Какво се има предвид под вяра в Бог и с какво помага - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво се има предвид под вяра в Бог и с какво помага
преди: 2 години, 17 часа, прочетена 1251 пъти
Имам няколко въпроса:

1. Какво означава да вярваш? В какво да вярваш? В това, че има Бог, в това, че ти помага, в това, че всичко, което ти се случва добро и лошо е от него и е за твоето израстване? В какво точно, защото така казано е много общо и неразбираемо?

2. С какво помага тази вяра освен чисто психологически? Примерно ако вярвам, ще бъда ли по-щастлив, по-успешен, по-духовен, по-мъдър и далновиден, за да се предпазя от лоши моменти?

3. Кое помага повече дамата вяра или това да си свършил добрини и кармата да ти ги върне?

Ако трябва да обобщя моя живот, на мен вярата в Бог не ми е помогнала толкова в самия живот, колкото чисто емоционално да преодолявам трудните момента, защото така го чувствам, че всичко е от Бога и е за твоето израстване, че и доброто, и злото са изпитание за теб и възможност за израстване. Доброто е изпитание да не се възгордееш, лошото да не се обезкуражиш и предадеш. Но ми е помогнало да правя добрини и да помагам в нужда. Поне така си мисля, така го усещам интуитивно и вярвам в това, то няма как да съм сигурен. Но истината е, че може да не съм станал супер богат, успешен и не знам си какво, но винаги когато съм бил в беда, сякаш някаква сила ме е измъквала, за да избегна най-лошото. Другото е, че случих на жена и семейство, а аз не съм най-отракания, комуникативен и уверен мъж и е цяло чудо, че при тази липса на избор за жени и масова морална деградация случих на такава жена. И изобщо всичко в живота ми се получи. Да, може да е било много трудно, много дълго във времето, след много отчаяния, даже често казано не знам в крайна сметка как се нареди всичко, защото практически беше почти невъзможно. Макар че честно казано след толкова изпитания около постигането им вече не мога и да им се зарадвам. Сякаш изпитанията се вкорениха в мен и не мога да се отпусна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 16 часа
hash: e636bac4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Здравей. Радвам се, че тук има и такива теми! :)
Аз съм християнка. Да вярваш в Бог означава да приемеш, че Той е Личност.Не някакъв абсолют, не просто сила. Той е личностен Бог.
Да вярваш в Него не означава просто да вярваш, че ще се изградиш духовно, че ще станеш по-добър и успешен човек. Означава да искаш да Го опознаваш, четейки Неговите думи в словото Му. (Библията). Да градиш връзка с Него. Да имаш взаимоотношения с Него.
Да знаеш какво е направил Исус за теб и че те обича толкова много, колкото никой на света.
Това да вярваш в Бог е ИЗБОР. И когато направиш този избор и решиш да Го следваш, той ти дава ново сърце. Учиш се как да обичаш хората по начина по който Исус обича теб. Свободен си, защото предаваш всичко в Неговите ръце. Да вярваш в Бог не означава, че всичко ще ти върви по вода. Но знаеш, че Той е в контрол.
С две думи - да вярваш в Бог означава да приемеш, че Той е личност, твоят Създател и всичко от което се нуждае сърцето ти.
Ще ти споделя малко от моята история. Преди да повярвам, бях щастлива с хората, които имам, нещата, които ми се случват и всичко около мен. Но когато приех Бог, разбрах, че всъщност съм била в заблуда. Да, бях щастлива, да-обичах. Но никога не съм била напълно щастлива и пълноценна. Разбрах, че без Бог животът ми е безсмислен, защото Той е всичко от което се нуждая. Страх ме е от живот без Бог. Даде ми нов живот и никога преди не съм била толкова благодарна за всички благословения, които ми подарява. Сега обичам хората така, както Исус обича мен. Със сигурност не толкова много, но по този начин.Той умря за хората, които Го убиха там на онзи кръст. Абсолютно невинен, единственият Човек, който не е извършил и един грях. За едни грешници, които слагат пирони в ръцете Му и Го разпъват. Можеше по всяко време да предотврати това, но Той го извърши, заради обичта Си към нас. За това дойде - да ни спаси. От Бог, Създателя, Той се смири толкова, че дойде на земята като едно малко бебе и стана един от нас. За да плати нашите грехове, да бъде убит вместо нас. Защото любовта Му е необятна. Хората могат да те обичат днес, утре да те намразят и да си тръгнат. Но любовта на Бог остава същата. И преди, и сега, и завинаги. Надявам се да съм била полезна. :)

 
  ...
преди: 2 години, 16 часа
hash: e636bac4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз съм номер 1: Горещо препоръчвам да започнеш да гледаш The Chosen. Това е сериал, който е по Библията. Има и други филми за Исус, но препоръчвам този, защото показва нещата по много по-естествен и реален начин. Как си е миел зъбите, как си е играел с децата. Просто по напълно естествен, човешки начин.

 
  ...
преди: 2 години, 15 часа
hash: f45e5d0f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз не съм религиозен, но вярвам, че има някакъв по-висш разум, който може да се нарече бог. Не смятам, че този разум има хуманоиден образ, за мен е просто абсурдно да вярвам, че някакъв гигантски дядо седи, вижда всичко, чува всичко от всички хора по света във всеки един момент. Без да обиждам хората, които вярват в това, но... И те не са само християни, всички наши измислени религии налагат тезата, че бог е някакъв хуманоид. Мога много бързо да разбия митовете за религиите и тяхната достоверност, но това не е темата. Смятам само да кажа следното... По планетата има различни групи, които живеят на различни места и имат различна култура, следователно си имат различна религия и всеки си вярва в нещо си... Следователно всички религии са измислица. Не искам да обиждам религиозните, но това е моето виждане и смятам виждането, което всички трябва да имат през 2022 година... Всички познати религии са една измислица от определена група хора, населяващи определена земя възникнали като обяснение на необяснимото. Днес обаче имаме наука и можем да си обясним защо вали дъжд, жокер - не е защото бог се бил ядосал и т.н....

С две думи аз допускам (по-скоро съм убеден), че има нещо като бог, което ние никога няма да разберем какво е. Иначе всички религии за мен са измислица с цел манипулация, разделение, война...

1. Аз вярвам, че има някакъв разум. Винаги когато съм се молел за подкрепа се е случвало това, за което съм се молел. Най-вече се моля, когато някой близък човек пострада да се оправи, винаги се е оправял. Едва ли бог има някаква връзка, знам ли, но по-скоро го правя за опора.

2. Общо взето това, което казах в 1. Не вярвам че бог има някакъв план за мен, че съм специален и т.н. Вярвам, че всичко си зависи от мен, но понякога се случват ирационални неща, искащи ирационална подкрепа (бог).

3. Най-много помага вярата в себе си и това никога да не се отказваш, докато не постигнеш целите си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 часа
hash: 3d256dc31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря, но основният ми въпрос беше "Какво се има предвид под вяра в Бог". Че го има, че помага или че трябва да сме смирени и да сме съгласни с неговата воля или нещо друго?

 
  ...
преди: 2 години, 15 часа
hash: 88263e30d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, нали се казва, че Бог е добро. Значи може би под вяра в Бог се има предвид вяра в доброто, в положителния изход на някаква трудна ситуация и т.н.


Защо не ми публикувахте другия коментар? В него нямаше обиди към автора, въпреки че малко се бях отклонила от конкретната тема, но тук това се прави често...

 
  ...


...
преди: 2 години, 13 часа
hash: bcf4de5fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Българите винаги сме вярвали, това ни е спасило през вековете, това и ни спасява. Обаче, бягай надалеч от хората, които се бият в гърдите, че вярват в Господ Иисус Христос, а от тях излиза само лъжа и гордост!

Вярата никой не може да ти каже какво е. Който се пробва, значи е от някоя секта. Вярата ти сам трябва да си я откриеш, казано е всичко което може да се каже. Ако имаш желание - тръгваш по този път и така ще разбереш най-добре, никой няма да си каже! Ти сам ще си видиш. Но първо, отиваш там, където са ходили твоите предци - не гръгваш да гониш дивото, пробвай да видиш първо какво са ти завещали те. Ако търсиш бляскавост, показност, песни и хубави речи - вярата не е за теб. Ако обаче търсиш Бог, своя създател ако търсиш - отиди наблизо! Не ходи в друга страна или на другия край на света, не слушай лекции и семинари - влез в първата църква, доптеб. Имаме ги все още в изобилие. Ако ти е дадено, може да се учудиш каква благодат може да откриеш там, от първия български православен свещеник, който срещнеш. Ако не подходиш с предразсъдък, ами искрено искаш да отсъдиш ти - така ли е, не е ли така - просто внимаваш над себе си. Започваш да се пазиш от лъжа, свикваш да не те е страх от истината, свикваш, че всяка твоя мисъл е видяна от Бог. И ще видиш! Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 13 часа
hash: bcf4de5fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И п.п. Стига писали името на Господ Иисус Христос с една буква "И" - грешно е, нищо че е модерно и официално възприето от БАН.

 
  ...
преди: 2 години, 13 часа
hash: 17f14fb976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вярата е нещо много, много силно. Няма друго подобно нещо на света като вярата. Просто при много трудните и сложни ситуации само човекът с вяра има шанс да успее.

Този, който се отчайва, търси "рационални решения" и т.н. просто се проваля.

Вярата ме е спасявала много пъти в моя живот, включително опасни за живота ситуации - бил съм близо до падане, до това да се удавя, до катастрофи.. И аз мисля, че Господ помага.

 
  ...
преди: 2 години, 9 часа
hash: edcfdaa848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Смятам, че вярва в Бог е вярва в абсолюта, както е казал номер 1. Той го е определил много добре. Всмисъл, вярва ти помага да станеш по-добър човек, да осъзнаеш много неща и така нататък. Да станеш по- съзнателен. Това е.
.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 часа
hash: 932c908634
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Но.1 Колко хубаво е да прочета думите ти. Бих искала да те познавам.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 часа
hash: 13d9f2b172
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом питаш "какво помага", значи още не си на етап да разбереш вярата.

Най-простичкото е, че не се страхуваш от смъртта.

 
  ...
преди: 2 години, 6 часа
hash: 573ccdd6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, да не се страхуваш от смъртта, пак си е помощ. Не казвам да е земна/физическа/материална помощ. Но се предполага, че за да се насърчава вярата, все пак трябва да има някаква полза/смисъл от нея, поне духовна. Щом Бог иска да вярваме, значи тя ни води към някаква цел, израстване, това не е ли полза за нас, за него, за вселената?

ПС: пак да напомня какъв е основния въпрос, поеже не получих конкретен отговор. Какво означава да вярваме в Бог - че го има, че ни помага, че всичко, което ни се случва е за нашето израстване?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4d2e067563
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   На простите хора им помага религията, умните знаят кой им помага!
1. Да вярваш в Бог означава, че вярваш, че някой е с теб, до теб и те подкрепя, някой ти помага, някой е поне свидетел на трудностите и терзанията, които преживяваш, съответно ги преживяваш по леко. И добрите неща които ти се случват са едва ли не награда, за добротата и усилията ти, а лошите неща ти се случват за да израстнеш духовно и за да станеш по силен.
2. Точно психически помагат, не подценявай психиката тя е много силно нещо. Ако истински вярваш, че ще си по щастлив, по-успешен, по-духовен, по-мъдър и далновиден ще си една идея по такъв, каквото и да ти се случва. ще преживяваш тегобите по лесно, и по често ще ти идват полезни идеи, защото умът ти няма да е толкова натоварен с нещастие, безнадежност и т.н.
3. Както вярата, така и кармата помагат. Вярата помага с надежда, че някой ти помага да се справиш, а кармата с това как започваш да действаш, от кое стъпало започваш да израстваш. Добре е обаче да си изясниш какво е карма. Кармата е резултатът от действията, както лично твоите, така и действията на твоите предци.
За да си представиш действието карма един прост пример: Деца ученици, на едното дете баща му е затворник, на другото баща му е известен с добротата си. При устен изпит на двете деца, учителят знаейки кои са бащите на тези деца вече е предубеден и това влияе на оценяването им. Дори да имат еднакви знания, доста вероятно е да бъдат оценени различно, и на детето на добрия баща грешките да бъдат пренебрегнати, а на детето на затворника грешките му да бъдат преувеличени, макар двете деца да направят едни и същи грешки. Дори да предположим, че изпитващия учител не знае кои са бащите им, по време на изпита е доста по вероятно детето на затворника, знаейки какъв е баща му и ако се срамува от факта, да говори с по ниско самочуствие и с това ще създава мнение у изпитващия, че не е толкова сигурно в отговорите и знанията си. Хората получават самочувствието си, от това което знаят за себе си (минали действия), за родата си (техните действия), за родината си (историята на държавата от която произлизат), от там съответно при изказване, това което знае за предците си, му влияе на самочувствието, на начина на изказ, на избора на думи, на начина с който манипулира публиката си, всичко това влияе на публиката му и съответно на оценката за него и на доверието е него. А самочувствието се полуава от това което знаеш за предците си и по какъв начин ти е представено. Ако забелязваш в последните десетилетия моралът в България пропадна и децата на престъпниците имат по голямо самочувствие "ти знаеш ли кой е баща ми" "ти знаеш ли кой съм аз", защото оценката на обществото се коебае между оценяване на добротата и оценяване на материялното и физическата сила. В последните години материалното стана по важно от добротата. Влиянието на консуматорството над психиката на хората от деца, се проявява и се превърна в зъл материализъм, това стигна своя връх, сега колелото започва да се върти и започнаха малко по малко пак да опитват да оценяват морала, но все още се усеща съвсем леко. Затова може би примера ми с двете деца е малко остарял и е по свързан с морала от колкото с материалното и може би за да ме разберът повече хора, трябваше да ползвам представяне дете на обикновен работник с дете на влиятелна мутра, но ти си ги замествай, както ги разбираш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a6cc0b2eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вярата дава на човек вътрешна сила. Опорната точка, с която можеш да преобразиш себе си и живота си. Вярата е нещо могъщо и помага на човек да се справи с всичко. Не говоря за тези, които само ходят на църква, но са атеисти, а за тези, които наистина вярват.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e035ef55ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Вярата е доВерие. В Неговата Воля, в Неговата любов, защото ни обича повече, отколкото ние самите можем. ДоВерие в неговия божествен план за спасение и вяра в думите Му, че е всесилен, и Той ще победи злото в последния ден!
Когато нашата воля не е единна с Неговата, имаме кръст/изпитание. Сами си го правим, защото имаме свободна воля. Защото Той толкова ни обикна, че не ни иска насила при Него.
Вярата е уповаване в неговата любов!

Ж36

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9c0da2384f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Вярата в Бог е вяра в чиста форма. Защото вярваш в нещо без да си го виждал. Когато много хора вярват в Бог, става нещо като колективно насочване в една посока. Отделно има положителен ефект като психическа терапия. Нещо като предпазване от полудяване.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e636bac4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей :) Аз съм номер 1.
Попаднах на един клип за вярата в Бог и се сетих за твоята тема. Веднага ти го споделям. Много е полезен. ^_^
https://fb.watch/cWoFrk_iM-/

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: af37e48496
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да вярваш е да си убеден, че ние всички принадлежим на Бог, че Той ни дава душата и след физическия край, тя се връща при него, че от Него няма тайни, че Той чете душата ни и знае и най-съкровените ни мисли. Вярата сама по себе си не е достатъчна, а спазването на Божиите заповеди. Те ни правят човеци и ни приближават истински до Създателя.
От практична гледна точка, да, вярата и молитвата ни помагат в трудни моменти, избистрят ума ни и успокояват емоциите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker