Месото и съдържащите се в него вещества - въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Месото и съдържащите се в него вещества - въпрос
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1382 пъти
Здравейте! Искам да попитам нещо за храните и най-вече за месото. Чувал съм и съм чел какви ли не неща, много от които смятам, че има шанс да са измислица, други - не дотам а ннякои по-скоро смятам за истина. Но не пиша точно за това. Та въпроса ми касае евентуалните хормони, антибиотици и тем подобни, които месата може би съдържат - възможно ли е чрез добра термична обработка въпросните вещества да бъдат неутрализирани; дали случайно в действителност тези вещества се съдържат главно или почти изцяло във карантиите и не толкова във мускулите т. е. месото (и ако това е така термичната обработка води ли до 100% неутрализиране та тези вещества? И дали има други начини за тяхното неутрализиране чрез специална кулинарна обработка? );при кои животни рискът от наличие на последните е по-голям;важат ли тези опасности и при рибата? Освен това бих искал да науча, ако е възможно, вярно ли е че ако в яйцата са налични тези вещества, то е ще се намират почти изцяло или пък изцяло в жълтъка и следователно ако ям само белтъците ще избегна вредният им ефект.
Знам че въпросите ми може би звучат глупаво. И се извинявам за това. Ще съм благодарен ако някой ми помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: beeeee176a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така радвам се че се интересуваш. Хормоните и антибиотиците няма как да ги неутрализираш, нито с готвене нито с каквато и да било обработка. Съдържат се в цялото тяло дори повече в мускулите от колкото в червата на животното.
Тези същите опасности важат при повечето риби, защото те се отглеждат в рибарници и тях ги хранят със специални храни съдържащи доста неприятни хим вещества. Но ако ядеш риба-цаца например никой не гледа цаца в рибарници, докато сьомгата, пъстървата, есетрата и др са промишлено отглеждани.
Колкото до яйцата сам можеш да се досетиш, че хормоните подпомагащи растежа на мускулите се намират в белтъка, защото мускулът в по голямата си част е белтък. Съответно ако на кокошка е давано хормон на растежа то той е натрупан и в белтъка на снесеното от нея яйце.

Ако въпросът ти опира до там как да се предпазиш, отговорът е да търсиш храна, която не е отглеждана за промишлени нужди. Купуваш яйца и животни от село от бабите, българското агнешко е месо без хормони и с минимално количество антибиотици, купуваш риба, която не се отглежда промишлено, като се съобразяваш тя да е дребна тоест да не е океанска защото в едрите океански риби има голямо натрупване на опасни метали, например в рибата тон има опасни нива на живак.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b5be40c624
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Въпросът ти не звучи глупаво, дори е жалко, че много малко хора си го задават.
Термичната обработка спомага за унищожаването на повечето вредни микроорганизми, но за съжаление, тя не спомага за премахването на хормоните, лекарствата и антибиотиците, които се дават на тези животни. Добрата новина е, че в Европа има сравнително висок контрол над месните продукти.
Повечето от нещата, които си прочел са верни, но е силно преувеличен ефекта им, върху човешкото тяло.
Не познавам сигурни кулинарни методи, които могат да "изчистят" даден продукт от подобни вещества, затова те съветвам винаги да четеш внимателно етикетите и да търсиш мнения на други хора. Ако даден продукт не ти хареса или ти навреди, то задължително се обади в ХЕИ и не си мълчи.
Ако искаш да си сигурен, търси магазини, които продават "Био" продукти. Но помни, че тези са поне два-три пъти по-скъпи от "не био" продуктите, поради факта, че продукцията е много по-малка и трудоемка.
Не се панирай толкова. Избягвай най-евтините продукти, чети ревюта в интернет, експериментирай и след време ще знаеш, кои продукти и откъде са най-хубави, и качествени.

Приятно и вкусно хапване.

ПП - Ок, само да спомена! Не си прави опити с непознати горски билки, гъби или дивечово месо или индийска храна... особено с индийска храна. Няма да умреш, но ще има периоди, в които няма да ти се живее ;(.... Знам, че е обща култура, но все пак.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5b366e15e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Преди 2-3 дена в Господари на ефира, ако си гледал/а пуснаха репортаж за една месарница, и от агенцията за храните откриха безброй мръсотии там.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6cf7788740
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Яж само морска риба. Ама малко. Не всеки ден.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a9f2292819
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съгласна съм с н. 1 - при термична обработка се убиват само бактерии, гъби и тем подобни, но... ами това е достатачно
Рискът от живота е смъртта. Да не ядеш месо е по-вредно. Най-дълга СРЕДНА производителност на живота е в... САЩ, цели 85 години при жените и 83 при мъжете, а там ядат всякакви боклуци.
Кой колко ще живее си е и ген. В моето семейство хората са живяли винаги над 90 г. (поне в последните 200 г. ) и защото са отглеждали животни (овце предимно) и са яли много месо, яйца, мляко и много сирене. През комунизма им отнемат животните и започва хранене предимно с хляб (като при всички българи), други високо въглехидратни неща.... Ами от братът на баба ми надживя баща си с 1 година. Първият умря на 97, вторият на 75 г.
Правете си сметката - живяли и двамата на едно място, единствената разлика, че вторият се храни предимно с картоф, хляб (пак природно чисти, защото от собствено производство)... дори една работа са работили и са живяли и двамата в природно чисто място само с разлика в стила на хранене.
Риба не се е яло традиционно в моето семейство, защото идваме от Балкана.
Аз също като всички българи след ВСВ съм израстнала на хляб, картоф, боб. По-ниска съм от прабаба си с почти 20 см. (тя беше над 190 см. ). За 2 - 3 поколения спадаме на височина след промяната на диетата значи с 20 см., а продължителността на живота също спада с почти 20 г при мъжете и 10 г. при жените. . (пак казвам - винаги сме се хранили с природна храна от село, но се сменя само вида ѝ).
Като малка много боледувах.
На 19 г. бях минала 4 сериозни пневмонии, лежала в диспансери и отделно всякакви грипове всяка година и тежах 55 кг. при 173 см. височина., залитала съм от ниско кръвно и съм припадала.
Отидох да уча на Запад в страна, в която месото (свинското най-вече) е традиционната храна - отделно имах на масата си 1 път седмично риба, яйца на закуска, кашкавал всеки ден. Винаги съм готвила сама прясно. Качих до 5 кг., но за доста години. Забележете - спрях да боледувам и от тогава съм нямала нещо по-сериозно от грип и той мнава за 3 дни. без пневмонии и глупости. Страната, в която живях има изцяло индустриализирано производство на храни. Живеят 10 г. средно по-дълго от българинът, който не яде всъщност обработена храна, нямаме индустриализирано производство до такава степен, а разните му химии са скъпи за нашите животновъди, но диетата тук все още е високо въглехидратна и с липса на важни животински белтъци.

Откакто отново съм в България продължавам да се храня всеки ден с месо и да поемам много животински белтъчини - по две яйца на ден, отделно кашкавал и така нататък. Чувствам се добре. Родих две здрави деца. Гледам да купувам месо в малките месарнички, но заради по-добрия вкус, а рибата също гледам да е прясна. Плодове, зеленчуци купувам от парара, не държа да са български или органични.
Имаме младеж в семейството - син на братовчед ми. Той е единственият в семейството, който е растнал в последните 10 г. и при по-силна храна и в момента на 17 г. е с 10 см. по-висок от баща си и с 15 см. по-висок от дядо си - цели 180 см. е висок и е слаб. Целият му клас са високи и слаби и вече сякаш растат други деца у нас - не толкова ниски набити като нашето поколение.
За себе си мога да кажа, че консумацията на животински белтъчини и мазнини ми се отрази добре. Винаги съм яла обаче много плод и зеленчук, но хляб почти не консумирам - пека за семейството си пълнозърнест хляб с мая веднъж седмично и 1-2 кг. хляб стигат за цялата седмица за двама възрастни и две деца. Черният хляб е с висока трайност, замръзявам част от него и стига за 7 дни. .

Всеки може сам да реши за себе си как да се хранят, но аз се храня успешно от 2000 г. с високо индустриализирана храна (месо, сирене, мляко, яйца) и ми се отразява добре... по-добре от слабата диета у дома на картоф, боб и зимнина... много по-добре!

Ако можете да избегнете индустриалното производство -направете го, но консумирайте месо и животински белтъчини и мазнини ако искате да сте здрави. Просто така сме направени хората, така са се хранили нашите предци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker