Защо хората са такива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората са такива
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1255 пъти
Забелязвам, че когато в някоя тема стане въпрос за доходи и аз кажа моя, веднага ми слагат няколко единички и започват да ми пишат неща от сорта да съм се събудел, краката ми били отвити и всякакви такивa откровено заядливи коментари. Не говоря за парадиране или казване ни в клин, ни в ръкав, а като ме питат или ме нападнат, че нищо не съм разбирал от инвестиции и не съм изкарал 5 лв. Защо ако някой изкарва значително повече от повечето, непременно трябва да лъже, едва ли не е невъзможно и започват заяждания, при положение че се опитвам да обясня добронамерено как стоят нещата, а те вместо да се позамислят, че и те могат да го направят, почват да обясняват как не можело и да обиждат, след като те самите не са инвестирали и 1 лв и не са прочели и 1 статия по въпроса, но вече знаят, че не можело? И кое пък му е толкова невъзможното да има дори малък процент хора, изкарващи 5-6 цифрени суми? Нима според тях няма дори и един българин с такива доходи? И защо тази злоба се прикрива зад някакви измислени доводи, които изобщо не са проверени?

Защо не гледат на това като на възможност? Защо не си кажат - щом някой го прави, значи е възможно, дай да се поинтересувам как става или поне да проверя за себе си дали е възможно, вместо просто да те заклеймят, че лъжеш и че не е възможно, без да са се информирали дори. Защо предпочитат да спънат развитието си, само и само да омаловажават и подставят под съмнение чуждия успех?

Не знам дали успявам да го обясня правилно, но ще ви обясня как се чувствам. Представете си, че сте студент. И отивате в някое училище на посещение в първи клас и като им обясниш, че има учебно заведение над училище и че ти учиш там, те да кажат, че няма такова нещо с някакви тъпи, но убедени в тях доводи като за първолаци, нищо че не са си и направили труда да проверят, но с убеждението, че знаят всичко, прави са и са много над теб и да започнат да те обиждат и да обвиняват в лъжи, че няма такова нещо над училището. Като онзи виц за шопа, който гледал жирафа и казвал "няма такова животно". Това само Дънинг-Крюгер ефект ли е или такъв си ни е манталитета?

Не ме разбирайте грешно - аз имам още много да уча, но и не съм на нивото на човек, който никога не се е интересувал по темата. И дори и аз съм плюнка в сравнение с много други богаташи. То даже моите доходи не са кой знае какви спрямо европейския стандарт. Един добър хирург в Германия сигурно изкарва повече от мен, какво остава за бизнесмени и инвеститори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: bf874ed259
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Добре, ами просто не им пиши повече, не се занимавай с тях и си живей живота спокойно.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f9d4ec94eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Много просто - на всеки с елементарна логика е ясно, че не е възможно МАСОВО изказване на лесни пари. Защото някой трябва да ги заработи. Ако няма кой - няма да има и хора като теб (в случай, че си от тях и това, което пишеш, е истина).

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7204e998c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   писалия темата до 1

Не, аз си го живея и не ми е проблем. Просто не мога да го разбера защо някой избира да злепостави другия, вместо да иска да се развива. Нима нещастието на другия е по-важно от личното щастие. Не мога чисто логически да си го обясня и питам най-човешки. На мен ми причинява емоционален дискомфорт, когато не мога да си обясня как и защо работи дадено нещо. Може би и това е в основата на моя успех - да искам да разбера всичко и да не ми причинява неудобство и неприятно любопитство.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f9d4ec94eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе, ако България беше като Дания, Норвегия, Белгия или дори Португалия, нямаше да е така. В България има голяма социална несправедливост. Ако всеки имаше доходи, които могат да му осигурят спокойствие, собствено жилище, качествена храна и нещо отгоре за някое хоби, нямаше да е така. Всеки се развива по някакъв начин, в различна посока, това е живота - той тече, не стои. Но всеки вид труд е необходим и важен и нищо не би съществувало без него. Представяш се като интелигентен и мислещ човек, така че когато разбереш това, ще си изясниш всички останали причинно-следствени явления, които описваш.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ec8942f218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен го пишат, защото това е анонимен сайт и те не могат да проверят, да видят доказателства дали това, което пишеш е вярно и поради тази причина те могат да ти вярват, а ако решат може и да не ти повярват. А и е възможно да не вярват, защото те самите не могат да постигнат тези неща, не вярват в себе си и за тях това се смята за невъзможно, поради тази причина си мислят, че щом те не могат да го постигнат, значи и другите не могат. Това са хора с ограничено мислене. Всеки човек мисли по различен начин, понякога дори хората не казват това, което наистина мислят, понякога дори са повлияни от чувства и емоции и затова реагират по даден начин на това, което казваш и няма как да разбереш какво наистина е в главите им и няма смисъл да се занимаваш с това. И на мен някои неща в живота ми са ми били нелогични и съм любопитна, но се видя, че явно няма да разбера и затова се отказах да анализирам.

Я, 19

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5444cbd678
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторе
"На мен ми причинява емоционален дискомфорт, когато не мога да си обясня как и защо работи дадено нещо. Може би и това е в основата на моя успех - да искам да разбера всичко и да не ми причинява неудобство и неприятно любопитство."
Именно, на ТЕБ- не на тях, там е разликата!
Ще ти кажа трите най-ценни съвета от татко ми:
1. С ново познанство ако смяташ, че този човек че присъства по-дълго в живота ти (колеки, възможно приятелство, дори евентуална романтична връзка) остави го да говори и се прави на глупава, но заинтересована. Колкото по-глупава и заинтересована си ти, толкова повече ще си покаже истинската същност другият човек!
2. От човек който "всичко знае" няма какво да научиш.
3. Най-страшнот невежество е отказът да проучат (се научат). Добавям- поне важни или полезно за тях самите неща!

Не можеш да спасиш никого от тях самите, нито пък теб от себе си...контролирай емоциите си относно деструктивни критики, коментари, случки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b994825c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Защо е нужно да се хвалиш колко изкарваш? Продължавай в същия дух и веднага ще се намерят хитреци, които да ти отмъкнат всичко. Такива могат да се окажат и много близки до теб хора.
Инвестирай парите си и ги харчи със здраве и остави бедните да бъдат бедни. Те са такива, защото нямат идеи и нямат способности.
За предпочитане е никой да не знае колко пари имаш и колко пари изкарваш. Пази се и не си мисли, че тези пари са много - не са! А животът така се завърта, че изведнъж може да загубиш всичко и да се налага да започнеш от нулата, а дори и от минусите. Не се оставяй да те манипулират със здравословни проблеми или други, предизвикващи съжаление. Здравето е преходно и никой не е застрахован от болести... Това, което имаш е дадено на теб и твоите деца. Не се поддавай на користни приятели или дори брат и сестра. Хора всякакви ! Винаги си осигурявай гръб!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3b62f0f12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе, не знам коя тема имаш вредвид, която те е накарала да се почустваш дискомфортно и неразбран, но сега можеш да ни разкриеш тайната как да изкарваме повече. Тук всички са добронамерени към теб и можеш да ни напишеш твоите виждания по въпроса и как работят нещата при теб. Аз например искам да се развивам и да науча нещо от теб. Ще се радвам да споделиш.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e28a9ef165
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ех, авторе... Приемаме, че наистина изкарваш такива пари /защото ми е все тая/. По колко време отделяш на сайта? В какви часове пишеш съобщенията си? Личи ли в други твои мнения съответният лайфстайл? Ако даваш вид на човек с по-ниски доходи, хората ще си мислят това! Все пак тези твои пари не се изкарват сами, нали? Трябва да си зает да ги изкарваш и определена част от времето ти да отива там. Все едно по какъв начин ги изкарваш!

Отделно аз съм кротък човечец, ама ето ти реакцията ми според това как ще ми представиш нещата.
- "В България може да се изкарат сума Х - аз изкарвам толкова. Който не може да го направи, да търси вината в себе си." - този е комплексар с нужда да се направи на голяма работа, чао!
- "Аз изкарвам сума Х и с удоволствие ще науча всеки желаещ да прави същото" - комплекс на месията, да прави там партия и да оправя страната!
- "Днес си ходех по улицата и мислех за проблемите на българския народ. Ще ми се да отделя част от моите месечни доходи от борсата в размер на Х лева, за да помогна на най-нуждаещите се" - позьор и псевдопомагач! Помощ се дава, не се афишира, че си щял някога да помогнеш!
- "Гледам си аз един облак и ми заприлича на Х, първата цифра от доходите ми в месеца, които са ХХк лева. Продължих нататък и видях камъче, което приличаше на логото на фирмата, от чиито акции изкарвам ХХк лева на месец" - фукльо и нарцис. Държи да се изтъкне и темата да бъде той, а не нещо друго.

Виждаш ли какво имам предвид? В общи линии е трудно да се намери сценарий, в който да споменеш някаква голяма сума доход и да изглеждаш добре. Нека си го кажем - хората подсъзнателно търсят скритият контекст. Оттам: конпспирации, нови значения на стари думи, даже Бог е възникнал заради нуждата да има скрит контекст в живота ни и във Вселената като цяло, а не да сме просто група атоми, събрани в едно цяло, обикалящи около други атоми. В известен смисъл ти си жертва на същото, което е причината да имаме вяра - желанието да намерим нещо отвъд видимото! Колкото и добри намерения да имаш, на хората им е заложено да търсят нещо отвъд и ще го търсят - в теб, в съседа ти, в табелата "Няма скрито-покрито", въобще навсякъде!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 08cc7ed229
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, ами грешно разсъждаваш/тълкуваш и нищо не печелиш от това - вместо това се запитай каква възможност ти дава това на теб. Не всеки, който е казал дохода си го прави от комплекс. Това е присъщо на хора, които са още в ниските нива на пирамидата на Маслоу, в което няма нищо лошо, разбира се. Но когато си задоволил по-ниските потребности, ти трябват по-висши цели, за да си щастлив. А именно да даваш на другите. Знам, че звучи захаросано и нелогично за повечето, но когато вече не те интересуват битовизми като прехрана, повечето материални неща спират да ти дават удовлетворение. Ако продължаваш да задълбваш в тях, без да минеш на по-горното ниво от пирамидата, тези неща се превръщат от щастие в бреме и вместо да подобрят, влошават качеството ти на живот.

8, материята е доста обширна и ще ми е трудно да я напиша в няколко реда. Като за начало ще те посъветвам да започнеш с плейлистата на Пламен Андонов "Започни тук". Гледайки я в теб ще възникнат много много въпроси, ще търсиш отговорите и така за няколко месеца ще достигнеш едно теоретично ниво. После вече идва практиката, може би ще се провалиш 1-2 пъти, но след това ще забогатееш за няколко години, ако си схванал всичко. Гарантирам ти! Иначе ако имаш конкретен въпрос, питай. С радост ще отговоря.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ab41e779e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Повечето хроа са ядосани, когато научат, че някой е постигнал повече от тях. Кара ги, да се чувстват зле, особено ако идват от култура, като нашата, която е на много странно място в момента и не се е нагодиал към новите реалности.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9d1181afc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   По-добре крий колко печелиш че само ядове ще си създаваш, те очевидно завиждат...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker