Дискриминация спрямо хората на изкуството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дискриминация спрямо хората на изкуството
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1685 пъти
Здравейте!
От доста време съм забелязал, че хората на изкуството са дискриминирани от към шансове за живот, заплащане, образование и от към ценене на техният труд, като цяло. Аз също съм един от тях.
Ще започна с това, че много хора не възприемат тяхното творчество като работа, а-като хоби и може би за това и не се подпомагат толкова... Още от дълбока древност е доказано, че сред самоубийците преобладават точно такива хора, защото изнемогват в живота и се чувстват недооценени. И наистина си е така. Не е честно една картина, примерно, да струва жълти стотинки, докато художника е жив, а щом умре-милиони. Това е толкова несправедливо и гнусно!
Масово сред интелектуалците и физически издръжливите смятат, че такъв тип работа не било истинска работа. Може би защото, интелектуалците управляват бизнеса, парите, правилата, образованието и осигуряват възможността за съществуването ни;физически-трудолюбивите копаят, строят, добиват земни изкопаеми, зеленчуци, плодове, ловуват и осигуряват месото и т. н. и т. н. и дефакто-и те осигуряват възможността за съществуване, докато за творците ще кажат, че една картина или музика няма да осигури нищо - ни храната, ни-каквото и да било. И може би са прави. САМО ЧЕ-ние осигуряваме-ЖИВОТ! Може да не допринасяме с нищо за съществуването ни чрез нашия труд, но пък, за сметка на това, ние можем това, което вие останалите не можете. Ние внасяме цветове в нашето скучно ежедневие;нашият труд е като вдъхната душа в този материален свят. Какво би бил животът без изкуство, музика,, филми, литература и т. н.!? Би било ужасно! И не виждам защо е тази гнусна дискриминация! Дори, когато дадем за пример всяка една култура(японската, инкската, египетската, индийската и т. н.), първото нещо, за което се сещаме, е самото изкуство, което заема 90% в тяхната индивидуалност;автентичност. Дори писмеността, когато е била измисляна, самите йероглифи са били сътворени чрез изкуство и днес има такова разнообразие. После вече идват религиите, храните и каквото и да било(в нашето съзнание, като ги различаваме).

Но изброеното до тук не е най-големият ми проблем. Ние винаги сме били ощетени финансово. Ето-физически издръжливите хора нямат нужда от образование за да бъхтят на някой обект и за всеки завършен да взимат определени големи суми. За интелектуалците-образование е необходимо, но то не е проблем за тях. То просто е в тяхната стихия и е нормално да се справят безпроблемно и да се издигнат.
Докато при нас-е трудно!
Днешно време има начин да се издигнем и да получаваме добро заплащане, но пак трябва образование, а за да се запишем-изпити, документи и все такива интелектуални и затормозяващи нас, по-глучавичките творци, неща... За да успеем ние сме длъжни да се занимаваме с неща, типични за интелектуалците. Ето, от там идва цялата дискриминация, вместо просто ей така да си творим, да продаваме и да получаваме големи суми, каквито заслужаваме, а не за един портрет-80лв, примерно. Това е подигравка с нас и нашия труд и беше крайно време да повдигна този въпрос. Не е честно!
Разберете! Не можем да сме всички умни или физически издръжливи. Ние сме креативни и сме творци, но за сметка на това сме лишени от такъв интелект и от сила, както вие пък сте лишени от нашата креативност, въображение и духовност.
Ние хората, като цяло сме три категории:интелектуалци, физически-силни и творци. Човек може да бъде само едно от трите. Дори да има изключения и да има такива мултифункционални свръх-човеци, които да са две неща или и трите-то те са рядкост, да не кажа някаква дарба;паранормално явление някакво. Такива хора сигурно са докоснати от Бога, но не всички имаме този късмет като тези единици. Затова смятам, че е крайно време да се постигне някакво равенство между всички категории и да ни се даде това, което ни се полага!
Благодаря за отделеното време! Радвам се, че най-после споделих мнението си по този въпрос.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 32f2b720a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не оценяват техният труд, защото не го разбират. Интересуват се от комерсиални професии, като тези в ИТ сферата и си мислят, че като преминат курс за компютри или нещо подобно, ще им се отворят вратите за работа... Да, обаче не е нужно всеки да е ИТ специалист, трябва да има хора на изкуството, както и преводачи!
Даже съм чувал едно крайно нагло твърдение, че да свириш на инструмент или да рисуваш, или да танцуваш, не било никакво умение. Това е пълна лъжа и подигравка! Пари могат да се изкарат от ВСЯКА професия.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4658583d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Е, аз като съм умна, физически издръжлива и креативна, да се разчекна ли, к'во? :D

Сега по същество - не мисля, че хора, които имат и от трите "качества" са рядкост, точно обратното, просто трябва да се положи усилие. Вярно, че човек не може да бъде добър във всичко, но може да стигне до едно прилично, функционално ниво, ако се понапъне малко.
Да не стане накрая "аз съм супер креативен и много арт, ама не мога да си сметна рестото и не мога да преместя една щайга с домати" :P

Иначе изкуство се купува от хора, които не се тревожат дали заплата им ще покрие разходите им за месеца, та предвид икономическото състояние на средностатистическия българин, това е положението с цените. Ако предлагаш един продукт прекалено скъпо, рискуваш да не го продадеш изобщо. Та пробвай навън, там пазара уж е по-голям.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 21117d3615
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аоко беше креативен, нямаше да ти се налага да пишеш горното. Креативност значи да си изобретателен, да намериш начин как да накараш хората да се заитересуват от теб от труда ти.
Вече си разбрал че рисуването на портрети не е начина да бъдеш високо оценен, особенно при наличието на камери във всеки джоб.
Време е да пуснеш креативността си в действие и да измислиш начин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c0e4525993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей, не смятам, че си прав и че сте недооценени. Реално по света едни от най-богатите хора са тези на изкуството. Актьори, режисьори, певци - не са ли все това хора на изкуството ? Нали киното е 7мото изкуство, а музиката е една от "музите" още в Древна Гърция ? Че в момента едни от най-богатите хора в света са холивудските актьори и певци. Аз честно казано дори в България не се сещам за по-лесен начин да станеш богат и известен от това да си певец, участник в Х-фактор или друго предаване, дизайнер, инфлуенсър или какъв да е "човек на изкуството".


Напротив има много други професии, които са неодооценени - с какво една 20 годишна певица като Гери-Никол например, заслужава повече пари от пожарникаря, който може да ме спаси от пожар, лекаря, който ме лекува, полицаят, който ме пази ? Тези хора имат пряка стойност за обществото, защото от тях зависи живота ни, а изкуството в мнозинството от случаи е само за естетика и наслада - в днешно време се използва най-вече, за да се печелят бързи пари.

ZZ

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 686c379203
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Дискриминация "... Много модерни думи се опитваш да ползваш, а те не пасват...

Ще ми се ситуацията да беше сложна, но тя е реално много проста. Човекът е просто животно. Нуждае се от нещата, от които се нуждае и всяко друго животно. Те се удовлетворяват най-добре от хора които работят или с тялото или с ума си. "Креативността" е нещо трудно за дефиниране, и е винаги била оценявана от малцина, и често - след време. Масата винаги е имала простовати нужди. Дори когато иска нещо свързано с изкуство, то ще е нещо нещо примитивно, да съпътства ежедневието им. Примерно - хората искат да седнат на маса, да пият и слушат музика. И естествено - чалгата върви... Колко ще седнат да слушат класическа музика примерно? Нали се сещат, че класическата музика е създадена за много по-рализчен тип хора, които се събират на много по-различни мероприятия... Дори книгите. Мисля че най-продаваната авторка в България е Венета Райкова, със заглавия като - Триумфът на кучките, Куклите, Миоинерката, Вещицата... Но това са нещата които вълнуват хората в днешно време. Човек не може просто да си "твори", той го прави за хората и спрямо тяхното ниво на съзнание. А в днешно време, има ли нужда да казвам какво е нивото на съзнание...

Другото е, според мен, в днешно време ако не те бива за нищо, най-лесното е да се правиш на "креативен". Според мен много са такива, без да ги бива за нищо, но се правят на "докоснати от Бога". Човек хубаво да има все пак и реалистична преценка. А такава, ще ти се или не, обикновено се добива доста след смъртта на твореца и дали той наистина ще остане в историята. Просто това си е неблагодарна работа, твоя работа е да го разбереш. И ако наистина ти се твори, това няма да те спре... Ако искаш успех в живота, друг е начина...

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 401449ec60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Равенство няма да има, защото то не съществува. От човек на изкуството до човек на изкуството има огромна разлика...
Вече има много онлайн сайтове,в които можеш да продаваш картините си и да достигнеш до платежоспособни хора от цял свят.
Да притежаваш предмет на изкуството е лукс, който малко хора в България могат да си позволят, защото стандартът на живот е нисък. За средния българина и картина за 200 лв. е много.
Търси изява извън България през Интернет.
Мои познати продават картините си така от години и си докарват доходи много над средните.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 06de53769e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Ще извиняваш, но не ти четох логореята. Такова нещо "хора на изкуството" е голям ташак. Някакъв мързеливец ми се пише артаджия и ще иска пари за това. Бъди си писател, поет, художник, музикант, скулптур ... ама работи, бе човек. Такова нещо да получаваш пари, а да не работиш става само, ако си син на някой голям "човек на изкуството".

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f0d5a71f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Искаш да рискуваш една картина, да я продадеш за милион и да не работиш никога повече. Всеки има трудности. Бачкаторите може и да им харесва, но само на 45 вече имат физически проблеми я с кръст, я с колене, я нещо друго. Интелектуалците са си скъсали дупето да учат, първо средно образование, кандидатстудентски, магистратури. Ако ти се отдава е малко по-лесно, но това не го прави елементарно. А ти искаш без труд да вадиш големи пари и да си гледаш кефа. Няма как да стане. Знаеш ли колко образовани хора не изкарват пари, камо ли пък без образование. Наистина добрите творци са и добре платени, ако си посредствен ще изкарваш и живееш посредствено, от теб си зависи. Без лекарства и хляб се живее по-трудно от колкото без една картина, една песен или една книга, още повече пък посредствена. И още повече всеки за няколко години може да се научи да рисува. Таланта е надценен, усилията и практиката не са! Както и ти за няколко години може да се изучиш и да станеш интелектуалец. За мен темата е на някой откровено казано мързелив човек, който иска с посредствени умения, без да се усъвършенства дори там, където той самия има талант да изкарва добри пари.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c152f6242f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Човече, ти описа един много странен свят. Изобщо не е така, въпреки че звучи като една хубава и чистичка теория. Никой от нас не е само мускули, лява или дясна половина на мозъка. Ние сме всички тези неща и много други едновременно и до голяма степен е въпрос на лични предпочитания кои от тях да развиваме в по-голяма степен. Ето, ти може сега да не се определяш като силен физически, но все пак ходиш, тичаш, носиш разни неща. Знаеш ли че Силвестър Сталоун е бил хилаво дете. Избрал е да се развива в една посока и постепенно това е станала неговата комфортна зона. Казваш че не си умен, но си написал хубаво и интелигентно изложение на мислите си, което се разминава с действителността единствено поради липса на опит. Подавянето на документи за художествената академия изобщо не е толкова трудно, само трябва да избереш правилната специалност и да отделиш време да се подготвиш за конкретните изпити. За да нарисуваш един свестен портрет ти трябват познания по анатомия, перспектива, цветознание, композиция, психология... Ако можеш да прилагаш тези неща по интуиция, без да си ги учил, поздравления! И ти си свръх човек. Ако не, ще ти бъде полезно да ги научиш., за да имаш повече възможности да изразяваш таланта си. Картините съвсем не струват стотинки, погледни по галериите. Човек трябва да е силен поне в две области за да му е по приятен живота. Познавам хора, които се занимават с физически труд, но са високо интелигентни и това им помага и в работата и в живота. Познавам също хора, които трудно се справяха в училише и в гимназията, но избраха да се занимават с точно определен интелектуален труд и като вложиха и душа и сърце за да постигнат мечтите си сега са много успешни в едни чисто интелектуални професии. Не си залепяй сам някакви етикети. Това, че живота те притиска да се занимаваш и други неща освен с тези които са ти приятни ще те направи по пълноценен творец. Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5d75544b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че изобщо не знаеш какво е дискриминация. Предлагам ти да прочетеш няколко пъти дефиницията и да се опиташ добре да я осмислиш.
Това, за което говориш, са минусите на творческите професии. Да, сигурно си прав, но това е твоят избор и щом си го направил, трябва да понесеш и плюсовете, и минусите. Ако вторите са повече от първите, то трябва сериозно да помислиш дали можеш / трябва да се препитаваш с изкуство или то да бъде странична дейност / хоби.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ed33e6c5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прав си, това е изтината и причината се в корени във все по-нарастващото невежество на хората.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 56bef30d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторът :
Благодаря на всички за отговорите!
Към 7:
Ето, още един, който смята, че изкуството не било работа... Като си толкоз отворен, вземи ТИ нарисувай портрет или изпей правилно дадена песен, например, като е толкова лесно! Няма такава наглост и неуважение към чуждия труд!

В един коментар пишеше, че без лекарства и хляб се оцелява по-трудно, отколкото без песен, книга или картина. И си е така. Съгласен съм! Само че(пак ще се повторя), физическият и интелектуалният труд спомагат за съществуването ни, докато изкуството-за нашият ЖИВОТ! Ако то изчезне от света, вярвайте ми, ще настане истински апокалипсис за нашето ежедневие, което в последствие ще стане сиво и скучно. Може да не го забелязвате сега, но дори и най-малките детайли спомагат за нашето разнообразие, за повдигането на нашето настроение, за мотивацията и за желанието за живот. Дори пердетата в домовете ви са с разни рисунки и образи, както дори и тоалетната хартия. Тапети, килими, плочки за баня, тортите, ако ще и много други и много други неща са все повлияни от изкуството.
Лично аз, ако трябва да избирам между живот, в който да съм материално подсигурен, но изкуството в него да не съществува, или живот в бедност, но в изобилие от изкуство-не бих избрал нито едно от двете, а по-скоро бих умрял!
А към отворкото от номер 7:
Като толкова много ти знае балалайката, вземи се лиши, поне за месец, от всичко, що е изкуство-никакво слушане на музика, никакво гледане на филми, а по телевизията-само новини и политически теми, а такива неща като YouTube, мютуб-забрави! И да видим тогава дали изкуството и неговите създатели са "пълен та*ак", както ти се изрази! На бас, че ще откачиш!
Защото, благодрение на изкуството, светът е толкова интересен и разнообразен. Дори още в каменната ера, неандерталците рисували различни неща по скалите на пещерите си и до ден днешен техните творения будят истинско възхищение и любопитство, както у обикновените хора-така и у учените.

Относно певците и актьорите-да! Богати са. Но проблемът там е, че колкото и да си талантлив и компетентен в твоята област-почти винаги без връзки-не става! И много от тези хора, особено жените, са принудени да продават телата си на богаташи за да ги подпомогнат финансово и да ги набутат във въпросната фирма, докато хората от интелектуалните и физическите среди са приемани без проблем и не им се налага да лапат... (сещате се), за да получат мечтаната позиция.

Имаше едно сравнение за Гери-Никол(с което от части съм съгласен) и останалите изпълнители като нея, които получават повече или същите пари, колкото един пожарникар. Аз лично уважавам професията на пожарникарите и също съм на мнение, че заслужават добро заплащане, особено поради факта, че редовно рискуват живота си, за да спасяват другите хора.
Обаче, професиите на актьорите и певците далеч не са толкова лесни, също! Нищо, че така изглежда. Да, те не рискуват живота си, обаче редовно са изложени на публичен терор-следят ги досадни папараци и нахални фенове;клюки и клевети в жълтите вестници спрямо тях и семействата им;нямат личен живот, защото личното им пространство се нарушава постоянно... Като цяло, да си известен далеч не е розово. Даже напротив!
И, със сигурност, тези хора не могат да се разхождат навсякъде, като нормалните обикновени хора, просто, защото веднага цяла тълпа ще им се стовари за снимки, автографи, а ако има и хейтъри-и нападки дори! Селена Гомез или Ким Кардашиян, приметно, не могат ей така да отидат да си напазаруват на спокойствие в супермаркета или да отидат на някой... аквапарк, да речем, където е пълно с хора, и вероятността да ги разпознаят и да им развалят спокойствието е огромна...
Така че, хич не им е лесно и на тях.

Относно чалгата и класическата музика - и двете са изкуство, но в различни жанрове. Според мен е погрешно да се мисли, че поп-фолкът не може да се нарече изкуство, защото имало пошлост в него. Във всеки музикален жанр има по нещо пошло и комерсиално(в рапа, например, също има доста цинизми и вулгарности), но си има и хубави страни и поп-фолкът не е изключение! Има си прекрасни хитове, които се слушат и до днес, като, например:"Гергана - Губя те бавно".
Аз лично слушам точно този стил музика и не виждам нищо лошо в това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 384731cd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Отново автора към 10:
(сега се сетих да добавя още един пример по темата.. ) Може би не е точно дискриминация, а двойни стандарти, даже още от училище.. Забелязал съм, че там само по тия предмети с изкуствата, особено по рисуване, няма как да те оставят на поправителен(поне аз не знам за такъв случей), защото единствено там учителите смятат, че уменията не само се учат, но са и дадени "от тоя, който гледа от там горе", т. е., че е дарба. И ако си много зле, поне 3 ще ти пишат, колкото да минеш. А иронията е, че само там ме биваше толкова много... За жалост не е същото по химия, математика, информатика и т. н. Там са убедени, че ВСЕКИ може да усвои материята, колкото и да е сложна тя и няма да те пуснат, ако се провалиш;свиди им се поне една тройка да ти подарят, колкото да минеш. Не казвам да те пуснат по биология с 6-ца, примерно, да станеш доктор и много хора да измрат, заради твоята немарливост и незнание, а просто-ЕДНА ТРОЙЧИЦА! Знам го от личен опит!
Аз бях на косъм от поправителни и се наложи да се изместя в по-ниско квалифицирано училище, където да завърша с лекота(съответно оправдах успеха си и на матурите изкарах петици). Но мисълта ми като цяло е друга(доста се отклоних от темата), а именно-че има двойни стандарти!
И като кандидатстваш в Англия-пак е така! Уж бизнесът е мнооого важен и отговорен, обаче за тази специалност, във всеки университет, изискванията са по-ниски, от колкото тези за изкуствата. Нали в бизнеса повече се обсъждат идеи, проекти и т. н., обаче там нивото на английски, което се изисква, е по-ниско от нивото на английски, което се изисква в университетите с изкуства. Защо??? - никой не знае! И тези дребни нещица ги забелязвам и ме дразнят!
Знам, че няма лесно в тоя живот. Просто, не разбирам защо точно това, което мен ме влече, е най-трудно достижимо от всичко друго?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 21117d3615
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе от коментара ти 13 се разбира че не само не разбираш от рисуване, но си и нападателен.
Но тъй като си задал въпроси ще ти отговоря. Образованието има различни степени. От образованието по изкуства до 7 клас се изисква не да те научат да пееш или да рисуваш, а от една страна да научиш няколко термини, какво означават и да ги ползваш в речника си, като примерно думата натюрморд, да се запознаете с нотите по музика да се научите да ги изпишете и второ ако учителя забележи самороден талант да насочи детето към развитието му в даденото изкуство.
Колкото до тройчицата, не си прав! Тройката е оценка която означава среден, което ще рече средно ниво на знания. Предполагам тройчицата свързваш със "среден три", за тройчица ученикът трябва да е усвоил 50% от знанията по предмета. Разбира се изискванията по изкуства в учебниците са всъщност факти които децата за дадената възраст вече познават от натрупаната си обща култура и затова покриват поне 50%, затова никой не остава на изпит по рисуване, музика или физическо.

А нивото на английски в образованието по изкуства в Англия е завишено, първо защото на всеки дори на декана е ясно, че не от всеки студент ще излезе велик художник и ще трябва този човек един ден да може поне с изрисуване на буквите да си изкарва хляба, второ в момента в който завършат университет по изкуствата тези хора се причисляват към интелектуалците, еее поне езика да са научили щом ще бъдат бъдещите английски интелектуалци.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 56bef30d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторът към 14:
Не съм нападателен. Извинявам се ако така изглежда от страни. Единствено към оня(да не използвам епитети, че ще ми изтрият коментара..) от номер 7 си го позволявам, че си го заслужава..
Сега по темата:
При нас 3 винаги е означавало компромис, колкото да оттървем кожата, а учителите да не се занимават. И наистина, повечето преподаватели изобщо не гледат на тройката буквално като среден;т. е. - 50% знания. Аз лично, за първи път чувам за това. В училището, което завърших бях със същите знания от училището, което смених. И там просто правеха компромиси, хората. Аз избутвах до повече от тройка, де, но имаше доста посредствени, които почти не посещаваха часовете и въпреки всичко им пишеха 3,колкото да минат.
Иначе, по тази логика погледнато(за 50%),не е ли по-логично четворка да се пише, при положение, че от 2 до 6-тя е по средата? Буквално. Просто питам.
Иначе, относно висшите учебни заведения в Лоднон-съгласен съм! Само че, това не трябва ли да важи и за бизнес специалностите, понеже, все още не доумявам.. Както вече споменах, там се говори най-много, рекламират се разни неща, правят се проучвания и проекти и се обсъждат с останалите и т. н.... Но, въпреки това, там изискванията за знания по английски са най-ниски, докато в рисуването-напротив!
Просто-няма логика!
И само да вметна(не исках да се хваля и самоизтъквам, но понеже предположихте), всъщност умея да рисувам доста добре. Не знам на теорията как съм, обаче на практика се справям страхотно. Както даже предположи един от по-горните коментари-да, умея да рисувам портрети и то-по интуиция. На око. И аз не знам как го правя, но то просто става като се напъна. И имам доста сполучливи картини(не само портрети) - най-различни.
До скоро се научих да композирам, но все още надграждам. Не мога да свиря на истински инструмент(на програма е доста опростено, но ще стане много дълго за четене, а и не знам до колко ще ви е интересно да ме четете...). Не мога и да пея, но ползвам аутотюн. Като цяло това с музиката, вече ми е хоби..
Но просто нямаше как да не го спомена.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 99530bcd31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Така е, влезеш в сайт за обяви за работа и има само некреативни позици - разни администраторски офис планктон глупости, най-зле са кол центровете. Избор между трън и глог.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9dfeb759bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Като си толкова добър, според твоите приказки, би трябвало да нямаш проблем с изпитите и приемането в НХА. Документи се попълват навсякъде в днешно време и всеки грамотен човек може да ги попълни без особено усилие, не виждам проблем и в това. За Англия- щом такива са изискванията, този, който сериозно иска да учи ще ги спазва, ще трябва да заляга здраво над английския и да го научи. От философстване "ама защо е така, а не иначе" полза няма. В крайна сметка, ти отиваш при тях, като не ти изнася- търсиш нещо друго. Без образование никъде не става. Понеже даваш примери с миналото- въпреки безспорния си талант самият Леонардо да Винчи също е учил-при Верокио, Микеланджело, Рафаело, Ботичели и др. също са се обучавали при други художници. Талантът като всяко друга даденост има нужда от развитие, което без известно образование и много положен труд не става.
Колкото до "подарените" тройки и компромисите при оценяването, резултатите от безпринципността и подобна порочна практика ги виждаме всички впоследствие и затова сме на дъното по качество на образованието сред европейските (и не само) държави. Няма просперираща държава без добро образование. От там връзката със състоянието на културата можеш да си я направиш сам.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5c50ca0d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ако човек има талант да рисува и се постарае малко, може да изкара 70-80 000 лв за едно лято. : )

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 56bef30d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторът:
Благодаря за окуражаващите коментари! :)
Като чета, оставам с впечатление, че все пак има надежда и за творците.
Към 17-
В НХА може и да нямам проблеми, обаче много хора са единодушни, че българска диплома от висше образование пак не върши особено голяма работа, дори и в България, докато висше, изкарано в Англия-отваряло всякакви врати(макар че, ако питате мен, и без висше може човек да успее в живота, ама на нашите не им го побира мозъка...)
При документите не става въпрос само за грамотност. Те са така направени, че все нещичко да объркаш и само хората, които са ги измислили, си ги разбират. Една декларация за помощи или детски, в България, е почти невъзможно да я попълни човек от първия път, без нещо да обърка, защото си имат някакви "специални" изисквания(претенции, бих казал). Майка ми е умна, но въпреки това, и тя е имала проблеми с такива тъпотии и ми е разказвала как по сто пъти са я връщали, да попълва нова декларация, както и много други хора. И веднъж не ѝ издрържали нервите и се развикала на жената зад касата и от тогава тя ѝ попълвала декларацията, вместо нея. Защото, то изглежда лесно, ама-туй не трябвало да се попълва, ама онуй с не знам какви букви, ама не знам си кво, не знам си що.... В едното училище пък, чието име си е доста дълго, трябвало на ученическата карта да се напише цялото, без съкращения. Ей тъй. Щот на тях тъй им скимнало.
Същото е и с ученето в Лондон. Всяка година попълваме формуляри за студентското финансиране, ама то-40 страници! И много неща има за писане и много хора се объркват, ДОРИ-и грамотни. Ако беше толкова просто, нямаше да има счетоводители, например. Ние също си имаме, обаче не може постоянно за щяло и не щяло да помага. Заета е а и често няма време. И с други клиенти се занимава. И много често ние сме длъжни да се занимаваме с досадни неща... Аз лично не знам как някой може да поиска да е счетоводител или адвокат, например. То е толкова досадна работа, толкова нерви, една суха материя за изучаване, безинтересна... Направо ми се повръща от такъв тип задължения. Даже фобия имам!
Но явно на някои хора им харесва такава работа.
Жалкото е, че всички сме задължени по един или друг начин да се занимаваме с подобни досадни дейности...
А аз документи-не ща да виждам, да пипам, не ща даже да чуя за тях! Когато се оженя, ще се уговорим с жена ми тя да се занимава със всички данъци, документи и т. н... -(всичко, що е листи за попълване и нерви). Пък аз, ако трябва, освен работата(надявам се свързана с изкуство и добри доходи), ще върша и домакинските задължения, че за мен са по лесни..

Така де, отново се отклоних от темата.. Просто ми е тегаво. От каквото бягам-това ме достига! Точно типът работа и дейности и задължения, дето най не понасям, най-много преобладават и са най-наложителни. Понякога съжалявам, че изобщо съм се родил..
Искам просто да работя това, което ми харесва и да печеля от него. Слава Богу, има надежда, щом има и коментари, че творците също печелят доста.
Без съмнение ще работя над таланта си, за да го осъвършенствам. Благодаря отново за коментарите!

Относно тройките, обясних какво имам предвид. Така или иначе, с тройка никъде не взимат, така че няма шанс да има посредствени лекари, инженери, полицаи и т. н. (е, поне не без връзки, разбира се).
Просто, ако си добър в определени неща, не виждам прилина да ти режат крилцата и да те късат по предмет, по който просто не ти върви, а и грам не те влече. Факт е, че колкото по-не ти харесва дадено нещо, толкова повече не го разбираш. Ако не те кефи, дори и с шестица да те пуснат по него, едва ли би кандидатствал за работа точно по тази специалност.
А дали нещо ще ти харесва или не-не зависи от теб. Вкусовете са различни и ние просто така сме се родили. Същото е като при храната. Не зависи от теб каква храна да ти е вкусна и коя-отвратителна, колкото и полезна да е тя и е глупаво да се насилваш да ядеш нещо, от което ти се гади и да се мръщиш, още повече, при положение, че същите витамини, можеш да си ги намавиш от стотици други храни, които са ти и вкусни.
Таа миксля аз;по логика..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker