България и изчезващото население - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

България и изчезващото население
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2095 пъти
Аз вярвам че България ще се оправи и няма да ги има тези проблеми. Толкова години сме били роби и бедни, но нас ни е имало.
Разбира се, сега се раждат по 1 или 2 деца а умират по 4 или 5 човека, но всичко това си има край и го вярвам, не съм песимист и няма да бъда, само за политиката, но и там ще се оправят нещата.

Кофти, че бяхме 9милиона а сега 6, 5милиона и продължава на долу... но всяко нещо си има своя край :)

Ако няма 'работа' тогава си земете селска къща и пройзвеждате храна както са го правили хиляди години, не само Българите :).
Така дори се стимулира раждането, но това са си мой виждания.

Защо все се плюем и мразим и сме черногледи? . Всеки иска хубав живот и да не умира от глад той и семейството му. Разбираемо е да се местят на запад, но дали си струва робството за "нормален живот"?

Гадно ми е когато връзниците ми казват "нямам търпение да се махна от тази бедна държава" е болезнено... да бедна сме и дайте да стане с 0 хора всеки се маха и после какво става? .

Да, малко са парите и на мн хора не им стигат, да нащи баби и дядовци не зимат хубави пари, както и ние младите, но това си и факт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9da49e01a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Не е само до парите, страшна простотия и беззаконие цари повече от 30 години! Има и по-бедни държави, но ние сме морално упаднали. Чалга и хип-хоп текстовете затъпиха умовете на народа (нямам нищо против тези видове музика, проблемът е в лирическото съдържание на песните), телевизията и социалните мрежи ни довършиха. Защо сме първи във всички най-лоши класации в Европа - е, не е заради финансите. Заради липсата на култура и ценности е.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 221c8ba1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Красиви мечти имаш! Но решение за проблемите нямаш. Наричаш реализма черногледство, но да замениш названието не е решение.
Казваш безработните, които нямат пари за храна, да си вземат къща на село, сякаш вземането на селска къща не струва десетки хиляди лева, идеята ти ми звучи по зле от „Като нямат хляб, нека ядат пасти“.
Били сме казваш под робство, но сега свободни ли сме? Тогава сме били турска колония, сега не сме ли нечия колония, нима днешния живот в бг не можеш да наречеш робство? Даже е по зле нека сравним! Каква е разликата в живота за обикновенния човек 1822г и днес 2022г, тогава 10% данък печалба само на бизнеса, на работника през робството не са вземали данък от заплатата, не е имало и ДДС, нито акциз, сега 50% данък на всеки на заплатата и 10% от печалбата на бизнесмена, с тази разлика че сега ти вземат ДДС, акциз, данък сгради, данък автомобил и какви ли не още такси и глоби, по добре ли е?
Тогава вземат деца за еничари и ги пращат в мюсюлманско училище в столицата им, сега децата ги вземат социалните и ги пращат в приемни семейства и двете институции по своя преценка вземат деца, къде е разликата? Имаш ли представа днес в България колко хиляди деца са отнети от родителите си и са в приемни семейства, единствената разлика е че не ги наричаш еничари, бройката им сигурно е близка?
Днес младите бягали по Европа, нима през 17-18-19 век, българите не са ходили по Европа да работят? В продължение на над 300г българите са били известни като най-добрите градинари, най-много български градинари от Търновски окръг се насочвали към Румъния, Австро-Унгария и Русия (област Харков и Одеса), само от Лясковец всяка година тръгвали около 1500 зеленчукопроизводители, наричани газди.
Ето ти препратка към статия, ако имаш желание прочети и книгите написани по въпроса.
https://duma.bg/kak-dadohme-na-sveta-zelenchukoproizvodstvoto-n186682

Проблемът ти е че не си чел достатъчно исторически факти и нямаш информация!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1cacec7a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аплодирам оптимизма ти но за съжаление не отговаря на простите факти и тенденции. Разчети се малко и ще разбереш, че нещата не са чак толкова розови колкото си ги представяш. Да, изчезваща нация сме. Една от най бързите, при това. Да, сега има много повече робство отколкото когато и да е било, просто повечето не го осъзнават. Да, може би имаме по висок стандарт, но душите ни са бедни и безлични. Да, имаме си много повече лъскави дранкулки и играчки но изглежда все по малко неща ни носят удовлетворение. Като малки деца хващаме поредната лъскава играчка, тръскаме я няколко пъти и захвърляме настрани. И тичаме да си вземем следващата лъскава играчка която пак ще захвърлим скоро.

Номер 2 ти е дал добри идеи. Помисли над тях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f7dfee8d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Пич, България няма да изчезне никога, но ще ставаме все по-зле.

Как? Защо?

Първия мен ти го е казал - няма ценности. Не е до кинти, брат. Истината е, че има много богати българи и пак нямат децат или 1 и много рядко 2.

В София има МНОГО пари за стандарта на БГ и пак хората нямат деца.

Гледах едно интервю на 100 Кила (мега кретен) и той вика нямам дете щото немам пари. Трябвало да го праща в университет не знам си кво, а пича кара кола дето струва колкото апартамент в центъра на София.

Идеята каква е?

Идеята брат е че българина измива всеки проблем с липсата на пари. И богат да стане той пак няма пари.

"Ако имах пари щях да направя не знам си какво"

Не нямаше, брат. Същата путка щеше да си като сега.

-----------

Бъдещето на БГ

==============

1. Каквото се е случвало ще се случва - хората ще избират нон-стоп новия спасител.

2. До 2032, ще сме 5 милиона с 2-3 милиона пенсионери и 1 милион деца.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5f5e4905a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Хвърляй си семката наред или раждай (какъвто там пол си) и се погрижи за демографията на България, но недей дава наклон на нас, останалите какво да правим, ясно? Някои сме преценили, че България не заслужава да ѝ се раждат деца.
П.С. Ама не забравяй и да си ги гледаш, че нямате много този навик.
Ж23

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 319f9d0dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   до номер 5


Очевидно си озлобена! Съдейки от изказването ти, тази злоба явно идва от твоята неудовлетвореност и наскърбението ти от българското общество. Според теб ти имаш нужди и претенции, които обществото не ги е задоволило и въз основа на това ти го осъждаш, и търсиш начин за "отмъщение", заявявайки, че то не е достойно за твоите жертви. Добре, много хора се чувстваме ощетени, живеейки в България. Но това не е оправдание да не раждаш.

Ако твоите предци мислеха по същия начин, сега теб нямаше да те има. Но ако трябва да те попитаме да си направиш себеоценка, то съм убеден, че ти се имаш за много добра, "заслужаваща" и ценна жена. Значи "глупавите ти" прадеди са се напъвали да мизерстват, за да отгледат децата си, така че някой ден да те има теб, "заслужаващата и добра" принцеса, но ти не би го направила за твоите деца!

Свещен егоизъм! Може би пък наистина е добре да се затрие твоето родословие. Може би имате тежка карма, която да изплащате.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5f5e4905a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Егоистка съм и си го признавам, не се крия. Но не знам по-голям егоизъм от това, да раждаш колкото да има, без да създаваш и възпитаваш качествени хора. Както правят повечето размножили се в България. И да, такива не можете да сте ми пример. Аз съм се оправила да съм добре, гледай себе си, не ме мисли мен.
От номер 5

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: aa85cb7498
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   "Ако няма 'работа' тогава си земете селска къща и пройзвеждате храна както са го правили хиляди години, не само Българите "
И какви и колко ще произведеш в един двор, ако предположим, че си взел селската къща? Олио, сол, захар, ток ще произвеждаш ли? Дрехи, обувки, компютър, тетрадки и учебници за децата си също ли ще произведеш? Или ще я караш по ромски/цигански - аз да ги родя пък държавата да му мисли за отглеждането?
Пълни глупости са това, не решение на демографски проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a82c9475f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Авторе, както вече са ти писали, селска къща не се взима без пари. За да си купиш такава къща трябва да имаш сериозни пари. Освен това, хубаво ще си произвеждаш някаква храна, но с какво ще си плащаш тока и водата. Ще ти трябва и кола, а тя иска гориво и поддръжка. Отстрани всичко изглежда лесно, но реално изобщо не е така. Гарантирам ти, че ако получаваш 800 лева заплата и родителите ти нямат с какво да ти помогнат и година няма да издържиш в България. Да не говорим, ако имаш свое семейство. И не знам защо наричате тези, които работят на запад "роби". Робите сме точно ние, които стоим тук и си мълчим! Мой приятел замина на запад преди около 6 месеца. Вече си е спестил пари да си върне кредитите, които ако беше останал тук щеше да връща 7-8 години! Има 2 деца и всеки ден в България пътуваше по 50 км. до работа, на която получаваше около 1 000 лева. Не може да си позволи апартамент в града, защото са прекалено скъпи за неговите доходи. Какво трябваше да прави, да стои тук и всеки ден да обяснява на децата си как няма пари за елементарни неща? И да не можем да седнем на едно кафе, защото трябва да пести, за да си храни семейството. Аз също щях отдавна да съм емигрирал, ако Господ не ми бе дал възможността да работя за чужденци почти веднага след като завърших. Даже не искам да си спомням работата си за българи!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1dfb014ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Надявам се, че темата е провокация, защото ако е истинска, то тогава авторът има нужда да се върне в училище, а не да си 'зема' къща на село.

Както се каза всичко си има край. Държави, империи и народи са съществували и са изчезвали, така че България няма да е първата, ако това се случи, както се казва драма няма. Според демографите, почти сме стигнали до точката, след която няма да има връщане назад. Ако след десетина години сме 5 милиона (т.е. да се запази сегащното темпо на намаление), то тогава вече
ще сме я стигнали тази точка, защото от тези 5 млн. след 10 години сигурно над 50 % ще бъдат в пенсиона или напреднала възраст. За да не стигне до там, трябва от днес всеки да има поне минимум по 2 (желателно по 3 деца). Как го виждате това да се случи?

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9bed93b0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   8 решението е да емигрираш в по-социална държава, където един преподавател не изкарва колкото касиерка в Билата, а повече, а дори и една касиерка и разносвач да могат да си позволят да не се тревожат за сметки и да ходят редовно на почивки.

Та там да си направиш и родиш деца. Е тези деца вече няма да са много българчета, но гените ще се запазят, а не е ли това важното?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 850b4e9012
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Край има - като населението стане 0. Това е простото заключение от 1, -5.
И да си "вземеш" къща - една градушка ти трябва и ти е заминала "реколтата". Па ходи им обяснявай, че самолет пуснали да минава над земеделските площи при реална заплаха от световна продоволствена криза.
Тая държава е дъно, не заради липсата на икономика, което е само едно последствие от истинския проблем - хората са ПРОСТИ. Лесно ги манипулират. От своя страна, те гледат как да "минат" другарчето (да не използвам по-силна дума).
Не знам какъв трябва да си, че да се примиряваш с това. Да, най-малкото редно да се направи в такава ситуация е да се "плюе".
Не знам защо смяташ, че тук НЯМА робство?? Едни и същи позиции в едни и същи фирми циркулират с години - ядат ли ги тия хора или ги изтискват максимално да работят 2- или даже 3- в 1 (но за мижава заплатка)?? За условията и общото ниво на служителите във фирмите - няма какво да коментираме, буквално.
Бабите и дядовците с пенсиики са си добре (по градовете). Младите и това няма да видим на старини, ако останем тук. За безработицата - пак без коментар.
Малко личен въпрос, но какви субстанции предозирваш?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 011d3357e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Интересно, номер 5! Доста вероятно е да имаш скрити конфликти с някой от родителите си. Особено с тоя коментар за "размножилите се" - това е свеждане на целия процес по създаване и възпитаване на дете до "някакви са се размножили". То и листове хартия с някакъв текст можеш да размножиш, ама процесът тук е малко по-сложен, нали? Може би в твоето семейство гледат на процеса така и ти, бидейки в конфликт с родител или родителите си, подсъзнателно искаш да се откъснеш от всичко, което свързваш с него. Не можеш да изтриеш родителя си от картата /поне не и по законов път/, но можеш да изтриеш своите евентуални деца, ако не са създадени.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c2d930c7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз пък не съм оптимист за България, тъкмо обратното...така както го е написал автора, изглежда доста наивно, той явно през розови очила вижда бъдещето пред нас, само дето е под един огромен въпрос! Той/тя не е писал и на колко е години де, но как да е...
В една друга тема миналата година го бях споменал това, и ще се повторя-да изчакаме само до близката 2030г, да видим само дотогава с колко още ше се е свила България като такава(според мен с около милион поне, аз не бих се изненадал, ако след време подобно число излезе като официални данни от НСИ, или друг източник)...Пък след тази дата пак ше си говорим, нали...Факт е-топим се, все по-млади хора умират, по ред причини, а сега тази инфлация дето ни дои и ше продължава и занапред за голямо съжаление, нищо чудно да ни довърши накрая, след година-две,ако не се успокоят нещата...Тъй както ковида, или пардон, ваксините не ни довършиха за тез 2 години...А не дай си боже да приемем еврото на 1.01.2024г(то е ясно, че няма де, поне не и на тази дата надявам се, но все пак), тогава просто не знам вече, тази държава ше трябва до няколко месеца да се закрие, ама отвсякъде...Затова абсолютно задължително трябва да се проведе национален референдум по този въпрос, но не съм сигурен вече дали политиците, или пък президента няма да го анулират по някакъв начин, както стана и с референдума на Слави преди 5 години...
Прав е иначе тука единия от горните коментари, че България не заслужава нови деца, то условия няма за тях, отглеждане, възпитание, реализация, а и не само за децата, за много други работи държавата не е създала условия, ма иначе приказват!...А който си въобразява, че просто е така, с прекомерно раждане на деца ше се реши демографският срив тук, за мене поне е пълен идиот, и болен някакъв-то и затова след някоя и друга година, циганското население тук ше е преобладаващо, докато българския етнос ше е почти избутан настрани...Но да спра дотук.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 983fad5e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравей,

И аз съм от малкото българи, които реално ги човърка демографската криза и според мен има 2 вероятни сюжета за бъдещето на България:

1. Към 2080 да сме 4. 5 милиона, а съседна Турция да е над 110 милиона. Да организира етнически конфликти в страната, след което да спретне "миротворна операция" (подобно на руската в Украйна) за да защити "турското малцинство" и да анексира част от България или цяла България.

До тогава не знаем дали ще има НАТО или ЕС, тъй че няма какво да се надяваме на "чужда помощ".

2. Тука ще включа някои "пророчества на Ванга", а и нищо че вариант 1 е по-вероятен - не винаги най-вероятните неща се сбъдват. Та може да "минем между капките".

Ванга е казала, че до 2050 Европа ще се ислямизира (което се вижда ясно и сега), но не малко хора твърдят, че България не е "европейска държава", та може и да се разминем. :D

А и е споменала, че "Македония ще е българска", та това ще е хубаво ако се сбъдне.

Но виж - Ванга никога не е казвала, че ще бъдем "успешна страна" или "щастлива страна".

Тъй че и да оцелеем някак си, ще имаме жалко съществуване тук.

Та с едно изречение - бъдещето на България е или "турска провинция" или "мизерийка". Не очаквай "светло бъдеще".

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: aafbe1b0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Много наивници в коментарите. Споменават някакви прогнози за броя на населението в бъдеще. Никой обаче не споменава етническия състав на населението в момента и развитието му в близките 10- 20 години. Повече от ясно е, че са писали хора живеещи в София, които освен в София последните години са ходили евентуално на почивка на морето и планина. Никой от тях не е бил в опустялата циганизирана провинция. Но има и нещо друго- дори и сега да отидат и да видят кой етнос преобладава в много села и по- малки градове( освен че са повече са предимно в млада възраст, докато българите са масово пенсионери), те тази " приказна" картинка ще я приемат просто като факт, не знаейки че преди 20- 30 години е било съвсем друго. По тази причина не могат и да си представят какво ще стане след още толкова години. Повечето хора не могат да правят сложни логически връзки и да усетят тенденциите. Територията е циганизирана не само в етнически, но и в ментален смисъл- забележете поведението на доста от младите българи. Демографията на България в момента е горе- долу такава:
1. На територията пребивават между 4. 5 и 5 млн.
2. Циганите са около 1. 2 млн.
3. Над 50% от новородените в България за една година нямат българския за майчин език, като този процент с всяка година се увеличава.
4. Голяма част от остатъчното българско население са пенсионери. Младите са се навряли в София, тук- там в някой по- голям град като Пловдив и Варна, а всичко друго се е евакуирало в чужбина.
5. Българите се откупуват от циганското, щях да напиша малцинство, но това вече не е правилната дума и от тяхната животинска агресия на моменти като им плащат социални помощи. По този начин пък стимулират още тяхната раждаемост и се получава един порочен кръг. Като намалее българското работоспособно население и същевременно се е покачил значително броя на индобългарите, тогава финансовият ресурс ще свърши, което означава че циганите ще почнат да безчинстват, защото още нищо не сте видели от циганска престъпност. Освен това българските примитивни политици( представителна извадка на голяма част от българското население) използват тази огромна вече неграмотна мургава маса за краткосрочни цели на изборите чрез купуване на гласове.
6. Ако трябва да правим някаква прогноза за бъдещото демографско развитие първо трябва да кажем, че циганите са вече около 25% от населението с тенденция този процент да се качи значително в близките 10- 15 години, не само заради раждаемостта им, но и поради факта, че българите изчезват още по- бързо отколкото онези растат. Все пак това е един от най- бързо изчезващите народи в света. Появи се наскоро една " достоверна статия", че през 2050 всеки пети гражданин на България щял да бъде циганин( тоест 20% цигани). Истината е, че този процент вече е стигнат и минат. Както казах наскоро в една тема между 2030 и 2040 територията ще престане да бъде страната на българите, които ще станат малцинство. В близките десетилетия това най- вероятно ще е някаква джунгла от индобългари, които ще безчинстват на воля, а етническите българи ще са предимно в София, Пловдив, Варна ( нещо като град- държава). Разбира се, може и да не настъпи тази апокалипстична картина, ако се намесят например външни фактори. Но че българите ще станат малцинство в собствената си държава е почти сигурно.
За състоянието на държавата и демографския срив има много фактори. Ще почна от геополитическа гледна точка. Преди повече от 30 години България й смениха геополитическия господар, като от съветски сателит територията мина под американско управление. Те пък от своя страна виждат България единствено в качеството на подмандатна територия и затова първоначалният им план е да подпалят етнически конфликт между българи и турци, като за целта през Турция са вкарани оръжия и джамиите са били пълни с такива. За щастие или нещастие България не разбра какво е " демокрация" в най- чистия й вид за разлика от други държави разсипани от САЩ, пазителят на свободата и демократичните ценности. Отказват се от подпалването на конфликт( всичко е било почти готово, трябвало е само да драснат клечката) поради една много проста причина- много бързо са разбрали какъв примитивен материал имат в лицето на късната номенклатура. Животинската алчност на номенклатура и техните наследници съвпадна напълно с интересите на новия господар- като за целта държавата беше разграбена от доскорошните комунисти, вече превърнали се в капиталисти. А пък населението беше лъгано и продължава да бъде по изключително елементарен начин. Същият процес на разграбване е осъществен и в СССР. И вместо това беше разсипана Югославия. Тоест там, където местните елити не са готови да си унищожат държавата се минава към директна интервенция. Крайно време е да се разбере без излишни филства и фобства, че на новите господари България им е нужда единствено в качеството на ТЕРИТОРИЯ. Последните 30 години го показват. Нищо лично обаче- няма вечни приятели, има вечни интереси.
Вече ако слезем на по- ниско ниво тук в България трябва да се признае, че българите се оказаха негодни да имат своя държава- и като " елит" и като обикновено население. Продажни, примитивни, всеки е чел " Бай Ганьо". Освен изсмукване на финанси в западна посока се осъществи и такова на човешки капитал под формата на емиграция. Но българите си заслужават съдбата. Всичко, което написах до тук е само констатация на случващото се, без разни залитания на емоционална основа.
А за ниската раждаемост сред българите- това е политика, която се води на Запад в последните 50 години за намаляване на бялото население. Българките, които не се славят като качествени жени много бързо възприеха този модел на разврат, еманципация и други подобни. Като прочетеш няколко коментара тук на жени ще ти стане ясно как мислят. Затова и в София не раждат, защото причината не са финансови, а са в следствие на хедонизъм, разврат и примитивизъм в духовен план. Някъде четох, че кварталът в София с най- многобройно население от 0 до 14 години е... досете се кой.
В личен план нищо хубаво не съм видял от младите българи, така че не виждам кой знае каква драма, че този " народ" се претопява и изчезва.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 92500490db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Много искам да видя номер 5 и номер 7 каква песен ще пеят след 10 години. Да е жив и здрав сайта че да им видим глупостите тогава тук..
100% ще са самотни мами, изведнъж присетили се да си правят деца, тотално неспособни да ги отгледат, възпитат и най -вече поне един баща да им осигурят.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d63f88d4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторе, не знам дали имаш деца. Мисля че не.
Разходи се по някоя площадка, наблюдавай. Ако видиш бедни родители, зле облечени, депица също. Кажи. Няма да видиш. Само и единствено богаташи правят деца в момента в България. Една количка над 1000 лв само. Няма да ти изброявам. Родителите са касички. Аз до сега бедни хора с деца не видях, няма и да видя. Поне 10 000 да посрещнеш бебе струва, не правят случайни хора. Обикновенно джукести ще видиш по парковете с вирнати носове до небето. Вързали нвкой тлъстак, и голяма работа. Ама около тлъстака не смеят да гъкнат, стъпват на пръсти, всеки каприз му задоволяват. Като го няма тлъстака много отракани. Обикновен човек трудно ще си позволи дете. Да не говорим че жената трябва да е готова и сама да го отгледа - вече половината са така.
Benjamina

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 221c8ba1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До 18 не се нервирай, днес във Враца Борисов се изпусна че през последните няколко дни Европа е решила да ни връща нелегалните бежанци, които са влезли през България, Бойко каза че ще ги настаняват в Странжа.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: aafbe1b0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   До 21, бях напълно сигурен, че ще се появи идиотски коментар като твоя. Аз само констатирам факти, отдавна съм спрял да се вълнувам за територията наречена все още България.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8c1f228f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 20 - не си прав. Сигурно в такъв квартал живееш. Аз живея в беден квартал - Суха Река има паркове, има площадки и родителите не са богати. Много пъти в магазините наоколо виждам родители, които се карат на децата си, че искат някаква храна.
Положението е зле. Ще става все по-зле... няма какво да коментирам, хората нагоре са казали всичко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 37026fb314
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Не се тревожете за бежанците, те и с ласо да ги хващат и връщат, няма да седят в нашата мила родина повече от 2-3 седмици максимум, поради простата причина, че всеки иска на хубаво, а няма кой да ги спре. Отделно тук местното население никак не е добро и ни се носи славата на доста агресивни. Много цигани се изнесоха поради същата причина - да смучат социалните системи на Запада. Бедната икономика буквално ни спаси от бежанците, ще ни спаси и от циганите. Разбира се, не такъв беше плана на САЩ и сие - мислеха си как ще го отнесат Балканите, Русия и другите "любими" народи. Обаче не прецениха добре изглежда. Едно време са натирили циганите на Балканите, сега им върнахме значително количество от тях. И тази тенденция ще продължи. А тези, които останат, или ще влязат в пътя, или няма да оцелеят дълго. Много лесно може човек да се справи с всичко това, единият родител има право на 2 години помощи на всеки 30 години и толкова, независимо от фактите и броя на децата. Ама самотна майка, ама това, ама онова, нямааа помощи. Ако не можеш да се грижиш и ревеш - децата се отнемат - всички налични и бъдещи такива - тогава много бързо ще си коригират бройката.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f7d42e4d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 23.
Аз не живея в София. В средно голям град. И на центъра и в краен квартал аз не виждам бедни хора. Не може да си с маркови дрехи и маратонки и да ревеш че си беден. Заведенията ще се пръснат. Само богаташи правят деца, факт е това, но то само богаташи са останали, бедните избягаха(които имат акъл). Има една градина до вкъщи, като мина нали виждам какви си вземат децата. Мацки с джуки, прически и якета за по 200-300лв. Няма майка, която да е с лош стандарт. Такива просто правят аборт и забравят. Факт. Единици са тия, които са закъсали, обикновенно нямат подкрепа от никой.
А за карането - че аз може да имам милиони, това значи ли че всеки път като вляза в магазина ще купувам на детето шоколади и кексчета? Поради дтуга причина се карат, не е от безпаричие. То по тая логика на всички богаташи децата по 1 торба сладкиши трябва да ядат на ден. Трябват си ограничения, дори да си червив с пари.

Benjamina

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 59926b0d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Проблемът не е в парите. Нека всеки, който смята България за бедна страна изчете поста ми докрай, за да се убеди, че не България е бедна, а българите масово са прекалено алчни(искат много - дават малко) и мързеливи.

1) България чисто географски е доста богата страна. Една от най-богатите спрямо размерите си. Има поне няколко вида земеделски култири и храни, в които България дава страхотни реколти почти ежегодно. Между тях са:

- пшеница, картофи, лозя(грозде), череши, домати, царевица

2) Други ресурси: България разполага и с доста дървен материал, има залежи от злато, страхотен зимен и летен туризъм, както и минерални води и бално-лечебен туризъм(минерални бани)

Отделно розовото масло. Отделно, че тук почвата позволява да се гледа почти всичко и почти няма култура, която да не може да се хване.

Отделно България е на едно от първите места в Европа и света по билки и лечение с естествена медицина.

Какъв е изводът до тук? Че България е в ПЪТИ по-богата от страни като Англия, Холандия и Дания, които обаче се дават за образец и нашите родни емиргранти ходят да слугуват там.

Къде е ралзлиакта? В ХОРАТА. Ако тук живееше друг народ(можже и след 100 години да е така! ), таизи страна със сигрност щеше да е в топ 5 най-богати в Европа. Сега в момента сме последната и на дъното по богатство, въпреки обективно добрите ресурси и залежи на страната.

Къде е проблемът? В ХОРАТА. Почти не познавам българин, който да не мрънка за нешо. За правителството. За комунститите. За Борисов. За ченгетата наследници на ДС. За американските подлоги. За олигарсите.

Същевременно мрънкането се случва на маса, на по салатка и ракийка и не се предприема никакво ДЕЙСТВИЕ. Единственото действие и решение за българина е Терминал 2.

Предпочита да избяга. Да отиде на уж хубавото, нищо че хубавото му е тук, под носа. Както няма почти никъде българи, които да не мрънкат, така почти няма и такива, които да не обичат кинтите.

По много. За ресторанти. За кръчми. За кафенета. Ако може е така, без много зор. хубава колица. Голяма къща. Готини дрешки. Ново телефонче.

Иска тези неща да му ги осигури 'някой'(кой? ), а той само да мрънкя и да не сис дава много-много зор.

Бедни държави по света много. Много много по-бедни от Блългария. Но никъде няма 25-30% емигранти в трудоспособна възраст, както е положението в България.

ЗАМИСЛТЕ СЕ.

ТТ

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: fe610b11a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторе, оптимист си, за което те поздравявам, но освен ако народа не се обедини и не (се опита поне) да направи нещо, няма да има оправия за България. Както хан Крум се бе опитал да поучи синовете си и да им покаже че съединението прави силата чрез снопове стрели ама не го послушаха човека. Подобно разединение си го има и днес, не е само при българите. Трябват обединение, общи усилия, комуникация , мисъл, план, стратегия, активност, и ДЕЙСТВИЯ, ако искаме някаква промяна и надежда за българския народ, иначе на приказки можем да си я караме до безкрай. Жалко че шансовете българската държава да се оправи са по-малки отколкото шансовете тя да срещне своя край и да остане само далечен спомен който ще бъде забравен както много други. Народните будители и герои ако можеха да видят България през 21 век и да видят за какво реално са се борели, те щяха да бъдат дълбоко разочаровани, може би дори ядосани и наранени. Такава реакция би била напълно разбираема защото ако се бориш за едно по-светло бъдеще и за една велика кауза въпреки робството, безнадеждността, страха и мъките, и ти някак си погледнеш през бъдещето на народа и видиш че въпреки че си дал най-доброто от себе си родината ти е обречена на корупция и във нея цари несправедливост, хаос и упадък, не би ли било обезкуражаващо за самия тебе? Това е моето виждане разбира се, всеки има право на мнение и перспектива. Но в крайна сметка само времето и обстоятелствата могат да покажат какво ще се случи

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 9d2d5c9ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   До 27:

Негър, преди българите да се "обединят" ще е хубаво първо да се "образоват".

Не хан Крум, а княз Борис Дали е научил дъщерите си да ходят по света чрез сноп стрели. :D

Ебавам се - хан Кубрат разбира се, но как ще се "обедините", като елементарни неща не знаете. Ще стане като протестите 2013 дето ги питат хората за какво протестират и те отговарят:

"Да свалим Бойко! "

"Против демокрацията! "

"За светло бъдеще! "

И други алабализми - а никой не знае КАКВО ТОЧНО ИСКАТ ДА ПОСТИГНАТ!

Нема как да "обединиш" истински такива хора. Единственото в което българите са обединени е НЕУЧАСТИЕТО В БЪЛГАРИЯ!

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 4ef4d9d999
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   За да има деца, трябва мераклии млади хора да ги правят. Вчера случайно гледах в едно предаване, мисля, че беше по Скат, даваха някакви младоци, доста наперени, патриоти го раздават, и те като автора загрижени за България, а все за щуротии си пилеят силата, щели Луков-марш да правят!? Това ли е най важното за спасяването на България. Много е добро, че са се решили да се обединят всички патриотични движения, направили си и партия-Младежи за България, това е прекрасно, защото това е бъдещето ни, но защо си пускат силата в свирката(с маршове нищо няма да постигнат), а трябва в истинските беди на България да се насочат. Ако всички млади хора се обединят в една сила, могат за един ден да оправят България, могат да изметат всички мутри от парламента и да си направят собствено правителство, мислещо за младите хора, защото без тях няма бъдеще, няма да има деца, няма да има държава, няма да я има и България. Това е единственото спасение на България-младите хора да се събудят и вземат България в собствени ръце, иначе ще станат следващи овце в стадото на мутрите!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 5c99dcdf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Територията ще си я има, ама българският етнос ще е стопен. Държавата се ръководи от малоумници и лакоми за печалба хора. У нас има значителна част хора с отклонения и прост акъл, сънуващи руски окупации, копейки, завръщане и управление на и от комунисти, руски шпиони и пр. Те са нещо като граховото зърно под дюшеците на принцесата. Каквито и промени да се направят ще сме нестабилни, докато им се чуват гласчетата. С други думи граховото зърно трябва да се махне! И никой никога не си признава невежеството и своята некомпетентност. Един не е казал, , Да аз бърках". Който знае къде се намира, да слуша повече Иво Христов и Григор Сарийски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker