Мразя да шофирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121593)
 Любов и изневяра (29818)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18633)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мразя да шофирам
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1941 пъти
Здравейте,

мъж на 38 години съм. И да, нито имам кола, нито обичам да шофирам. При този трафик в София ми е далеч по-спокойно с метрото и с градския транспорт. Сигурно поради липса на практика, не съм и особено добър шофьор - когато се налага карам колата на баща ми, но го правя с неудоволствие, на няколко пъти вече я ударих леко при паркиране и пр. Както и да е, чувството е някак странно, тъй като всичките ми колеги - дори разни момиченца на по 20 са с коли и усещам как тайно говорят зад гърба ми. Едва ли не съм бил смотан, не съм бил можел и една кола да си позволя и пр. Никой не отчита факта, че спестените пари съм ги вложил в скъпо собствено жилище изцяло изплатено с мои средства, на супер добро място в София, обзавел съм го луксозно, докато повечето от същите тези колеги живеят или в мизерни квартали и панелки под наем, или са купили но с кредит и едва свързват двата края.

Толкова ли е важна колата в очите на другите? В мен ли е проблема и толкова ли голяма грешка съм направил?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: b5d3c1fabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Зона на комфорт! Не обичаш да шофираш, защото не можеш, а не можеш, защото не ти харесва. Получава се затворен кръг, в който се чувстваш комфортно. Абсолютно същото е и с работата. Намерил си си нещо спокойно, до метрото (каквото има само в София) и т.н. Пак зона на комфорт.
По принцип не е лошо, но колкото повече разширяваш зоната с ежедневни, обикновени неща, толкова повече се излагаш на риск. Ставаш неспособен да се справиш с внезапна промяна на обстоятелствата. Което е вече страшно лошо!
Добрата новина е, че това ти мислене ще подължи до мига, в който отимаш деца. Тогава ще се озовеш изведнъж в друга действителност и се приготви за жесток удар с нея. Само след няколко месеца вече ще се чудиш как някога си се оправял без кола и що за хора са тия, дето тогава ще мислят както теб, днес. Времето ти изведнъж ще се стопи с такива мащаби, че абсолютно всяка минута ще стане безценна. Има и още по-лошо...като поотраснат децата, ще става още по-зле...училище, спорт, курсове...там вече нямаш шанс с обществен транспорт, освен ако не е на много къси разстояния.
Казано най-просто...щом сегашното положение ти харесва, радвай му се, но имах нагласата, че един ден ще се промени рязко.
А дали е важно...ми да, важно е. Не колата сама по себе си-тя е просто парче желязо. Важно е да не си динозавър. Те са изчезнали, защото не са успели да се приспособят.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 09eaad4c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И аз мразя, но живея в малък град и тук не е натоварено движението, като ми се наложи да отида в големия град ми е много досадно и уморително, напрегнато...не е за всеки. Ако живеех в голям град, и аз не бих карал кола.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 01ceb271dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз съм на 32 и съм от София. От 18 годишен не съм слязъл от колата и вече ми писна. Идиотско , агресивно и неадекватно е шофирането по улицата. От 2-3 години си извадих карта за градския транспорт и редувам, ту колата, ту градския. Много често с градския стигам много по-бързо до определено място в пиковите часове. Ако не е наложително, не е нужно да се буташ с колата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9971eb7032
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Колата е само разход, който може да се спести.Аз предпочитам да нямам кола, но се налага.Иначе се смята притежаването на автомобил, поне в България за успех в очите на останалите, ако е скъп естествено

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 846b3858ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ми като не обичаш, не караш и толкова. Трябва всички да ти одобряват предпочитанията ли?

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 95b4074189
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Коментар от жена - дали имаш кола, можеш да шофираш или ти доставя удоволствие са незначителни факти, но само в очите на правилните хора. Така по-лесно се отсяват. Аз пък съм от другата крайност - обожавам да шофирам, обичам много и колата си. Още от малка автомобилите са ми страст, помня как с баща ми поправяхме старата семейна бричка. То и аз сега карам нещо подобно, което лично сама си финансирах и издържах. Вярно както са казали преди мен, колата е бирник и бреме. Понякога излизам сутрин за работа и се псувам, защото сякаш пеша по-бързо ще стигна отколкото да се клатя тръгни спри в най-големия трафик. Но в моето ежедневие ми носи и ползи защото работя с нея и си изкарва разхода. Плюс това си е и привилегия да мога да пътувам където си поискам с нея. Но както казах и в началото това си е личен избор и изобщо не определя човека.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4d5e1aff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Колата е необходимост, особено в определени периоди от живота. Карането и в най-напрегнатите градски и извънградски условия е функция на опита и владеенето на автомобила. Купи си икономична и пъргава кола на старо като мине кризата със стари автомобили, поддържай я здрава и карай. Утре ще ти се наложи да се разминаваш на сантиметри с дете и жена на задната седалка, да се прибираш късно от работа и да напазаруваш за нула време, да паркираш безопасно в претоварен квартал. Ще завърша особено за града - започни с фисксирани маршрути, учи се да се ориентираш и дапредвиждаш номерата на много валък процент наглеци и бързо ща забравиш за уменията да владееш колата - ще си дойдат от опита. Карам всеки ден, писнало ми е, но е удобно. На работа нямам проблеми с паркоместа, в квартала е ужасно.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a6bc102c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Един недвижим имот е хиляда пъти по-добра инвестиция, от един движим. До като на единия цената всеки ден ще пада, на другия само ще се вдига. Аз пък не обичам новите коли, заради множестото електроника и настройки, което няма нищо общо с истински автомобил, а по-скоро с летяща чиния. И не ми пука какво си мислят крепостните селяни в бегето, какво карам. В България невежеството и селянията ще са винаги на мода. Голяма част от българите в къщи ядат само хляб с лютеница, ама на вън са чисто нова ламарина на лизинг, в която си налива цялата заплатка.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 904940e8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си ти сбъркан, а обществото, което се опитва да те постави в рамка. Защо трябва да не се приема, че всеки може да има различни приоритети и това, че не съвпадат с "общоприетите", автоматично трябва да го прави различен, странен и тем подобни епитети.
Защо изобщо трябва да има понятие като "общоприети" приоритети и трябва да се приема, че ако не си ги изпълнил не си успешен и не си живял пълноценно?
Всеки трябва да е свободен да живее така както прецени за добре, стига да не нарушава законите. Другото са предразсъдъци и стереотипи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a5a77ba0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Аз пък откакто имам кола, почти не се качвам на градски или метро. Толко пари съм набил в това метро, като студент, че не стъпвам вече. И аз си мислех, че няма шанс да се науча да карам. Обаче вече карам без проблеми и обожавам да го праавя. Предпочитам да чакам в задръстване в колата, отколкото с оше 50 човека да се бутам в час пик за 1,6

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c3524706af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към 7,
Колата е УДОБСТВО, а не необходимост. Необходимост са храната и водата, защото без тях ще умреш. Без кола няма да умреш. Има градски транспорт като нямаш пари и/или не можеш да караш.
Зъболекар съм и ми писна да гледам такива като тебе как идват с колите си пред кабинета ми и казват, че нямат пари да си правят зъбите и идват само на умирачка и се сърдят като им кажа 500лв цена минимум за лечение по-евтина корона. Не е до пари, а до приоритети - всички имаме някакви пари просто в БГ колата се поставя над здравето - бедно мислене, бедна държава.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3ab8065121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Щом ти харесва така, значи всичко е окей. Няма от какво да се притесняваш и от какво да се влияеш, да не ти пука какво говорят за теб, не си подчовек заради това, че нямаш кола. Лично аз без автомобил не мога и ми е необходим. Да, работата ми е на компютър от вкъщи, но когато ми се налага да отида с приятелката ми на почивка, палим колата и отиваме. Супер много места затънтени красоти из България сме посетили, което без колата щеше да е невъзможно защото до там автобуси няма :D Освен това, когато някой има нужда от медицински грижи някъде, отново колата идва на помощ. Карах баща ми до съседен областен град с колата, че трябваше да е в болницата известно време, без колата какво щяхме да правим? Един ден мислим да имаме деца. Отново - необходимост си е. За сам човек, как да е... може и без кола да се мине. Но личното ми мнение е, че семейство без кола е голям проблем. Също и ако имаш приятелка просто, е хубаво да имаш кола. С градския ли ще идеш да я вземеш от тях за да идете на разходка до Витоша примерно? ;) И тн... Но ти си знаеш, щом ти е окей така, както казах в началото, всичко е тип топ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 20736c1a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, не мисля, че някой наистина се интересува дали имаш, или нямаш кола. Преживяваш го прекалено драматично. Или просто си мнителен, като си въобразяваш, че говорят за теб.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: eda369a853
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами не че нещо, ама мен лично ще ме е срам моята аверка да ме разкарва с колата наляво надясно и аз да не мога да шофирам.. Да караш кола е едно от най-елементарните неща, стига да свикнеш. Твоят проблем е, че просто ти харесва в комфортната зона и не искаш да излизаш от нея, страх те е. Аз от както имам кола вече 4 години съм се качвал в такси 2-3 пъти, в автобус 1 път. Живея във Варна, тук също има трафик но не е като в София. Ако живеех в София, може би и аз нямаше да искам да карам кола, нямам идея... Ппц аз винаги си карам вечер за кеф, когато няма други коли и ми е супер спокойно и зареждащо, както някои хора им харесва да катерят планини, да четат книги, да гледат филми.. така и мен ме кефи да си изляза в 1-2 вечерта и да си карам колата по празните улици. И да, знам че звучи психопатско, ама защо трябва да сме нормални в този ненормален свят??

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 90a1a67829
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Важна е за много хора, от гледна точка дали за тях има далавера. Както всички добре знаем, колата (и каква марка е) играе ключово значение ако си търсиш гаджета... Но и родата намазва ако трябва някой да ги закара някъде. Мен също яко ме юркаха да взема книжка и ми е пределно ясно, че е чист егоизъм. Но им го връщам, защото когато бях на 18, никой от т. н. "мъже в семейството" не ми обърна внимание да ми даде кола, да ме научи... Беше - върви и вземи книжка. Тъй като моето лично положение е... че просто не ми трябва, и е излишен разход и главоболия, познай колко им се връзвам... Даже вътрешно се кефя колко са безсилни и им го връщам...

Факт, че на човек понякога наистина му трябва кола, и трудно да намериш алтернатива. Така че има файда от книжка, пък дори да не шофираш активно. Ще си наемеш автомобил когато ти трябва, пак ще излезе по-евтино и откъм пари, и време. Аз не съм от хората които се кефят да са на пътя, мен напълно ме устройва някой да ме вози, пък аз да си чета нещо на jsm-а. Според мен лично шофирането всеки ден до работа е загуба на време, и това да има добре уреден градски транспорт е по-добрата алтернатива за повечето. Друга алтернатива е колело и ходене пеш. Това е всъщност най-доброто здравословно погледнато, и за теб, и за останалите. Но живеем в общество на примати, така че с колкото по-голяма кола се движиш, и можеш да изблъскаш останалите, толкова повече те уважаваш. Като се покажеш с колело си викат - къде се вреш тук между джиповете, само да ми оцапаш гумите...

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 47da38f128
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз съмрв подобна ситуация. В София нямахме кола, защото живеехме на много хубаво място и на 5 мин от Орлов мост. Имането на кола беше свързано с много неудобства.
Сега живеем в голям град в Германия и пак не ни трябва. Ако искаме наемаме и е доста практично и изгодно.
Но когато споделя с някоя приятелка, че нямаме кола и ме питат дали имаме достатъчно пари и не мога да обясня, 'че това е наш избор, а не и свързан с финансовите ни възможностни.
Дори като се запознах с мъжътпми нашите ми питаха дали има кола и едва ли не останаха разочаровани. А мъжът ми е имал гадже преди това с което се и разделил и обща приятелка му казала, че то така не може един мъж без кола да иска да се грижи за жена.
Да не ти пука, каквормислят или казват хората. Като ти знаеш сам причините и си щастлив с начина ти нарживот няма значение нико друго.

Ж36

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fb99589be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Българските градове са миниатюрни, спокойно може да минеш и без кола, няма движение, няма хора, тя и София е умряла - нищожно движение. Ама я опитай да живееш в Германия , Франция , Италия, Испания без кола - няма шанс. Живеем във Великобритания , дъщерята е на 18 има кола мойта и на жена ми, 3 коли, и трите се ползват всекидневно. Без кола тук нямаш шанс да намериш свястна работа. И то при положение че не сме в голям град, а в малко градче с 50000 жители.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d55f042406
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   20 Аз живея в Скандинавието в голям град във външен квартал. Нещо като Драгалевци за София. Няма да ти кажа какво неудобство е колата в градски условия. Централната част на града е апослютен затворен за коли. А платеното паркирани е апсолютно в целия град. 4 евро на час. Засичал съм с колата до града стигам за 20 Мин. Със скутера за 15 мин. Със скутера ми е достъпна всяка една точка на града. Не плащам за паркиране, и не ми се налага да се бутам с простолюдието в рейса. А и като сложа цената на билета в двете посоки 8 евро, с отиване и връщане със скутера 0,40 евро цента. Мисля, че градския транспорт е за хора, които са имали двойка по математика в основното. Иначе за щастие до домът ми има място бол за паркиране и то безплатно, но ако на запад живееш в голям град в самия град ще те щават всяка година за абонамент от общината да паркираш пред собствения си дом.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: de3636e67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До 22 - Извинявай, ама три неща:

- В скандинавските страни не се оперира в евро. Не знам защо, но всеки път говориш в евро, но от хората, кото познавам, дето винаги обръщат всичко в евро, най-вече знам, че го правят за показност - да се покажат, че са с "европейско мислене", но най-вече с "европейски доходи", демек над "простолюдието".

- На предната тема каза, че си докарваш 4000 евро. В Дания това са около 30000 датски крони, в Шевеция са около 42000 шведски крони, в Норвегия са около 40000 норвежки крони, a след това, каквто и в други теми, си казвал, че водиш доста разточителен живот - мотори, коли, пури, махагонови мебели. Работата е, че с посочените от теб доходи, дори наемите в "Нещо, като Драгалвеци", в която и да е от тези страни, ще е тотално непосилен за теб. И не ми излизай с "ама аз си го притежавам", защото тези жилища са по 7 милиона крони. Може би, ако имаше и жена, дето изкарва същото като теб, щяхте да си позволите заема. Ама ти си женкар човек, нали?

- Простолюдието са тези, дето ще ги видиш по-често със скъпи и лъскави коли. Разни предпиемачи, короновани принцове и принцеси, учени, световно известни актьори, музикани и прочие, е по-веоянто да ги засечеш с колело или в градския. Е, не мога да гарантирам, че всички успешно са завършили математиката, така че може и да си прав.

Тези трите ми дават идеята, че май лъжеш и то яко. Ама знам ли ... само от 11 години живея в "скандинавско".

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2bf2ba5835
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До 23. Да, в Нидерландия беше писал преди време, че живее. Тя разбира се не е сред скандинавските страни, а е от Бенелюкс страните. Сигурно и скутерът е велосипед...

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a6bc102c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   23 Понеже спомена Нидерландия, ако то кажа, че премиера на кралство Нидерландия Марк Руте, ходи с колело, а не със скъпа кола на работа сигурно ще се гръмнеш. Работил съм и в общината и изключение на шефовете на отделите, за другите беше забранено да идват с коли на работи. Даже много от тия шефове си идваха дори и в най-големия студ с алтернативен транспорт. Разбере го, хората на запад (Северния Запад) не са Ганьовци и за много от тях автомобила е транспорт за извънградски условия. Освен всичко искат и да дишат чист въздух, а не като гламара Вуте да ходи и до тоалетната с колата и после да се чуди защо е на пълен абонамент в онко отделението. Апропо Финландия също спада към скандинавието и там местната валута е Евро. Айде със здрав:)











Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0860b77a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   До 25 то в "Нидерландия" и всички масово са напушени и надрусани, дай като ще гледаме от тях да копираме всичко, а? Аман от подлоги, като толкова не ти харесва Ганьо изчезвай! Нямаме нужда от такива хленчещи момченца като теб.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b728645551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 25 - Не мога да повярвам, че си толкова изпаднал, ако си мислиш, че ще се гръмна при споменаването на добре известен факт. Освен това, драги ми "Апропо" (каквото и да значи това) - "Евро" се пише с малка буква и това е грешка, която си правил и преди, а Финландия не е "скандинавска страна", в етнически и политически смисъл, независимо от локацията ѝ. Ако говориш за "севрни страни", тогава да.

Нямам какво да разбирам за "северният запад", защото живея от 11 години там. Дефанзивните ти методи, с които се опитваш да изместиш вниманието и да изкараш някой, че е Ганьо, са "апосолютен" провал.

Отново - С еквивалента на 4000 евро, ще живееш в скъп квартал, ако делиш жилището с някого и няма да имаш този живот, за който ми говориш.

От теб здраве не желая, имам си, но за теб желая, поне психично такова. И ти желая да спреш да ръсиш дебелашки лъжи, да излезеш от скапаната фантазия, в която живееш и да вземеш в ръце.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7e597017c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Никой не те кара да шофираш. Аз примерно от години не съм шофирала, навсякъде с таксита или шофиора на мъжа ми се движа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 449703f9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Живях 6 години във Финландия и там се използва Евро. Финландия по същество не попада баш в скандинавските държави (поне на хартия), но където са Швеция и Норвегия, горе-долу такова е положението и във Финландия, тъй като тези страни са силно обвързани икономически и на практика не се усеща, че отиваш от една държава в друга. Пътуваш си и готово. Същото важи и за Естония, където също съм работил за кратко. Хващаш кораба от пристанището в Хелзинки и след няколко часа си в Талин. Даже не помня дали някога са ми искали лична карта там на пристанището или не - беше си като да отидеш в съседен град, а не в съседна държава.
Относно нуждата от кола за ходене до работното място, независимо дали се касае за голям български град или такъв в чужбина, има много условности. Ако живееш на 1-2 км оттам, или ако има удобен обществен превоз, спокойно може да се мине и без кола.
В някои от годините работех в Хелзинки, но квартирата ми беше във Ванта (където е летището на Хелзинки, на цели 16 км по въздушна линия извън столицата) и на едва две преки от жп спирката, водеща до Хелзинки. Много по-удобно беше с велосипедите да се качим във влака (там това е съвсем обичайно), който не само е бърз и чист, но и невероятно безшумен и вози меко, тъй като е на въздушни възглавници. Буквално не усещаш за как броени минути си вече на крайната спирка. Същото упражнение с кола ни е отнемало повече време (пътува се около 25 км по магистралата) и е струвало повече пари, защото после в Хелзинки се плаща за престой почасово.
В София също съм бачкал в различни години в два срещуположни квартала там. Метрото покриваше повечето важни точки от града и също бе удобен начин да пристигна до местоработата ми. Дори собственикът на едната фирма все се тюхкаше, че много се изнервял всеки път от пътуването с кола из цяла София до местоработата и само гордостта да не се качва в метрото, защото е собственик на фирма, го въздържаше да не започне и той да го полза. Пътуването с кола там обаче е като да си в градска джунгла. То не са задръствания, чакания по светофари, изнервени водачи на коли, постоянно внимаване някой да не те "чукне" в опита си да отнеме предимството ти на кръстовище... Ако въобще нямаше метростанции, разбира се, че с кола щеше да е по-добре от нищо, така че и тя си е удобство в случаите, когато човек не разполага с по-целесъобразен начин на придвижване.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 449703f9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Номер 27, обръщението ти е към номер 25, но сега при един бърз поглед установих, че поради незнайна причина и в моето мнение 29 думата "евро" е с главна малка буква. Нямам представа дали е от Windows 10 или от Mozilla Firefox, които ползвам, но се е случвало и преди така с редица думи, които някоя програма е решила "да поправи" и да излиза не по начина, по който съм я писал. Телефонните клавиатури също правят подобни неща, ако е включена настройката им за поправяне на правописа.

Колкото до разходите в северните страни, във Финландия за 900-1200 евро получаваш чудесна едностайна или двустайна квартира с баня със сауна и всички необходими, съвременни мебели. Единствено в Хелзинки е по-скъпо, затова аз съм живял на три различни места извън столицата, но достатъчно близо до нея, за да пътувам лесно и удобно дотам. Абсурдното в случая е това, че в България, за да наемеш подобна като обзавеждане квартира, пак ще трябва да платиш най-малко 1500 лева, което е твърде много предвид разликата в заплащането между двете страни. В една от годините живях в малка двуетажна тристайна къща срещу 800 евро месечно,а друга от квартирите ми на цена 1200 евро беше направо с лукс обзавеждане и с 65" OLED телевизор "LG". А тук в България в така наречените "луксозни" апартаменти обикновено ти слагат някакво раздрънкано турско "Beko" или китайски "Philips" нисък клас и с малък размер, плюс електроуреди на възможно най-ниската цена - отново "Beko" и подобните му. Но пък ти искат наем като за лукс обзавеждане. :) Затова и като съм правел огледи на живо на нашенските "луксозни квартири" на цени под 1500 лева, почти винаги ме е напушвало на смях как може да има такива лъжещи и нагли наемодатели, нямащи ни най-малка представа що е то лукс.
С 2500 евро спокойно се живее там от сам човек по-добре, отколкото почти всички българи живеят у нас, а с 3000-3500 вече можеш и да си позволиш някои глезотии. Иначе услугите там са безбожно скъпи, както и такситата. Само да се качиш в таксито и апаратчето вече е цъкнало 6 евро сметка преди потеглянето, а ако ще ходиш извънградско или до промишлена зона, трябва да платиш двойно заради обратния път на таксиджията. Иначе те цакат по евро и половина на километър в най-добрия случай, но понякога е и повече. И плащаш още повече, ако таксито е по телефона (както е почти винаги, защото там такситата рядко са по спирките като в България). Така, в най-добрия случай, едно отиване на 2 км с такси ти излиза 11 евро, но по-скоро е около 13-15; а извънградско става около 30. Веднъж таксито за около 10-ина км до летището ми струваше 40 евро. Много скъпи там са и мебелите; дори някаква мижава на вид масичка е 5-10 пъти по-скъпа от подобните в България, без да представлява нищо особено. Най-смотаният китайски "директорски" стол куча марка струва 180 евро, а такъв в България е 60 лева. Но като оставим настрана услугите и мебелите, квартирата, сметките и храната не са чак толкова непостижими с една средна заплата там. Аз не се сещам да съм имал повече от 2300-2400 евро разходи месечно там, а понякога съм падал и под 2000.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b7a611516b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   До 29 - Това всичко е прекрасно и магично, но глупостите на Чингис Хан си остават същите глупости - лишени от смисъл и логика, писани защото на един чичак му станало скучно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 614164cb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   27 Мушморок аз отдавна не съм наемател. Бях, когато бях гастарбайтер, в момента съм почетен гражданин на страната,в която живея. Лично кметът на града в ,който живея ми връчи паспорта, като се ползвам с правото да си запазя и българското гражданство, не че ми е притрябвало, ама да си спестя едни не малко пари и тичане по отказването от него. Както и се ползвам с превилегиите да ми издаде въпросната страна шофьорска книжка без дата на изтичане. Да ли ми вярваш или не, няма да те питам, защото след час имам запазен час при мойта масажистка, след това съм канен на вечеря от изпълнителния директор на компанията в която работя и не ми се губи време с бг лузърчета. Аре











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2625ea395d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   До 32 - Забавно е. Някой ден ще те намеря и ще постана всичко за теб, за да се посмеем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker