Психика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Психика
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1031 пъти
Здравейте! Много от вас ще ме познаят, пиша постоянно тук..
Искам да ми дадете отново съвети и мисля да отида на психолог, но ще видим...
На 19 години съм, момиче. От 2012 страдам от ОКР, постоянно изпитвам нужда да правя ритуали иначе ще се случи нещо лошо със семейството ми. Това ми казва гласът в мен, много е напрягащо и неприятно. Минала съм през всички състояния на това заболяване. Най-голямото ми притеснение идва от това, че миналата година, въпросният глас ме накара да мастурбирам и да се снимам, иначе ще се случи нещо със всички от семейството ми, изтрих клипа, не ми трябва, но се притеснявам да няма хакери в камерата на телефона, много ме е страх, не мога да живея пълноценно... изобщо има ли смисъл мен някой да ме следи.? ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРНА НА ВСЕКИ ОТ ВАС, КОЙТО НЕ МЕ НАПАДНЕ, А ДАДЕ СМИСЛЕН СЪВЕТ.
ДАНО СЕ ПУБЛИКУВА.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: f76015ff3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей!
Консултирай се с психиатър.
Лекува се, спокойно!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a844c0769
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   1 -> Телефон лесно се хаква попринцип, но едва ли някой ще хакне твоя точно.
2 -> хората които хакват масово телефони нямат време да гледат секи на камерата какво прави.
3 -> Браво че си изтрила клипа, не прави такива клипове повече.
4 -> Психиатъра ще те наблъска с хапченца, които може да не ти се отразят добри
5 -> Пробвай с псилог и поведенческа терапия
6 -> прочети в гугъл или ютъб на английски за хора които са се излекували и техните истории някоя може да ти помогне.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6ea6ccdbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравей! Една от основните причини за ОКР е повишеното чувство за вина, което идва от неадекватна семейна среда в детските ти години. Т.е. чувстваш вина за неща, над които нямаш контрол. От там и компулсиите, които ти дават някакво усещане за контрол.
Параноичните мисли идват от системната повишена тревожност, която е следствие от повишеното чувство за вина. Имаш нужда да вярваш, че нещо хубаво предстои за в бъдеще, тъй като тревожността е тъкмо обратното - постоянно очакване, че нещо лошо ще се случи. Моят практичен съвет е да си намериш някакво хоби, някаква творческа активност, това ще компенсира чувството ти за загуба на контрол. Другия съвет е допамин детокс. Най-вероятно имаш повишена толерантност на допамин, което води до раздразнителност и импулсивност. Намали времето прекарано в социалните мрежи, сладкото, порното, алкохола, цигарите. По този начин по-простите неща ще ти носят повече удоволствие, тревожността ти ще намалее и очакването за бъдещето ще стане по-оптимистично.Това ще повлияе на тревожните мисли и компулсиите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f15dc4465
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това с хакера и камерата са поредната натраплива мисъл.
Търсила ли си помощ от психолог/ психотерапевт?
Съветът ми е да се консултираш със специалист и по негова преценка да посетиш и психиатър, но имай предвид, че лекарствата в твоето състояние са само временно решение, което да те стабилизира и в дългосрочен план не трябва да си на медикаментозна терапия, защото проблемът е в моделите ти на мислене, а те няма как да се повлият от хапчета, а единствено от когнитивно-поведенческа терапия.
Знам колко ти е тежко - аз самият съм израснал с ОКР и беше мъчително, но от сегашната си гледна точка на човек, който го конторлира добре, и вече като клиничен психолог те уверявам, че ще се справиш, но вероятността да успееш сама е минимален. Все пак, опитай с някоя книга от сорта на "Обсебен мозък" - там има добри техники, които в дългосрочен план ще са ти полезни.

Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3705c72fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз още не съм завършил психолог, но при ОКР има и медикаментозна терапия, когото е съчетана с работа и с психолог симптомите бързо отшумяват и клиента влиза в дълга ремисия. Психиатър ли постави тази диагноза и какво пиеш?

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7341097176
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не мисля, че това е ОКР. Виждам съвкупност от няколко диагнози. Наистина трябва да посетиш клиничен психолог, дори не знам защо го отлагаш. "Гласовете" не ни мислят нищо добро, и не се знае каква глупост ще те накарат да направиш утре.

Но да, лекува се. Просто се излекувай възможно най-скоро.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e93172f427
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съветът на номер 1 не е коректен.
Първо трябва да се консултираш с психолог/психотерапевт, защото не е ОК да се разчита само на медикаменти, а психиатърът прави това - назначава лечение с медикаменти. По-добрият вариант е да започнеш терапия при психолог или психотерапевт и ако той прецени могат да се съчетаят медикаментите с психотерапия. Иначе споко, това за клипчето идва от ОКР-то, поне така ми звучи. :) И много важно - не е срамно да потърсиш помощ от психолог/терапевт/психиатър и т.н., това не значи, че си луда, както стереотипно се приемат тези неща от тесногръдите хора, а значи, че искаш да се погрижиш за себе си и здравето си. Няма смисъл да отлагаш и да се самоизмъчваш, действай!
Искрено пожелавам успех! ❤️

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2b57f4c602
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Обезателно иди на психолог. Това е най- правилния ход. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 77b7f90886
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз съм имала това, но само го преодоля и сега ми се случва понякога, но си казвам Не, няма да го направя и естествено нищо не се случва. Втория момент е тревожността ти за околните, можеш да се тревожи и отговаря само за теб. Ако се тревожиш за нещо, което не зависи от теб, какъв е смисъла. Кой,каквото е решил ще го направи и те не можеш да влияеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b6b56eccc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 2 май не си наясно че всеки един телефон е хакнат още в момента в който е купен. Snowden говори за тва 2008. Навържи си сам нещата за последните 13 години в каква посока са се развили събитията

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cdb23954a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Знаеш ли тази дума психика от къде идва !?Тя е равносилна ,на добродетели .Когато имаш добродетели никой неможе да ти разбие психиката ,но когато ти откраднат добродетелите ставаш с лабилна психика.Със сигорност този дух който ти говори не е чист щом те кара да ..."правиш глупости"Но как си го допуснала в теб по някъкав начин си му отворила портал към теб ,ако пушеш цигари или ако някой от твоите близки пуши ,така може да се е промъкнал.
..

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cdb23954a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не съм спокоен...защо всички не спрат да извършват грях за да се пречистят и да станат ангели ,тогава няма да ви е страх от нищо и ще казвате Боже защо не взе мен ,няма да имаме търпение да ни дойде времето да нспуснем този свят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cdb23954a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Страга идва от греха ако в ума ти няма грях няма от какво да се страхуваш ...сега повтори ..няма от какво да се страхувам .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker