Защо няма баланс в живота ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо няма баланс в живота ми?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2942 пъти
Седя, мисля си и се питам.. защо позитивните емоции в живота ми са толкова малко..

Не живея в мизерия, но няма едно нещо, което да се е получило на 100%, както ми се иска.. Сякаш живота ми дава малки парченца удоволствие, за да ми покаже, че ги има и за да се дразня след това.
Защо поне веднъж нещата не се наредиха както трябва, ами винаги удоволствието е непълно..

Някои може да кажете "такъв е животът", други "защото трябва човек да се бори за щастието".. Е, аз питам, защо винаги за всичко трябва да се боря и мъча? Защо едно хубаво нещо не се случи просто така за да ме направи щастлив? Защо всичко си има цена, дори най-простите и непретенциозни удоволствия? Защо за всеки приятен момент, живота ми го връща тъпкано с 3 пъти повече неприятни..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8bd02998e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си само ти в тоя живот ако днес си добре щастлив утре ще заплатиш тройна цена. Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d849fdd6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да си промениш нагласата относно живота. Примерно, ако започнеш някаква връзка с нагласата, че след време ще се провали или пък че живота ще те прецака по някакъв начин за сметка на това, естествено че така ще стане. Не бива да си песимистично настроен. Никой не е спечелил от това. Никой не харесва песимистите. Друго си е да си положително настроен към хората около теб ( и те ще ти отвърнат с тази настройка ) и към начинанията, които започваш. Представяй си крайната цел постигната. В пъти по - приятно е, вместо да се колебаеш и притесняваш от провал. Естествено, че ще има и перипетии, но не бива да се подценяваш и не бива да се колебаеш в себе си по време на преминаването им.
И оценявай това, което имаш! Винаги знай, че можеше да тънеш в мизерия в момента и положоението ти да бъде много по - зле.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4f0b07d8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Как ме дразните само като почнете с тези депресии. Хорица, радвайте се на малкото, стига сте се свивали да ми ревете говорейки, , ЗАщо живота на другите е чудесен, те се смеят с приятели, аз плача сам/а, защо моето щастие е толкова малко??? " -АМИ защото ти така го правиш!!! Съжалявам за тва че съм груба, ама аман вече. Да, смея се с приятели, излизам, поддържам социален живот, баланса ми може да се е сринал на дъното да ми се иска да се влача като пълно нищожество незаслужаващо да се обърнеш и да го погледнеш, ама няма да стане, излизам и се забавлявам.

Свиквай, спри да се оплакваш. Или не обръщаш внимание, радваш се и живееш всичко на макс, или седиш през монитора и драскаш депресиращи теми в очакване на момичетата с хормоните ни да започнем да плачем с теб и да те утешаваме. Няма да те утешавам, виновна си. ЗА всичко хубаво се плаща цена, дали ще съжаляваш че е висока или ще се усмихваш заради факта че си тук, жива и здрава, си е лично твоя идея.

Представи си, мила, ти си здрава, повярвай ми това е най-важното. Дори цикъла да ти се струва ужасен, или пък ако повръщаш, има хора който всяка вечер се молят на бог да имат менструация, дори да е ужасно болезнена, само да имат такава, колкото и да е ужасна!!! Молят се да повърнат, защото наистина им е адски лошо, разболяват се от рак, предписана им е смъртната присъда и им остава само и единствено да си изберат надгробна плоча, представяш ли си на тях какво им е??? Радвай се и на лошото в живота, имаш нещо което много други не могат да имат, на теб ти се струва ужасно, а те се молят за него. Една анорексичка би умряла да има мазнини и сланинки по себе си, докато другите се жалвате за 3 килограма над нормата. ЖИВЕЙ НЕ СЕ ЗАБИВАЙ В ЛОШОТО!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f196f21d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно и аз се чувствах така и не знам дали ще ти стане по-леко като го кажа, но Господ праща изпитания само на тези, които наистина обича. Не се притеснявай авторе. Всичките трудности рано или късно си отиват. Може да ти отнеме повече време, но ще стане. За всичко си има причина и всяко зло е за добро в живота. На мен ми просветна когато започнах да гледам повече това, което имам и малкото хубави неща и да съм благодарна за тях и да игнорирам лошите, колкото и трудно да е. Оценявай и лошите неща, защото те са най-големите уроци в живота и всички те те отклоняват, но към по-добрия път.. Не знам дали ще те накарам да се почустваш по-добре с този коментар, но се надявам ;)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 32275ae7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото живота е несправедлив-едно ти дал,две ти взел:)Не си конкретизирал/а несполуките си,но така е при всеки общо взето...градим планове за бъдещето,обнадеждаваме се и уж всичко си върви по план и малко само не ни достига до докосването на щастието и всичко се преобръща и връща назад

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4e4983ddd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не ми харесва нагласата на автора - бягаш от отговорност за живота си, няма такова нещо като „съдба“, „живот“ и „държава“ т. н., които да разпределят благините справедливо.
Кой, каквото прави, за себе си го прави...
Ако човек сам не си помогне, и Господ не може и т. н.
....
хората преди нас са разбрали, че
ЧОВЕК САМ Е ГОСПОДАР НА ЖИВОТА СИ!
... нагласата, че нещо ти се дава и взима (от горе) просто те обрича на неуспех, защото изпадаш в пасивност, а и без това не си заслужава човек да се напряга, защото после „несправедливият“ живот двойно ще му го вземе (ха-ха)...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3099af4364
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На всеки му е тежно в определен момент от живота. А на тези, които им е тежко постоянно - просто рано или късно свикват с това и се предават. Не се борят. Няма да ти тегля едно конско (защото по-нагоре има едно), но ще ти кажа просто и ясно - всичко зависи от теб и от никой друг. Колкото по-рано приемеш факта, че живота не е просто низ от обстоятелства, а низ от взети решения, толкова по-добре за теб.
Извинявай, но искам да допълня нещо важно. От написаното ми се видя, че си с прекалени очаквания. Искаш още и още, а това, което получаваш - никога няма да ти е достатъчно с тази нагласа. Ще ти кажа какво исках аз - нова кола, е сега карам кола, произведена 1994г. И да ти кажа си я карам с кеф, въпреки всичко. Исках да уча в чужбина. В момента уча тук. Исках да имам по- интересен живот- приятели, купони и т. н. Е, получих половината. И не съм се забила в тези мисли. Радвам се на малкото, защото може утре и него да нямам. Бъди здрав/а и не се замисляй толкова много над малките неща! Късмет ти желая...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e21c596efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Защото безплатен обяд няма.
Защото нищо няма да ти се даде, ако не се бориш за него.
Защото когато нямаш цел, нямаш посока.
Защото не може да чакаш нещо да ти се случи.
Защото трябва да цениш всичко, което имаш.

Да ти дам пример. Цял живот се боря с гадости. Загубих си половината семейство от болести. Сега губя и семейството, което създадох.
Но нито за една минута не съм си помислила защо ми се случва. И защо не вземе да ми се случи нещо хубаво. Съдба. Имам ли цел, ще имам и посока. Хубавото сама ще го стигна. Може да съм пред провал, но до мен се събужда едно малко момченце и ми казва МАМО. Да ще ни бъде трудно. Да гадно е. Да боли. Но аз ще направя тези очички щастливи. Ще им помогна да не се пълнят със сълзички всяка вечер. Ето ти цел. Посоката сама ще дойде.

Порастни. Не очаквай приказки и филми. Научи се да носиш отговорност, а не да я прехвърляш.

Осъзнай себе си. Опознай възможностите си. Не всички могат да носят еднакво тежък товар.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 244b6f9153
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Добре дошъл в клуба на каръците :D

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1d4de0fff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   , , Не живея в мизерия, но няма едно нещо, което да се е получило на 100%, както ми се иска.. , , Животът е точно такъв, акъвто си го представяш-доволен си, че не живееш в мизерия, но няма едно нещо което да се е получило на 100% както ти се иска...

А знаеш ли всъщност какво ти се иска наистина? Питал ли си се дали това което се случва не е всъщност най-доброто за теб? Осъзнай своята роля в живта си. Осъзнай докъде можеш да го контролираш. Старай се да го направиш хубав, а когато се стараеш, и нещо не е станало, значи не е трябвало да стане. Мисли и гледай мащабно на нещата.

Знаеш ли кое ме прави щастлива и доволна всеки ден? Това, че не се оставям на съдбата да решава всичко, но когато се случи нещо, макар и лошо-така е трябвало да стане; и естествено след това виждам, че наистина е така. Отвори очите и ума си. Общувай. Наслаждавай се на всеки един момент. А този всеки един момент, може да дойде точно когато решиш. Щастието е начин на мислене!!! Не дар от съдбата!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8dfb898f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Искам да поздравя ВСИЧКИ ви за много точните, верни и полезни коментари, което сте дали. Рядко в някоя тема виждам едно към едно всички хора, коментирали и дали съвет и мнение от своя опит, изцяло да съвпада с моето виждане и опит.

И аз се присъединявам към писалите по-горе: авторе, ще е добре да послушаш хората какво ти казват.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: efd671c2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Направиха ти психопрофил вече а ти не отговаряш... Не бяга от отговорност човека ядосва се само какво толкова... всеки има нужда да по мрънка за несполуките си. Всичко е съдба, така ти било писано, но може би ще бъдеш възнаграден за сегашните ти изпитания.

А колкото до това, че човек сам си е господар на живота е пълна глупост. Всякаш, видиш ли, понеже ти си си господар на живота ще имаш избор-да умреш от инфаркт или от рак или да те блъсне пиян шофьор.. Понякога не всичко зависи от нас самите, колкото и да се борим губим понякога

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker