Аутизъм или просто излишни притеснения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аутизъм или просто излишни притеснения?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 992 пъти
Здравейте. Момиче съм на 13 години. Преди около месец сънувах нещо, което ми се е забило в главата. Сега ще го разкажа.

Аз и състава, в който танцувам, бяхме поканени на новогодишния фестивал в София и посрещахме 2022-ра година. Организаторите бяха поканили и всякакви други изпълнители - Криско, Галена, 4Magic, два състава от тазгодишното предаване „България търси талант“, както и най-новата ми любима група - Ку-ку Бенд. ( по които луднах ) Ние бяхме предвидени да закрием фестивала, изигравайки т.нар. блок от пет танца. Преди нас бяха Ку-ку Бенд и те изпълниха песни от техния репертоар, които на мен са ми любими - „Между трима“, „Вчера в детската градина“, „Аз съм с теб, ти си с мен“ и т.н. След това бяхме ние, изигархме си танците и получихме най-много аплодисменти от всички участници, буквално цялата публика ни пляскаше на крака. След това, ( точно като в „Шоуто на Слави“ ), Ку-ку Бенд се качиха да изпеят песента „Ти си“, а Слави покани и останалите участници на сцената, за да може ако знаем текста на припева, да пеем с тях. От нашия състав се качихме всички да пеем, другите изпълнители и състави се качиха. Направихме калабалък, пяхме... След това, фестивалът свърши и ни правеха снимки на участниците. След общата снимка, на която бяхме абсолютно всички участници във фестивала, отидохме да се преобличаме. Тъкмо когато аз, Елисавета и Гергана щяхме да отиваме да се преобличаме, Цветан от Ку-ку Бенд дойде при нас и ни каза, че танцуваме много хубаво, след което поиска да се снима с нас трите. ( и между другото, чрез този сън, Цветан се превърна в мой идол ) Да, той поиска с нас, не ние с него. Снимахме се, аз си сложих снимката на профила във Фейсбук, получих много харесвания и коментари на снимката, след което наградата ни беше едномесечно турне в чужбина през юни и юли.

Та, това беше сънят. Напълно ви разбирам, ако ви се е сторил като измислица, но вярвате или не, това наистина е сън. Струва ми се обаче, че аз започвам да задълбавам в него. Лягам и ставам с мисълта за този сън и започвам да се притеснявам, дали това не граничи с аутизъм или просто се притеснявам излишно. Искам да разбера вашето мнение.

Благодаря на четящите тази история, както и на редакторите за качената история. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: ee92f5256e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Забравих да допълня, че на когото и да разкажа този сън, той мисли, че много голяма част от него е измислица...

Авторката

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8795a9b810
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Научи значението на думата аутизъм, за да не се излагаш пред хората.
Иначе сън като сън.Сънищата са твоите мисли, мечти и т.н. Нищо повече.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f3680658b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Това си е нормален сън. Нормално е да сънуваш нещо уникално и да мислиш за него дълго време. Аз преди година сънувах три пъти как се влюбвам и все още от време на време мисля за тези сънища. Няма нищо общо с аутизъм.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 644db72809
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката - колкото и малко хора да четат вече тази тема, все пак благодаря на двамата човека, които отделиха от времето си, за да си изкажат мнението тук. Сега на въпроса - според мен, нещата вече започват да се задълбочават, защото много добре помня песните, прозвучали в съня ми, и става така, че всеки ден, аз ги слушам с усещането, че съм на уникалния новогодишен фестивал от съня ми, и тези песни са толкова много, че направо са като музикален канал. Опитвам се да се разсеям, като правя и други неща, ( например четене на любими книги, гледане на любими филми, ходене на танци, излизане с приятелки ) обаче продължавам да се потапям в тези фантасмагории. Колкото до съня ми, близките и приятелите ми продължават да ми казват, че той е пълна измислица ( и по-скоро приличал на приказка/филм ), защото в него имало твърде много неправдоподобни неща - 1) нямало как да поканят нашия състав на фестивал, в който участват знаменитости като Галена, Ку-ку бенд и Криско; 2) дори да се случи това да ни поканят, няма как да получим най-много аплодисменти от всички; 3) няма как такава известна личност да поиска да се снима с деца като нас. Да, аз също мисля, че всички тези неща са твърде невероятни, но сънят ми не е измислица. Колкото до потапянето във фантасмагориите, давам си сметка, че ако продължа да го правя, това ще ми навреди на образованието, а тази година съм в седми клас и този клас ми е изключително важен.
Моля ви, дайте ми някакви съвети, защото явно опитите ми са нескопосани, а аз не искам да бъда считана за витаещо из облаците момиче.
Поздрави и хубав ден.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9bd6934bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С тези стари песни „Вчера в детската градина“ ( 1993 ), „Аз съм с теб ти си с мен“ ( 1997 ) и „Между трима“ ( 2011 ) наистина ли става въпрос за посрещане 2022?

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 0fdd88f161
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Привет. Пишеш грамотно. Това е важно, но комплиментите спират до тук.

Това, че никой не ти вярва, казват, че е измислица и тн. Ами, не са ли прави? Затова се нарича сън. В зависимост от вида сън, човек вижда своите мечти, желания, страхове и прочее. Чрез сънищата мозъкът преработва информацията натрупана през деня, сортира я и изтрива това, което е непотребно. Не всичко това е ясно за нас и в много от случаите сънуваме неща, дето са ей такива - като твоя сън, странни. Има символика, действия и събития, които не са задължително навързани и ни объркват.
Ако трябва да навляза в научната обосновка, учените все още не са сигурни от къде се зараждат нашите мисли и желания. Което пък от твоя страна значи, след като заспиш и нямаш контрол над мозъка си, той си ходи където поиска и създава хей такива ми ти небивалици.

Да ти обясня пък какво се случва конкретно с тебе. Малка си ама порастваш. Съзнателно или не в тебе се зараждат някои неща - по-дълбок интерес към противоположния пол, мнението на другите, това да бъдеш приета и харесвана, чуждото внимание и тн.
На теб ти предстои да се превърнеш в жена следващите 10-5 години и за твоето "Его" (ще го наречем самочувствие, за да ме разбереш) е важно като жена, да си обичана, уважавана, закриляна, да събираш погледи и тн, и тн. Не всички от тези неща са важни, но така е устроен твоят мозък.
Интересите, които споделяш към този и онзи, към историята и как са ти ръкопляскали е просто интерпретация на твоите мисли за това, че искаш да бъдеш харесвана. Това, че си на тази възраст и сънуваш такива неща не значи, че ти има нещо и не е гаранция, че дори на 30 няма да сънуваш същите работи. Всеки мечтае! А когато спим, мечтите и желанията придобиват странни форми. Както казах затова се нарича сън!

Няколко съвета как да превъзмогнеш ситуацията, но и важни за прилагането като принципи в живота! :
1. Проявявай разбиране към другите, но не очаквай същото ит тях!
(Не всички искат да слушат за прекрасните ти случки. Ами ако ти завиждат? Може би не искат и да слушат за проблемите ти? Може би се радват, че страдаш? )
2. Малка си, но фактори като този никога не бива да те оправдават за невежество. Стреми се да бъдеш интелигентна, интересувай се и ако не разбираш задавай въпроси! Всеки започваме от нулата! (Това с диагнозата е груба грешка! Не си специалист, та да си лепиш етикети! Диагнозата няма общо с тая история, грешно си разбрала термина. )
3. Учи се да бъдеш реалист! ( Това, дори и да е интересен сън, с хубав край и важен за тебе; дори и да не си аутист и да ти олекне, че всичко ти е наред; дори и да се случи един ден тая случка. Не живей в облаците! Не се вманиачавай в нещо само защото смяташ, че е или не е така. Дръпни две крачки назад и погледни пак. Ситуацията същата ли изглежда? Дръпни още 4. Погледни през очите на друг. На трети. Виж различни гледни точки. Същата ли е ситуацията? - Ако се променя, значи, твоето мнение не е задължително да е правилно. Може би е, но не изключвай възможността да не е. Правиш проверка и ало е необходимо започваш всичко от начало.
4. Изборът е важно нещо! Но всеки бърка някъде, така се трупа опит. Ако можеше да сме изрядни и навсякъде, щяхме да сме богове - не човеци. ( Сега започва тепърва животът за тебе. Аз например седя и ти се кикотя, много ме бърка къде ще учиш и дали ще се справиш. Толкова по- важни неща има в живота. Само, че и аз, и други сме минали от там, притеснения, тревоги, желания и странни сънища, кандидатстване, оценки, любов, разочарования. Абе, живот. ) Повечето грешки могат да се поправят, важно е обаче, какъв избор е довел до тях!


И тъй като ти предстои избор: Помисли, с какво мога аз да съм полезна на света? С какво мога да допринеса и да помогна?
Не е задължително да знаеш конкретно, но ако имаш желание и идея, пътят до там ще стане много по-лесен. Няма да те тревожи нито 7ми клас, нито оценки и изпити, нито дали Цветан те харесва или не. Важно е къде отиваш, а не какви препятствия и а по пътя!

А ако сметнеш, че си объркала пътя, посоката винаги може да се промени.



Като човек познаващ друг с "аутизъм", мога да ти кажа, че дълбоко се обидих. Има хора на света, които страдат много повече и им тежи много повече от това дали Цветан ги харесва. Ще бъде добре ако се опиташ да ги разбереш(емпатия) и да направиш живота им по- лесен като им помогнеш. Тук дори не говоря вече за аутизма. Но е неуважително от твоя страна да се подиграваш на истински засегнатите, поради мързел да се просветиш по даден въпрос!


Успех на изпитите и смело напред! Знанието е сила!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker