
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Виж бро, с работа става, но не и в умрялата в България. И като ти кажа, че става, то имам напредвит, че можеш да се наслаждаваш на изработените пари, чак след много години. Не след няколко месеца или след една година. Освен, което е трябва в една къща да влизат повече от една заплата. В чужбина с две средни заплати мъж и жена спокойно за една година спестяват за чисто нова кола. А по-въпроса за Драгалевци и скъпите квартали.Ами не се самобичувай, че ти не можеш да живееш там. В гетата хората са много по-социални и правят всичко заедно. А там в Драгалевци са саможиви зарабони в работа за да подържат един определен стандарт. Горе главата и не се отчайвай.










Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e8958a8ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Някои части на Бояна са добре, но Драгалевци е отврат. Не им завиждай. Къща за милион, а пред вратата камара боклуци. Пролетта лайната от септичните ями се стичат надолу.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 08611ebb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Казвам веднага, какви са повечето хора в тези квартали и те са местни! Там живее сестра ми, омъжи се за момче местно от там, в обикновена къща, карат стари коли и не взимат големи заплати! Съседите са същите като тях от старото поколение са си още, стари коли, малки заплати и живеят като всички останали. Ако се разходиш по улиците на квартала, ще видиш, че повечето къщи са стари с не с много нови коли и покрай тях има издигнати палати където са купени от всякакви мутри - но не са всички такива! Повечето са си местни, възрастни хора живеещи там. Заради имиджа обаче много стари къщи ги продадоха и на тяхно място издигнаха блокове или палати. Бих казала, че има повече мутряги в кв. Лозенец и кв. Изток където цените на имотите са в пъти по-високи от Симеоново, Драгалевци и Бояна а и канализация нямат, всичко на септични ями в 21в - лудост!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f8d71e394a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ето ти контра-въпрос: Ти какво правиш, че да промениш статуса и приходите си?

Тея 24 часа в денонощието са толкова много, но за хора, които са целеустремени. За мързеливите лентяи, които искат да си седнат на дивана след работа или да си ''разцъкат'' някоя игричка, не стигат.

Та след работа можеш:

1. Да учиш език
2. Да ходиш на курсове за придобиване на някаква квалификация
3. Да ходиш на втора работа


На първо време се научи, че разстояние се оставя след препинателен знак, а не преди него. Това го казвам, защото трябва да искаш да подобриш себе си в абсолютно всяка една сфера, за да си успешен и не може да има преки пътища.



Братан.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7a01030cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За мен щастието е по средата.
Не съм от София, била съм в Бояна на разходка - е, няма по-"студено" място. Такава разкошна природа наоколо, а да живееш зад висок дувар, а като излизаш да се затвориш в джипа, вместо да се насладиш на хубавия въздух. Не, мерси.
А защо ти не можеш да спестиш за собствено жилище (каквото всеки трябва да може според мен и до него момент парите носят удовлетворение) - елементарно, Уотсън - алчността на родните работодатели, надутите цени на имотите в София, защото нали е най-престижно да се живее именно там.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ae92dbf151
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Всичко написано в първи пост е така, вярно е. Бачках в Бояна около година, забелязах описаните от него неща. Там се строеше точно фамилна къща и собствениците на апартаментите бяха от провинцията. И категорично мога да заявя, че е пълно с нови и луксозни къщи, а един местен разказваше, че хората го раздават парвенюта и по тази причина купуват апартаменти там, ама не изкарват дълго. Аз съм от София и ссъм бил десетки пъти горе по Драгалевци и Бояна, знам как стоят нещата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 308fe5eb2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   - от Автора - жилище не се придобива толкова лесно, и то в София при днешните цени на имотите. Относно студа в Бояна - има го - северен склон е все пак. По другия въпрос - не ми е вариант живота в Чужбина, нито бъхтенето на няколко работи. Свободното време си е нещо безценно и успеха не го измервам в пари...

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 8b4379d9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Значи, факт, тук има хора с парици - тук се даваха вили на АБПФК - активните борци против фашизма и капитализма. Второ, покрай тях на всички други със заслуги - примерно театрали. Трето, тук са наследствените имоти на всичкото ЦК на БКП (централния комитет на партията). Нищо, че ги гледаш едни разбити къщета, но това е районът за къщи. После - нуво риш, новобогаташите, мутри и бизнесмени купуват тук. Накрая - много успели професионалисти, ама много, вече. И най-сетне - тая гнус Гърдова глава, дето умрат да я наричят Бояна, но мяза на Манастирски ливади - без инфраструктура, без нищо. Калната дупка. Това е Бояна. Има места, където е хубаво в квартала, има където не е. Мен ми писна като ме питат къде живея и си кажа, защото ми писна да се крия, и отсреща да ми обясняват как тук се стъмва в три. Което е много унизително, но за тоя, който го казва.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 5813a509ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Моето мнение е, че са много надценени квартали.

Малко болници, малко магазини, малко градски транспорт.

Пътят особено за Драгалеевци е кошмар - в час пик от центъра нагоре 35-40 минути не ти мърдат.

На много места са със септична яма, без канализация.

Палатите не са на мутри, мутри и групировки няма от поне 20 години, а на ПОЛИТИЦИ- КРАДЦИ, шоумени като Слави, актьорчета, певчета, инфлуенсъри и прочие нищоправци.

Краде се. от ФОНДОВЕТЕ НА ЕС най-много и на второ място от данъци. Като 90% са овце и си траят и завиждат, ще мизерствате за къшей хляб и ще продължават да ви крадат.

Нагоре по Бояна масово има коли за по 100к. Бензина на такива 'пичоее' им е само 200-300 лева на седмица.

Вие с толкова карате и за храна и за всичко. Продължавайте да си траете и да гледате лъскави каруци и да завиждате. Далеч ще стигнете, да знаете.

Т. Т.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker