Медийните герои - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Медийните герои
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 430 пъти
Здравейте. Това, което ще напиша в следващите редове, не бих искал да изглежда като хейт, злобеене или пък завист, а го приемете като въпрос, питанка или дори анализ с въпросителна цел. По никакъв начин не омаловажавам и пренебрегвам успехите, на личностите, които ще отбележа,но ще опитам да изкарам фактите, такива каквито са. Вече съм го повдигал на въпрос в социална мрежа, но ме изкараха - "завистлив злобар", та за това се обръщам анонимно към вас, да изкажете мнение по въпроса.
Напоследък масс медиите, все повече лансират и представят на обществото истории и личности на съвременни герой. Било то ученици, спортисти, предприемачи или дори всякакви други балони с преповдигнато его. Тази техника използвана от медиите е добре познат похват за припечелване на читатели и отваряния на сайта. А съвременните медии точно на това разчитат. Всеки обича да слуша за герои и за успели хора, а в ерата, когато медиите се борят за всяко отваряне и прочитане на статия, което ще им донесе рекламни дивиденти, няма как да не бъдат лансирани и пробутвани на читателите. Но тук се появява въпросът кой точно ги избира и кой одобрява ? Не еднократно сме ставали свидетели на крайна липса на безхаберие и компетентност от страна на медиите, но дори и в този случай ли е толкова трудно да решиш кой да пробуташ и направиш известен пред хората и кой не.
Давам пример. Преди няколко години, германска авиокомпания, реши да си направи ПР, като изпрати в София, най-големият пътнически самолет в света. Естествено, нямаше как да не го пилотира и единственият пилот с български произход, който нелицензиран за този модел в компанията. Разбира се, този ПР ход е разбираем,като се има в предвид и успеваемостта на рекламите, като се добави и елемента - патриотизъм и не изненадващ. Но в случая не прекалиха ли с раздуването на случая ? Вече 5 години и продължават. В света има още поне 7-8 хил. души, които управляват този самолет и поне още дузина българи в други авиокомпании, така че не е нещо извънземно. В случая, визираният герой дори не е командир на самолета. Има не един или двама българи, които не само да командири, но и инструктори, както и инженери на много високи постове по този самолет, които наистина са единични бройки в света на за тях никой никога не е чувал...... Естествено нашият човек веднага звезда - онлайн магазини за тениски и най-вече поета щафета от тонкин - мотивационното плямпане. Чудя се колко безочлив трябва да си, че да се имаш за повече от множество други, които са постигнали повече, при положение, че медиите са те надули на практика изкуствено ? Естествено не малко хора не са егоцентрици и опротионисти, така че не биха се възползвали, от предоставената им възможност,а биха я подминали, но в случая медиите и хората с голямо его, сами ли се намират ? Има много подобни случай, но се спрях на този, защото съвсем наскоро попаднах на спонсорирана публикация конкретно за този.
Още един пример да излагам на показ. Преди година-две беше лансирано и едно момиче, което току виж щяло да бъде 3-тия български космонавт. Няма лошо и евала за амбицията, но отново защо медиите хиперболизират и надуват нещата изкуствено ? На е единственият български тинейджър бил в лагера на НАСА, като дори и не е необходимо да си най-добрият учен, а по-скоро да можеш да си платиш таксата и отиването. Отново всички писаници и статии провокираха стотици хиляди отваряния и прочитания и съответно огромни доходи за медията, но хората не им ли прави впечатление за изкуственото пробутваме ?
Когато медиите позабравят за този тип хора или пък биват измествани от други, в профилите си в социалните мрежи същите започват да публикуват стари статии и скрийншоти от изявите им в медиите за да напомнят на себе си пред хилядите си последователи. Това не е ли жалко и смешно ? Каква е причината за това и най-вече на въпросните последователи не им става банално и да им идва в повече ?
Пак искам да отбележа, че има стотици, дори хиляди други хора, които остават в сянка, просто защото не са интересни за медиите или защото те не търсят мястото си на гребена на вълната, а окажат ли се случайно там, не се поддават на изкусителната светлина на прожекторите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4309edd771
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Медиите надуват определени новини с цел оформяне на обществено мнение. Има едни хора на тази планета които се наричат " програматори". Те решават кои новини да бъдат пуснати и с каква цел.
В България общо взето варират новини, с които се насажда индивидуален или обществен(социален)комплекс за малоценност. Пропагандата върви от поне 30години насам...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker