Ще пропусна ли много от забавленията, ако съм в собствен апартамент, а не на студенстко общежитие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще пропусна ли много от забавленията, ако съм в собствен апартамент, а не на студенстко общежитие?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 870 пъти
Нашите имат две жилища в София и смятат да ми дадат едното от тях за студенския живот. Наредбата за настаняване в студенски общежития за софийския гласи, че при това положение право на общежитие нямам, и си мисля, че така ще пропусна доста от купоните и сладостта на студентсвото. Мислите ли, че притесненията ми са напразно и всъщност е по-добре в собствено жилище, или съм прецакан? И как всъщност да пропусна възможно най-малко от този купонджийски живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 678a0e037d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Виж, ако толкова искаш да се навираш из общаците, отдай жилището под наем и си разцъквай в общежитието. Ако искаш да се алкохолизираш и да правиш секс с непознати, със собствено жилище ще ти е по-лесно, поне според мен.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 124884924a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Да имаш собствено жилище и да искаш да си в общежитие си е мазохизъм. Вярно, има някои предимства, но минусите и не удобствата са много повече. Като искаш забавления ходи при колеги на гости, на купони, на заведения, на екскурзии. Но от собствено жилище по-хубаво няма.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7bc7a70393
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съжалявам, че го казвам, но в тази пандемия само студентски живот няма да видиш... Общежитията миналата година бяха на 70% празни заради онлайн обучението и сега предстои същото - остават само работещите, които повярвай ми, нямаме нито време, нито енергия за купони по стаите. Студентски живот имаше преди 2019г. Друж си апартамента и учи докато е време, че аз сега съм последна година и страшно голям процент от състудентите ми изобщо не знаят какво ще правят с животите си след като завършат, тъй като се оказва, че знания нямат и никой сериозен работодател не ги иска. Позабавлявай се в първи и втори курс, социализирай се, но след това се стегни и учи, че само с хартийката... нищо не става. А, и още един плюс на апартамента - никой няма да ти забранява да си каниш гости и тези гости да спят при теб ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b1a1be1d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ти си луд. Повечето студенти, след една седмица в общежитие, биха убили за собствен апартамент.

Освен това, няма нужда да живееш там, за да си на купон. Ако се имаш с хората, ще те поканят. Ако не си с тях, и в съседната стая да живееш е без значение.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: dbbb7b4777
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти добре ли си? Ще живееш в мизерия с 3ма души, в шум и простотия. Много си зле. Имаш шанс да си самостятелно. Другите са на общежитие, защото няма начин.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 267f311764
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За нищо на света не бих заменила собствен апартамент за общежитие. Ако родителите ми имаха възможност да живея в техен апартамент, вместо на общежитие, без съмнение щях да избера апартамента. Много зависи и на какви съквартиранти ще попаднеш. От моите съквартирантки излязоха цели 3 много стабилни приятелства и до днес поддържаме много близки отношения, но в първи курс имахме и една ужасна задръстенячка/ бяхме 3 в стая/, която си лягаше в 20часа всеки ден и ние не трябваше нито да шумим, нито да светим, затова пък излизахме и станахме много близки. През останалите години бяхме по 2 в стая и беше много по-добре, защото не се налагаше да се изчакване сутрин за тоалетна или къпане.
Повечето купони бяха тъпи с пиянски изпълнения и избиване на комплекси. На купоните идваха и много софиянци, които живееха с родителите си, тук-там някои имаха собствен апартамент или живееха на самостоятелна квартира. Излизанията на кафе и на дискотека с приятелки бяха друго нещо, но сега всички имат мобилни телефони и интернет, затова уговорките за срещи и купони са лесна работа дори и да не живееш в Студентски град. През студентските си години имах 2 гаджета. С първото ме запозна моя приятелка, а с второто се запознахме по много откачен начин, но нито едното запознанство не беше на купон.

Ако си имаш собствен апартамент с гаджетата дори ще ти бъде по-лесно, а по време на сесия никой няма да те безпокои с шумни купони.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 51f0910ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Да, ще пропуснеш: хлебарки, дървеници, пияни / миризливи съквартиранти или такива, които ще правят секс докато мислят, че спиш... :D
Била съм на общежитие, но моите съквартирантки бяха много готини и не сме си пречили. Но все пак е имало моменти в които да искам да съм сама, на спокойствие (дали да уча или просто така). Имало е моменти, в които съм искала да поканя приятеля си у нас, а не е било възможно. При всички положения по-добре ще ти е да си си у вас, а пък винаги можеш да отидеш на гости или на купон :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d085671354
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Според кухите лейки да, в реалността - не. То и студентският живот не е точно това, което го изкарват шепа алкохолици, сексманиаци и наркомани.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 360e11e454
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Трябва да си ненормален, за да ти се живее на общежитие. Имай предвид, че купоните там не спират и когато си изморен, когато имаш изпити, когато те боли глава, спи ти се и т. н. Крясъци, блъскания, побоища, мизерия и още колкото искаш простотии. Освен това, колкото и клиширано да ти звучи, много по-добре е да се съсредоточиш върху учението. Време за купони винаги има. Тръгнеш ли обаче по спиралата на неспирните гуляи, излизането е ужасно трудно. Сума ти хора така си прецакаха целия живот. Влиза в университета с потенциал да завърши с висок успех и много добра кариера след това, а излиза (ако изобщо излезе) алкохолизиран лентяй, който никой не иска да наеме за каквато и да било работа. Естествено, "приятелите" от купоните се разбягват на секундата и даже не го познават по улиците.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 66eaf8d1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При собствем апартамен трябва да е побъркан човек да иска са е в общижитие. Даже не си на квартира, а е собствен. Не знаеш какво предимсто и уникална свобода имаш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fbc2e78f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Като за теб хлебарките са забава, давай в общежитие. Ще делнеш стая с още 1-2 души, ще си миришете чорапите един на друг, кеф пълен. Явно не ходиш в университет за обучение, а за глезотия без мамин надзор, прави каквото щеш.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4ca5df1e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, най-прецакан щеше да си ако продължиш да си при вашите по време на унито,тогава ще е все едно си на даскало,само че още по тъпо.От трите варианта- квартира,общежитие,собствен апартамент твоя вариант мисля че е най-добрия. А това за забавления,купони,гаджета и т.н. главно от тебе зависи, ако си отворен и знаеш как да общуваш с хората ще видиш студентски живот,ако пък си по затворен и асоциален ще си седиш вкъщи по цял ден пред компа или над учебниците сам. То някой и на общежитие да е ако е някаква шматка пак нищо няма да види, бих казал че едно 80% зависи от самия теб и характера ти как ще ти минат студентските години.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 97e5b6e4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не виждам да има проблем, да ходиш на купоните в общежитието и след това в 5-6 сутринта си се прибираш в апартамента си да спиш.

Даже ако ти върже някоя, поне ще име къде да бъдете, без да се притеснявате.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 95612a13e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ти защо стана студент, за да учиш или за да купонясваш и да се напиваш до безсъзнание?
А и защо си мислиш, че задължително трябва да си в Студентски град за да умаш социален живот? Все едно не можеш да правиш купон и в апартамента.
Абе, въобще страшна мъка! В цял свят общежитията са направени за студенти с по-малко финансови възможности, само при нас е нещо средно между публичен дом и дискотека. И едва ли не, всички искат да живеят там, защото купонът е 24/7. Е, пък ако случайно остане време, може и да поучим.
Да, ако си долъл само за купона, много си прецакан, честно.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b9491df43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Нищо няма да пропуснеш, а даже напротив! Като имаш приятели, ще се събирате в апартамента и ще ви е кеф.
А като си искаш личното пространство, ще си го имаш, какво по-хубаво?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker