Увеличава ли се простотията в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Увеличава ли се простотията в България?
преди: 2 години, 23 дни, прочетена 1076 пъти
Здравейте, доскоро се замислях за покупка на имот в малък град или не толкова малък, но извън големите 4 - София, Пловдив, Варна и Бургас. Отидох за първи път в Стара Загора и още в първия час там на улицата чух мъж и жена да си говорят. Той разказваше как поправял телевизора на някаква жена, а тя го поканила да остане и "се наебали", директно цитирам. Говорих с един старозагорец и той ми каза, че повече му харесва в Северна България, защото в СтЗ манталитетът бил чалгарски и те гледали каква кола караш, а не колко си умен и какво можеш.

В една тема за едни аптеки пък жена от Карлово разказва как като влязла в аптеката фармацевтите обсъждали кой колко бройки има. В много градчета (и квартали на големите градове) пък анцузите са станали нещо като национална носия. За това, че най-слушаното радио из такива квартали и градчета е Веселина няма нужда да споменавам. Това нормално ли е според вас? В малките градчета в чужбина не помня някой така да си е развалял бельото на всеослушание да го чуе всеки, дори в бивши соц страни като че ли не говорят такива работа.

Минах и през Златица и Пирдоп, там поне уж има успешния завод Аурубис и големи заплати, ами там пък е пълна цигания, цели квартали с роми има, а те не са толкова големи градове. В Казанлък също са големи заплатите заради Арсенал, но и там циганийка, макар, че ми се стори по-малко чалгарски град от СтЗ. Карлово също ми допадна, но ако случката в аптеката горе е истина не знам вече какво да мисля...градът на Апостола е това все пак!?

Съвсем се разочаровах колко е изпростяло, чалгаризирано и циганизирано населението из България и не знам дали приказката за приветливите, гостоприемни, усмихнати, но и възпитани хора от малкия град вече не е мит?! Не знам при това положение дали имот някъде в чужбина, например в Гърция не е е по-добра инвестиция?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 21 дни
hash: c239d17bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ако чалгарският манталитет те дразни, не си за тази държава. Това е нещото, което никога, ама абсолютно НИКОГА няма да се промени. Работих в чужбина, върнах се тук, купих си апартамент и създадох семейство. Считам връщането тук за грешка. Сега си мисля, дали не е по-добре с жена ми и двете ни деца да емигрираме отново, докато не е станало късно.

 
  ...
преди: 2 години, 21 дни
hash: 625f532249
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не знам какво се опитваш да го правиш това разделение на малък и голям град само ... Аз в София не само съм слушал за това кой кого наебал, но и съм го виждал в действие на публични места... Е да, в студентски град, там какво ли няма да видиш...

Последната квартира която бях наел в София, на горният етаж - всяка събота беше чалга купон до 3-4 сутринта. На всичкото отгоре, беше семейство с деца. Пригласяха на родните ни поп фолк звезди. По-скоро в провинцията останаха бабичките, малко са млади хора , и е по-спокойно. Стара Загора не е баш дълбока провинция. Наистина в някои градове внесоха цигани. Общината някакви пари събира чрез тях. Но да си говорим честно, разликата между българи и цигани днес е доста малка... Не ние ги интегрирахме, те ни интегрираха...

 
  ...
преди: 2 години, 21 дни
hash: 6ff3b35993
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съдейки по заглавията на темите напоследък тук, както и съдържанието им, и правописа - определено "да"!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 21 дни
hash: 3129a340d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Дали населението изпростява? Не не мисля! Просто започва да втзприема простотията от Америка и Европа. Сексът с поправчика на телевизор и с вик майстора сме го гледали десетки пъти по американските филми, сега от теб чувам че се е появил в България. Чак фармацевтките обсъждали секс бройки. Българите слушали радио Веселина, обикновенния американец слуша псувните от американските рап песни. Затова смятам че това е обикновенно поамериканчване.
Колкото за циганизирането, резултатът от усилието на 30г правителства да отглеждат и подържат високата раждаемост на циганите се е превърнал в реалност. Братовчедка ми е учителка в ромско училище и разказа, как ромска родителка се обърнала към нея с думите "ти луда ли си да работиш за 60лв на ден". Всяко бг правителство все по усърдно продължава да им дава държавни пари за да се развъждат и е съвсем нормално те да раждат ако от това зависи дохода им.

 
  ...
преди: 2 години, 20 дни
hash: da7379a7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Преди 2 седмици бях в Стара Загора за първи път и останах потресен от усещаното за суета у хората, неподкрепено с никакъв интелект зад иначе лъскавата и помпозна фасада.
Простотията се лее от всички посоки в България. За жалос...

 
  ...


...
преди: 2 години, 20 дни
hash: b0c2e633ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пък аз се питам - как може всеки да пита другия, защо всички са прости, а не погледнат себе си, да видят, те какви са?!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 19 дни
hash: 286d192cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Стига си завиждал на хората които ебат.

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: 4869c53e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е, как няма да се увеличава простотията в България, като поне 80% от нормалните хора се изнасят от тук и това продължава вече над 30 години. Това реално е и целта на всички правителства до момента. На тях разумни и интелигентни хора не им трябват, защото няма да бъдат на власт. На тях им трябват неуки и лесноманипулируеми хора, които за 2 кебабчета, разредена бира и малко чалга, да гласуват за тях и най-важното да си мълчат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker