Защо заплатите в Ю. Африка са над двойно по-високи от тук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо заплатите в Ю. Африка са над двойно по-високи от тук
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1855 пъти
Проверих в няколко източника и там средната нетна заплата е 1250 Е, докато в Бг е 590. Как е възможно при положение че БВП на глава им е наполовината на нашия?

https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=105&displayCurrency=EUR

Тук е класацията по нетни заплати.

Оставете това, ами Панама и Коста Рика са с 650-660. Малайзия и банановата Тринидад и Тобаго са с над 700. Забележете ПАЛЕСТИНА с непрестанни войни до вчера са със 750 - близо 30% над нашата. А какво да кажа за Ливан с 890, т.е. 50% повече от нашата. 50% по дяволите и това Ливан, не е Франция или Италия например. За швейцарците няма да говоря, които една наша заплата я заработват за 2 дни.

Кога за Бога ще догоним бананови републики като Панама и Тринидад?

Другото, което ме изненада в класацията, е, че уж богатите арабски страни като Кувейт, Бахрейн, С. Арабия с целите си огромни залежи от нефт са със заплати като Испания, по-ниски от Пуерто Рико и значително по-ниски от Израел и Финландия, които имат само гори и риба. Единствените арабски страни с топ заплати са ОАЕ и Катар.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4fb6237b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Разпределението на "ресурсите" е по-важно от общото им количество.
На Ю. Африка няма за какво да завиждаш. Често имат недостиг на вода и режим на водата. И се налага тоалетните казанчета да се пълнят с вода от канализацията, вместо с чиста. Имат пари от залежи на редки изкопаеми, най-много диаманти, ама пробвай да живееш 6 месеца почти без вода...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3021eefe43
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Защото тук са мамини синчета и татини принцески, които не чакат на заплата, а разчитат родителите да "помагат" през целият им живот.

Тук със средна заплата си за никъде, а с минимална не можеш да живееш, но пък никой не протестира - адаптирали са се и са си добре в зоната на комфорт ;)

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 85c47f5398
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не са важни само номиналните заплати, а и какво можеш да купиш с тях.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8040357395
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Защото българите са най-големите олигофрени, не го ли разбрахте? Съжалявам, че съм българин!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0ac333130d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Е в С. Арабия са по-ниски заплатите щото едно 80 процента от работниците им са чужденци които и на кокала както се вика са доволни :D

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6575ed202c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   1. Всички държави представят невинаги читави данни. България и Румъния са двете шампионки в ЕС, но има и бая по-лоши случаи. На онези африканци европейски санкции не ги болят, там сега всички се състезават за инвестиции.

2. В България бая се плаща под масата, реалните заплати са сигурно повече. Казвам го като някой, който го е виждал: толкова по банкова, толкова в плик.

3. Не знам за тях конкретно, но бая състезание има от страна на Запада и Китай за инвестиране в Африка. За разлика от нас, Африканското население си е с правилно разпределение: доста млади, малко възрастни. Запада е наопаки, което е зле, защото буквално го грози изчезване.

4. Не гледай само заплатки, защото те не показват винаги качеството на живот. Американските са почти винаги по-големи от европейските, но това идва с цената на малоумно скъпо образование, здравеопазване и т.н. Африканските държави са тъпкани с глад, конфликти, странни болести и др. Това е "лукс", който ти като европеец имаш късмета да си пропуснал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c9d9a9daa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Панама е лош пример, там е офшорна зона и се стичат колосални пари от цял свят, плюс канала и целия трафик от южна към северна анерика също, Панама е доста добре заради географското си положение

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a0a81e598d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какви бананови републики ще догонва България бе? Българите копаят дъното като котва и от ЕС изтърват ли им въжето, така ще пропаднат, че за нула време ще гледат със завист на Афганистан. Те не могат да усвоят едни еврофондове с които да си оправят кочината, какво остава сами да се оправят? Негрите са по-висша раса от контингентът с остриганата кифирица, кафеникава кожа, необръснат и ходещ с миризлив анцуг и маратонки ганьовец, наглец, лъжец, предател, селтак и тъпак, чиято страна е пълно отражение на самия него. Негрите са били под робство само част от историята си, докато българите винаги са били под нечие робство. А през кратките интервали, когато не са били под ботушът на поредното робство за да ги приковава плътно към земята и да не могат да мърдат, тогава те бъдейки свободни се самоунищожават като народ и държава. Негрите когато са свободни не се се самоунищожават като народ и държава и в Африка сами са построили градове за които Ганьо не може и да мечтае. Без еврофондове, сами. Българите въобще не могат да се мерят с негрите и като се замисля май не могат и с термитите. При колонията на термитите има ред и организираност и сплотеност пред които Гаьно само може да гледа с отворена уста. Без никой да ги принуждава чрез ботуша на робство. От чисто самосъзнание в което Ганьо тотално изостава пред тях. При термитите никой не цака другия, никой не смущава живота на другия, не предава другите, пълна организираност и сплотеност пред проблемите и заплахите. Не се самоунищожават когато са свободни, а точно обратното. Доста се изхъврли като сравни Ганьо с негрите. Трябваше да започнеш с насекомите. И тук изниква въпросът, въобще хора ли са българите. Знам само, че са страхотни късметлии, защото ако съдбата не беше толкова блогосклонна към тях, а раздаваше справеливо, те нямаше да се чудят как да догонват банановите републики, а щяха да са в концлагери. Такива мръсни и тъпи копеленца, с думи не могат да се опишат.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fdf092bf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не мисля, че е толкова ниска средната заплата в България - просто сивата икономика е огромна и всички крият реалните си доходи. Малко сме тези, които си декларират истинската заплата и си плащат чинно данъците и осигуровките.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 57e2517bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А ти аввторе защо вярваш на източници в които пише, че Румъния била след нас по средна заплата, като сам знаеш, че в Румъния заплатите са по високи? В таблицата на линка който си сложил, България 55, Румъния е 56 място. Ти как си обясняваш този факт?

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 33446cb30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Върви в ЮАР. Аз не бих, била съм там за няколко месеца. Липсата на свободно разхождане по улицата и въоръжената охрана не са моето нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 33446cb30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Върви в ЮАР. Аз не бих, била съм там за няколко месеца. Липсата на свободно разхождане по улицата и въоръжената охрана не са моето нещо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 33446cb30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Върви в ЮАР. Аз не бих, била съм там за няколко месеца. Липсата на свободно разхождане по улицата и въоръжената охрана не са моето нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker