Смърт от вида на свръх-красив човек!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смърт от вида на свръх-красив човек!?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1418 пъти
Пиша тази тема повторно, тъй като не беше одобрена(а нямаше нищо нередно в нея). Най-вероятно е станало някакво объркване и модераторите, без да искат, са изтрили и моята тема, което е нормално, при наличието на хиляди други теми и коментари и е нормално човек да се обърка.
Поради тази причина, пиша тази тема отново, с надеждата, че този път да бъде публикувана успешно.
Благодаря предварително на модераторите за разбирането и труда, който полагат! :)

Здравейте!
Извинявам се предварително за прекалено-дългата тема...
Наскоро попаднах на един филм "Looks that kill", в който се разказва за един "смъртоносно" красив младеж, който буквално убива с визията си. Няма да spoil-вам, тъй като не съм гледал филма, но съм гледал клип за него(на който случайно попаднах в YouTube), където самата история се разказва накратко с кадри от самия филм(нещо, което ще направя и аз, тук, само че без кадрите:D) . Така че, на когото му е интересно, може да отиде да го гледа.
И така... Още с раждането си, героят се превръща в ходеща опасност за живота на околните, защото е толкова красив, че който го погледне-умира от свръхдоза серотонин;получава се някаква реакция у жертвата, чиито мозък сякаш не е подготвен психически за нещо толкова хубаво и не може да понесе прекомерното количество на този хормон. Незнайно как, обаче, само родителите му и неговия приятел не умират и само пред тях може да стои с открито лице, докато навън - ходи с превръзки по него, които да скриват чертите му и никой да не пострада.
Това е основната тема на филма. Неземен красавец се бори с последиците от това, че е толкова красив.
Но тук идва и въпросът ми-възможно ли е всичко това?
Не че се филмирам;не че вярвам на абсолютно всичко във филмите и художествените измислици, но точно по този въпрос съм леко озадъчен. Леко-защото аз самият не вярвам на това и ще кажа защо, но бих искал да дискутирам този въпрос и с други хора, включително и доктори, ако има такива сред четящите.Защото, като цяло идеята на този филм ми се струва твърде невероятна и нереална, но е също толкова невероятно, че сценаристи и режисьори допускат всякакви идеи в проектите си(независимо дали са възможни или не). Разбирам, че това са просто филми и че няма как да е хем толкова интересно, хем 100% реално, но тук имам чувството, че не са се постарали особено... Съмнявам се дали въобще са проучили всичко за този хормон и дали е възможно да се покачи до смъртоносни нива заради някого, колкото и красив да е той(като цяло, ми прави впечатление, че някой път използват медицински термини във филмите си, без да са ги проучили и без да са се допитали до някой добър лекар, в следствие на което подвеждат много хора..).
Първо-смятам, че природата малко или много е съобразила нещата така, че да можем да понесем подобни "изненади". Колкото и крехки да сме ние, хората, не сме чак толкова слаби психически и физически, че да умираме от такива неща.
Специално за този хормон, серотонин, прочетох в интернет и това, което открих, до момента е, че може да се покачи до смъртоносни нива, ако прекалим с наркотици или антидепресанти. Като се замисля, може и затова да са толкова опасни и така всъщност да убиват, но не мога да кажа със сигурност, не съм доктор.
Обаче, относно цялата тази идея, бих искал да изкажа тояа, което със сигурност знам от личен опит,а то е, че всички сме изпитвали щастие, както и вълнение и адреналин(както в положителните им форми, така и в отрицателните;когато се вълнуваме и притесняваме за някой труден изпит, например или като малки, когато ни предстои да ни бият ваксина...).
Но ще наблегна само на положителните форми на вълнението като цяло.
Няма значение дали се вълнуваме за бъдеща ваканция в чужбина, дали гледаме филм на 3 или 5D в кино или нещи друго-това е все удоволствие;все е щастие, а както вече знаем, когато сме щастливи отделяме въпросният хормон на щастието.
Мисълта ми е, че ние отделяме този хормон за всевъзможни неща. И смятам, че ако всичко в този филм беше реално, то ние всички щяхме да сме умрели... Защото ако е възможно да умреш при вида на случаен, "опасно" - красив минувач, какво остава за хората, които внезапно спечелват милиарди от лотарията, жените, които изпитват оргазми, феновете, които имат възможността да се снимат и докоснат до техен любим изпълнител, дори идол и като цяло всеки, който сбъдва своите мечти!?Вие няма ли да бъдете хиляди пъти по-щастливи и развълнувани, ако спечелите огромна сума пари от тотото, от колкото ако видите неземно-красив/а мъж/жена, за първи и последен път и повече няма да го/я зърнете отново? Мисля, че знам отговора.
Освен това-според филма, героят е опасен за всички, без изключение мъже, жени, хетеро или хомо-сексуални. Всички изпитват това "огрооомно" щастие щом го видят и всички умират,което прави историята още по-нереална.. (забравих да вметна, че дори най-големите фенове на дадена звезда припадат, щом я видят на живо, но след това отново се съвземат и са си живи и здрави..) Все пак нека не забравяме, че всички сме хора, и понякога всички имаме склонност към лоши неща, дори-и завист. В случея, как така всеки мъж ще се радва, вместо обратното!? А ако героят, всъщност беше жена!? - Тогава още по-зле! Повечето жени по-скоро щяха да умрат от злоба и завист, от колкото обратното...
И все пак! Дори и да изключим този вариант, смятам, че ние вече сме се нагледали и наслушали на всевъзможни красиви неща и не сме умрели. Аз, лично, смятам, че и най-красивият човек не е по-красив от съвършената природа-морето, небето, горите, планините, дори повечето животни и т. н. - все неща, които нямат омръзване. Отделно-постоянно вече виждаме какви ли не ефекти и светове във филмите и видео-игрите... Пример-всички знаем филма "Avatar" - уникална красота! Отделно, дори и хората, преработвайки ПРОФЕСИОНАЛНО, своите снимки с фотошоп, вече са ни дали ясна представа за това как един перфектен човек би изглеждал.
От към звуци, също сме се наслушали на красиви музики и дори гласове. Чрез компютърната преработка и аутотюна и многото филтри и ефекти можем да чуем нечовешки-красиви гласове, за които е ясно, че и най добрият певец НЕ МОЖЕ да възпройзведе натурално. И не говоря само за роботизацията на гласа. С малко талант и креативност композиторите успяват да преработят гласовете на певците си така, все едно пеят богове и богини и съответно използват тези трикове от части за някои бек-вокали и фон, като цяло...
Но примери има много... Отклоних се малко от темата, но с всичко това исках да кажа, че ние вече сме изпитали високи нива на серотонин. Учени са установили дори как при дадена песен, още от първо слушане, ако много ни хареса, отделяме определени хормони и дори усещаме този адреналин в мозъка(и аз съм го усещал) и чрез това ние вече сме пристрастени към въпросната песен. Но за да усети човек такова нещо, означава, че определено е отделил голямо количество серотонин.
И за финал ще кажа, че още от дълбока древност са открити пропорциите са перфектно мъжко и перфектно женско лице-златното сечение. И е доказано, че наистина това са перфектните пропорции и колкото по-близо е човек до тях-толкова по-красив е. Отделно-има канал в YouTube, мисля че Photoshop surgery се казва и там преработват снимки на известни личности, като изменят чертите на лицата така, че да пасват точно по маската, и действително стават по-красиви. Реално погледнато, вече не е и тайна как долу-горе биха изглеждали перфектните мъж и жена и дефакто-вече сякаш сме видели всичко(или поне почти всичко) от към красота...
Надявам се да не съм ви отегчил с дългите си писания и ще ми бъде интересно да прочета вашите мнения по въпроса.
Благодаря ви за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: b2376d6f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Звучи интересно.
От красота не се умира, има много красиви хора, най-много да се поза гледаш повечко.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 0efc91be7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Спрях да чета до въпроса "възможно ли е това"?!?
Не, не е възможно, защото такова животно няма! Иначе казано...всеки човек е устроен различно, съответно възприятията ни са различни! За теб даден човек може да е красив, в моите очи да не е! На теб може да ги се подкосят краката от един, за мен ще е обикновен човек! Пример: Анджелина Джоли е идеал за много мъже и жени, но аз не я възприемам! Не казвам, ще не е красива, но за мен има по-красиви! По отношение на серотонина, ако толкова лесно се покачваше, то нямаше да има нещастен човек на планетата, нямаше да има депресирани хора и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 230d473e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Объркал си се - темата ти си е тук!

http://spodeli.net/5/story-163240.html

Току-що взех линка от сайта.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 79eec086f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Има един човек, който е умрял от красота. Това е нарцис, който е бил самовлюбен и е гледал собственото си лице в отражението на едно езеро. Накрая пада и се дави в него. От този мит произлиза нарцисизма. Модерният вариант на това е нарцис, който гледа в смартфона си. А Това, което питаш като въпрос е глупост.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 97ebec2550
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Невъзможно е човек да умре, защото е видял нещо красиво. Но е факт, че когато хората общуват или виждат някой много красив уникален човек, нещо се случва в главата им и са като замаяни. Аз съм момиче на 19 години и покривам всички стандарти за красота и всичко ми е естествено, имам перфектно тяло и лице, на поглед пълна симетрия и хората масово ме харесват и се държат странно с мен, все едно съм бог или се държат с мен като с бебе, самият им начин на държание и изговор, глас се променя и говоря за мъже по-големи от мен, които в живота са сериозни. Не знам защо, но нещо в главата им се случва и те са като замаяни и започват да ме лигавят и се държат по-нежно и внимателно с мен, жените по-рядко го правят по този начин, те ми се възхищават също, но са по-сериозни. И дори да направя нещо лошо много лесно ми е простено, само заради външният ми вид и това че имам сладко и нежно babyface, докато с друг не чак толкова атрактивен човек не биха се държали изобщо така. Като цяло външният вид на наистина красив човек ти промива по някакъв начин мозъка, както ти си обяснил в темата, но не е смъртоносно, това ми беше мисълта и затова дадох примери. И благодарение на това “промиване” хората ти угаждат, дават ти много внимание, обич, изпълняват каквото поискаш, и аз ако не беше външният ми вид нямаше сега да съм с толкова много последователи в социалните мрежи и нямаше да имам такива лесни пари наготово и да се напрягам да правя каквото и да било.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 39877a717e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Уф, така и не дочетох логореята след 10ти ред. Че и два пъти я пуснал... Да не я пропусне някой случайно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9e870742b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Изглидах филма, препоръчвам и ти да го изгледаш, защото не си разбрал посланието! Филма не е фентъзи, фантастика и няма нищо научно в него. По - скоро е драма и това което разбрах е, че целта на филмчето е да покаже, че не е важна външната красота, а е важно човек да има красива душа!
Аз лично не съм фен на този жанр филми, но го препоръчвам с две ръце на тинейджърите, за тях ще е получителен!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f6dec6a575
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По принцип Серотонинът допринася за образуването на кръвни съсиреци. Той се освобождава от тромбоцитите, когато има рана. Получената вазоконстрикция или стесняване на кръвоносните съдове намалява кръвния поток и помага за образуването на кръвни съсиреци. Съсирек в кръвта може да причини смърт!
Но ми се струва нереално всички хора да се радват толкова много на кавато и да е красота, че да умират от произвадения в телата им серотонин. Но да в медицината има описани случаи на смърт от рязка прекалена радост.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5185ca981b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторът към 3.
Знам. Извинявам се, за което...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6402099d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът :
Благодаря за коментарите:)
Към 5:
Аз също съм, в интерес на истината(от към лице;тялото е нормално), но бях решил да го спестя, за да не звучи така, че все едно се хваля...
Но при мен нещата са 50 на 50. Едните са 1 към 1 с това, което ти ми описа, като реакция и отношение, докато други, обаче-страшно гадно са се отнасяли с мен! Не знам защо така се получава...
Извини ме, за въпроса, но как така останалите момичета ти се възхищават, вместо да завиждат и злобеят срещу теб(както обикновено става)? Не, че ти го пожелавам. Даже, напротив! Радвам се за теб. Просто ми е чудно...

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 119e4e2bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До авторът от номер 5:
Има доста момичета,които ме харесват,защото се обличам хубаво или искат да имат нещо,което аз имам-например същата коса,гърди или нещо друго от външният вид и ми правят комплименти,казват ми,че искат да имат същото или го харесват и ме питат как съм го постигнала,защото и те искат да имат същото и аз им разказвам,помагам им и те са позитивно настроени към мен.А и аз съм бисексуална и има момичета,които някак го усещат и те също са такива,но не са го признали и ме харесват сексуално или като гадже,мои приятели са го забелязвали много пъти и са ми споделяли това нещо.Това са основните причини да ме харесват.Има и много непознати жени,които ме гледат някак неудобрително и просто някак усещам,че не ме харесват и енергията им ме кара да се чувствам зле,но това е невербално и затова не мога да кажа,че със сигурност е така.Но не е имало,поне в последните години,момичета,които да са ме обиждали или по някакъв начин да са ме тормозили.Преди е имало тормоз като пускане на слухове за мен в училище,лицемерие,но ние тогава бяхме деца и аз не възприемам всичко това насериозно.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5185ca981b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторът към 11:
Благодаря за коментара:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker