Търся съвет. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търся съвет.
преди: 2 години, 15 дни, прочетена 515 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас нещо на което много се чудя. Измислих един продукт, който не се намира на пазара нещо ново, което ще донесе огромни приходи на този който го произведе. Аз сам бих започнал производство, но за направата му е нужна фабрика за милиони. Та реших да го предложа продукта да се произведе съвместно със собствениците на такива фабрики. Пратих много писма на производители и не получавам никакъв отговор. Поне от уважение може да пишат, благодарим нямаме интерес, но няма отговор. Разговарям с много приятели и всеки до един харесва продукта, а производителите мълчат за офертата която има предлагам, и най интересното е че няма каквото и да е ускапяване на изделието от същото стандартно. Говорим за милиони печалба ако се пусни на пазара. Значи няма продукт на пазара да го видят хората няма клиент. Та мисълта ми е според вас на - ЕГОТО на милионера ли се дължи това неглижиране от тяхна страна, или богатството или е тъп и го е срам, че не се е сетил той да го направи. Понеже аз не съм тази област в която е продукта и все ме питат - какво съм учил. Не трябва да си учил за да измислиш нещо, което го няма и е супер, просто късмет, че се сетих и го патентовах. Повечето казват те имат пари и не ги интересува, с което съм съгласен, а който иска да го прави казва ами трябват много пари. Та да попитам, как да процедирам, как да накарам милионера да обърне внимание на това което му предлагам???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 14 дни
hash: 1d68438668
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Патентовал си го чак? В такъв случай, би ли споделил най-общо какъв е продуктът?

 
  ...
преди: 2 години, 14 дни
hash: 8bd682d160
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ти към кого точно отправяш въпроса? Защото в такива фабрики трудно можеш да се докопаш до човека, от който реално зависят нещата. Обикновено зад този мейл стои някоя секретарка, която почти винаги предпочита да се скатае и никога няма да си създаде работа, за да предаде информацията. Защото тя знае, че после може да и възложат да се свържи с теб, трябва да помни какво да ти каже, да се уговори среща и т.н. За нея това е изгубено време, за което никой няма да я потупа по рамото и да и плати допълнително. Търси други канали.

После има и друго. Дори ако милионерът разбере за идеята ти и я сметне за потенциално печеливша, първата му мисъл ще е да ти я открадне безплатно. На никой не му се дават проценти, ако може да си ги спести. На него му е достатъчно само да подочуе за какво става въпрос и веднага в главата му ще изникнат идеи дори да не са същите като твоите, но това му е достатъчно да се сети за нови продукти. Даже неговите вероятно ще са по-печеливши от твоите, защото той е в бранша и по-добре знае какво би вървяло, а и има достатъчно ресурс да експериментира с различни варианти за разлика от теб.

Та не знам как хем ще му кажеш каква ти е идеята, за да прецени той дали изобщо си заслужава усилието, хем да не му я кажеш, за да не му дадеш на него идеи. И това ако изобщо успееш да се докопаш до него. За да има интерес той да работи с теб, трябва да му докажеш, че не си просто една еднократна идея и после ще получаваш наготово процент, а че ще си му ценен дългосрочно и би имал интерес да те наеме безсрочно.

По-скоро търси начин да привлечеш средства и сам да реализираш продукта. С бизнес-ангел ли, със заем ли, не знам. Не е казано да почнеш директно от голяма фабрика. Почни с нещо дребно, разработи много варианти, виж кое се котира, доусъвршенствай го, после ако потръгне, лека по лека ще инвестираш и ще го разработиш в големи мащаби. Другия вариант е просто да купуваш готови продукти и само да ги доработваш. Така вероятно ще си спестиш голяма част от инвестицията.

 
  ...
преди: 2 години, 13 дни
hash: a4637adca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много уместно включване от номер 2. И аз съм попадал на разни заместници и по-ниски в йерархията служители, без да успея да имам пряка връзка със същинския собственик на някое предприятие, поради което не се е достигало до сериозни преговори с цел осъществяване на сътрудничество. С други пък се е стигало дотам, но наистина някои собственици или акционери са без никакви познания в областта, в която се занимават и която им носи хляба. Някои просто са имали пари и са вложили, а други се грижат за това да тикат предприятието им нагоре по склона.

Действително в много области на производството има нагла кражба на чужди изобретения и ширещ се промишлен шпионаж (особено в чужбина - това не е нашенско "откритие"), така че си направил първата правилна стъпка с патентоването, което поне донякъде би защитило изобретението ти от преки кражби. Но пък не може да го защити от косвени такива, които да се доближават леко, но и да са достатъчно различни, за да не попадат под ударите на Закона за авторското право.

Номер също зададе въпрос на място, тъй като много зависи за какво точно се касае. Ако можеш да споделиш поне нещо относно твоето изобретение, ще имаме по-ясна представа какъв съвет да дадем относно така зададения от теб въпрос.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker